MacPap έγραψε: 05 Σεπ 2026, 07:44Kαι αυτό εσυ το θεωρείς σωστή συμπεριφορά οδηγού απέναντι σε περιπολικό.
Δηλαδή θεωρούσε πως τον κυνηγάνε "κάτι κακοί" είδε το περιπολικό και αντί να ζητήσει την βοήθεια του περιπολικού πήγε να του ξεφύγει.
Νομίζω πως αρκετά είπα
και σε αυτό το νήμα.
MacPap
Αν με κυνηγάνε δεν έχω χρόνο για εξηγήσεις στο πλήρωμα του περιπολικού. Μέχρι να καταλάβουν τι έχει γίνει, ο επίδοξος δολοφόνος θα με έχει εκτελέσει. Άσε που, αν το περιπολικό πηγαίνει σε κάποιο συμβάν, ούτε θα ασχοληθούν. Το έχει πάθει γνωστός μου, που τον κυνηγούσε ένας τύπος με το πιστόλι στο χέρι για ένα προσπέρασμα. Ο γνωστός μου τον προσπέρασε σαν σταματημένο, ο άλλος νευρίασε και άρχισε να τον κυνηγάει. Όταν έφτασαν κοντά τού έβγαλε πιστόλι. Ο γνωστός μου πήρε τηλέφωνο το 100 και τον έγραψαν κανονικά. Η Τροχαία στα διόδια απλά "δεν είδε" τίποτα.
Μού έχει τύχει κι εμένα το ίδιο. Περιγράφω πολύ σύντομα. Εποχές bloka. Κινούμαι στην Ε.Ο. από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Είμαι στην αρχή, εκεί που ακόμα είναι 2 λωρίδες. Ένας τύπος με BMW 750 είναι αριστερά και πηγαίνει πολύ αργά (όριο 80, πήγαινε <70). Αποφασίζω να τον περάσω από δεξιά, αφού κυριολεκτικά κοιμόταν περνώντας μόνο 2 φορτηγά που πήγαιναν ακόμα πιο αργά. Τον περνάω και κάθομαι δεξιά χωρίς να έχουμε ανταλλάξει ούτε ματιά. Από πίσω του τού έριχναν βρισιές, του άναβαν φώτα, του κόρναραν κτλ. Αυτά τα έβλεπα από τον καθρέφτη εγώ, αφού είχα απομακρυνθεί καθώς πήγαινα κάπου 100. Σε κάποια φάση νευριάζει και αντί να τσακωθεί με τους πίσω που τον βρίζουν επιταχύνει, φτάνει δίπλα μου και μού πετάει ένα ποτήρι προσπαθώντας να με χτυπήσει. Να μην τα πολυλογώ, πήρα την ΕΛΑΣ 2 φορές. Τη μία βγήκε η Θεσσαλονίκη, που μου είπαν να του κάνω μήνυση και τη 2η η Κατερίνη, που μου είπαν ότι θα τον περιμένουν στα διόδια. Αυτός έφυγε από την επαρχιακή οδό και κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά. Στα διόδια προφανώς δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ από ΕΛΑΣ.
Τι έλεγες, λοιπόν; Να σταματήσει, όταν τον κυνηγάει κάποιος άγνωστος και να στηριχθεί στην ΕΛΑΣ; Καλό το ανέκδοτο, αλλά κρύο...
Ευχαριστώ.