ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ Ή ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Απάντηση
UltiMo_

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ Ή ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;

1 Καθιερώνεται το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
2 Καθιερώνεται η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3 Απαγορεύεται αυστηρά η παιδική εργασία.
4 Καθορίζονται κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5 Ιδρύεται το ΙΚΑ.
6 Ιδρύεται η Εργατική Εστία....
7 Καθιερώνεται η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ κεφαλαίου και εργαζομένων.
8 Καθιερώνεται η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
9 Καθιερώνεται η άδεια μετ' αποδοχών.
10 Χαρίζονται τα αγροτικά δάνεια.
11 Ιδρύονται κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
12 Η ανεργία εξαφανίζεται.
13 Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός γίνεται πλεονασματικός.
14 Γίνεται ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
15 Ξεκινούν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.
Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια τετραετία ......

Επί δικτατορίας Ιω. Μεταξά ! ! !

Τελικά , είναι να λυπάται κανείς για την "Δημοκρατία" μας εν έτει 2012, για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος και αυτών που το υπηρετούν ...

Ο Ιω. Μεταξάς αναφέρεται στην ιστορία σαν δικτάτορας,.
Τελικά, εχει σημασία το ταμπελάκι ή το αποτέλεσμα ;

ΥΓ. Και βέβαια κάπου εδώ κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω κάτι που όλοι ξέρετε.
Ο Ι.Μεταξάς ήταν ο Πρωθυπουργός που αρνήθηκε να πληρώσει δάνειο την Ελλάδος στην Βελγική Societe Commerciale de Belgique, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας και Η Ελλάδα δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή για την μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της!

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
rasPUTIN
Site Admin

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ Ή ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ;

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ὅπως ἔγραψε κι ὁ Πλάτων στὸ "Περὶ νόμων". Τὸ καλύτερο πολίτευμα εῑναι νὰ ἔχεις μετριοπαθὴ τύρρανο (ὄχι τύπου Πινοσὲτ) μὲ σοφὸ νομοθέτη.

Ἀρμένιζα στὴν wikipedia (ξέρω ξέρω, ἡ ἀξιοπιστία της δὲν πρέπει νὰ θεωρεῖται δεδομένη) καὶ διάβαζα διάφορα. Στὴν διεθνὴ κατάταξη διαφάνειας καὶ καταπολεμήσεως διαφθορᾶς ἠ Σιγκαπούρη βρίσκεται στὴν πρώτη δεκάδα, πάνω ἀπὸ Ἡνωμένο Βασίλειο καὶ Γερμανία.

Ὁ ἐπὶ 31 ἔτη πρωθυπουργὸς μετέτρεψε τὸν γυφτομαχαλὰ σὲ σύγχρονο παράδεισο. Βέβαια ἔχουν ἀυστηροὺς νόμους καὶ λόγω τοῦ δὲν πήραν τὰ φώτα τῶν νεο-κ*λ*-ελλήνων οἰ νόμοι ἐφαρμόζονται. Χίλιοι τριακόσιοι καὶ κάτι ἐκτελοῦνται ἐτησίως
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
erling

Δημοσίευση από erling »

Σιγκαπούρη, επειδή έτυχε να την επισκεφτώ και επειδή στα μέρη που επισκέπτομαι μου αρέσει να κουβεντιάζω με τους ντόπιους, τον τόσο έκδηλο φόβο στα μάτια αυτών των ανθρώπων, όταν πήγαινα την κουβέντα στην διαβίωση και στην πολιτική κατάσταση της χώρας, τον έχω ξαναδεί μόνο στα μάτια λαθρομετανάστη όταν γυρνούσα από Ζαγοροχώρια και φρέναρα απότομα...
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Για περιέγραψε erling Σιγκαπουρη...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Χλιδή, καθαριότητα, αστυνόμευση, πολυκοσμία, ουρανοξύστες, δεν βλέπεις ζητιάνους ή πεινασμένους στους δρόμους, το ταμείο πρόνοιας κρατά τα χρήματα των γερόντων (για να μην τα σπαταλήσουν λέει!!!!), δεν κάνει να μιλάς για την κυβέρνηση που υπάρχει από το 1960 (ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με έναν ταξιτζή που μόλις πήγα την κουβέντα εκεί κατέβασε τα μάτια και έστριψε το κεφάλι), πολλές αυτοκτονίες - πάρα πολλές (έτυχε να βρεθώ με άνθρωπο που δεν ανήκε στο κυβερνητικό κόμμα).
Για τον επισκέπτη το τέλειο. Για τον πολίτη όμως....
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Σίγουρα ἠ μαρτυρία τοῦ erling μετράει ἀλλὰ δὲν μπορῶ νὰ ἀγνοήσω τὸ ὄτι ἠ Σιγκαπούρη εἶναι στὴν πρώτη δεκάδα στὴν κατάταξη διαφάνειας. Προφανῶς λέξεις ὅπως αφκελάκι, ῤουσφέτι δὲν υπάρχουν στὸ λεξιλόγιό τους.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Άλλο ένα μέρος, εκτός της Γερμανίας, που μπορείτε να μετοικίσετε όσοι δεν σας αρέσει η Ελλάδα (ή Ελλαδιστάν για κάποιους), η Σιγκαπούρη.
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εγώ προτιμώ να παίρνω τα καλά των άλλων λαών και να τα εφαρμόζω ακόμα και αν προέρχονται από την Ζιμπάμπουε.

Επίσης προτιμώ αντί να φύγω εγώ να διώξω όλους αυτούς που με τις πράξεις τους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Ελλαδισταν.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Επίσης προτιμώ αντί να φύγω εγώ να διώξω όλους αυτούς που με τις πράξεις τους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Ελλαδισταν.
Ξεκίνα με τον Χριστοφοράκο της Μιζενς.

Α... ναι μωρέ, ξέχασα... πρόλαβαν οι Γερμανοί και τον πήραν απο την Ελλάδα, να γλυτώσει τη φυλακή....
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Και τον Χριστοφοράκο και την Χριστοφοράκενα όποιος έφαγε στη θάλασσα με 10 κιλά βαρίδια. Και χέστηκα που βρίσκεται εδώ δεν θέλω να είναι.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτικό καφενείο...”