Ξεφτίσανε οι άνθρωποι

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
UltiMo_

Ξεφτίσανε οι άνθρωποι

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Προχτές ήταν γιορτή για τον Χριστιανισμό, Ζωοδόχου πηγής. Στο Βόλο υπάρχει το αντίστοιχο ξωκλήσι σε ένα λόφο. Για να ανέβεις πάνω υπάρχει ένα απίστευτα στενό φιδίσιο δρομάκι, με μια αρχαία άσφαλτο, απάτητη και με πολύ μεγάλη κλίση. Με αμάξι θέλεις πρώτη-δευτέρα, και πιτσιρικάς θυμάμαι, με ποδήλατο δεν το έβγαζες εύκολα..

Την παραμονή λοιπόν και ανήμερα της γιορτής, βάλαμε μια έκτακτη γραμμή αστικής συγκοινωνίας, για να πηγαίνει κόσμο εκεί πάνω.
Δυο αυτοκίνητα με δυσκολία περνούσαν, πόσο μάλλον αν το ένα είναι λεωφορείο. Βάλε και την ανηφόρα την απότομη, με φορτωμένα αμάξια με 50 άτομα μέσα, με μικρές μηχανές (είναι σχεδιασμένα για πόλη, όχι για ανηφόρες) , με τις ρόδες να ξύνουν το γκρεμό, και την μούρη να βγαίνει ένα μέτρο έξω απο το γκρεμό.
Γενικά μια ταλαιπωρία απίστευτη. 8 ώρες πέρα δώθε , ήθελες ηρεμιστικά για να επιβιώσεις.

Στο λόφο δεν πατάει ψυχή όλο το χρόνο, τότε γινόταν πανικός. Όλος ο Βόλος με εκατοντάδες αυτοκίνητα, ήθελε να πάει να ανάψει ένα κερί, και να αφήσει εκεί πάνω τις πασχαλινές λαμπάδες του. 3-4 λεπτά διαδρομή, λόγω κίνησης ήθελες πάνω απο 20. Τα αυτοκίνητα να φοβούνται να κάνουν ελιγμό, να αφήνουν στο λεωφορειατζή να βγάλει το φίδι απο την τρύπα, ο κόσμος να φωνάζει οτι θα πέσουμε στο γκρεμό, και όταν τελικά ξεκολούσες, 10 μέτρα παρακάτω, πάλι τα ίδια. άντε απο την αρχή. Απερίγραπτη ταλαιπωρία.

Ο διάολος έσπασε το ποδάρι του όμως που λέει ο λαός, και ένας συνάδερφος έμεινε απο πετρέλαιο εκει πάνω!!

Ο δρόμος έκλεισε, τα αυτοκίνητα χρειαστήκανε ώρες για να περάσουνε απο το ένα ρεύμα με την βοήθεια της τροχαίας που ήτανε ήδη εκεί, ενώ και τα 4 λεωφορεία που δεν χωρούσαν να προσπεράσουν, έμειναν ακινητοποιημένα. Μέχρι τις 3 το βράδυ

Απαράδεκτος ο οδηγός ή ο συνέταιρός του, που δεν φρόντισε να βάλει απο το βράδυ πετρέλαιο, δε λέω. ο κόσμος είχε χίλια δίκια. Αλλα αυτά συμβαίνουν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο απο το να ψάξεις να βρεις μια λύση.

Αλλα το τι επικράτησε, δεν περιγράφετε!

Χριστιανοί με λαμπάδες και σταυρουδάκια στα χέρια, να ρίχνουν γαμοσταυρίδια και χριστοπαναγίες. Στην κυριολεξία. Ο κόσμος να φωνάζει οτι θέλει τα λεφτά του πίσω. Ακόμα και όταν αυτό έγινε πράξη και ήρθε ένας υπάλληλος να εξαργυρώσει τα εισιτήρια, γριές να χτυπάνε τον υπάλληλο με τις λαμπάδες. Να βρίζουν τη μάνα και την οικογένεια του οδηγού. Την μάνα και την οικογένεια την δικιά μου, που ήμουν εκεί κοντά να βοηθήσω. Αυτοκίνητα που περνούσαν αργά αργά απο το στενό σημείο να φτύνουν τα τζάμια του λεωφορείου, ένας ένας να περνάει και να βρίζει. Ο οδηγός έσπασε μετά απο ώρα και έβαλε τα κλάμματα. 30 Χρονών μαντράχαλος. Στιγμές που δεν περιγράφονται. Για γέλια και για κλάμματα. Κόρνες να ακούγονται για ώρες χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Επιβάτες που τελικά αποφάσισαν να συνεχίσουν με τα πόδια, ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να τρώνε βρισίδια απο τα αυτοκίνητα. Μωρή χαμούρα κωλόγρια βγες απο τη μέση. Και πολλά άλλα πολύ πιο χοντρά που απλά δεν λέγονται. Και όλα αυτά απο άνθρωπους υποτίθεται πιστούς. Χριστιανούς. Που πήγαν να προσευχηθούν. Να ηρεμήσουν σε ένα απόμερο και ερημικό ξωκλήσι. Και το αποτέλεσμα ήταν ένας απίστευτος εμφύλιος πόλεμος που κράτησε για ώρες.

Απογοητεύτηκα πάρα πολύ παιδιά απο όλο αυτό που έζησα εκείνη τη μέρα. Αν μου το περιγράφανε άλλοι θα νόμιζα οτι υπερβάλλουν. Αν δεν τα έβλεπα με τα μάτια μου δε θα τα πίστευα. Λυπάμε πολύ για την κατάντια μας

Συγνώμη που ξέφυγε το ποστ σε μέγεθος και ίσως είναι κακής ποιότητας, αλλα δεν έχω την όρεξη να το ξαναδιαβάσω και να το φιλτράρω. Καλό σας βράδυ

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Tassos

Re: Ξεφτίσανε οι άνθρωποι

Δημοσίευση από Tassos »

UltiMo_,

Ομορφη δημοσίευση και σε ευχαριστούμε.
Νομίζω ότι όλοι έχουν δίκιο και το αποτέλεσμα είναι όλοι να έχουν πρόβλημα. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να αποφύγει το κόστος ανεφοδιασμού με τη λογική έχω για σήμερα - άσε να κάνουμε τις εισπράξεις σήμερα και αύριο βλέπουμε. Εναλλακτικός σχεδιασμός δεν υπήρχε.
Οι τοπικές αρχές που δε σκέφτηκαν να κλείσουν το δρόμο στα ΙΧ και ν' αφήσουν μόνο τα λεωφορεία αλλά που μυαλό για σχεδιασμό και έλα μωρέ καλός είναι ο δρόμος.
Ο κόσμος που ήθελε να "κάνει το σταυρό του" για να τον βοηθήσει ο Θεός ξεχνώντας τι σημαίνει πηγαίνω στη εκκλησία. Εχω δει την ιστορία στην Τήνο που δυο κυρίες διαφωνούσαν για το πια θα περνούσε πρώτη στην εκκλησία να πάρει την ευλογία λες και ήταν σε μικρή ποσότητα. Πρέπει η Παναγία να έχει ισχύ γιατί ήμουν έτοιμος να αρχίσω τις ... θεολογικές εκφράσεις.
Στην ανθρώπινη φύση είναι να ψάχνουμε κάπου να ξεσπάσουμε όταν προκύψει ένα ζήτημα και μας παίρνει να το κάνουμε. Τι θα γίνονταν άραγε αν οι υπάλληλοι που τους βρίζανε παρατούσαν τα λεωφορεία και την εξαργύρωση των εισιτηρίων και γύριζαν πίσω στο Βόλο λέγοντας σε όλους να πάνε δικαστικά;

Απλά χαίρομαι που αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις όσο μπορώ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι και του χρόνου θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Σου εύχομαι να έχεις ρεπό.

Τάσος
DELPIERO1981

Δημοσίευση από DELPIERO1981 »

Δυστυχώς η καγκουριά μας δεν λείπει σαν Έλληνες ακόμα και όταν πάμε να ανάψουμε ένα κερί... τι να πω...
Άντε και που έβρισαν, φώναξαν και φτύσαν, τι άλλαξε; Μπήκε πετρέλαιο στο λεωφορείο;
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
DELPIERO1981

Δημοσίευση από DELPIERO1981 »

Ultimo, κακώς όμως μπαίνει λεωφορείο σε ένα τέτοιο δρόμο που είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Αν -ω μη γένοιτο- συμβεί κάτι, τι θα γίνει μετά; Νομίζω πως το γνωρίζετε στο ΚΤΕΛ ότι ο δρόμος αυτός είναι άκρως ακατάλληλος για λεωφορείο, όταν μάλιστα μεταφέρει τόσες ζωές :!:
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Ultimo_ γιατί μας τα είπες όλα αυτά τι ήθελες να μας πεις? Και δεν έχω απολύτως καμία ειρωνική διάθεση αλλά δεν καταλαβαίνω. Ήθελες απλώς να ανοίξεις την καρδιά σου για ένα συμβάν ήθελες απλώς να περιγράψεις την ρηχότητα του κόσμου? Τι ήθελες να μας μεταφέρεις?
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Αν εσένα macpap, η εικόνα πιστών να χτυπούν, να φτύνουν και να χυδαιολογούν, σου φένεται φυσιολογική, τότε οκ.
Εμένα μου προξενεί λύπη και γενικότερη αποστροφή προς την εκκλησία. Η οποία πιστεύω πρέπει να γίνεται ατομικά. μόνος σου στο σπίτι σου ή σε μια εκκλησία. και όχι με το να πας δυο φορές το χρόνο στην εκκλησία, ανάσταση και πρωτοχρονιά, επειδή "πρέπει", φορώντας τα καλά σου, σκουλαρίκια αρώματα και γόβες ψιλοτάκουνες λες και πας στο θέατρο.

Αυτό ήθελα να πω μόνο. Το πόσο περίεργο είναι να βλέπεις δήθεν πιστούς να βρίζουν. Ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας να βγάζουν χολή. Εδώ απο λάστιχο μένεις στη μέση του δρόμου, και οι μισοί θα σταματήσουν να σε βοηθήσουν, και οι άλλοι μισοί θα σε βρίσουν που ενοχλείς. Γιατι τόση κακία στο κόσμο?
DELPIERO1981 έγραψε:Νομίζω πως το γνωρίζετε στο ΚΤΕΛ ότι ο δρόμος αυτός είναι άκρως ακατάλληλος για λεωφορείο, όταν μάλιστα μεταφέρει τόσες ζωές :!:
Υπάρχουν πολλές γραμμές ακατάλληλες για λεωφορεία εδώ και πολλά χρόνια. Απο το 1920. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για αυτές. Νομίζω η νομαρχία. Θέτει κάποια ελάχιστα υποχρεωτικά δρομολόγια την εβδομάδα. Για το ποιος καθορίζει τους προορισμούς δεν είμαι σίγουρος.
Για παράδειγμα -μια και είσαι Βολιώτης- αστικό λεωφορείο να ανεβαίνει Κατηχώρι και να πηγαίνει Σταγιάτες. Σε δρομάκια που χωράει μόνο παπάκι. Λεωφορείο που κάνει αναστροφή στην πλατεία Άλλης Μεριάς. Και ανεβαίνει το στενό εκείνο δρόμο τέρμα κύπρου, πιάνοντας και τα δύο ρεύματα αναγκαστικά, στις τυφλές στροφές. Και αν απο πάνω κατέβει κανένας πατημένος, άντε να βρεις το δίκιο σου. Ή στα μελισσάτικα. Επίσης πολύ στενά.

Αλλα όλοι αυτοί οι δρόμοι απλά μας κάνουν τη ζωή δύσκολη σε μας τους οδηγούς ή/και στους άλλους οδηγούς που μας συναντάνε σε στενά σημεία. Δεν σημαίνει οτι θα σκοτωθεί ο κόσμος. Το κακό είναι οτι προϋποθέτει επικίνδυνες κινήσεις απο μέρους μας, όπως να πατάς κομμάτι του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας ή να κάνεις αναστροφή
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Φίλε Ultimo_ δεν είπα ποτέ πως δεν συμφωνώ με τα γραφόμενά σου αυτό που ήθελα ήταν να μάθω ΕΣΥ γιατί τα έγραψες.

Πέραν αυτού όμως ο Ελληνας δεν ενδιαφέρεται για τον διπλανό του. Δήθεν ενδιαφέρεται. Αυτό που πραγματικά τον νοιάζει είναι είτε να μάθει πράγματα που θεωρεί μυστικά (κουτσομπολιό) είτε να αρχίσει αφού βοηθήσει να κοκορεύεται πως αυτός ήταν που βοήθησε. Δεν ενδιαφέρεται για το καλό του άλλου ούτε για το σύνολο. Για την δική του προβολή και την ικανοποίηση των απείρων κόμπλεξ που έχει ενδιαφέρεται. Και λυπάμαι πολύ γιαυτό πίστεψέ με.

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
trip73p
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από trip73p »

πολυ ωραίο το ποστ σου φίλε UltiMo_
Ειπες λίγα για μένα και περιέγραψες την κατασταση του νεοελληνα,του νεοδίθεν που πήραν από τους πατεράδες τους και ούτο καθεξης...
Είμαστε Χριστιανοί από τις 11.59 εώς στις 00.05 την νύχτα της Ανάστασης,Πάμε στις γιορτές των Αγίων μας για να δείξουμε στον γείτονα οτι είμαστε ανώτεροι,οτι τηρούμε τα ηθη και τα εθιμά μας σαν γνήσιοι ελληνες!
Και αυτή η νοοτροποία υπάρχει παντού γύρω μας.Εμεις να περάσουμε πρώτοι,εμεις εχουμε δίκιο,εμεις,εμεις...η πάρτυ μας και μόνο αυτη!!!!
Eίμαι ο εφιάλτης μέσα στις νύχτες μου!
...και δηλώνω σαλταρισμένος!!!!
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Όταν ήμουν μικρός, πήγαινα στην εκκλησία πολύ συχνά, γιατί ντυνόμουν παπαδάκι. Αυτό που περιγράφεις UltiMo_ , όχι ακριβώς έτσι, ήταν συχνό φαινόμενο στις μεγάλες γιορτές. Όλοι να περάσουν πρώτοι να προσκυνήσουν σπρώχνοντας και ποδοπατώντας ακόμα και παιδιά, να πάρουν πρώτοι την ευχή κλπ.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι έχει ξεφτίσει ο κόσμος. Όχι τόσο όσο νομίζουμε καμιά φορά.
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
erling

Δημοσίευση από erling »

Of topic on
Θα κάνω πάλι τον δικηγόρου του διαβόλου, δεν με έχει προσλάβει ακόμα, και θα πω πως δεν φταίει η εκκλησία για τις πράξεις των πιστών.
Of topic off
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”