Αυτή η βλακεία περί «προσωπικής επιλογής» η χρήση κράνους!
Μια βλακεία που αναπαράγεται από πολλούς ξανά μέσα στα σόσιαλ πια, η οποία πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή.
Μάλιστα οι socialίστες, το έχουν πάει κι ένα βήμα παραπέρα. ΝΑ υπάρχει δυνατότητα λέει να ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ όσοι δεν θέλουν να φοράνε κράνος, ώστε να μην έχουν ιατρική φροντίδα αν τους συμβεί ατύχημα! Είναι η δική τους απάντηση όταν τους λες ότι αν σπάσουν το κεφάλι τους, το πληρώνουμε όλοι... και δεν είναι μόνο δικο τους θέμα!
Άκουσον άκουσον...!
Είναι επιλογή του καθενός λέει.. το δικό του κεφάλι θα σπάσει!!! ...και κάπου εδώ ξεκινάμε ξανά από την αρχή. ΝΑ Λόλα Ένα μήλο. 1+1 κάνει 2, πριν αναλύσουμε ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τις «περίπλοκες» εξηγήσεις που δεν μπορούν να αντιληφθούν μόνοι τους.
Αν κάποιος λοιπόν επιλέξει να κυκλοφορεί χωρίς κράνος και πάθει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση μετά από ατύχημα, δεν θα τον μαζέψει από τον δρόμο η «προσωπική του επιλογή»!
Θα κινηθεί ΕΚΑΒ, θα χρησιμοποιηθεί ασθενοφόρο, γιατροί, νοσηλευτές, χειρουργεία, ΜΕΘ, φάρμακα και υποδομές που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Αν μείνει ανάπηρος, μπορεί να χρειάζεται αποκατάσταση, παροχές και φροντίδα για χρόνια ή και για όλη του τη ζωή. Και πίσω από όλα αυτά υπάρχει μια οικογένεια που μπορεί να διαλυθεί οικονομικά και πρακτικά.
Οπότε το «κάνω ό,τι θέλω με τη ζωή μου» δεν σημαίνει «οι συνέπειες της επιλογής μου αφορούν μόνο εμένα» ...το 'χουμε ως εδώ?
Όσο για το ευφυολόγημα (για να μην το πω σκέτο «εξυπνάδα») ...«να υπογράψει ότι δεν θέλει νοσοκομείο και απαλλάσσει το κράτος από τα έξοδα σε πιθανό ατύχημα», αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι απλώς ένας τρόπος να αποφύγεις βλακωδώς την ουσία.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να υπογράψεις σήμερα ότι αν αύριο πάθεις βαριά εγκεφαλική κάκωση, το ΕΚΑΒ, οι γιατροί και η κοινωνία δεν θα ασχοληθούν μαζί σου. Ούτε μπορείς να προ-υπολογίσεις το κόστος μιας πιθανής αναπηρίας ή να αποφασίσεις ότι η οικογένειά σου και η κοινωνία δεν θα έχουν καμία συνέπεια!! Πόσο δύσκολο είναι αυτό ρπστ μου να το καταλάβει ένας άνθρωπος με iq έστω στον μέσο όρο?
Και κάτι τελευταίο.... ακριβώς επειδή η κοινωνία αναγνωρίζει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στη ζωή και στην υγεία του, βάζει από μόνη της κανόνες πρόληψης. Δεν περιμένει να γίνει το δυστύχημα για να πει «εντάξει, ήταν επιλογή του, δεν τον φροντίζουμε».
ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της ελευθερίας σου. Είναι ένας απλός κανόνας που ΜΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ την πιθανότητα να μετατραπεί ένα λάθος στον δρόμο σε τραγωδία... για σένα, γι' αυτόν που θα εμπλακεί στο ατύχημά σου χωρίς να φταίει και για όλους όσους θα κληθούν να διαχειριστούν τις συνέπειές του.
Σταματήστε λοιπόν κάποιοι πια να επιμένετε σε μια βλακεία που γεννήθηκε μέσα στο κεφάλι σας ή την διαβάσατε κάπου και την αναπαράγετε χωρίς να το σκεφτείτε.
ΥΓ: Οδηγώ από το 1986. Τα δύο πρώτα χρόνια μέχρι τα 18μου, σπάνια φορούσα και το έβαζα μόνο για το κρύο. Καμία ενημέρωση τότε. Δεν υπήρχε αυτός ο τεράστιος όγκος πληροφορίας που υπάρχει από την εποχή ίντερνετ και μετά. Στα 18μου είδα μπροστά στα μάτια μου να σκοτώνεται άνθρωπος από χαζή πτώση, που αν φορούσε κράνος, δεν θα είχε σκοτωθεί. Έκτοτε, 38 χρόνια από τότε, φοράω το κράνος ακόμα και μέχρι το περίπτερο να πάω, χωρίς να ασχοληθώ ποτέ αν υπήρχε και πόσο ήταν το πρόστιμο για την μη χρήση του. Ξέρω, ότι σε κάποιους που με αγαπούν και στηρίζονται πάνω μου, θα λείψω αν συμβεί κάτι... κι είναι κρίμα.

Πηγή:O μοτοσυκλετιστής ...έχει ανήσυχο πνεύμα (Facebook)
Alexandros Chordmancer