Η καλύτερη ανάμνηση από τροχονόμο

Θέλετε να δώσετε συγχαρητήρια για κάτι που είδατε να γίνεται κάντε το εδώ...
Tassos

Η καλύτερη ανάμνηση από τροχονόμο

Δημοσίευση από Tassos »

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή / στιγμή που είχατε με αστυνομικούς ενώ οδηγείτε; Σας παρακαλώ όχι πονηρές απαντήσεις. :oops:

Το Πάσχα του 1998 υπηρετούσα και Μεγάλη Πέμπτη λίγο πριν φύγουμε από τη μονάδα με άδεια μας έφεραν την Τροχαία Γλυφάδας για μια σύντομη διάλεξη για την οδική ασφάλεια μη χάσουν κανένα μας και δεν έχουν σμηνίτες για τη σκοπιά.

Ρώτησα τον επικεφαλής της ομάδας που έκανε την παρουσίαση πως να ξέρω πότε σταματώ και πότε περνώ από έναν τροχονόμο που ρυθμίζει αυτός την κυκλοφορία. Πάντα είχα την απορία αν ήταν από το πλάι ή από μπροστά / πίσω. Αυτό που μου άρεσε ήταν η εξήγηση: Για να σε κόψει πρέπει να σε δει. Πολύ χρήσιμο γιατί αποκλείεται να κάνω το λάθος στο μέλλον - τουλάχιστον κατά λάθος. :idea:

Θυμάστε εσείς κάποια αντίστοιχη στιγμή που ο αστυνομικός σας βοήθησε σαν οδηγός;

Τάσος

Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Η καλύτερη ανάμνηση από τροχονόμο

Δημοσίευση από MacPap »

Αν εξαιρέσουμε το ότι μας βοηθάνε πάντα όταν τρέχουν να σώσουν καταστάσεις (και κακά τα ψέμματα άσχετα με το αν τους βρίζουμε δεν κάνουν μια εύκολη δουλειά), δεν θυμάμαι να χρειάστηκα προσωπικά κάποια βοήθεια. Μπορώ όμως να θυμηθώ πολλές φορές σε έλεγχο που μου έκαναν ή όταν τους ειδοποίησα για κάτι τους καλούς και τους "ΚάΛΟΥΣ".

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Δεν υπήρξε. Στην καλύτερη περίπτωση ήταν απλά τυπικοί και ευγενικοί (το αυτονόητο δηλαδή).
Αινείας
manos

Δημοσίευση από manos »

18 xρονων μολις ειχα παρει το διπλωμα για μηχανακι.τοτε (εποχη 1987) στη καλλιθεα θησεως και δαβακη υπηρχε μπλοκο για μηχανακια.μονιμη φυσιογνωμια ενας ψηλος με μουστακι(διαστασεις ντουλαπας-διφυλλης) τροχονομος,ο φοβος και ο τρομος των μηχανων.βεβαια και πριν βγαλω διπλωμα οδηγουσα μα ποτε δεν περναγαμε απο εκει ,στριβαμε ενα στενο πριν.αφου εχω διπλωμα τωρα ειμαι ανετος και παω να περασω απο μπροστα του .πριν στριψω ακομα το φαναρι εχει σηκωσει το χερι του για να σταματησω.σταματαω.μολις ανοιγει το στομα του, βλαχος τελειωμενος.αδεια διπλωμα .παρτα.ολα καλα.γιατι δε φορας κρανος?(αρχησαμεεεε).ε να...δηλαδη.....να σου εξηγησω....δεν εχω κρανος.αν ξαναπερασεις απο εδω χωρις κρανος θα σου κοψω τον κωλο.αλλιως μην ξαναπερασεις απο εδω.και φυσικα ακουσα την συμβουλη του.δεν ξαναπερασα απο εκει. :applause :applause
Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
όλα όσα 'χω μάθει.....(Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος)
enias

Δημοσίευση από enias »

Οντως, ήταν πολυ βλάκας. Δεν επρεπε να σου πεί τίποτα. Την κλήση έπρεπε να σου έγραφε μονο.

Στην εκπομπή που λέμε έδω, viewtopic.php?f=106&t=477
είχε κάτι παιδιά με κινητικά προβλήματα και προβλήματα ομιλίας απο βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε πτώση με μηχανή χωρίς κράνος.

Θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό. Θα μπορούσες να ήσουν στη θέση τους.
Αινείας
manos

Δημοσίευση από manos »

δηλαδη ολοι εσεις ειστε ολη σας τη ζωη καθολα νομιμοι και τυπικοι και απαραβατοι?μην τρελαθουμε!!!σαν νεος κι εγω οπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ, δεν ξερω για εσας,εκανα της βλακειες μου.και τις παραβασεις μου εκανα και τις κοντρες μου στα λιμανακια εκανα κ.λ.π δεν θα τα πω ολα γιατι θα μας κοψει η λογοκρισεια.δεν γεννηθηκα με το σταυρο στο χερι.ΟΜΩΣ ολα αυτα τωρα στα 40α μου με εχουν κανει καλυτερο και εμπειροτερο οδηγο.γιατι η πραξη ειναι που σε ψηνει και λιγοτερο η θεωρεια.δηλαδη εγω που φτιαχνω ντουλαπια κουζινας και ντουλαπες και ειμαι αυτοδιδακτος και εχω ψηθει στη δουλεια και εγινα καλυτερος απο την εμπειρια της πραξης και τα λαθη μου,τι να μου πει ο αλλος που εχει μαθει μετραει μεσα απο ενα βιβλιο. O MONOΛΟΓΟΣ ΤΟΥ manos Y/Γ..οτι κανεις να ξερεις να το κανεις
Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
όλα όσα 'χω μάθει.....(Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος)
enias

Δημοσίευση από enias »

manos έγραψε:δηλαδη ολοι εσεις ειστε ολη σας τη ζωη καθολα νομιμοι και τυπικοι και απαραβατοι?μην τρελαθουμε!!!σαν νεος κι εγω οπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ, δεν ξερω για εσας,εκανα της βλακειες μου.και τις παραβασεις μου εκανα και τις κοντρες μου στα λιμανακια εκανα κ.λ.π δεν θα τα πω ολα γιατι θα μας κοψει η λογοκρισεια.δεν γεννηθηκα με το σταυρο στο χερι.
Κατ αρχήν, δεν σε κόβει κάνεις, μην φοβάσαι...
Ναι, τρέλες κάναμε όλοι μας αλλά κάποια πράγματα έχουν βαρύτερες επιπτώσεις απο άλλα. Επίσης, άλλο η τρέλα της νιότης απο άγνοια κινδύνου και άλλο η περιφρόνηση κανόνων και η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι οι κόντρες στα λιμανάκια.

Ελπίζω να μην θύμωσες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κρίνω κανέναν, αλλα μιας και είσαι τόσο μεγάλος σε ηλικία θα πρέπει να καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν να μπούν ολα σε ένα τσουβάλι. πχ το να περνάς μπροστά απο τροχαία χωρίς κράνος και να θεωρείς οτι ο αστυνομικός σου γίνεται και ενοχλητικός είναι λίγο προκλητικό. Δεν θα σχολιάσω καν τα περι κόντρας στα λιμανάκια. Εδώ δεν μιλάμε για αγνοια κινδύνου αλλα και για αντικοινωνική συμπεριφορά.

Και επαναλαμβάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.... δεν σου κάνω παρατήρηση, αλλα με αφορμή το πόστ σου, ξεχωρίζω κάποια πράγματα απο κάποια άλλα. Δεν είπα οτι δεν είσαι σωστος τώρα μετά απο τόσα χρόνια, αλλα θεωρώ σημαντικό ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ καποια πράγματα στους νεαρούς οδηγούς με το άλλοθι του νεαρού της ηλικίας. Πρέπει να υπάρχουν όρια και σε αυτό. Για τους γονείς περισσότερο το λέω αυτό, που αφήνουν τα παιδια να οδηγούν μηχανάκια και αυτοκίνητα απο πολύ μικρή ηλικία.
Αινείας
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

manos έγραψε:δηλαδη ολοι εσεις ειστε ολη σας τη ζωη καθολα νομιμοι και τυπικοι και απαραβατοι?μην τρελαθουμε!!!
100% νόμιμος δὲν ὑπάρχει. Ἀλλὰ ἀπὸ τὸν 100% νόμιμο στὸν 100% παράνομο ὑπάρχει μεγάλη διαφορά. Ἐπίσης ὑπάρχουν ἀναρίθμητες ἐνδιάμεσες καταστάσεις.
Ἀπὸ στατιστικῆς πλευρὰς εἶναι ἐξασφαλισμένο ὄτι κάποια λάθη θὰ τὰ κάνουμε ὄλοι μας.
manos έγραψε:σαν νεος κι εγω οπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ, δεν ξερω για εσας,εκανα της βλακειες μου.και τις παραβασεις μου εκανα και τις κοντρες μου στα λιμανακια εκανα κ.λ.π
Τὸ "ὅπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ" ἀκολουθούμενο ἀπὸ τὸ "δὲν ξέρω γιὰ σάς" δείχνει λίγο ἀντιφατικό.
Ἱστορίες ἀπὸ τὰ νιάτα μου δὲν ἔχω νὰ ἀναφέρω μιὰ καὶ ἔγινα "διπλωματοῦχος ὁδηγὸς Β' κατηγορίας" (μὲ πιστοποίηση ἀπὸ τὸ ΥΜΕ) στὰ 29. Παρ'ὄλα αὐτὰ τολμῶ νὰ πῶ ὄτι τὶς πολὺ χοντρὲς μλκ δὲν θὰ τὶς ἔκανα.
manos έγραψε:δεν θα τα πω ολα γιατι θα μας κοψει η λογοκρισεια.
Ἡ ἀναφορὰ σὲ συμβάντα τοῦ παρελθόντος (ἀπὸ μόνη της) δὲν ἀποτελεῖ αἰτία παρεμβάσεως.
manos έγραψε:δεν γεννηθηκα με το σταυρο στο χερι.ΟΜΩΣ ολα αυτα τωρα στα 40α μου με εχουν κανει καλυτερο και εμπειροτερο οδηγο.
Δὲν ἔχω λόγο νὰ διαφωνήσω.
manos έγραψε:γιατι η πραξη ειναι που σε ψηνει και λιγοτερο η θεωρεια.
Μὴν ὑποτιμὰς τὴν θεωρία, σὲ βοηθὰ νὰ κατανοήσεις αὐτὰ τὰ ὁποία βλέπεις στὴν πράξη.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
sissy

Δημοσίευση από sissy »

manos :applause
Συμφωνώ σε όλα και ιδιαίτερα σε αυτό
manos έγραψε: .....η πραξη ειναι που σε ψηνει ..... εγινα καλυτερος απο την εμπειρια της πραξης και τα λαθη μου, τι να μου πει ο αλλος που εχει μαθει μετραει μεσα απο ενα βιβλιο.
Και να προσθέσω πως όταν ήμουν νέα τίποτα από όσα συζητάμε εδώ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. Τώρα τα θεωρώ αυτονόητα και δεν διανοούμαι να ακούσω οτι κάποιος ανεβαίνει σε μηχανή χωρίς κράνος ή στο αυτοκίνητο στα πίσω καθίσματα δεν φοράει ζώνη!
Φαίνεται όμως πως μερικοί έχουν ξεχάσει από που ξεκίνησαν κι έχουν ξεχάσει πως έκαναν κι αυτοί (όπως κι εγώ) τις βλακίτσες τους 8-)
"Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται...."
manos

Δημοσίευση από manos »

enias έγραψε:
manos έγραψε:δηλαδη ολοι εσεις ειστε ολη σας τη ζωη καθολα νομιμοι και τυπικοι και απαραβατοι?μην τρελαθουμε!!!σαν νεος κι εγω οπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ, δεν ξερω για εσας,εκανα της βλακειες μου.και τις παραβασεις μου εκανα και τις κοντρες μου στα λιμανακια εκανα κ.λ.π δεν θα τα πω ολα γιατι θα μας κοψει η λογοκρισεια.δεν γεννηθηκα με το σταυρο στο χερι.
Κατ αρχήν, δεν σε κόβει κάνεις, μην φοβάσαι...
Ναι, τρέλες κάναμε όλοι μας αλλά κάποια πράγματα έχουν βαρύτερες επιπτώσεις απο άλλα. Επίσης, άλλο η τρέλα της νιότης απο άγνοια κινδύνου και άλλο η περιφρόνηση κανόνων και η αντικοινωνική συμπεριφορά όπως είναι οι κόντρες στα λιμανάκια.

Ελπίζω να μην θύμωσες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να κρίνω κανέναν, αλλα μιας και είσαι τόσο μεγάλος σε ηλικία θα πρέπει να καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούν να μπούν ολα σε ένα τσουβάλι. πχ το να περνάς μπροστά απο τροχαία χωρίς κράνος και να θεωρείς οτι ο αστυνομικός σου γίνεται και ενοχλητικός είναι λίγο προκλητικό. Δεν θα σχολιάσω καν τα περι κόντρας στα λιμανάκια. Εδώ δεν μιλάμε για αγνοια κινδύνου αλλα και για αντικοινωνική συμπεριφορά.

Και επαναλαμβάνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.... δεν σου κάνω παρατήρηση, αλλα με αφορμή το πόστ σου, ξεχωρίζω κάποια πράγματα απο κάποια άλλα. Δεν είπα οτι δεν είσαι σωστος τώρα μετά απο τόσα χρόνια, αλλα θεωρώ σημαντικό ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ καποια πράγματα στους νεαρούς οδηγούς με το άλλοθι του νεαρού της ηλικίας. Πρέπει να υπάρχουν όρια και σε αυτό. Για τους γονείς περισσότερο το λέω αυτό, που αφήνουν τα παιδια να οδηγούν μηχανάκια και αυτοκίνητα απο πολύ μικρή ηλικία.
ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑ ΒΑΖΟΥΝ,ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ....εχεις φτασει ποτε στα ορια σου?γενικα, οχι μονο σε οδηγηση.δοκιμασετο αξιζει.ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΣ........ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.....ΕΙΣΑΙ?.......ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ :P
Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τα εύσημα μας...”