Πότε ανάβουμε τα φώτα μας?

Χώρος ανοικτών συζητήσεων περί οδήγησης...
UltiMo_

Re: Πότε ανάβουμε τα φώτα μας?

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Haridimos έγραψε:δ) Tα φώτα θέσης επιβάλλεται να χρησιμoπoιoύνται εκτός των περιπτώσεων τoυ άρθoυ 35 τoυ παρόντoς Kώδικα και με τα φώτα πoρείας, τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα oμίχλης. Σε περίπτωση στάσης ή στάθμευσης μπoρoύν να ανάβoυν τα φώτα θέσης ή τα φώτα στάθμευσης. Πρόστιμο: 80€[/list]
9 στους 10 οδηγούς, όταν σουρουπώνει, ανάβουν τα μικρά (θέσεως) αντί για τα διασταυρώσεως. Απίστευτα εκνευριστικό και πάνω απόλα λάθος. Λέει το άρθρο 35 κάτι για αυτό?

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Haridimos έγραψε:Στὴν Ἑλλάδα ΔΕΝ χρειαζόμαστε τὰ φώτα ἀναμμένα ὅλη τὴν μέρα, ὅλο τὸ χρόνο. Ἡ ὀμίχλη ΔΕΝ ἀποτελεῖ μέρος τῆς καθημερινότητάς μας.
Ας επικεντρωθούμε στους Έλληνες που δεν τα ανάβουν ούτε τη νύχτα, και άσε την κοπέλα να κάνει ό,τι θέλει τη μέρα. Την μπαταρία σου τρώει?
Το κακό είναι οτι βλέπω εκπαιδευτικά οχήματα, με οδηγό εκπαιδευόμενο και συνοδηγό δάσκαλο, να έχουν τα φώτα ΘΕΣΕΩΣ σε συνθήκη ΠΟΡΕΙΑΣ. Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.....
athanatos έγραψε:Διαφωνώ και γω με την χρήση των φώτων την ημέρα, γιατί τότε δεν θα ξεχωρίζουμε τις μηχανές.
Για ποιό λόγο πρέπει να ξεχωρίζουμε τις μηχανές? Το ότι βλέπουμε κάποιον να έρχετε κατα πάνω μας δεν αρκεί για να προσέχουμε? Πρέπει να ξέρουμε αν έχει 2 ή 4 ρόδες?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την 10 Οκτ 2010, 22:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

sissy έγραψε:Και για ποιό λόγο τότε το καινούργιο Fiat 500 έχει σύστημα που μόλις γυρίσεις τον διακόπτη ανάβουν τα φώτα του όπως και στα δίκυκλα?
Αυτο ξέρω έγω να σου το απαντήσω: Για να διευκολυνθούν οι Ιταλοί που τρώνε πρόστιμο γιατι η χρήση τους εκτός πόλης είναι υποχρεωτική και τη μέρα ήδη απο το 2003. Και αυτο έγινε γιατί σε άλλες χώρες στατιστικά παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μείωση ατυχημάτων.

Πάντως, νομίζω οτι δεν υπάρχει ρητή διάταξη στον ΚΟΚ μας που να απαγορεύει τη χρήση τους και την ημέρα.
UltiMo_ έγραψε:9 στους 10 οδηγούς, όταν σουρουπώνει, ανάβουν τα μικρά (θέσεως) αντί για τα διασταυρώσεως.
Και επειδή απο την αρχή που οδηγούσα φοβόμουν οτι θα τα ξέχναγα, αποφάσισα να ξεχάσω οτι υπάρχει η μικρή σκάλα και την σνόμπαρω ακομα μέχρι σήμερα. Ανάβω κατ ευθείαν τη μεσαία.
Αινείας
sissy

Δημοσίευση από sissy »

UltiMo_ έγραψε:Για ποιό λόγο πρέπει να ξεχωρίζουμε τις μηχανές? Το ότι βλέπουμε κάποιον να έρχετε κατα πάνω μας δεν αρκεί για να προσέχουμε? Πρέπει να ξέρουμε αν έχει 2 ή 4 ρόδες?
Αρχικά κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα και ήθελα να το γράψω, όμως με δεύτερη σκέψη κατάλαβα οτι ίσως πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τις μηχανές γιατί αυτές δεν έρχονται μόνο κατά πάνω μας αλλά και από το πλάι μας, εφόσον τις περισσότερες φορές δεν έχουν σωστή θέση στο οδόστρωμα αλλά ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αν πέσει πάνω μου ή πέσω πάνω του, η μηχανή ή καλύτερα ο αναβάτης της, θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά.
Όπως και να έχει προσωπικά χαίρομαι να βλέπω και αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα ακόμα και την ημέρα, ιδιαίτερα όταν έχει συννεφιά (που αυτό για πολλούς είναι ψιλά γράμματα και αν δεν πέσει το σκοτάδι δεν μπαίνουν στον κόπο να γυρίσουν τον διακόπτη...)
"Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται...."
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

UltiMo_ έγραψε:Για ποιό λόγο πρέπει να ξεχωρίζουμε τις μηχανές? Το ότι βλέπουμε κάποιον να έρχετε κατα πάνω μας δεν αρκεί για να προσέχουμε? Πρέπει να ξέρουμε αν έχει 2 ή 4 ρόδες?
Εἶναι γεγονὸς ὄτι ὀ ΚΟΚ ἰσχύει γιὰ ὄλους, εἶτε ἐπὶ δύο εἶτε ἐπὶ τεσσάτων τροχῶν. Ἁλλὰ ὀ δικυκλιστὴς εἶναι περισσότερο εὐάλωτος ἄρα ἔχουμε ἕνα λόγο ἐπιπλέον νὰ προσέχουμε (ἐννοεῖται βέβαια ὄτι καὶ ἐκεῖνος δὲν προκαλεῖ τὴν τύχη του).
sissy έγραψε:Αρχικά κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα και ήθελα να το γράψω, όμως με δεύτερη σκέψη κατάλαβα οτι ίσως πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τις μηχανές γιατί αυτές δεν έρχονται μόνο κατά πάνω μας αλλά και από το πλάι μας, εφόσον τις περισσότερες φορές δεν έχουν σωστή θέση στο οδόστρωμα αλλά ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αν πέσει πάνω μου ή πέσω πάνω του, η μηχανή ή καλύτερα ο αναβάτης της, θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά.
Ὁδηγεῖς στὴν λωρίδα σου καὶ πίσω σου ὑπάρχει δίκυκλο τοῦ ὁποίου ὁ ὁδηγὸς ψάχνει εὐκαιρία γιὰ προσπέραση. Τὸ δίκυκλο εἶναι στὸ ἀριστερὸ ἄκρο τῆς λωρίδας του (ΔΕΝ εἶναι παράνομο).
sissy έγραψε:Όπως και να έχει προσωπικά χαίρομαι να βλέπω και αυτοκίνητα με αναμμένα φώτα ακόμα και την ημέρα, ιδιαίτερα όταν έχει συννεφιά (που αυτό για πολλούς είναι ψιλά γράμματα και αν δεν πέσει το σκοτάδι δεν μπαίνουν στον κόπο να γυρίσουν τον διακόπτη...)
Στὴν περίπτωση συννεφιὰς, ὄταν ἡ μέρα εἶναι ὀλίγον σκοτεινὴ (καὶ "καταθλιπτικὴ") ἐπιβάλλεται ἠ χρήση φώτων.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
sissy

Δημοσίευση από sissy »

Haridimos έγραψε:Ὁδηγεῖς στὴν λωρίδα σου καὶ πίσω σου ὑπάρχει δίκυκλο τοῦ ὁποίου ὁ ὁδηγὸς ψάχνει εὐκαιρία γιὰ προσπέραση. Τὸ δίκυκλο εἶναι στὸ ἀριστερὸ ἄκρο τῆς λωρίδας του (ΔΕΝ εἶναι παράνομο).
Οδηγώ στη λωρίδα μου και πίσω μου έρχεται δίκυκλο του οποίου ο οδηγός ψάχνει ευκαιρεία για προσπέραση από όπου τον βολεύει ή από όπου έχει περισσότερο χώρο! Δεν είναι πάντα αριστερά μου (φυσικά και δεν είναι παράνομο), τις περισσότερες φορές είναι δεξιά μου (πάει γυρεύοντας), το ίδιο κάνουν και κάποια ΙΧ όταν πάνε να προσπεράσουν από τη ΛΕΑ γιατί από εκεί τους βολεύει, αυτούς λοιπόν προτιμώ να έχουν φώτα αναμμένα για να τους διακρίνω καλύτερα.
"Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται...."
Tassos

Δημοσίευση από Tassos »

Και επειδή λίγο χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε: οταν πρέπει να ειδοποιήσουμε ότι έχει μπλόκο η τροχαία.

Με την ευκαιρία έχουν γράψει ένα γνωστό μου που το έκανε.

Tassos
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

sissy έγραψε:ίσως πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τις μηχανές γιατί αυτές δεν έρχονται μόνο κατά πάνω μας αλλά και από το πλάι μας, εφόσον τις περισσότερες φορές δεν έχουν σωστή θέση στο οδόστρωμα
Ωραία και γώ απο αύριο θα κάνω κάθε δυνατή παράβαση και θα οδηγάω με το χειρότερο τρόπο του κόσμου, αλλα δεν πειράζει. θα βάλω 5-6 φάρους και μια σειρήνα για να με προσέχουν περισσότερο απο τους άλλους.

Ίσως οι αναβάτες πρέπει οι ίδιοι να προσέχουν και όχι να πρέπει όλα τα αυτοκίνητα να σβήσουν τα φώτα τους, ωστε να ξεχωρίζουν οι μηχανές.

Όσο για το αν είναι παράνομο ή όχι να σε προσπερνάει ένα μηχανάκι ενώ είναι στην ίδια λωρίδα με σένα, ελπίζω να μην βρεθείτε ποτέ στην άσχημη θέση να οδηγήσετε λεωφορείο, και να σας προσπερνάνε συνεχώς τα παπάκια ανάμεσα στη λαμαρίνα σου και στη νησίδα σε πλάτους που με το ζόρι χωράνε, για 14 μέτρα, με άπειρες νεκρές γωνίες, και με διπλοπαρκαρισμένα μπροστά σου που σε αναγκάζουν να κάνεις ελιγμούς (νομιμότατα μέσα στη λωρίδα σου). Ούτε νόμιμο είναι ούτε συνετό. Πες μου τώρα εσύ αν προκαλεῖ τὴν τύχη του και αν εγώ έχω όρεξη να πάω για ένα ρημάδι μεροκάματο και να καταλήξω στη φυλακή.
Και δεν μιλάω για κάτι "που μου έχει τύχει κάποτε". Αλλα για κάτι που το ζώ καθημερινά 8 ώρες μέσα στην κίνηση
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Σήμερα πολύ δυνατή βροχή, θολωμένα τζάμια, βαριά συννεφιά, μαυρίλα, σκοτάδι από τις 5 το απόγευμα, φώτα όμως? ΚΑΝΕΝΑΣ!! μεσημεριάτικα θα τα ανάψει? Αφού είναι 5 ακόμα!!
Πας να ξεπαρκάρεις απο στάση σε κεντρικό δρόμο, κοιτάς το καθρέφτη, τίποτα. Μαυρίλα. Σκοτάδι. Κανα δυο έχουν ανάψει τα μικρά, αλλα μέχρι να τους δεις σημαίνει οτι είναι στα 5 μέτρα και είναι πλέον αργά...

Ίσως όμως να το κάνανε επίτηδες. Να τα κλείσανε για να προσέχουμε τα μηχανάκια που σε προσπερνάνε νόμιμα. 3 λωρίδες 6 οχήματα δίπλα δίπλα. Νομιμότατα

ΠΑΝΤΑ φώτα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
ΚΑΝΟΝΙΚΑ φώτα πορείας/διασταυρώσεως και ΟΧΙ τα μικρά
ΌΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΧΙ μισή ώρα μετά τη δύση, ΟΧΙ όταν σουρουπώνει. Αλλα όταν αρχίζει το μάτι "να κουράζεται"
ΟΛΟΙ ΦΩΤΑ! είτε έχετε 2 ρόδες, είτε έχετε 4, είτε 6, είτε 8

Και το off topic του θέματος, ΚΑΘΕ λωρίδα ΕΝΑ όχημα. Αλλιώς τι τις θέλουμε τις ρημάδες τις λωρίδες?

μη τρελαθούμε τώρα για τα αυτονόητα και να λέμε ο ένας στον άλλον να κλείσει τα φώτα (σαν την πανηλίθια πινακίδα στην έξοδο απο τούνελ "Παρακαλώ σβήστε τα φώτα" που την διαβάζεις καμμια νύχτα και απλά γελας..)
manos

Δημοσίευση από manos »

και να πουμε και το αλλο παιδια που πολλοι ισως να μην το γνωριζουν.ποτε μα ποτε παιδια στην ομιχλη οταν το αυτοκινητο ειναι εν κινηση στην εθνικη δεν αναβουμε αλαρμ με το σκεπτικο να μας βλεπουν απο πισω.ΛΑΘΟΣ
Δε μετανιώνω στη ζωή
όσα κι αν κάνω λάθη
γιατί απ' αυτά διδάχτηκα
όλα όσα 'χω μάθει.....(Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί οδήγησης...”