[Διάσπαση] Περί απόδοσης φωτοβολταϊκών...
-
angello
Re: [Διάσπαση] Περί απόδοσης φωτοβολταϊκών...
Αν θέλεις να καταργήσεις τελείως την ΔΕΗ πιστεύω ότι θα πρέπει να έχεις ένα συνδυασμό από φωτοβολταικά για τις μικρές καταναλώσεις ( δηλαδή τις λάμπες του σπιτιού οι οποίες θα είναι με led και έχουν μικρή κατανάλωση ) και για τις μεγάλες καταναλώσεις όπως κουζίνα , ψυγείο , θέρμανση χρησιμοποιείς υγραέριο , αν πάλι δεν φτάνει έχεις και μια εφεδρική γεννήτρια που θα λειτουργεί επίσης με υγραέριο . 
- MacPap
Το ωραίο θα ήταν να γίνεις τελείως ανεξάρτητος, αλλά αυτό για την ώρα δεν γίνεται εκτός και αν διαθέσεις αρκετά χρήματα σαν επένδυση. Και σίγουρα ΔΕΝ είναι δυνατό μέσα στην πόλη διότι απαιτεί έκταση που συνήθως δεν έχουν τα διαμερίσματα ή μικρά σπίτια...
Φιλικά Κώστας
Φιλικά Κώστας
-
enias
Το είπαμε αυτό. Σε πολυκατοικίες δεν γίνεται. Εγω υπολόγισα 250τμ, εσυ μου βγάζεις 324τμ. Πάνω κάτω εκεί είμαστε ανάλογα με την ηλιοφάνεια και την περιοχή της Ελλάδας.
Αινείας
-
kerby
Ας γράψω κι εγώ την άποψη μου,μιας και πιο πάνω ο αγαπητός ξάδερφος macpap αναφέρθηκε σ'εμένα.."είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
Λοιπόν,έχω στα χέρια μου 2 προσφορές από εταιρείες του χώρου που μου λένε πως σε κεραμοσκεπή που πατάει σε πλάκα εμβαδού περίπου 130 τ.μ μπορώ να βάλω:
1)7,52Kwp με ενεργειακή απόδοση 10361,9 Kwh/έτος (*0,55/Kwh=5699€) και κόστος εγκατάστασης 25000+φπα=30750€.
2)9,9Kwp με ενεργειακή απόδοση 12366 Kwh/έτος (*0,55/Kwh=6744€) και κόστος εγκατάστασης 30081+φπα=37000€ εμβαδό πάνελ 68,92 τ.μ
Περιμένω και τις υπόλοιπες προσφορές για αξιολόγηση.
Δεν νομίζω πάντως πως αυτή την στιγμή ένα νοικοκυριό μπορεί σε συμφέρουσα οικονομική πρόταση να καλυφθεί από ένα τέτοιο σύστημα και μόνο..
Σε γενική κουβέντα που έκανα με τον δεύτερο εγκαταστάτη μου είπε πως μια συστοιχία μπαταριών κοστίζει 1500€ αλλά δεν προχωρήσαμε σε λεπτομέρειες όπως,χωρητικότητες Αμπέρ κτλ.
Λοιπόν,έχω στα χέρια μου 2 προσφορές από εταιρείες του χώρου που μου λένε πως σε κεραμοσκεπή που πατάει σε πλάκα εμβαδού περίπου 130 τ.μ μπορώ να βάλω:
1)7,52Kwp με ενεργειακή απόδοση 10361,9 Kwh/έτος (*0,55/Kwh=5699€) και κόστος εγκατάστασης 25000+φπα=30750€.
2)9,9Kwp με ενεργειακή απόδοση 12366 Kwh/έτος (*0,55/Kwh=6744€) και κόστος εγκατάστασης 30081+φπα=37000€ εμβαδό πάνελ 68,92 τ.μ
Περιμένω και τις υπόλοιπες προσφορές για αξιολόγηση.
Δεν νομίζω πάντως πως αυτή την στιγμή ένα νοικοκυριό μπορεί σε συμφέρουσα οικονομική πρόταση να καλυφθεί από ένα τέτοιο σύστημα και μόνο..
Σε γενική κουβέντα που έκανα με τον δεύτερο εγκαταστάτη μου είπε πως μια συστοιχία μπαταριών κοστίζει 1500€ αλλά δεν προχωρήσαμε σε λεπτομέρειες όπως,χωρητικότητες Αμπέρ κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kerby την 03 Μαρ 2011, 21:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
athanatos
- Site Admin
Ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει μία ανεμογεννήτρια. Έχω δει μικρές. Δεν ξέρω όμως τι απόδοση έχουν. Θα μπορούσαν ίσως να συμπληρώνουν τις μέρες που έχει συννεφιά, και τις κρύες με αέρα νύχτες του χειμώνα.
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- MacPap
Δεν είμαστε διότι εγώ τα έβγαλα για ιδανικές συνθήκες και οι συνθήκες δεν είναι ποτέ ιδανικές.enias έγραψε:...Πάνω κάτω εκεί είμαστε...
Αρη αυτό που σου είπαν σαν τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει μπαταρίες και Inverter? Και αυτό που λένε για ετήσια κατανάλωση μπορούν να στο δώσουν σε παραγωγή ανά ώρα?
Φιλικά Κώστας
-
enias
Με 10KWp χρειάζεσαι μόνο 70τ.μ. και σου δίνει 12366KWh. Δηλαδή με 95τμ και 15KWh θα έχεις 20.000KWh. Δεν φτάνουν ρε παιδιά ανα κάνουν ανεξάρτητο ένα σπίτι; Άλλο θεμα οτι θα κοστίσουν 50.000€. Είναι όμως για 25-30 χρόνια (απόσβεση 166€/μήνα υπολογίζοντας και την πτώση απόδοσης μετα την δεκαετία).kerby έγραψε:9,9Kwp με ενεργειακή απόδοση 12366 Kwh/έτος (*0,55/Kwh=6744€) και κόστος εγκατάστασης 30081+φπα=37000€ εμβαδό πάνελ 68,92 τ.μ
Για την δική μου υποθετική περίπτωση που δεν εξαρτάσαι πλέον απο πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνες για αυτοκίνητο, εμένα δεν μου ακούγεται άσχημα.
Και επίσης η απόδοση απο τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη και απο το Ροδο στην Κέρκυρα, διαφέρει.
Νομίζω οτι εξαρτάται απο το peak. 15KWpeak σημαίνει οτι το σύστημα μπορεί να σου δώσει στιγμιαία έως 15.000W. Μια ώρα με τόση ισχύει θα έχει καταναλώσει 15ΚWh για εκείνη την ώρα, οπότε κανε τους υπολογισμούς σου. Απο τους συσσωρευτές θα εξαρτάται φαντάζομαι η ισχύς που θα έχεις μια νυχτερινή ώρα που δεν λειτουργούν καθόλου.MacPap έγραψε:Και αυτό που λένε για ετήσια κατανάλωση μπορούν να στο δώσουν σε παραγωγή ανά ώρα?
Η ιδέα του athanatos με μικρή ανεμογεννήτρια είναι επίσης πολύ καλή για συμπλήρωμα γιατί θα αποδίδουν και νύχτα. Οι ανεμογεννήτριες έχουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση, απο τα φωτοβολταϊκά. Αρκεί να φυσάει. Για τα σπίτια στα νησιά του Αιγαίου π.χ. είναι μάλλον άριστη ιδέα. Για την Πίνδο (εγω και ο MacPap ξέρουμε
Αινείας
- MacPap
Φίλοι μου να σοβαρευτούμε!!! Μη δίνουμε την εντύπωση πως έχουμε ανακαλύψει την λύση!
Αν ήταν τόσο εύκολο να αποδεσμευτούμε από βενζίνες πετρέλαια και όλες τις αυτές τις εταιρείες κάνοντας και καλό στον πλανήτη κάπου κάποιοι στον κόσμο θα το είχαν κάνει. Άλλο είναι να βοηθάω την κατάσταση άλλο πράγμα είναι χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ φως από τον ήλιο.
Μακάρι βάζοντας ένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα μου να φόρτιζα και αμάξι και τα aircondition και την κουζίνα και το πλυντήριο και όλα τα άλλα. Αυτό όμως απλώς δεν γίνεται αυτή την στιγμή. Η ενέργεια που δέχεται η γη από τον ήλιο, ΝΑΙ είναι τεράστια. Απλώς δεν έχουμε ακόμα την τεχνολογία για να την μετατρέψουμε αποτελεσματικά σε ρεύμα.
Ασε που πρέπει να προκαταβάλλω το αντίστοιχο του ρεύματος που θα πληρώσω τα επόμενα 10 χρόνια σε χρήματα για να αγοράσω τον εξοπλισμό, με αμφίβολο το αν θα συμφέρει τότε να έχω μια εγκατάσταση του σήμερα. Τέλος οι μπαταρίες δεν αντέχουν 10 και 25 χρόνιαπου αντέχουν τα panels. Θα χρειαστούν αλλαγή.
Οι ανεμογεννήτριες είναι αποτελεσματικότερος τρόπος παραγωγής ρεύματος αλλά πάλι δεν κάνει για μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις.
Φιλικά Κώστας
Αν ήταν τόσο εύκολο να αποδεσμευτούμε από βενζίνες πετρέλαια και όλες τις αυτές τις εταιρείες κάνοντας και καλό στον πλανήτη κάπου κάποιοι στον κόσμο θα το είχαν κάνει. Άλλο είναι να βοηθάω την κατάσταση άλλο πράγμα είναι χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ φως από τον ήλιο.
Μακάρι βάζοντας ένα φωτοβολταϊκό στην ταράτσα μου να φόρτιζα και αμάξι και τα aircondition και την κουζίνα και το πλυντήριο και όλα τα άλλα. Αυτό όμως απλώς δεν γίνεται αυτή την στιγμή. Η ενέργεια που δέχεται η γη από τον ήλιο, ΝΑΙ είναι τεράστια. Απλώς δεν έχουμε ακόμα την τεχνολογία για να την μετατρέψουμε αποτελεσματικά σε ρεύμα.
Ασε που πρέπει να προκαταβάλλω το αντίστοιχο του ρεύματος που θα πληρώσω τα επόμενα 10 χρόνια σε χρήματα για να αγοράσω τον εξοπλισμό, με αμφίβολο το αν θα συμφέρει τότε να έχω μια εγκατάσταση του σήμερα. Τέλος οι μπαταρίες δεν αντέχουν 10 και 25 χρόνιαπου αντέχουν τα panels. Θα χρειαστούν αλλαγή.
Οι ανεμογεννήτριες είναι αποτελεσματικότερος τρόπος παραγωγής ρεύματος αλλά πάλι δεν κάνει για μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις.
Φιλικά Κώστας
-
kerby
Ξαδερφε,τα 37000 ή 30000 περιλαμβανουν inverter μετατροπής του ρεύματος σε εναλλασομενο από συνεχές για να το δώσεις στη ΔΕΗ.όπως είπα και πιο πάνω,δε νομίζω πως συμφέρει να κανείς μια εγκατάσταση για να βγεις από το δίκτυο τους και να είσαι ανεξάρτητος.τουλάχιστον,όχι όσο αγοράζουν πιο ακριβά απ´οτι σου πουλάνε.
Παρεμπιπτόντως χτες έκανα κάτι δικτυακα σε ένα πάρκο 2 ΜWp το συγκρινα με το δικό μου των 10kwp που θα μπορούσα να κάνω και γελούσα.
Παρεμπιπτόντως χτες έκανα κάτι δικτυακα σε ένα πάρκο 2 ΜWp το συγκρινα με το δικό μου των 10kwp που θα μπορούσα να κάνω και γελούσα.
- MacPap
Ουδέν σχόλιο