Που θα βρώ την φτηνότερη Βενζίνη?

Αν δεν υπάρχει κατηγορία για την ερώτηση σας κάνετε την εδώ...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6662
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Που θα βρώ την φτηνότερη Βενζίνη?

Δημοσίευση από MacPap »

Το Fuel.gr είναι ένα site και ταυτόχρονα εφαρμογή (app) για τηλέφωνα Android ή iOS ή Browser .

Επιτρέπει με μια κίνηση να δείτε online πόσο πουλάει κάθε βενζινάδικο τα καύσιμα εκεί κοντά που είστε.
Επίσης μπορείτε να ορίσετε/ρυθμίσετε τι να βλέπετε στην οθόνη. Ποια βενζινάδικα (εταιρείες), πόσα, εύρος τιμών κλπ.

Εικόνα
( Παράδειγμα )

Πηγή: fuelgr.gr

ΥΓ ΑΝ και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα στο forum εδώ (ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΤΙΜΕΣ) το επαναφέρουμε με νέα δεδομένα διότι η τιμή των καυσίμων καίει πλέον...


Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3458
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Που θα βρώ την φτηνότερη Βενζίνη? (Fuel.gr)

Δημοσίευση από Johnny »

e-Καταναλωτής: Βρες φτηνά καύσιμα με ένα κλικ


Η ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr τέθηκε σε εφαρμογή, με τους καταναλωτές να μπορούν να εντοπίσουν με λίγα κλικ τα πιο φθηνά καύσιμα σε όλη την Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής βρίσκεται στη διάθεση του ελληνικού κοινού. Αποτελεί την ηλεκτρονική εξέλιξη του Παρατηρητηρίου Τιμών, που στόχο έχει να αποτελέσει βασικό μηχανισμό παρακολούθησης της αγοράς, με μεγάλο ποσοστό κάλυψης της κατανάλωσης. Εκτός από το «καλάθι του νοικοκυριού» στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να δουν και τις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα προβλέπεται η καταγραφή των λιανικών τιμών των υγρών καυσίμων, του υγραερίου κίνησης («AUTOGAS»), του πετρελαίου θέρμανσης και του πεπιεσμένου φυσικού αερίου («CNG»), μέσω της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων e-Καταναλωτής και του συστήματος Εισροών-Εκροών Καυσίμων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Πώς θα βρεις το πιο φθηνό καύσιμο

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα https://e-katanalotis.gov.gr/fuels-results , μπορείς με ελάχιστα κλικ να δεις τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Στην κεντρική σελίδα επιλέγεις το καύσιμο που σε ενδιαφέρει, δηλαδή βενζίνη 95 ή 100 οκτανίων, diesel κίνησης, LPG ή CNG. Το σύστημα βγάζει αυτόματα όλα τα αποτελέσματα από το φθηνότερο στο ακριβότερο.

Εικόνα

Στην αριστερή πλευρά της σελίδας που εμφανίζεται το καύσιμο υπάρχει η επιλογή της περιοχής, ώστε να βλέπεις τις τιμές εκεί που κινείσαι χωρίς να χάνεις χρόνο. Για παράδειγμα, επιλέγεις «Ναύπλιο» και σου εμφανίζει τις τιμές στα πρατήρια που έχουν εισαχθεί στην πλατφόρμα, αλλά και το σημείο στην χάρτη ώστε να πλοήγηθεις. Το ίδιο και στην Πρέβεζα, στην Πάρο ή στο Σοφικό.

Το σύστημα θα ενημερώνεται διαρκώς, έτσι ώστε στο μέλλον, να αναζητείς τη φθηνότερη τιμή στο σύνολο των πρατηρίων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και να γνωρίζεις πριν φθάσεις στην αντλία ποια είναι η τιμή του καυσίμου που επιθυμείς.

Αξίζει να τονίσουμε πως, παρότι το σύστημα λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τα καύσιμα συμπεριλαμβάνονται με ανανέωση 24 ωρών, υπάρχει περίπτωση ο πρατηριούχος να μην έχει ενημερώσει έγκαιρα τις νέες τιμές στην πλατφόρμα. Αυτό είναι θέμα που πρέπει να λύσει το υπουργείο.
Πηγή:gocar.gr
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
rasPUTIN
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4911
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2008, 16:47

Re: Που θα βρώ την φτηνότερη Βενζίνη?

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Φθηνὴ βενζίνη δὲν σημαίνει καλὴ βενζίνη ὑποχρεωτικῶς.
Ἰστότοπος κοινωνικῆς δικτυώσεως γιὰ Ἕλληνες, χωρὶς νεοταξίτικη λογοκρισία, χωρὶς ὀρθοπολιτικὴ ἠλιθιότητα.
https://hellasbook.gr/
Άβαταρ μέλους
MacPap
Δημοσιεύσεις: 6662
Εγγραφή: 08 Ιούλ 2010, 03:00

Re: Που θα βρώ την φτηνότερη Βενζίνη?

Δημοσίευση από MacPap »

Σε επώνυμες αλυσίδες κάνουν έλεγχο ίδιες για την ποιότητα των καυσίμων στα ανεξάρτητα πρατήρια ναι υπάρχει πιθανότητα νοθείας. Το έχω πάθει και εγώ σε βενζινάδικο που πήγαινα χρόνια και μια μέρα πριν κλείσει τα μπουμπούνιξε όλα. Μέσα στους παθόντες ήμουν και εγώ.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μακάρι να ήξερα...”