Formula 1 2022

Εδώ θα βρείτε θέματα που σχετίζονται με την Formula 1...
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Monaco 2022


Εικόνα


Εικόνα


Ο Sergio Perez κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη στο GP του Μονακό μετά από έναν αγώνα γεμάτο με δράση και ανακατατάξεις. Στη δεύτερη θέση του podium ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Carlos Sainz, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Max Verstappen, τερμάτισε στην τρίτη θέση.
Ο Charles Leclerc έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του, μετά από σοβαρό λάθος στρατηγικής από την ομάδα της Ferrari, και ενώ έλεγχε από την πρώτη θέση τον αγώνα στα πρώτα στάδια του, βλέποντας τη διαφορά από τον Ολλανδό στη βαθμολογία οδηγών να αυξάνεται στους 9 βαθμούς.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στο Πριγκιπάτο του Μόντε Κάρλο, ο γύρος σχηματισμού καθυστέρησε 18 λεπτά. Ωστόσο, οι οδηγοί ολοκλήρωσαν μόλις έναν γύρο και κατευθύνθηκαν πίσω στα pits, καθώς ο αγώνας διακόπηκε μετά από την κόκκινη σημαία, αφού τα λιμνάζοντα νερά έκαναν επικίνδυνη την οδήγηση..

Έπρεπε να περιμένουμε επιπλέον 47 λεπτά, για να δούμε εκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, με τα μονοθέσια να φορούν βρόχινα ελαστικά. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα μέχρι τον 3ο γύρο (από τους 77), και ο Leclerc απολάμβανε μια άνετη πρωτοπορία, έχοντας πίσω του τους Sainz, Perez και Verstappen.

Οι τέσσερις πρωτοπόροι άργησαν να μπουν στα pits για να τοποθετήσουν τα ενδιάμεσα ελαστικά, με τον Perez να ανοίγει πρώτος τον “χορό” στον 17ο γύρο, με τους Leclerc και Verstappen να ακολουθούν δύο γύρους αργότερα, ενώ ο Sainz πέρασε κατευθείαν στα στεγνά και τη σκληρή γόμα στον 21ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο, η Ferrari έδωσε εντολή στον Leclerc να ακολουθήσει τον Sainz και να βάλει τα στεγνά και αυτός, κάτι που αποδείχθηκε λανθασμένη εντολή.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Red Bull να απαντήσει έναν γύρο αργότερα και κάνοντας το overcut με το δικό της διπλό pit stop των οδηγών, ήταν η σειρά του Perez να βγει πρώτος, για να τον ακολουθήσει ο Sainz, και ο Verstappen, με τον -έξαλλο- Leclerc να πέφτει στην 4η θέση.

Στον 27ο γύρο, ο Mick Schumacher έχασε τον έλεγχο της Haas του και τράκαρε στην στροφή της πισίνα, βγάζοντας άλλη μια κόκκινη σημαία στον 30στό γύρο, ώστε να επιδιορθωθούν οι μπαριέρες. Εξαιτίας των νέων κανονισμών, που ακολουθούν τα νέα μονοθέσια, το μονοθέσιο της αμερικάνικης ομάδας κόπηκε στα δύο, ώστε να απορροφηθεί μεγαλύτερη ενέργεια από τη σύγκρουση. Έτσι, είδαμε το κιβώτιο ταχυτήτων και την πίσω ανάρτηση να έχουν αποκολληθεί από το υπόλοιπο μονοθέσιο της Haas του Γερμανού.

Η επανεκκίνηση ήρθε -για άγνωστο λόγο- και πάλι εκ κινήσει, στον 33ο γύρο, με τη Ferrari να μην αλλάζει τη σκληρή γόμα των ελαστικών και στα δύο μονοθέσια της, με την Red Bull να επιλέγει να τοποθετήσει τη μεσαία γόμα.

Ο Perez κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση και η μεσαία γόμα των ελαστικών έδειχνε να ήταν η σωστή επιλογή. Ωστόσο, η απόδοση τους άρχισε να πέφτει σημαντικά μετά τον 55ο γύρο, με περίπου 10 λεπτά να απομένουν, ενώ η σκληρή γόμα των Sainz και Leclerc διατηρούσε την ακεραιότητα της. Ο Ισπανός πίεσε σημαντικά τον Μεξικανό, ο οποίος παραλίγο να χάσει την πρωτοπορία του αγώνα, αλλά στο Μονακό οι προσπεράσεις είναι πολύ δύσκολες, και έτσι ο Perez πήρε μια γενναία αλλά αγχωτική νίκη, μετά από ένα απογοητευτικό Ισπανικό Grand Prix.

Οι δύο διακοπές του αγώνα είχαν σαν αποτέλεσμα το GP του Μονακό να ολοκληρωθεί στις δύο ώρες αγώνα, και όχι στους 77 γύρους, με την καρό σημαία να πέφτει στον 650 γύρο, με τον Sainz να ήταν μόλις 1,154 δευτ. πίσω από τον Perez, ο Verstappen μόλις 0,337 δευτ. πίσω από τον Ισπανό και ο Leclerc να τερματίζει 2,9 δευτ. μακριά από τον νικητή.

Συνεχίζοντας, o George Russell έχοντας παρακάμψει τη στάση για τα ενδιάμεσα -πηγαίνοντας κατευθείαν από τα βρόχινα σε slicks- τερμάτισε ξανά στην 5η θέση, μπροστά από τον Lando Norris, με τον οδηγό της McLaren να έχει έναν ήσυχο και χωρίς συμβάντα αγώνα.

Ο Fernando Alonso εκκίνησε έβδομος και τερμάτισε στην ίδια θέση, παρά το γεγονός ότι ο Lewis Hamilton ήταν κολλημένος στον διαχύτη του για μεγάλο μέρος του αγώνα, με τον Ισπανό να καθυστερεί έξυπνα τους οδηγούς που ακολουθούσαν για να “παίξει” άμυνα στον οδηγό της Mercedes.

Ο Hamilton είχε υποστεί ζημιά μετά από μια επαφή με τον Esteban Ocon, με τον Γάλλο να τιμωρείται αργότερα με ποινή πέντε δευτερολέπτων. Έτσι, ο Γάλλος παρά το γεγονός ότι τερμάτισε ένατος, υποβιβάστηκε στη 12η, δίνοντας στον Valtteri Bottas την 9η θέση και στον Sebastian Vettel τον τελευταίο βαθμό για την Aston Martin.

Ο Pierre Gasly ήταν ο πρώτος οδηγός που έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά και κατάφερε να κάνει κάποιες προσπεράσεις όταν η πίστα στέγνωσε για να τερματίσει 12ος. Ανέβηκε, όμως, στην 11η θέση, χάρη στην ποινή του Ocon. Ο Daniel Ricciardo ήταν απογοητευτικός και είδε 13ος της καρό σημαία, μπροστά από τον Lance Stroll, τον τελευταίο οδηγό που τερμάτισε στον ίδιο γύρο με τον πρώτο.

Οδηγός της ημέρας


Ο Sergio Perez ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός της Red Bull όλο το Σαββατοκύριακο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το “δώρο” της Ferrari, κατακτώντας την πρώτη νίκη της σεζόν. Αυτή του η επίδοση του έδωσε τον τίτλο του οδηγού της ημέρας, με τον Μεξικανό να συγκεντρώνει το 27,6% των ψήφων.

Ακολούθησε ο Pierre Gasly με 10,5%, ο Carlos Sainz με 9,9%, ο Charles Leclerc με 8,8%, και ο Fernando Alonso με 7,4%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lando Norris σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 55o γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο πιλότος της McLaren σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:14.693, για να τον ακολουθήσει ο Yuki Tsunoda με 1:15.334, ο Fernando Alonso με 1:15.882, ο Sergio Perez με 1:16.028 και ο Max Verstappen με 1:16.052.

Επόμενος αγώνας

Μετά από δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, η Formula 1 κάνει μια παύση μιας εβδομάδας, για να μεταφερθεί στο Μπακού και το GP του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 με 12 Ιουνίου..
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός -autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Azerbaijan 2022
Baku City Circuit


Εικόνα

O Max Verstappen απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι για να τερματίσεις πρώτος, πρώτα πρέπει να τερματίσεις, όπως επίσης και ότι η μη κατάκτηση της pole position δεν είναι καταστροφή.

Ο Ολλανδός οδήγησε ώριμα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη στο GP του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ταυτόχρονα και οι δύο οδηγοί της Ferrari εγκατέλειψαν, δίνοντας του την ευκαιρία να αυξήσει σημαντικά την βαθμολογική απόσταση από τον Charles Leclerc. Στη δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο έτερος οδηγός της Red Bull, Sergio Perez, ενώ την καρό σημαία είδε τρίτος ο “κύριος συνεπής” George Russell, έχοντας ξεκινήσει πέμπτος.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Charles Leclerc έχασε την πρωτοπορία στα φρένα της πρώτης στροφής από τον Perez, ο οποίος έκανε καλύτερη εκκίνηση, αλλά την ανέκτησε όταν η κορυφαία Red Bull του Max Verstappen μπήκε στα pits στον 19o γύρο. Ωστόσο, ένα γύρο αργότερα, οι ελπίδες του Leclerc έγιναν “καπνός”, όταν ο κινητήρας της Ferrari παρέδωσε το πνεύμα του, με αποτέλεσμα ο Μονεγάσκος να εγκαταλείψει και να αποσυρθεί στα pits εμφανώς “άδειος” από ενέργεια και απογοητευμένος.

Αυτή ήταν η δεύτερη εγκατάλειψη της Ferrari στον αγώνα του Μπακού, καθώς στον 9ο γύρο το μονοθέσιο του Carlos Sainz εμφάνισε υδραυλικό πρόβλημα, που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη. Η εγκατάλειψη του Leclerc άφησε το Verstappen μόνο του στην πρωτοπορία, την οποία είχε πάρει από τον Sergio Perez, με την Red Bull να δίνει εντολές στους οδηγούς της να μην παλέψουν μεταξύ τους για την πρώτη θέση.

Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε έβδομος και τερμάτισε τέταρτος, έχοντας μπει στα pit κατά τη διάρκεια του VSC, το οποίο ενεργοποιήθηκε στον 10ο γύρο από την εγκατάλειψη του Sainz. Ο Βρετανός μπήκε για δεύτερη φορά στα pits στον 34ο γύρο, τοποθετώντας φρέσκα ελαστικά της σκληρής γόμας, δίνοντας του πλεονέκτημα έναντι των οδηγών της AlphaTauri, καθώς αρχικά προσπέρασε τον Tsunoda και 10 γύρους αργότερα τον Pierre Gasly. Ο Γάλλος τερμάτισε πέμπτος έχοντας ξεκινήσει έκτος.

Πίσω του ο Sebastian Vettel, που παρότι έκανε ένα λάθος έδειξε ότι οι αναβαθμίσεις που έφερε η Aston Martin είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, για να του δώσουν τους πολύτιμους βαθμούς της 6η θέσης. Ο Γερμανός της βρετανικής ομάδας ξεκίνησε τον αγώνα με τη μεσαία γόμα των ελαστικών και σταμάτησε για αλλαγή κατά τη διάρκεια του πρώτου VSC, τερματίζοντας τον αγώνα με τα σκληρά, οδηγώντας για σχεδόν 41 γύρους.



Εικόνα



Ο Fernando Alonso ξεκίνησε 10ος και τερμάτισε στην έβδομη θέση, οδηγώντας εξαιρετικά καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την κορυφαία τελική ταχύτητα των μονοθέσιων της Alpine. Έχοντας ξεκινήσει με μεσαία ελαστικά, ο Ισπανός μπήκε στα pits για την πρώτη του αλλαγή μετά από 18 γύρους, για να τελειώσει τον αγώνα με τη σκληρή γόμα, έχοντας καταφέρει να κρατήσει πίσω του και τις δύο McLaren.

Ο Daniel Ricciardo τερμάτισε όγδοος, εκκινώντας από την 12η θέση, και είχε μάχη για πολύ μεγάλη διάρκεια του αγώνα με τον teammate του Lando Norris, ο οποίος -παρά τις εντολές της ομάδας- προσπάθησε να προσπεράσει τον Αυστραλό. Αυτή, όμως, έπεσε στο κενό και έτσι ο νεαρός Βρετανός τερμάτισε στην 9η θέση. Ο Esteban Ocon συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα και πήρε τον τελευταίο βαθμό για την Alpine. Ο Valtteri Bottas δεν κατάφερε να μπει στους βαθμούς, καθώς είδε 11ος την καρό σημαία.

Ο Φιλανδός οδηγός της Alfa Romeo ακολούθησε την ίδια στρατηγική με τον Ricciardo, καθώς μπήκε στα pit κατά τη διάρκεια του δεύτερου VSC του αγώνα. Ο έτερος οδηγός της ιταλοελβετικής ομάδας, Zhou Guanyu, ήταν ο τρίτος οδηγός που εγκατέλειψε τον αγώνα, όταν το μονοθέσιο του αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον 24ο γύρο.

Μαζί του ήταν ο Kevin Magnussen, του οποίου η εγκατάλειψη έφερε το δεύτερο VSC του αγώνα, με το πρόβλημα του Δανού να εντοπίζεται στο power unit της Ferrari. Τέλος, η τελευταία εγκατάλειψη του αγώνα ήρθε από τον Lance Stroll, όταν οι μηχανικοί της ομάδας του εντόπισαν ένα ύποπτο πρόβλημα στον κινητήρα, δίνοντας του εντολή να εγκαταλείψει, τρεις γύρους πριν το τέλος.

Οδηγός της ημέρας

Η έντονη μάχη από την έβδομη θέση του grid έδωσε στον Lewis Hamilton, μαζί με τις εγκαταλείψεις των δύο οδηγών της Ferrari, την ευκαιρία να τερματίσει στην 4η θέση στους δρόμους του Μπακού, παρόλο που το έντονο porpoising του μονοθέσιου της Mercedes τον καταπόνησε σημαντικά, σε βαθμό που να μην ήταν σε θέση να βγει εύκολα από το μονοθέσιο μετά το τέλος του αγώνα.

Αυτό κέρδισε τον θαυμασμό και τις ψήφους του κοινού, που του έδωσαν τον τίτλο του οδηγού της ημέρας, με τον Βρετανό να συγκεντρώνει το 14,8% των ψήφων. Ακολούθησε ο Max Verstappen με το 13,6% των ψήφων, ο Sebastian Vettel με το 13,1%, ο Sergio Perez με 10% και ο Pierre Gasly με 9,3%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Sergio Perez σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 36o γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο οδηγός της Red Bull σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:46.046, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:46.050, ο Lewis Hamilton με 1:47.044, ο George Russell με 1:47.177 και ο Yuki Tsunoda με 1:47.523.

Επόμενος αγώνας

Χωρίς καμία διακοπή, η Formula 1 μεταφέρεται από τους δρόμου του Μπακού και το Αζερμπαϊτζάν, στο Μόντρεαλ και την πίστα Circuit Gilles-Villeneuve, με το Καναδικό GP να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 17-19 Ιουνίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Canada 2022


Εικόνα

Εικόνα

O Max Verstappen κατέκτησε μια ακόμα νίκη στη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε του Carlos Sainz στο Circuit Gilles Villeneuve σε έναν αγώνα που δεν είχε να προσφέρει πολλά από άποψης θεάματος.

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari πίεζε για περίπου 16 γύρους τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει σε τέτοιο σημείο που να προσπαθήσει ένα προσπέρασμα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για δεύτερη φορά το 2022 ο Lewis Hamilton, μετά από έναν μεστό και ήσυχο αγώνα.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Verstappen στους τελευταίους έξι αγώνες, με τον Ολλανδό να είχε την πρωτοπορία του αγώνα και να έδειχνε πως θα κατακτούσε μια άνετη νίκη επί του Sainz στην Καναδική πίστα. Ωστόσο, στον 49ο γύρο ο Yuki Tsunoda είχε μια έξοδο στη 2η στροφή, αμέσως μετά την έξοδο του από τα pits, και με τα ελαστικά του μονοθεσίου του να μην είχαν έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία, τράκαρε. Αυτό έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο έκατσε στην πίστα για 6 γύρους, ώστε αυτή να καθαριστεί.

Στους τελευταίους 16 γύρους ο Verstappen αμύνθηκε στις επιθέσεις του Sainz, ο οποίος είχε κατά 6 γύρους πιο φρέσκα ελαστικά και έτσι ο οδηγός της Red Bull πήρε την έκτη του νίκη την τρέχουσα σεζόν και την 26η συνολικά στην καριέρα του. Ο Sainz ανέβηκε για πέμπτη φορά τη φετινή χρονιά στο βάθρο, με τον Ισπανό να μην έχει δει ακόμα πρώτος την καρό σημαία.

Ο Hamilton ήταν καυστικός και επικριτικός στην αξιολόγησή του για την W13 την Παρασκευή, αλλά η απόδοση του μονοθέσιου της γερμανικής εταιρίας σήμερα ήταν καλή και βοήθησε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να πάρει ένα πανάξιο βάθρο, το πρώτο του μετά τον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν. Ομοίως, και ο Russell έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα και τερματίζοντας στην 4η θέση συνέχισε το φετινό σερί του, με τον νεαρό Βρετανό να έχει βαθμολογηθεί και να τερματίσει εντός της πρώτης 5άδας σε όλους τους αγώνες ως οδηγός της Mercedes.

O Charles Leclerc μπόρεσε να ανακάμψει και πήρε τους βαθμούς της 5η θέσης, έχοντας ξεκινήσει 19ος μετά από μια σειρά από αλλαγές στοιχείων της μονάδας ισχύος, με το αποτέλεσμα του Μονεγάσκου να ήταν -ίσως- καλύτερο αν δεν είχε κολλήσει πίσω από τα DRS trains και τον Ocon για πολλούς γύρους.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση, μετά από τις εντυπωσιακές χθεσινές κατατακτήριες, ο Fernando Alonso τερμάτισε στην σχετικά απογοητευτική 7η θέση, πίσω από τον teammate του στην ομάδα της Alpine, Esteban Ocon. Ακολούθησαν οι δύο Alfa Romeo, με τον Valtteri Bottas να τερματίζει 8ος, μπροστά από Zhou Guanyu, με τον Κινέζο οδηγό να βαθμολογείται για δεύτερη φορά στην σύντομη καριέρα του στην F1. Ο Lance Stroll ολοκλήρωσε το top 10 για την Aston Martin.


Εικόνα



Οδηγός της ημέρας

O Charles Leclerc ξεκίνησε τον αγώνα από τη προ-τελευταία θέση αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση. Αυτή του η απόδοση του έδωσε τον τίτλο του οδηγού της ημέρας.

Ο Μονεγάσκος συγκέντρωσε το 21,6% των ψήφων του κοινού και ακολούθησαν οι Lewis Hamilton με το 11,9% των ψήφων, ο Carlos Sainz (10,6%), ο Max Verstappen (10,2%) και ο Fernando Alonso (6%).

Ταχύτερος γύρος

Ο Carlos Sainz σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 63o γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο οδηγός της Ferrari σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:15.749, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:15.839, ο Charles Leclerc με 1:15.901, ο Lewis Hamilton με 1:16.167 και ο George Russell με 1:16.418.

Επόμενος αγώνας

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο σε δύο εβδομάδες από σήμερα, το τρίμερο 1-3 Ιουλίου στη πίστα του Silverstone στην Αγγλία.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP UK - Silverstone 2022


Εικόνα

Εικόνα

Μετά από έναν άκρως απολαυστικό και γεμάτο συγκινήσεις Βρετανικό GP, ο Carlos Sainz κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην καριέρα του στην Formula 1, την οποία θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς πάλεψε πολύ σκληρά για αυτήν.

Στη δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο Sergio Perez, προσπαθώντας να “κλέψει” τη νίκη από τον Ισπανό στους τελευταίους 10 γύρους, μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκάλεσε η εγκατάλειψη του Ocon.

Τρίτος τερμάτισε ο Lewis Hamilton, προσπερνώντας τον Charles Leclerc 7 γύρους πριν την καρό σημαία, με τον Μονεγάσκο να έχει πληγωμένη εμπρός αεροτομή από τον πρώτο γύρο του αγώνα.

Η πίστα του Silverstone προσέφερε για ακόμα μια χρονιά ανεπανάληπτο θέαμα, με το κλειδί για τη νίκη του Sainz να ήταν το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκλήθηκε από τον Esteban Ocon. Σε εκείνο το σημείο, η Ferrari επέλεξε να καλέσει τον Ισπανό για ένα φρέσκο σετ μαλακών ελαστικών -κάτι που έκανε και ο Hamilton, που βρισκόταν στην 3η θέση εκείνη τη στιγμή. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sainz να επιτεθεί στον Charles Leclerc, που είχε την πρωτοπορία του αγώνα, αλλά φορούσε τη σκληρή γόμα των ελαστικών για 14 γύρους.

Η δράση ήταν φρενήρης στους τελευταίους γύρους, με τον Perez -ο οποίος έπεσε στην 16η θέση μετά από το pit stop του για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή του, έχοντας επαφή στην επανεκκίνηση του αγώνα- να εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Red Bull και να προσπερνά τον Hamilton και τον Leclerc μετά από πολλαπλές μάχες στους τελευταίους γύρους, τερματίζοντας 2ος.

Ο Hamilton ενθουσίασε το κοινό του με το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του και το 13ο του στην πίστα του Silverstone (ρεκόρ όλων των εποχών σε μια μόνο πίστα), καθώς οι αναβαθμίσεις της Mercedes και η μαλακή γόμα στους τελευταίους γύρους του έδωσαν την ευκαιρία να προσπεράσει τον Leclerc.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, γίναμε μάρτυρες ενός τρομακτικού ατυχήματος, όταν ο Zhou Guanyu είχε μια σφοδρή σύγκρουση στην 1η στροφή, μετά από επαφή με τον George Russell. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Κινέζου οδηγού της Alfa Romeo, αφού προηγουμένως ο Pierre Gasly -που ήταν ανάμεσα τους, μετά την εκκίνηση- ακούμπησε τον Russell. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να μπορέσουν οι γιατροί της Formula 1 να απεγκλωβίσουν τον Zhou.

Σε διαφορετικό περιστατικό στην ίδια στροφή, ο Alex Albon έπεσε στον τοίχο της εκκίνησης/τερματισμού, καθώς έπεσε πίσω του o Sebastian Vettel. Τόσο ο Zhou, όσο και ο Albon μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο, με τον Κινέζο οδηγό να αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο Albon μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο του Coventry για προληπτικούς ελέγχους.

Ο Leclerc αναγκάστηκε να τερματίσει στην 4η θέση, έχοντας την πρωτοπορία σε μεγάλα τμήματα του αγώνα, τερματίζοντας για πέμπτο συνεχόμενο αγώνα εκτός του βάθρου. Ο Μονεγάσκος ήταν εμφανώς απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα, καθώς η στρατηγική της ιταλικής ομάδας δεν λειτούργησε προς όφελος του. Ο Leclerc τερμάτισε μπροστά από την Alpine του Fernando Alonso και τη McLaren του Lando Norris.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Max Verstappen, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση, καθώς μια ζημιά στο πάτωμα της RB18 ταλαιπώρησε τον Ολλανδό, χάνοντας συνεχώς χρόνο από τα μέσα του αγώνα. Ο Verstappen κράτησε πίσω του την Haas του Mick Schumacher στους τελευταίους γύρους, με τον Γερμανό γιο του Michael Schumacher να σημειώνει τους πρώτους του πόντους στη F1, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση.

Ο Sebastian Vettel έφερε την Aston Martin στην 9η θέση, από την 18η που εκκίνησε, ενώ ο Kevin Magnussen έφερε και το δεύτερο μονοθέσιο της Haas στους βαθμούς, και ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Ο Lance Stroll τερμάτισε στην 11η θέση, μπροστά από τον Nicholas Latifi της Williams, τον Daniel Ricciardo της McLaren και τον Yuki Tsunoda της AlphaTauri.

Οδηγός της ημέρας

Σε ένα δύσκολο απόγευμα για την ομάδα του στη Red Bull, ο Sergio Perez έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για τη νίκη, καθώς αντεπιτέθηκε από την 16η θέση που έπεσε μετά την αλλαγή της εμπρός αεροτομής του. Αυτή του η απόδοση του έδωσε τον τίτλο του οδηγού της ημέρας.

Ο Μεξικανός συγκέντρωσε το 20,7% των ψήφων του κοινού, για να ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με το 20% των ψήφων, ο Carlos Sainz με το 11,1%, ο Charles Leclerc με το 9% και ο Mick Schumacher με το 7,1%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 52o και τελευταίο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό.

Ο οδηγός της Mercedes σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:30.510, για να τον ακολουθήσει ο Carlos Sainz με 1:30.813, ο Sergio Perez με 1:30.937, ο Charles Leclerc με 1:31.282 και ο Fernando Alonso με 1:31.609.

Επόμενος αγώνας

Χωρίς διακοπή, η Formula 1 μεταφέρεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αυστρία για τον αγώνα στο Red Bull Ring, και πιο συγκεκριμένα το τρίμερο 8-10 Ιουλίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Αυστρίας 2022


Εικόνα


Κατατακτήριες:


Ο Max Verstappen κατέκτησε την pole position του Αυστριακού GP, αφήνοντας πίσω του για μόλις 0,029 δευτ. τον Charles Leclerc, ενώ ο Carlos Sainz θα εκκινήσει τον αυριανό sprint αγώνα από την τρίτη θέση, όντας 0,082 δευτ. μακριά από την κορυφή.

Οι σημερινές κατατακτήριες στο Red Bull Ring προσέφεραν αρκετό δράμα στο Q3, και σημαδεύτηκαν από τις εξόδους των δύο οδηγών της Mercedes -πρώτα ο Hamilton και μετά ο Russell- προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα μονοθέσια τους.

Οι ηλιόλουστοι ουρανοί καλωσόρισαν τους οδηγούς μετά την πρωινή βροχή, με τις σημερινές κατατακτήριες να ορίζουν το grid για τον αυριανό Sprint αγώνα, ο οποίος με τη σειρά του θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης για το Grand Prix της Κυριακής.

Η Mercedes μπήκε στο Q3 έχοντας αρκετές βλέψεις για τις κορυφαίες θέσεις -ίσως και την pole, καθώς ο Lewis Hamilton ήταν τρίτος στο Q2. Ωστόσο, ο επτά φορές πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο της W13 στη στροφή 7, και έπεσε στα προστατευτικά ελαστικά, βγάζοντας την πρώτη κόκκινη σημαία στα μέσα του Q3.

Ο teammate του στην γερμανική ομάδα George Russell, ακολούθησε το “παράδειγμα” του Hamilton λίγα λεπτά αργότερα, για έχασε τον έλεγχο του δικού του μονοθέσιου στην τελευταία στροφή της πίστας, κλείνοντας έτσι ένα απογοητευτικό απόγευμα για τα “ασημένια βέλη”. Παρόλα αυτά, ο χρόνος του νεαρού Βρετανού στην πρώτη του προσπάθεια ήταν ικανός για να του δώσει την 5η θέση.

Μετά τη δεύτερη διακοπή του Q3 είχαμε εκπληκτική μάχη για την pole, με τον Verstappen να ενθουσιάζει τους θεατές στο Red Bull Ring στην τελευταία του προσπάθεια, αφήνοντας πίσω του τους δύο οδηγούς της Ferrari.

Ο Sergio Perez δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση με τη δεύτερη Red Bull, όντας αρκετά μακριά από την μάχη για την κορυφή με τον χρόνο του να είναι 0,420 δευτ. χειρότερος από αυτόν του Verstappen.

Επόμενος στον πίνακα των χρόνων ήταν ο Esteban Ocon, με τον teammate του στην Alpine, Fernando Alonso να εκκινεί αύριο ένατος. Ανάμεσά τους ήταν οι δύο οδηγοί της Haas, με τον Kevin Magnussen στην έβδομη θέση και τον Mick Schumacher στην όγδοη, σε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση για τη Haas.

Κανένας από τους οδηγούς της AlphaTauri δεν κατάφερε να περάσει στο Q3, με τον Pierre Gasly να χάνει για λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου και τον Yuki Tsunoda να είναι έξαλλος από την επίδοση του και να μην καταφέρνει να προκριθεί, κατακτώντας την 14η θέση.

Ο Alex Albon σημείωσε τον 12ο χρόνο των κατατακτηρίων για την Williams μπροστά από τον Valtteri Bottas, ο οποίος θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, καθώς η Alfa Romeo θα τοποθετήσει νέα μέρη στο power unit του Φινλανδού.

Ο Lando Norris έφερε την McLaren στην 15η θέση, με τους αγωνοδίκες να έχουν διαγράψει πολλούς γύρους του στο Q2 για υπέρβαση των ορίων της πίστας. Ο Daniel Ricciardo θα ξεκινήσει μια θέση πίσω από τον teammate του στον αυριανό Sprint αγώνα, μην καταφέρνοντας να μπει στο Q2.

Ο Lance Stroll είναι ο επόμενος στο grid, 17ος, καθώς μοιράζεται την προτελευταία σειρά με τον Zhou Guanyu της Alfa Romeo. Ο Nicholas Latifi της Williams θα βρεθεί στην 19η θέση για το Sprint, με τον Sebastian Vettel να είναι 20ος και τελευταίος.
Πηγή: Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα


Sprint:

Σε έναν αγώνα που δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα, ο Max Verstappen κατέκτησε τη νίκη στο Sprint αγώνα, για να τον ακολουθήσουν οι δύο οδηγοί της Ferrari, με τον Charles Leclerc και Carlos Sainz στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ολλανδού σε Sprint αγώνα τη φετινή σεζόν -και τρίτη συνολικά- και εξασφάλισε την 1η θέση στο grid για το αυριανό Grand Prix της Αυστρίας.

Λίγο πριν την έναρξη του γύρου σχηματισμού, βγήκαν κίτρινες σημαίες όταν η Alpine του Fernando Alonso εμφάνισε κάποιο μηχανικό πρόβλημα, αναγκάζοντάς τον Ισπανό να εγκαταλείψει τον αγώνα. Με την ολοκλήρωση του γύρου σχηματισμού, σταμάτησε να λειτουργεί το ERS στο μονοθέσιο της Alfa Romeo του Zhou Guanyu, και αυτό ανάγκασε τους οδηγούς σε έναν δεύτερο γύρο σχηματισμού, ενώ ο οδηγός της ιταλοελβετικής ομάδας έπρεπε να εκκινήσει από τα pits.

Τα άλλα 18 αυτοκίνητα στήθηκαν στο grid για έναν Sprint αγώνα 23, και όχι 24 γύρων. Οι πρώτοι δέκα οδηγοί είχαν τοποθετήσει τη μεσαία γόμα των ελαστικών της Pirelli, καθώς μόνο τέσσερις οδηγοί επέλεξαν τα μαλακά.

Από την pole, ο Verstappen απόλαυσε την καθαρή εκκίνηση του και έκλεισε την πόρτα στον Leclerc, ο οποίος επιχείρησε ένα πέρασμα από τα δεξιά, δίνοντας έτσι λίγο χώρο στο Sainz, ο οποίος τον προσπέρασε. Ωστόσο, λίγες στροφές αργότερα, ο Μονεγάσκος επανάκτησε την 2η θέση, με τους οδηγούς της Ferrari να συνεχίζουν τη μάχη στην πίστα για 4 γύρους.

Αυτό έδωσε “ανάσες” στο Verstappen, ο οποίος ήταν άνετα πρώτος χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, παρότι ο Leclerc είδε την καρό σημαία μόλις 1,6 δευτ. πιο μετά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, καθώς ο Leclerc άρχισε να κλείνει τη διαφορά προς το τέλος.

Ο George Russell ξεκίνησε και τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Perez έδωσε μερικές μάχες και εκμεταλλευόμενος την δυναμική του μονοθέσιου της Red Bull κατάφερε να αναρριχηθεί από τη 13η, στην πέμπτη θέση.

Ο Hamilton, ο οποίος στριμώχτηκε στην 1η στροφή και χτύπησε την AlphaTauri του Pierre Gasly, επέστρεψε στην πρώτη 10άδα και πέρασε το δεύτερο μισό του αγώνα παρακολουθώντας την Haas του Mick Schumacher. Οι προσπάθειές του Βρετανού να περάσει δεν απέφεραν αποτελέσματα. ώσπου τελικά ο Mick Schumacher έχοντας κατά νου να αμυνθεί των επιθέσεων του οδηγού της Mercedes, έχασε το DRS του Magnussen. Έτσι, έγινε ευάλωτος και στην 4η στροφή στον 22ο γύρο, ο Hamilton προσπέρασε τον Mick.

Ο Hamilton ήταν ο τελευταίος οδηγός που βαθμολογήθηκε, καθώς -όπως γνωρίζεις- από φέτος η νέα μορφή των Sprint αγώνων απονέμει βαθμούς στους πρώτους οκτώ, αντί για τους τρεις πρώτους, που ίσχυε πέρσι. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 10η θέση, ελάχιστα πίσω από τον Schumacher.

Μετά τις δύσκολες και απογοητευτικές χθεσινές κατατακτήριες, οι Lando Norris και Daniel Ricciardo της McLaren έφτασαν κοντά στο να μπουν στην πρώτη 10άδα του Sprint, με τον Βρετανό να τερματίζει μπροστά από τον Αυστραλό συμπαίκτη του, παρά το γεγονός ότι ο Norris βγήκε προς στιγμήν εκτός πίστας σε μια προηγούμενη προσπάθεια να προσπεράσει τον Alex Albon.

Για αυτή του την κίνηση, ο οδηγός της Williams τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, επειδή ανάγκασε τον Norris να βγει εκτός πίστας στον 4ο γύρο. Έτσι, παρότι ο Ταϊλανδός τερμάτισε 13ος, έπεσε στην 16η θέση, προς όφελος των Lance Stroll (13ος) και Zhou (14ος).
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα


ΑΓΩΝΑΣ




Εικόνα



Ο Charles Leclerc κατέκτησε τη νίκη στο Αυστριακό GP μετά από αρκετά αγχωτικό τέλος, παρότι η Ferrari ήταν ξεκάθαρα ταχύτερη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο δεύτερο σκαλί του podium ανέβηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Max Verstappen, ο οποίος πήρε το “δώρο” από τη Ferrari του Carlos Sainz. Ο Ισπανός ήταν έτοιμος να προσπεράσει τον Ολλανδό, αλλά ο κινητήρας της F1-75 παρέδωσε “πνεύμα”. Τρίτος τερμάτισε ο Lewis Hamilton, με αρκετά μεστό αγώνα, αλλά αρκετά δευτ. μακριά από την κορυφή.

Ο Leclerc πήρε το προβάδισμα του αγώνα, όταν ο νικητής του χθεσινού Sprint αγώνα μπήκε αρκετά νωρίς για το πρώτο του pit stop, μόλις στον 12ο γύρο. Αντιθέτως, ο Leclerc άλλαξε τα ελαστικά του πολύ αργότερα, στον 27ο γύρο, και πήρε ξανά το προβάδισμα, αφού προσπέρασε τον Ολλανδό στον 37ο γύρο. Με τον Sainz να πιέζει τον Verstappen για τη δεύτερη θέση, ο Ολλανδός μπήκε για τη δεύτερη αλλαγή των ελαστικών του στον 37ο γύρο.

Ο Leclerc έκανε τη δεύτερη στάση στο box της Ferrari στον 51ο γύρο και ξαναπήρε το προβάδισμα στον 53ο γύρο, έχοντας πιο φρέσκα γόμα από τον Verstappen. Σε εκείνο το σημείο και ο Sainz ήταν έτοιμος να προσπεράσει τον Verstappen, όντας ακριβώς στον διαχύτη του, αλλά ξαφνικά ο Ισπανός επιβράδυνε και η φωτιά στο πίσω μέρος του μονοθέσιου της Ferrari σηματοδότησε το τέλος του αγώνα του. Αυτό ευνόησε τόσο τον οδηγό της Red Bull όσο και τον Hamilton, ο οποίος εκκινώντας από την 8η θέση είχε ανέβει στην 4η. Ωστόσο, μετά την εγκατάλειψη του Ισπανού ανέβηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην τελευταία θέση του βάθρου.

Μετά τη λήξη του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, που επέφερε η εγκατάλειψη του Sainz, ο Leclerc ανέφερε αρκετά συχνά -μέσω της ενδοεπικοινωνίας- ότι το πεντάλ του γκαζιού του κολλούσε, δυσκολεύοντας και τις αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό επέτρεψε στον Verstappen να πλησιάσει απειλητικά τον Μονεγάσκο, χωρίς ωστόσο να είναι σε τέτοια απόσταση ώστε να επιχειρήσει προσπέραση. Ο Leclerc κέρδισε για τρίτη φορά φέτος (τελευταία στο GP της Αυστραλίας), στερώντας στον Verstappen την τρίτη σερί νίκη στο Red Bull Ring.

Τέταρτος, αλλά πολύ μακριά από την κορυφή, τερμάτισε ο George Russell έχοντας εκκινήσει από την ίδια θέση, με τον οδηγό της Mercedes να χάνει πολύτιμο χρόνο στο πρώτο του pit stop, ενώ του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για την επαφή του με τον Sergio Perez νωρίς στον αγώνα. Ο Esteban Ocon έφερε την Alpine στην πρώτη πεντάδα, έχοντας εκκινήσει από την 6η θέση, ενώ ο Perez εγκατέλειψε λίγο μετά τη σύγκρουση του με τον Russell.

Ακολούθησε στην 6η θέση ο -για έναν ακόμα αγώνα- εκπληκτικός Mick Schumacher, με τον νεαρό Γερμανό να αφήνει πίσω του τόσο τον Lando Norris της McLaren όσο και τον teammate του στη Haas, Kevin Magnussen, με τον Δανό να τερματίζει στην 8η θέση. Ο Daniel Ricciardo έφερε και την δεύτερη McLaren στη βαθμολογούμενη 10άδα, καθώς τερμάτισε 9ος, ενώ το top 10 ολοκλήρωσε ο -ξανά- άτυχος, Fernando Alonso.

Εκκινώντας από το pit lane, ο Valtteri Bottas έφερε την Alfa Romeo του μέχρι την 11η θέση, μπροστά από τον Alex Albon, με τον οδηγό της Williams να τερματίζει 12ος, ενώ είχε ξεκινήσει από την 15η θέση του grid. Ο Lance Stroll ήταν ο επόμενος στη σειρά, 13ος, με τον Zhou Guanyu ακριβώς πίσω του, στην 14η θέση. Ο Pierre Gasly και ο Yuki Tsunoda αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο της AlphaTauri, τερματίζοντας στην 15η και 16η θέση, αντίστοιχα. Ο Sebastian Vettel τερμάτισε τελευταίος, εξαιτίας της σύγκρουσης του με τον Gasly, για την οποία ο Γάλλος τιμωρήθηκε.

Οδηγός της ημέρας

Ο Mick Schumacher είχε από χθες ένα υπέροχο αγώνα στην Αυστρία, με την έβδομη θέση του στις κατατακτήριες και την 9η στον Sprint αγώνα- αλλά φύλαξε το καλύτερο για τον σημερινό αγώνα. Με μια εξαιρετική απόδοση καθ’όλη τη διάρκεια, που περιελάμβανε μερικές εξαιρετικές προσπεράσεις, ο νεαρός Γερμανός έφερε στην Haas στην έκτη θέση -το καλύτερο του αποτέλεσμα στη F1 μέχρι σήμερα- κερδίζοντας τον teammate του Kevin Magnussen στην εκκίνηση.

Έτσι, δεν είναι περίεργο που το κοινό τον ψήφισε ως οδηγό της ημέρας. Ο Schumacher συγκέντρωσε το 24,5% των ψήφων του κοινού, για να ακολουθήσει ο Charles Leclerc με το 15,3% των ψήφων, ο Lewis Hamilton με το 10,1%, ο Max Verstappen με το 9,6%, και ο Carlos Sainz με το 8%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 62o και τελευταίο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό. Ο Ολλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:07.275, για να τον ακολουθήσει ο Charles Leclerc με 1:07.583, ο Fernando Alonso με 1:08.558, ο Carlos Sainz με 1:08.649, και ο Lewis Hamilton με 1:09.000.

Επόμενος αγώνας

Μετά από δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα γεμάτα δράση, η Formula 1 κάνει ένα μικρός διάλειμμα μιας εβδομάδας και κατευθύνεται στη Γαλλία και την πίστα του Paul Ricard. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το τρίμερο 22-24 Ιουλίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GRAND PRIX DE FRANCE 2022

Circuit Paul Ricard

Le Castellet


Εικόνα

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στο Γαλλικό GP, αυξάνοντας σημαντικά την απόσταση του από τον Charles Leclerc στην βαθμολογία των οδηγών, καθώς ο Μονεγάσκος έκανε ένα σπάνιο λάθος στα πρώτα στάδια του αγώνα και εγκατέλειψε ενώ είχε την πρωτοπορία.

Στη δεύτερη θέση του podium ανέβηκε ο αναγεννημένος Lewis Hamilton, με τις αναβαθμίσεις που έφερε η γερμανική ομάδα να φαίνεται ότι δουλεύουν σωστά, κάτι που επισφραγίστηκε από την τρίτη θέση του George Russell.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, οι περισσότεροι οδηγοί της 10άδας διατήρησαν τις θέσεις τους, με τον Charles Leclerc να διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας τον Max Verstappen, παρά τις πιέσεις του Ολλανδού. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα του Paul Ricarsd σήμαιναν ότι η διαχείριση των ελαστικών ήταν το κλειδί και λίγα δευτερόλεπτα μετά το pit stop του Verstappen στον 17ο γύρο, όλοι αναμέναμε την Ferrari να απαντήσει με την είσοδο του Leclerc.

Ωστόσο, ο Μονεγάσκος δεν πρόλαβε να μπει στα pits καθώς υπέπεσε σε ένα σπάνιο οδηγικό λάθος, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε. Πιο συγκεκριμένα, μια στιγμιαία υπερστροφή στη στροφή 11 σημάδεψε το τέλος του αγώνα του, και προκάλεσε μια κραυγή απογοήτευσης, τόσο του ίδιου όσο και του θεατών στο Le Castellet.

Η έξοδος του Leclerc έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με τον Verstappen να παίρνει το προβάδισμα του αγώνα. Ο Lewis Hamilton και ο Sergio Perez, οι οποίοι δεν είχαν σταματήσει μέχρι εκείνο το σημείο, μπήκαν για αλλαγή ελαστικών και ανέβηκαν στην κατάταξη.

Έκτοτε, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Verstappen, οδήγησε άνετα όταν ο αγώνας συνεχίστηκε στον 22ο γύρο, ανοίγοντας τη διαφορά στα 4 δευτ. από τον Hamilton στον 30ο γύρο (από τους συνολικά 53). Έτσι, ο Verstappen πήρε μια αρκετά εύκολη νίκη -την 7η φετινή του και 26η συνολικά- κερδίζοντας με διαφορά πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Ο Perez έχασε την τρίτη θέση από τον Hamilton στην αρχή του αγώνα και δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει, ενώ ο Μεξικανός “πιάστηκε” στον ύπνο κατά την επανεκκίνηση από το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας -το οποίο προκλήθηκε από την εγκατάλειψη του Zhou στον 50στό γύρο- και ο Russell τον προσπέρασε εύκολα.

Ο Perez και ο Russell είχαν προηγουμένως έρθει σε επαφή στη στροφή 8 -χωρίς να επιβληθούν ποινές- σε μια σκληρή μάχη μεταξύ τους για το τελευταίο σκαλί του podium, η οποία έληξε με τη διαφορά τους στην καρό σημαία να είναι μόλις 0,8 δευτ.

Ο Carlos Sainz ξεκίνησε 19ος, εξαιτίας των ποινών του για την αλλαγή μερών στο power unit του, αλλά με τη Ferrari να του τοποθετεί την σκληρή γόμα των ελαστικών στην εκκίνηση μπήκε στην πρώτη 10άδα μόλις στον 14ο γύρο.

Κατά την διάρκεια του Αυτοκινήτου Ασφαλείας από την έξοδο του Leclerc, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari έβαλε τη μεσαία γόμα, αλλά εξαιτίας της μη ασφαλούς αποδέσμευσης του από το pit box της ιταλικής ομάδας, του επέφερε μια ποινή 5 δευτ., για να μπει ξανά στον 43ο γύρο ώστε να βάλει και πάλι ένα φρέσκο σετ μεσαίας γόμας. Αυτό μεταφράστηκε σε εξαιρετικά γρήγορους γύρους στα τελευταία στάδια του αγώνα και προσπέρασε τους δύο οδηγούς της Alpine και της McLaren, για να τερματίσει τελικά πέμπτος με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Fernando Alonso προσπέρασε από νωρίς τον Lando Norris και παρέμεινε στην έκτη θέση, μπροστά από τις δύο McLaren για μεγάλο μέρος του αγώνα, κρατώντας τους κοντά στον teammate Esteban Ocon. O Γάλλος κατάφερε να προσπεράσει τον Daniel Ricciardo μετά την επανεκκίνηση του Safety Car και τερμάτισε στην 7η θέση. Με το σημερινό αποτέλεσμα, η Alpine κατάφερε να περάσει στην 4η θέση των κατασκευαστών, αφήνοντας πίσω της την McLaren, στην πολύ δυνατή μάχη που έχουν μεταξύ τους.

Ο Lance Stroll ολοκλήρωσε την βαθμολογούμενη 10άδα, έχοντας κερδίσει μερικές μάχες από τον Sebastian Vettel, για τον τελευταίο βαθμό. Ο Pierre Gasly ξεκίνησε με τα σκληρά ελαστικά, για να βάλει τα μεσαία κατά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου ασφαλείας και τερμάτισε 12ος, μπροστά από τον Alex Albon. Ο Valtteri Bottas τερμάτισε 14ος, ακολουθώντας στρατηγική σκληρών-σκληρών-μεσαίων ελαστικών, ενώ η Haas του Mick Schumacher ήταν το τελευταίο μονοθέσιο που είδε την καρό σημαία, στην 15η θέση, με τον Γερμανό να έχει μια επαφή με τον Zhou πριν από τη μέση του αγώνα.

Ο Yuki Tsunoda είχε νωρίς μια περιστροφή, αφού τον είχε ακουμπήσει ο Ocon, με τον οδηγό της AlphaTauri να γίνεται ο πρώτος που εγκατέλειψε τον αγώνα στον 17ο γύρο με ζημιά στο μονοθέσιο του. Ο Kevin Magnussen έφτασε από την 20η στη 14η μετά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, αλλά η επαφή με τον Nicholas Latifi της Williams, είδε τον Δανό να μπαίνει στα pits για να εγκαταλείψει πριν από τον 40ο γύρο, ενώ ο Latifi ακολούθησε το ίδιο μερικούς γύρους αργότερα.

Οδηγός της ημέρας


Η Ferrari μπορεί να έχει ένα γρήγορο μονοθέσιο, αλλά το να φτάσεις από την τελευταία σειρά του grid και να τερματίσεις στην πέμπτη θέση μόνο μικρό επίτευγμα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Αυτό το επίτευγμα αναγνωρίστηκε δεόντως από τους θεατές του Γαλλικού GP στο Paul Ricard και ο Carlos Sainz ψηφίστηκε ως ο οδηγός της ημέρας.

Ο Sainz συγκέντρωσε το 40,4% των ψήφων, για να τον ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με το 13% των ψήφων, ο Max Verstappen με 10,7%, ο Charles Leclerc με 6,4% και ο Sergio Perez με 5.4%

Ταχύτερος γύρος

Εκτός από το βραβείο του οδηγού της ημέρας, ο Carlos Sainz σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 51o και τελευταίο γύρο, κατακτώντας τον επιπλέον βαθμό.

Ο Ισπανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:35,781, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen με 1:37,491, ο George Russell με 1:37,548, ο Lewis Hamilton με 1:37,/668, και ο Sergio Perez με 1:37,780.

Επόμενος αγώνας

Η Formula 1 δεν κάνει παύση, καθώς η δράση θα συνεχιστεί στην Ουγγαρία και την πίστα του Hungaroring, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, ήτοι το τρίμερο 29-31 Ιουλίου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Hungaroring 2022


Εικόνα


Εικόνα


Παρότι εκκίνησε από την 10η θέση του grid, ο Max Verstappen πήρε μια ανέλπιστη, αλλά εξαιρετικά σημαντική νίκη στην πίστα του Hungaroring, καθώς ο κύριος αντίπαλος του για το πρωτάθλημα οδηγών, Charles Leclerc, τερμάτισε στην 6η θέση μετά από ακόμα μια καταστροφική στρατηγική της Ferrari.

Στο δεύτερο σκαλί του podium ανέβηκε ο Lewis Hamilton, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, ενώ η δυναμική της Mercedes αποδείχθηκε από την τρίτη θέση του έτερου οδηγού της, George Russell.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο τελευταίος κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση με τα μαλακά ελαστικά, με τον οδηγό της Mercedes να κάνει το πρώτο του pit stop στον 15ο γύρο, ενώ ο Verstappen -ο οποίος φορούσε επίσης την μαλακή γόμα στην εκκίνηση- να μπαίνει για το δικό του pit stop έναν γύρο αργότερα, έχοντας καταφέρει να αναρριχηθεί στην 5η θέση.

Αυτό ανάγκασε τον Carlos Sainz να μπει για το δικό του pit stop, όντας πρωτοπόρος του αγώνα. Εν τω μεταξύ, ο Charles Leclerc έμεινε έξω και πήρε την πρωτοπορία, θέλοντας να επεκτείνει το πρώτο του stint μέχρι τον 22ο γύρο, όπου και μπήκε στα pits.

Ο Russell προηγήθηκε ξανά, αλλά ο Sainz τον πέρασε στον 31ο γύρο. Έτσι, από την 4η θέση, ο Verstappen μπήκε για το δεύτερο του pit stop στον 39ο γύρο, αναγκάζοντας όλους τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν.

Κάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το undercut στον Sainz, ο Verstappen είχε πλεονέκτημα και από τον Leclerc, με την Ferrari να επιλέγει να τοποθετήσει τα σκληρά ελαστικά στον Μονεγάσκο. Με μειονέκτημα ελαστικών, ο Ολλανδός προσπέρασε με ευκολία αμέσως μετά τον Leclerc, κάνοντας σαφές ότι τα σκληρά ελαστικά δεν ήταν η σωστή επιλογή της Ferrari. Χάνοντας συνεχώς χρόνο, ο Leclerc μπήκε και πάλι στα pits και έπεσε στο 6η θέση, βάζοντας τη μαλακή γόμα.

Ο Ολλανδός κέρδισε με διαφορά σχεδόν 8 δευτ., παρότι έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του στην προτελευταία στροφή της πίστας, κάνοντας μια περιστροφή 360 μοιρών, που παραλίγο να του κοστίσει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, αλλά ανάγκασε τον Ολλανδό να προσπεράσει για δεύτερη φορά τον Leclerc.

Ο Hamilton ξεκίνησε έβδομος φορώντας τη μεσαία γόμα και προσπέρασε σχετικά εύκολα τους δύο οδηγούς της Alpine. Στο πρώτο του pit stop έβαλε τη μεσαία γόμα και έμεινε εκτός για αρκετούς γύρους, που του εξασφάλισε ότι θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα με τα μαλακά. Έτσι, ο Βρετανός ήταν εξαιρετικά γρήγορος στα τελευταία στάδια του αγώνα, όπου μπόρεσε να περάσει τους Sainz και Russell.

Έχοντας ξεκινήσει από την pole, ο Russell δεν μπόρεσε να την μετατρέψει σε νίκη, καθώς η στρατηγική των μαλακών-μεσαίων-μεσαίων δεν ήταν η ενδεδειγμένη και τερμάτισε τρίτος, μπροστά από τον Sainz. Ο τελευταίος είχε μια καθυστέρηση στο pit stop του, και τερμάτισε τέταρτος πίσω από τη Mercedes. Ο Sainz κράτησε πίσω του τον Sergio Perez για ένα δευτερόλεπτο, ενώ ο Leclerc δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα μαλακά ελαστικά του για να περάσει τον Μεξικανό οδηγό της Red Bull και κατέληξε έκτος.

Ο Lando Norris κέρδισε τις Alpine, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, με τον Fernando Alonso να τερματίζει 8ος, μπροστά από τον teammate του, Esteban Ocon. Ο Sebastian Vettel ολοκλήρωσε τον αγώνα στη 10η θέση, έχοντας μάχη με τον Lance Stroll για τον τελευταίο βαθμό. Ο Pierre Gasly τερμάτισε 12ος, μπροστά από τον Zhou Guanyu. Ο Mick Schumacher ήταν ο επόμενος, ενώ ο Daniel Ricciardo δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 15η θέση, εξαιτίας της ποινής των πέντε δευτερολέπτων που πήρε, από την επαφή που είχε με τον Lance Stroll.

Οδηγός της ημέρας

Ο Max Verstappen ήταν ο πιλότος που αναδείχτηκε ως ο οδηγός της ημέρας, αφού κατάφερε από το 10η θέση που εκκίνησε, να τερματίσει πρώτος.

Γι’αυτό και συγκέντρωσε το 34,2% των ψήφων. Ακολούθησαν ο Lewis Hamilton με 16,4%, ο George Russell με 11%, ο Sebastian Vettel με 8.7% και ο Charles Leclerc με 6,6%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Lewis Hamilton ήταν ο πιλότος που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και έτσι πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Ο Βρετανός πέτυχε χρόνο 1:21.386 στον 57ο γύρο του αγώνα.

Ο Charles Leclerc έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στον 57ο γύρο με χρόνο 1:21.622, με τον Sergio Perez να κάνει 1:21.940 στον 44ο γύρο, ο Carlos Sainz έκανε 1:22.000 στον 51ο γύρο και ο Zhou Guanyu πέτυχε 1:22.029 στον 58ο γύρο του αγώνα.

Επόμενος αγώνας

Η Formula 1 θα κάνει ένα διάλλειμα καλοκαιρινών διακοπών, με τον επόμενο αγώνα να διεξάγεται στη πίστα του Spa στο Βέλγιο το τριήμερο 26-28 Αυγούστου.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

BELGIAN GRAND PRIX 2022


Εικόνα


Εικόνα


O Max Verstappen με μια “βόλτα” στο δάσος των Αρδεννών κατέκτησε πανεύκολα τη νίκη στο Βελγικό GP, αυξάνοντας περαιτέρω την βαθμολογική του διαφορά από τον Charles Leclerc.

Η Red Bull ήταν κυρίαρχη στην πίστα του Spa-Francorchamps, κάτι που επισφραγίστηκε από την δεύτερη θέση του Sergio Perez. Η Ferrari διασώθηκε από την τρίτη θέση του Carlos Sainz, παρότι εκκίνησε από την πρώτη θέση, με τα πράγματα για τον Μονεγάσκο teammate του να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση, πέφτοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών.

Αυτή ήταν η 9η φετινή νίκη για τον Verstappen και η 29η της καριέρας του, με τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull να αφήνει πίσω του με τον καλύτερο τρόπο τις ποινές που πήρε για την αλλαγή μερών στο power unit του μονοθέσιου του, οι οποίες τον υποχρέωσαν να εκκινήσει τον σημερινό αγώνα από την 14η θέση.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, ο Sainz κατάφερε να κρατηθεί εύκολα στην πρωτοπορία, αλλά στη Les Combes ο Lewis Hamilton και ο Fernando Alonso είχαν επαφή στον 1ο γύρο, που έθεσε τον οδηγό της Mercedes εκτός αγώνα. Στον 2ο γύρο, ο Valtteri Bottas προσπάθησε να αποφύγει τον Nicholas Latifi, μετά από μια έξοδο στα χαλίκια της ίδιας στροφής, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός οδηγός να κολλήσει στην αμμοπαγίδα και να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Κατά την επανεκκίνηση, ο Verstappen είχε ήδη καταφέρει να βρεθεί στην όγδοη θέση, ενώ ο Sainz διατηρούσε την πρωτοπορία μπροστά από τον Perez. Ο Leclerc αναγκάστηκε να μπει στα pits κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας, εξαιτίας ενός σκουπιδιού που είχε κολλήσει σε έναν αεραγωγό.

Ο ρυθμός του Verstappen ήταν καταιγιστικός και μόλις στον 8ο γύρο είχε καταφέρει να προσπεράσει όλα τα μονοθέσια μπροστά του, φτάνοντας μέχρι την 3η θέση, πίσω από τους Perez και Sainz. Ο τελευταίος μπήκε στον 12ο γύρο για να βάλει τη μεσαία γόμα της Pirelli (από τα μαλακά που είχε), και εκείνη τη στιγμή ο Perez άφησε τον Verstappen να περάσει και να προηγηθεί.

Ο Ολλανδός επέκτεινε το πρώτο του stint μέχρι τον 15ο γύρο και μείωσε την χρονική του διαφορά από τον Sainz, καταφέρνοντας να πάρει τον προβάδισμα στον 19ο γύρο. Έχοντας πάρει ήδη μεγάλη διαφορά, ο Verstappen μπήκε για τον δεύτερο του pit stop στον 31ο γύρο και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, καθώς η διαφορά του από τον Perez άγγιξε τα 18 δευτ., ενώ πήρε και τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Για τον τελευταίο, ο Charles Leclerc μπήκε στο box της Ferrari δύο γύρους πριν τον τερματισμό, τοποθετώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli. Σκοπός ήταν να “κλέψει” τον έναν βαθμό από τον οδηγό της Red Bull, αλλά η Ferrari υπέπεσε σε ένα ακόμα λάθος, μιας και η χρονική απόσταση από τον Fernando Alonso, ο οποίος σε εκείνο το σημείο ήταν 6ος και πίσω από τον Μονεγάσκο, δεν ήταν η μεγάλη.

Έτσι, με την έξοδο από τα pits ο Leclerc έχασε την 5η θέση από τον Alonso και παράλληλα δεν κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, ενώ πήρε και ποινή 5 δευτ. επειδή πιάστηκε να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη του ορίου. Ο Sainz ολοκλήρωσε το βάθρο μπροστά από τον George Russell, με τον οδηγό της Mercedes να είχε προηγουμένως προσπεράσει τον Charles Leclerc, αλλά έχασε την τρίτη θέση για κάτι περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Esteban Ocon, ο οποίος έκανε δύο άκρως εντυπωσιακές και θαρραλέες διπλές προσπεράσεις στον αγώνα, με την τελευταία να είναι πάνω στους Sebastian Vettel (8ος) και Pierre Gasly (9ος), στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Alex Albon ολοκλήρωσε την βαθμολογούμενη 10αδα, προσθέτοντας έναν ακόμα βαθμό για τον εαυτό του και την Williams, κρατώντας πίσω του τον Lance Stroll για τον τελικό βαθμό.

Η McLaren ήταν για ακόμα έναν αγώνα απογοητευτική, με τον Lando Norris να είχε σφιχτή μάχη με τους Albon και Stroll μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά ο οδηγός της McLaren έχασε την ευκαιρία και τερμάτισε 12ος, μπροστά από τον Yuki Tsunoda. Ο τελευταίος κέρδισε μια μάχη στα τέλη του αγώνα, ενάντια στον Zhou Guanyu της Alfa Romeo.

Ακολούθησε ο Daniel Ricciardo, που τερμάτισε στην 15η θέση μπροστά από τους δύο οδηγούς της Haas, με τον Kevin Magnussen να τερματίζει 16ος και τον Mick Schumacher 17ος. Ο Nicholas Latifi τερμάτισε 18ος μετά από τρία pit stop.

Οδηγός της ημέρας


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής -σε συνδυασμό με τη Red Bull RB18 του- ήταν σε δικό τους αγώνα στην πίστα του Spa-Francorchamps και κυριάρχησαν καθ’όλη της διάρκεια του. Ακόμη και μετά τον υποβιβασμό στην 14η θέση του grid χάρη στις ποινές του, δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα για να στερήσει τη νίκη από τον Max Verstappen.

Γι’αυτό και ψηφίστηκε ως οδηγός του αγώνα, αφού συγκέντρωσε το 31,9% των ψήφων των θεατών. Ακολούθησε ο Sebastian Vettel με το 7,6% των ψήφων, ο Alex Albon με 6,8%, ο Charles Leclerc με 6,5%, και ο George Russell με 6,4%

Ταχύτερος γύρος

Ο Max Verstappen ήταν ο πιλότος που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και έτσι πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Ο Βρετανός πέτυχε χρόνο 1:49.354 στον 32ο γύρο του αγώνα.

Ο Charles Leclerc έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στον 44ο γύρο, σημειώνοντας 1:49.984, για να ακολουθήσει ο Sergio Perez με 1:50.764 στον 29ο γύρο. Έπειτα, ο George Russell σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:50.793 στον 31ο γύρο και ο Lando Norris “έγραψε” 1:51.678 στον 31ο γύρο του αγώνα.

Επόμενος αγώνας

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα των τεσσάρων εβδομάδων, ο αγώνας του Βελγίου ήταν ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, 2 με 4 Σεπτεμβρίου, η Formula 1 μετακομίζει στην Ολλανδία για τον εντός έδρας αγώνα του Verstappen στο Zandvoort, ενώ θα ακολουθήσει το Ιταλικό GP στην πίστα της Monza.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

GP Ολλανδίας - Zandvoort 2022


Εικόνα


Εικόνα


Με τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας να περιπλέκουν αρκετά την κατάταξη, ο Max Verstappen και η Red Bull πήραν τις κατάλληλες αποφάσεις, τις κατάλληλες στιγμές, με τον Ολλανδό να κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά τον εντός έδρα αγώνα, στην πίστα του Zandvoort.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του οδηγού της Red Bull, η 10η φετινή και η 30η στο σύνολο της καριέρας του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο George Russell, ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Charles Leclerc.

Ο Verstappen φαινόταν να είχε μια εύκολη νίκη στο Ολλανδικό GP, έχοντας κάνει το δεύτερο pit stop του κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας στον 48ο γύρο, με τον Hamilton να έχει ανέβει στην 2η θέση και τον Russell στην 3η, καθώς και οι δύο της Mercedes είχαν επεκτείνει το πρώτο τους stint με τη μεσαία γόμα των ελαστικών της Pirelli, όταν όλοι οι αντίπαλοί τους είχαν ξεκινήσει με μαλακά.

Η στρατηγική του ενός pit stop της Mercedes φαινόταν να λειτουργεί ιδανικά, ωστόσο, η εγκατάλειψη του Valtteri Bottas στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού στον 55ο γύρο και το αυτοκίνητο ασφαλείας, διέλυσαν κάθε ελπίδα νίκης που έτρεφε ο Hamilton.

Σε εκείνο το σημείο, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φορούσε τη μεσαία γόμα των ελαστικών, έχοντας πάρει την πρωτοπορία του αγώνα, αλλά ο Verstappen μπήκε στα πιτ και έβαλε την μαλακή γόμα ακολουθούμενος από τους Russell και Leclerc. Στην επανεκκίνηση του αγώνα, στον 61ο γύρο, ο Verstappen πέρασε πολύ εύκολα τη Mercedes του Hamilton, ανακτώντας το προβάδισμα, με τους Russell και Leclerc να προσπερνούν τον αβοήθητο και εξαιρετικά εκνευρισμένο Hamitlon, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Πίσω του μάχονταν ο Carlos Sainz και ο Sergio Perez, με τον πρώτο να “τιμωρείται” από ένα καταστροφικό πρώτο pit stop της Ferrari, ενώ η ποινή πέντε δευτερολέπτων για μια μη ασφαλή αποδέσμευση από το box της Ferrari στο τρίτο του pit stop τον έριξαν στην 8η θέση.

Ο Ισπανός πάλευε με τον Μεξικανό στο τέλος του αγώνα για την 5η θέση, κάτι που επέτρεψε στον Alonso και τον Norris να τους φτάσουν. Όταν δόθηκε η ποινή στον Sainz, αυτός έπεσε στην όγδοη θέση, ανεβάζοντας τον Perez στην πέμπτη, τον Alonso στην έκτη και τον Norris στην έβδομη.

Ο Esteban Ocon τερμάτισε ένατος, λίγο μπροστά από τον Lance Stroll -ο οποίος ξεκίνησε και τερμάτισε 10ος για την Aston Martin. Ο Pierre Gasly έχασε τη βαθμολογούμενη 10άδα, ενώ ο Alex Albon τερμάτισε 12ος, έχοντας εκκινήσει από την 15η θέση του grid.

Οδηγός της ημέρας

Ο Max Verstappen συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους του κοινού και αναδείχτηκε ο οδηγός της ημέρας. Ο Ολλανδός πήρε το 22,6% των ψήφων, με τον Lewis Hamilton να συγκεντρώνει το 20,1%. Ακολούθησαν οι George Russell (9,5%), Fernando Alonso (8,8%) και Charles Leclerc (6,9%).

Ταχύτερος γύρος

Ο Max Verstappen πήρε και τον πρόσθετο βαθμό του ταχύτερου, μιας και στον 62ο γύρο του αγώνα σημείωσε χρόνο 1:13.652. Ο George Russell έκανε 1:13.671, ο Lewis Hamilton 1:13.854, ο Fernando Alonso 1:14.144 και ο Sergio Perez 1:14.404.

Επόμενος αγώνας

Το επόμενο Grand Prix θα διεξαχθεί στη πίστα της Monza στην Ιταλία, την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Πηγή Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr


Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3383
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Re: Formula 1 2022

Δημοσίευση από Johnny »

Italian GP Monza 2022


Εικόνα

Εικόνα




Η Ferrari δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα της Monza και έτσι προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη στο Ιταλικό GP με διαφορετική στρατηγική, σταματώντας τον Charles Leclerc δύο φορές για αλλαγή ελαστικών.

Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να λειτουργεί και -παρά την μικρή ελπίδα που έδωσε η εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo 5 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας- ο Max Verstappen κατέκτησε μια ακόμα νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Μονεγάσκος, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο George Russell.

Η νίκη του Ολλανδού ήρθε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, παρότι οι κριτές είχαν προλάβει να αποσύρουν το μονοθέσιο της McLaren του Ricciardo από την πίστα. Ωστόσο δεν είχαν προλάβει όλοι οι οδηγοί, που είχαν “φάει” γύρο, να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Το ανάμεικτο grid και τα διαφορετικά ελαστικά που φορούσαν οι οδηγοί μας έδωσε μια πολύ καλή εκκίνηση με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, με τους οδηγούς να αποφεύγουν τις επαφές και τις συγκρούσεις. Από την 7η θέση του grid, ο Verstappen έφτασε στην πρώτη τριάδα στον 4ο γύρο και πήρε την 2η θέση προσπερνώντας τον Russell έναν γύρο αργότερα.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός ηγήθηκε καθώς, κατά τη διάρκεια του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας -εξαιτίας της εγκατάλειψης του Sebastian Vettel στον 12ο γύρο- ο Leclerc μπήκε στα pits, για να αλλάξει νωρίς από τη μαλακή γόμα σε μεσαία.

Ο Verstappen επέκτεινε τον πρώτο του stint και μπήκε για το πρώτο του stop και να βάλει τα μεσαία ελαστικά στον 26ο γύρο, παραχωρώντας το προβάδισμα πίσω στον Leclerc. Ο τελευταίος μπήκε για δεύτερη φορά στα pits στον 33ο γύρο, για μαλακά ελαστικά.

Ο Μονεγάσκος οδηγός είχε ένα θεωρητικό πλεονέκτημα ελαστικών έναντι του Verstappen, αλλά η διαφορά των 20 δευτερολέπτων για το πέσιμο της καρό σημαίας ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί μέσα σε 20 γύρους. Έτσι, ο Ολλανδός ήλεγχε τον ρυθμό και ήταν σίγουρος για μια ακόμη άνετη νίκη.

Στον 48ο γύρο, ο κινητήρας της Mercedes στην πλάτη της McLaren του Daniel Ricciardo παρέδωσε το πνεύμα του και επέτρεψε στους πέντε πρώτους οδηγούς να μπουν στα pits για μαλακά ελαστικά, ελπίζοντας όλοι ότι θα έχουμε μια επανεκκίνηση και θα κριθούν όλα στους τελευταίους 1-2 γύρους. Ωστόσο, η καρό σημαία έπεσε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Leclerc, ίσως, είχε την ευκαιρία να “κλέψει” την νίκη από τον Ολλανδό, αν δεν έμπαινε για τρίτη φορά στα pits στον 49ο γύρο, κάτι που είδε μπροστά του να κάνει ο οδηγός της Red Bull.

Αυτή ήταν 11η φετινή νίκη του Verstappen, η 5η συνεχόμενη και η 30η της πλούσιας καριέρας του στην Formula 1. Ο Ολλανδός απέχει μόλις 2 -στους εναπομείναντες έξι αγώνες της φετινής σεζόν- για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Sebastian Vettel με τις περισσότερες νίκης σε μια σεζόν.

Εκκινώντας από την 18η θέση, ο Carlos Sainz έφερε την Ferrari κοντά στις θέσεις του βάθρου με ένα μακρύ πρώτο stint με τα μεσαία ελαστικά, αλλά έπεσε στην 4η θέση μετά την αλλαγή των ελαστικών και κατέληξε πίσω από τον Russell. Ο Lewis Hamilton αρνήθηκε να μπει στα pits κάτω από το τελευταίο αυτοκίνητο ασφαλείας και τερμάτισε πέμπτος, μπροστά από τη δεύτερη Red Bull του Sergio Perez, ο οποίος μπήκε νωρίς στα pits για σκληρά ελαστικά και κατέληξε στην έκτη θέση, έχοντας ξεκινήσει 13ος.

Ο Lando Norris τερμάτισε 7ος συγκεντρώνοντας πολύτιμους βαθμούς για τη McLaren, για την μάχη της βρετανικής ομάδας με την Alpine. Ωστόσο, ο νεαρός Βρετανός έκανε πολύ κακή εκκίνηση, καθώς εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά του grid.

Ο Pierre Gasly πήρε την όγδοη θέση για την AlphaTauri, με τον άριστο Nyck de Vries να φέρνει στο ντεμπούτο του στην Formula 1 το μονοθέσιο της Williams στην ένατη θέση, αντικαθιστώντας επάξια τον Alex Albon και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Nicholas Latifi. Την πρώτη 10άδα ολοκλήρωσε ο Zhou Guanyu της Alfa Romeo, με τον Ocon να χάνει τους βαθμούς.

Οδηγός του αγώνα

Τι σαββατοκύριακο ήταν για τον νεαρό Ολλανδό! Μαθαίνοντας το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα πρέπει να αντικαταστήσει στη Williams τον άρρωστο Alex Albon, λόγω σκωληκοειδίτιδας, ο Nyck de Vries όχι μόνο εκκίνησε από πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τον πιο έμπειρο συμπαίκτη του, αλλά κατέκτησε δύο βαθμούς στο ντεμπούτο του στην F1. Έτσι, ο de Vries θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να τρέξει στην F1 το 2023, συγκεντρώνοντας σήμερα τους περισσότερους ψήφους του κοινού και αναδείχτηκε ο οδηγός της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος Ολλανδός συγκέντρωσε πήρε το 24,8% των ψήφων, με τον Carlos Sainz να συγκεντρώνει το 21,1%. Ακολούθησαν οι Max Verstappen με 13,2%, ο Lewis Hamilton με 11,1% και ο Charles Leclerc με 7,4%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Sergio Perez ήταν ο οδηγός που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και έτσι πήρε τον έναν επιπλέον βαθμό. Ο Μεξικανός σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:24.030 στον 46ο γύρο του αγώνα.

Ο Charles Leclerc έκανε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στον 38ο γύρο, σημειώνοντας 1:24.336, για να ακολουθήσει ο Lewis Hamilton με 1:24.434 στον 43ο γύρο. Ακολούθησε ο Carlos Sainz με 1:24.446 στον 41ο γύρο, με τον Lando Norris να σημειώνει 1:24.718 στον 43ο γύρο του αγώνα.

Επόμενος αγώνας


Εξαιτίας της ακύρωσης του Ρωσικού GP, η Formula 1 κάνει διακοπή τριών εβδομάδων, καθώς ο επόμενος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου. Αυτός θα γίνει στη Σιγκαπούρη και την πίστα στη Marina Bay.
Πηγή:Γιώργος Αγαπητός-autoblog.gr

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Formula 1...”