Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Θέλετε να δώσετε συγχαρητήρια για κάτι που είδατε να γίνεται κάντε το εδώ...
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ας ελπίσουμε να τους θερίσουν όλους όσοι κάνουν αυτές τις απατεωνιές εις βάρος όλων των υπολοίπων.

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!
Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Πάνω από 600 ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχουν έρθει από τη γειτονική χώρα έχουν ειδοποιηθεί από τα Τελωνεία όλης της χώρας.

Μια υπόθεση που έχει ρίζες στη Βουλγαρία αποκάλυψαν οι Τελωνειακές Αρχές και τώρα καλούν τους νόμιμους ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για να πληρώσουν τα… σπασμένα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newauto.gr ένας τυχαίος έλεγχος από τελωνειακό υπάλληλο στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί ότι είναι «φάντασμα» ο Βούλγαρος έμπορος από τον οποίο έχουν προμηθευτεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πάνω από 600 Έλληνες καταναλωτές.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί σήμανε συναγερμός σε όλα τα Τελωνεία τις χώρας με τα στελέχη τους να αναζητούν τιμολόγια από τον συγκεκριμένο Βούλγαρο έμπορο μεταχειρισμένων ΙΧ «φάντασμα» ώστε να καλεστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και να πληρώσουν τον ΦΠΑ που κανείς δεν γνωρίζει αν έχει αποδοθεί.

Οι ιδιοκτήτες των 600 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλλουν από 300 ευρώ μέχρι και 6.000 ευρώ για τον χαμένο ΦΠΑ όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία σε περίπτωση που ο έμπορος από όπου προέρχονται τα αυτοκίνητα δεν υπάρχει στο φορολογικό σύστημα της Βουλγαρίας ή κάποιας άλλης χώρας.

Οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιδρούν στο κάλεσμα των Τελωνειακών Αρχών αλλά η συντριπτική πλειοψηφία στο τέλος πληρώνει τα πρόστιμα ώστε να μπορεί να έχει την κυριότητα του οχήματος καθώς σε διαφορετική περίπτωση το Τελωνείο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στα δικαστήρια απαγορεύει στους ιδιοκτήτες να προβούν σε οποιαδήποτε μεταβολής της ιδιοκτησιακής κατάστασης του οχήματος.

Οι Αρχές εκτιμούν πως θα ανακαλύψουν και άλλα τιμολόγια εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τον Βούλγαρο έμπορο «φάντασμα» και θα μακρύνει η λίστα των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι θα πληρώσουν τον ΦΠΑ ώστε να γλιτώσουν από περαιτέρω μπλεξίματα.

Άλλωστε όπως επισημαίνουν στελέχη από τις Τελωνειακές Αρχές στο Newauto.gr: «Οι ιδιοκτήτες που έχουν εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που προέρχονται από την Βουλγαρία και τον έμπορο «φάντασμα» θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τις Αρχές και πληρώνουν σχετικά εύκολα. Άλλωστε το κόστος του ΦΠΑ που καταβάλλουν τις περισσότερες φορές είναι μικρότερο ή ίσο με το κόστος ενός δικηγόρου που θα πρέπει να δαπανήσουν για να οδηγηθεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες με αβέβαιο το αποτέλεσμα. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Βουλγαρία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν μπορούν να μεταβιβάσουν σε κανέναν το επίμαχο όχημα…
Ευχαριστώ.


rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4893
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Τὰ ἐν λόγω ὀχήματα ἔχουν Ἑλληνικὸ ἀριθμὸ κυκλοφορίας;;
Ἰστότοπος κοινωνικῆς δικτυώσεως γιὰ Ἕλληνες, χωρὶς νεοταξίτικη λογοκρισία, χωρὶς ὀρθοπολιτικὴ ἠλιθιότητα.
https://hellasbook.gr/
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3421
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων ΙΧ από Βουλγαρία!

Δημοσίευση από Johnny »

Haridimos έγραψε: 10 Φεβ 2023, 13:44 Τὰ ἐν λόγω ὀχήματα ἔχουν Ἑλληνικὸ ἀριθμὸ κυκλοφορίας;;
Ολα εχουν Βουλγάρικες.
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα εύσημα μας...”