Opel

Ο χώρος των κατασκευαστών που δεν έχουν δική τους ενότητα.
Απάντηση
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Opel

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ανοίγω αυτό το θέμα, ώστε να γράφουμε για τα αυτοκίνητα της Opel.

Ευχαριστώ.


pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Opel

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Ξεκινάω από μια δυσάρεστη είδηση για εμάς τους Opel-άκηδες.

Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις της Opel
Σε ιστορικό χαμηλό οι πωλήσεις της Opel

H Opel κατέγραψε την μεγαλύτερη πτωτική τάση στις πωλήσεις της, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά αυτοκινήτου.

Από την ανάλυση των πρώτων στοιχείων της αγοράς των αυτοκινήτων τον Ιανουάριο 2020, προκύπτει ότι η Opel κατέγραψε την μεγαλύτερη πτωτική τάση, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά και στο επίσημο δίκτυο των διανομέων της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η αυτοκινητοβιομηχανία Opel σημείωσε πτώση κατά 42,1%, έχασε σχεδόν το ήμισυ του όγκου των πωλήσεων της. Πρόκειται για πρωτοφανή αρνητική επίδοση που δεν θα έπρεπε να συμβεί στην εταιρεία γιατί αυτή την εποχή λανσάρει τη νέα γενιά του Opel Corsa. Πούλησε μόλις 483 αυτοκίνητα από όλη την γκάμα των μοντέλων της, όταν τον Ιανουάριο του 2019 είχε ταξινομήσει 834 αυτοκίνητα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα γενιά του Opel Corsa, παρά την έντονη διαφημιστική προβολή της, ιδιαίτερα υψηλού κόστους, δεν έγινε αποδεκτή από την πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων της κατηγορίας Β. Πουλήθηκαν μόλις 221 Opel Corsa νέας γενιάς, τον Ιανουάριο. Κατέλαβε την δυσμενή εβδόμη θέση στη λίστα των πωλήσεων της κατηγορίας του.

Αν και πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο νέας γενιάς, όπως είχαμε διαπιστώσει στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση στη Κροατία, στερείται του βασικού στοιχείου, που εξετάζει ο υποψήφιος αγοραστής, όταν αξιολογεί προσεκτικά το αυτοκίνητο που θα επιλέξει για να επενδύσει τα χρήματα του.

Πρόκειται για την άτολμη, συντηρητική και ξεπερασμένη εξωτερική σχεδίαση, που δεν ταιριάζει σε αυτοκίνητο το οποίο ξεκινά την καριέρα του, το 2020, στις αρχές της νέας δεκαετίας. Είπαμε ότι οι Γερμανοί κατασκευαστές εκτός της Mercedes, δεν τολμούν να υιοθετήσουν νέες φόρμες για την εξωτερική σχεδίαση αλλά στη περίπτωση του νέου Opel Corsa, θεώρησαν οι σχεδιαστές ότι θα δημιουργήσουν αυτοκίνητο για την δεκαετία του 1980. Και όπως είναι φυσικό έχασαν.

Επίσης, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αποτυχημένη εκκίνηση της νέας χρονιάς φέρει και η διοίκηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που είναι θυγατρική του εργοστασίου. Τώρα επανεξετάζουν τις αποφάσεις τους και μακάρι γρήγορα να κάνουν διορθωτικές κινήσεις για να επαναφέρουν στη σωστή τροχιά την πορεία του best seller της γερμανικής μάρκας

Δυστυχώς, η υστέρηση του νέου Opel Corsa, στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά, επηρεάζει όλη την εικόνα της μάρκας, που κάποτε μεσουρανούσε στην ελληνική αγορά.

Ένα ακόμη στοιχείο, που επιτείνει την αρνητική εικόνα για τη νέα γενιά του Opel Corsa, είναι η εντυπωσιακή επιτυχία του επίσης νέου Peugeot 208. Η σύγκριση μεταξύ των δυο μοντέλων της ίδιας κατηγορίας γίνεται γιατί ουσιαστικά πρόκειται για δυο ίδια αυτοκίνητα αφού μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο, τα ίδια μηχανικά μέρη και κάθε τι που απαρτίζει ένα αυτοκίνητο. Είναι σαν δυο σταγόνες νερού.

Όμως το νέο Peugeot 208, έχει το χάρισμα της πιο μοντέρνας και ισορροπημένης εξωτερικής σχεδίασης. Κατά γενική ομολογία είναι το πιο όμορφο μοντέλο της κατηγορίας και ένα από τα πιο προχωρημένα σχεδιαστικά αυτοκίνητα των τελευταίων ετών.

Η Opel, μετά την εξαγορά της, από τον κραταιό γαλλικό Όμιλο PSA, αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα προγράμματα ανάπτυξης και κατασκευής των αυτοκινήτων που έχει δημιουργήσει ο γαλλικός κολοσσός.

Το παράδοξο είναι ότι δυο αυτοκίνητα ίδια σαν δυο σταγόνες νερού έχουν εκ διαμέτρου διαφορετική κατεύθυνση στην αγορά.

Το νέο Peugeot 208, που επίσης λανσάρεται αυτή την περίοδο, διαγραφεί εντυπωσιακή πορεία, αφού τον Ιανουάριο παρά τις δυσκολίες στις παραλαβές λόγω της μεγάλης ζήτησης του μοντέλου σε όλες τις αγορές, το κοντέρ έδειξε 420 αυτοκίνητα Peugeot 208! Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που ένα αυτοκίνητο τον πρώτο μήνα του λανσαρίσματος του, πλησιάζει την κορυφή, πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές να το εμπιστευθούν.

Το νέο Peugeot 208, είναι δεύτερο στη λίστα της κατηγορίας Β, πίσω από το ΄΄φαινόμενο΄΄ Toyota Yaris, που το προτίμησαν 758 αγοραστές αυτοκινήτων.

Μια επιτυχία που πιστώνεται στην ομάδα της Peugeot στην Ελλάδα. Δυστυχώς, πουλήθηκαν μόλις 221 Opel Corsa νέας γενιάς, τον Ιανουάριο.

Το συμφέρον του υποψήφιου αγοραστή, είναι να υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτων για να βελτιώνονται συνεχώς τα μοντέλα, οι υπηρεσίες και βέβαια οι τιμές πώλησης.
Και για ποιο λόγο να έχουν πωλήσεις τα Opel; Αφού πλέον είναι Peugeot, γιατί να μην πάρει κανείς το αυθεντικό και να πάρει κάτι το οποίο είναι ίδιο, αλλά προσπαθεί να σε "εξαπατήσει" πουλώντας το σήμα μιας εταιρείας με διαφορετικό στόχο στο παρελθόν; Η Opel είχε το προφίλ της αξιοπιστίας*, της διάρκειας ζωής, της εύκολης και φτηνής επισκευής (σε αντίθεση με την Peugeot δηλαδή), της ποιότητας που δεν κοστίζει ακριβά (αν συγκρίνεις Astra με Golf ίδιας ηλικίας καταλαβαίνεις διαφορές στην φθορά, την ποιότητα και την διάρκεια ζωής**). Ήταν λίγο συντηρητικά εμφανισιακά, αλλά αυτό ταίριαζε με την διάρκεια ζωής.

Και, ενώ ήμουν έτοιμος να αγοράσω πάλι Opel, έχω καταλήξει ότι πρέπει να κοιτάω κάτι άλλο. Προσανατολίζομαι προς Ιαπωνικό πλέον, άρα απορρίπτω τα Nissan, που είναι Renault, οπότε μας έχει μείνει η Toyota, η Honda (μεγάλο θέμα με τα ανταλλακτικά) κλπ. Με βλέπω για Toyota δηλαδή και θα μου λείψει αυτή η γερμανική στιβαρότητα που έχω τόσα χρόνια.

Ευχαριστώ.

* Είναι γνωστό αυτό που έλεγαν οι Αμερικανοί στρατιώτες στον Β΄ Π.Π., όταν τους ρωτούσαν ποιο όχημα θα προτιμούσαν να τους μεταφέρει μέχρι το Βερολίνο. Απαντούσαν ένα Γερμανικό φορτηγό της Opel γιατί δεν πρόκειται να χαλάσει, οπότε δεν θα χρειαστεί να περπατήσουν, να σπρώξουν, να επισκευάσουν.

** Μία φίλη είχε ένα Astra G, σαν το δικό μου, και η αδελφή της ένα Golf αντίστοιχης γενιάς. Φέτος, όταν συναντηθήκαμε κάποιοι παλιοί συμφοιτητές, με ρώτησε αν το έχω ακόμη το αμάξι. Της λέω ναι και μου απαντάει: και εμείς το έχουμε, το έχει ο πατέρας μου και έχει πάνω από 300.000km πλέον, ενώ το Golf της αδελφής μου έβγαζε τόσα προβλήματα, που το αποσύραμε, ούτε καν το πουλήσαμε.
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Opel

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Να μία καλη πρόταση εφόσον κάποιος κάνει καθημερινά αποστάσεις εντός πόλης, έχει χώρο στάθμευσης και σκοπεύει να κρατήσει το αυτοκίνητο πάνω από 10 χρόνια, οπότε θα κάνει και την απόσβεση της τιμής αγοράς.

Οι τιμές των υβριδικών εκδόσεων του Opel Grandland X
Οι τιμές των υβριδικών εκδόσεων του Opel Grandland X

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Opel ανακοίνωσε τις τιμές των προσθιοκίνητων και τετρακίνητων υβριδικών εκδόσεων του Grandland X που τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας του C-SUV με πλούσιο εξοπλισμό.

Το προσθιοκίνητο Grandland X Plug-in Hybrid έχει συνδυαστική απόδοση 224 PS και 360 Nm από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,9" και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 km/h. Η μπαταρία 13,2 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 km.

Το κορυφαίο τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 διαθέτει τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στο κιβώτιο και ένα στον πίσω άξονα), με τη συνδυαστική απόδοση να αγγίζει τους 300 PS και τα 520 Nm. Εδώ, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 6,2” και η τελική φτάνει τα 235 km/h. Η μπαταρία 13,2 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 km, ενώ μπορεί να φορτίσει σε 1 ώρα και 50 λεπτά μέσω φορτιστή 7,4 kW. Σύμφωνα με την Opel, η μέση κατανάλωση του υβριδικού SUV είναι μόλις 2,2 l/100km ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 49 g/km CO2.

Αναλυτικά οι τιμές όλων των εκδόσεων στον παρακάτω πίνακα. Δείτε τον εξοπλισμό τους στο συνημμένο αρχείο.
Έκδοση Τιμή
Opel Grandland X Hybrid 224 hp X-Clusive (FWD) €46.900
Opel Grandland X Hybrid 224 hp Ultimate (FWD) €47.700
Opel Grandland X Hybrid4 300 hp X-Clusive (AWD) €49.900
Opel Grandland X Hybrid4 300 hp Ultimate (AWD) €50.700
Ευχαριστώ.
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 4673
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2010, 09:46
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Opel

Δημοσίευση από UltiMo_ »

εγω πρόσφατα που αγόρασα αυτοκίνητο και πέρασα πρώτα απο όλα τα site όλων των κατασκευαστών, την opel την προσπέρασα σε 2 λεπτά λόγω επιλογής κινητήρων. 75 και 100 άλογα οι μόνες επιλογές, πραγματικά δεν φτάνουν για το βάρος των σημερινών αυτοκινήτων, και σίγουρα δεν φτάνουν για την πιο ανήσυχη κατηγορία της νεολαίας, ουτε τα 100 άλογα ούτε η βαρετή εμφάνισή του. Το peugeot απο την άλλη το έκλεισα για test-drive. θεωρώ οτι ανέβηκε απο την κατηγορία των "γάλλων" και έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Μια και αναφέρεις κιάλλες μάρκες, σαν φίλος των Ιαπώνων κι εγώ, είδα το yaris. το οποίο τρόμαξε να ανέβει την ανηφορίτσα για να ξαναπαω στην αντιπροσωπεία. Με πρώτη την ανέβηκα. Και μέσα βαρετή πλαστικούρα. Βέβαια ήταν 1 μήνα πριν βγει το σημερινό μοντέλο. Οχι οτι το έχουν βελτιώσει πολύ, αλλα σίγουρα αυτό που δοκίμασα έδειχνε την ηλικία του. Είχε και ένα μοντέλο aniversary 20αετίας. Το οποίο δεν κατάλαβα να έχει καμμία διαφορά εκτός απο κάτι χρώματα σε μάσκες, και διαφορετικό σχέδιο ζάντας. απογοήτευση και απο την toyota για τα λεφτά της.

Το nissan επίσης δοκίμασα. Η συνεργασία με τη Γαλλία δεν με πείραξε. Με πείραξε όμως οτι το φτιάχνουν στη Γαλλία. Μια και η λέξη nissan στην ιαπωνία μεταφράζεται σαν "made in χώρα του ανατέλλοντος ηλίου".
Το δυνατότερο μοτερ του, δεν ηταν κατι το ιδιαίτερο, ενώ στο ρελαντί είχε απίστευτους κραδασμους. Μέσα η κλασσική βαρετή γκρί πλαστικούρα.

Αν θέλεις γερμανική στιβαρότητα και made in Germany και κάποιο σχεδιαστή που δίνει βάρος κυρίως στην οδηγική ευχαρίστηση σε όλα τα μοντέλα, απο το πιο μικρό μέχρι van, χωρις να κάνει εκπτώσεις στο εσωτερικό, και στην άνεση, κάνε ενα test drive ενα focus.

Εγω πραγματικά μόλις γύρισα απο ταξίδι, και κάθε μέρα με εκπλήσσει αυτό το σασί/αναρτηση. λιμουζίνα στον αυτοκινητόδρομο και καρτ στις στροφές.

Μόλις βγήκε και το puma, στο οποιο καταφεραν να βγαλουν απο τον χιλιάρι κινητήρα, 150 άλογα.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
pipinos1976
Δημοσιεύσεις: 1194
Εγγραφή: 08 Απρ 2011, 23:52

Re: Opel

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Έχει ο πεθερός ένα Mondeo και ο αδελφός της συζύγου ένα Focus ίδιας γενιάς με το Astra. Όπως το λες στον δρόμο και τα δύο. Αλλά από ζημιές ας το αφήσουμε καλύτερα. Το Mondeo είναι όλο βλάβες: Μία τα παράθυρα, μετά οι πόρτες, μετά η αντλία κτλ. Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει είναι λίγα, δηλαδή κάπου 130-140.000 και οι βλάβες αυτές δεν δικαιολογούνται. Το Focus δεν έχει τόσα προβλήματα, αλλά από πλευράς ποιότητας είναι εξαιρετικά χειρότερο από το Astra κι ας έχει κάπου τα μισά χιλιόμετρα (είναι κάτω από 200.000).

Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλλοι Κατασκευαστές...”