Παλιές διαφημίσεις

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
UltiMo_

Παλιές διαφημίσεις

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Όταν η αισθητική «χτυπούσε»… κόκκινο
Μπορεί όταν τις βλέπει κανείς σήμερα να «λύνεται» στα γέλια καθώς η αισθητική τους θεωρείται ξεπερασμένη, ωστόσο την εποχή που προβλήθηκαν, έκαναν πάταγο. Πρωταγωνιστές στις διαφημίσεις που έμειναν στην ιστορία ήταν κορυφαίοι αθλητές, wanna be ηθοποιοί που πήραν με αυτό τον τρόπο το βάπτισμα του πυρός στη μικρή οθόνη αλλά και δημοσιογράφοι που αλλαξοδρόμησαν για να ασχοληθούν τελικά με την πολιτική.

Η Λιάνα Κανέλλη πριν αναμειχθεί ενεργά με την πολιτική συμμετείχε στο παιχνίδι του «καπιταλιστικού μηχανισμού» των διαφημίσεων πρωταγωνιστώντας σε σποτάκι για λαχανικά ως μια καλή νοικοκυρά.

Ακούγοντας κανείς τη μουσική από την ταινία «Ρόκι», θα περίμενε να δει μια πιο σκληροπυρηνική διαφήμιση. Κι όμως… η συγκεκριμένη διαφήμιση με τα τετραγωνάκια και την καλλίγραμμη κοπέλα να χορεύει στο ρυθμό της μουσικής, απευθυνόταν σε γυναίκες αφού διαφήμιζε τα καλλυντικά του καταστήματος «Πατίστας».

Μια διαφήμιση σαν το παλιό καλό κρασί…. Ο Φίλιππος Σοφιανός εμφανίζεται με ένα σαξόφωνο στη διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των τηλεθεατών για τη φράση «Άνοιξε ένα Apelia».

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας προσπαθεί τραγουδώντας να πείσει τους τηλεθεατές ότι τη «βρίσκει» με γνωστή μάρκα ζυμαρικών.

Ο Νίκος Γκάλης κάνει τζόκινγκ αλλά και επίδειξη των μπασκετικών του ικανοτήτων σε διαφήμιση γάλακτος που «βγάζει» μελλοντικούς πρωταθλητές.

Στην προσπάθεια του να πείσει το κοινό να προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα, ο κωμικός Νίκος Παπαναστασίου, φοράει «ντόπιο» Τ-shirt, καρά-ελληνικό παπούτσι, παντελόνι από τον τόπο μας και διατρανώνει την προσιτή τιμή τους. Όσο για το σλόγκαν που έγραψε ιστορία…. Δεν είναι άλλο από το «Ο επιμένων ελληνικά»

Ο Νίκος Αναστόπουλος απολαμβάνει το ντους του αλλά και τη φρεσκάδα που του χαρίζει μάρκα αποσμητικού σε ένα από τα πρώτα διαφημιστικά στα οποία συμμετείχαν ποδοσφαιριστές

Ο Χάρρυ Κλυνν έδωσε τα ρέστα του στη διαφήμιση με τα «φουντούνια». Αφού ντύθηκε Άραβας, Ιταλός και Αμερικανός και έβγαζε από τις μάνικες αντί για βενζίνη... φουντούνια έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα του στυλ: «Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ, φουντούνια φατάχ, φαντούνια ουλάχατα, ουλάχατα» για να καταλήξει στη φράση «Και του χρόνου φουντούνια».

Πριν γίνει γνωστός στο ευρώ κοινό, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δήλωνε μακαρονάς… Εμφανίζεται λοιπόν να απολαμβάνει την μακαρονάδα του εκστομίζοντας την φράση: «Είμαι μακαρονάς τι να κάνω»;

Ο Γιάννης Ζουγανέλης φορώντας περούκα με μακριά μαλλιά, μιμείται τραγουδιστή heavy metal και βγάζει άναρθρες κραυγές. Ξαφνικά, του προσφέρουν έναν φραπέ και ακούγεται η ατάκα: «Μη χτυπιέσαι άδικα, χτύπα ένα “φιέστα φραπέ”».

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
UltiMo_

Re: Παλιές διαφημίσεις

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Και μια διαφήμιση της τρόικας που μου αρέσει προσωπικά εμένα, εποχής 1991

http://www.youtube.com/v/WjvwkjJoQH0
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Δημοσίευση από erling »

εξώφυλλα απ'το ΡΟΜΑΝΤΖΟ...

http://www.lifo.gr/team/u12124/29751
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
erling

Δημοσίευση από erling »

UltiMo_ έγραψε:Και μια διαφήμιση της τρόικας που μου αρέσει προσωπικά εμένα, εποχής 1991

Ποιος είναι ο έξυπνος της διαφήμισης; Κάτι με θυμίζει αλλά δεν μπορώ να βρω τι...
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
enias

Δημοσίευση από enias »

erling έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:Και μια διαφήμιση της τρόικας που μου αρέσει προσωπικά εμένα, εποχής 1991

Ποιος είναι ο έξυπνος της διαφήμισης; Κάτι με θυμίζει αλλά δεν μπορώ να βρω τι...
Χάρης Σώζος. Έχει παίξει σε πολλά σήριαλ τα τελευταία 10 χρόνια. Ενδεικτικά, ήταν ο πατέρας του κοριτσιού στη σειρά "Θα βρεις το δάσκαλό σου" που παίζονταν πριν λίγα χρόνια και παίζεται σε επανάληψη αυτόν τον καιρό.

Κάτι άλλο που ήθελα να σχολιάσω...

1) Παρατηρείστε (ειδικά στα εξώφυλλα απο το ΡΟΜΑΝΤΖΟ) οτι οι κοπέλες εκείνης της εποχής ήταν όμορφες χωρίς το γκομενέ στυλ που έχουν σήμερα με τα υπερβολικά μακιγιάζ, αξεσουάρ και το "πολλά υποσχόμενο "υφάκι.

2) Η αγορά 1εκ δραχμών σε τιμή 816.327 δρχ για ένα έτος αντιστοιχεί σε ετήσια απόδοση 183.673 δρχ δηλαδή 18,4%!!! :o
Φαίνεται σχεδόν τοκογλυφικό άλλα δεν ήταν, μιας και ο πληθωρισμός ήταν πάνω απο 18% οπότε στην ουσία δεν υπήρχε κέρδος, απλά διέσωζες ένα μέρος της αγοραστικής αξίας των χρημάτων που είχες, αφου πληθωρισμός 20% σημαίνει οτι σήμερα έχεις 100 και του χρόνου 80.
Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Μια απίστευτη διαφήμιση που με εκφράζει απόλυτα!!!

Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Ως προς τι σε εκφράζει?
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Όσο μεγαλώνουμε, ενδεχομένως μετανιώνουμε για τις επιλογές που (δεν) κάναμε! Γιαυτό προσέξτε τι μονοπάτι επιλέγετε στη ζωή σας.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εντάξει αλλά εσένα σε τι σε εκφράζει?
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

xaxa. Στο οτι τη μηχανή που ονειρεύομαι απο το Λύκειο, μάλλον θα την πάρω όταν θα γεράσω! :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”