Γαμος. Υπερ και Κατά
-
UltiMo_
Re: Γαμος. Υπερ και Κατά
Ωραία τα λες αλλα αυτά διαρκούνε λίγα χρόνια. Η κατανόηση, η αγκαλιά, οι αγάπες και τα λουλούδια. Εγώ αντιθέτως θα έλεγα οτι είναι μεγάλη υπόθεση να πηγαίνεις σπίτι σου και να επικρατεί ηρεμία και να μην έχεις κανέναν να σου τα ζαλίζει διαρκώς. Όταν χτυπήσει το τηλέφωνο για να πας για κανα τσιπουράκι ή καφέ ή οτιδήποτε, θα είσαι πάντα μέσα γιατι δεν έχεις την "παντόφλα". Είσαι εσύ και το καπέλο σου που λένε. Το μόνο κακό είναι οτι δε θα χτυπήσει ποτέ το τηλέφωνο, γιατι όλοι σου οι φίλοι έχουνε παντρευτεί και οι παντρεμένοι δεν βγαίνουνε ποτέ. Όσο για τα παιδιά, έχω ανίψια και δεν αντέχω το γενικότερο κλίμα που φέρνουνε στο σπίτι, ούτε δευτερόλεπτο. Πάντως αν κάποιος θέλει να κάνει παιδιά/οικογένεια, θα καταλάβω γιατι θέλει να παντρευτεί. Γάμος = παιδιά. Και όχι γυναίκα.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
grigoris
Σωστό σε βρίσκω.Άλλωστε όπως είπα είναι θέμα ανθρώπου το όλο θέμα.Ανεβαίνοντας θα σε πάρω εγώ για τσίπουρα...που είμαι και ανύπαντρος.!

Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
-
UltiMo_
Μέσα. Αλλα φρόντισε, εκεί που θα πάμε, να μην έχει πολλές γυναίκες και μας τυλίξει καμμία και μας φάει τα λεφτά

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
rasPUTIN
- Site Admin
Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
UltiMo_
Αν πάρεις γυναίκα, θα σου βγεί πουτ***.
Αν πάρεις πουτ***, τουλάχιστον ξέρεις τι πήρες.
Αν πάρεις πουτ***, τουλάχιστον ξέρεις τι πήρες.
- MacPap
Γιατί προεξοφλείς το ποιόν μιας γυναίκας? Πιστεύεις πως όλες εν δυνάμει είναι? Και αν ναι γιατί? Προσωπικά δεν το συμμερίζομαι ως άποψη (per se)...
-
UltiMo_
Είναι φυσικό επακόλουθο. Όλοι έτσι σκεφτόμαστε γιατι όλοι είμαστε γουρούνια
-
Souvlitsa
Και σχέση απλή να έχεις όταν πηγαίνεις και μυρίζεις κρεμμύδι είναι πρόβλημα. Εσένα θα σου άρεσε; Τελικά σε όλες τις σχέσεις φάε κρεμμύδι δύο ώρες πριν, πρέπει να το φάς λίγο πριν πας; Οι περισσότεροι όμως πιστεύω ότι δεν μπορούν να μείνουν εργένηδες γιατί δυστυχώς ψάχνουν μια δεύτερη μαμά. Γι αυτό έστω και αργά πολλοί παντρεύονται. Ακόμα και οι «ταγμένοι εργένηδες» κάποτε θέλουν να παντρευτούν ή θα ήθελαν να είχαν παντρευτεί. Έχω ένα ερώτημα όμως όποιος είναι κατά του γάμου είναι και κατά της συμβίωσης;UltiMo_ έγραψε:Στην καινούργια διαφήμιση με αυτόν τον τύπο και την σως που γλιστράει...
...λέει και την ατάκα "με κρεμμύδι, βρασμένο αν υπάρχει πρόσωπο, ωμό αν δεν υπάρχει" το οποίο είναι μια απίστευτη μικρογραφία των καταπιέσεων του γάμου. Το να έχεις μια μόνιμη σχέση, σε εμποδίζει ακόμα και το κρεμμύδι σου να φας όπως ακριβώς το γουστάρεις. Και φυσικά όπου "κρεμμύδι" βάλτε οτιδήποτε άλλο σας λείπει απο τον παλιό καλό καιρό της εργένικης ζωής σας.
Souvlitsa
-
Souvlitsa
Αφού λες ότι κάνεις μια ζωή κλασσική, γιατί σε απασχολεί η ηλικία; Μάλλον είναι "ψυχολογικό" το θέμα. Να αφήσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου;grigoris έγραψε:Σήμερα λοιπόν η ζωή μου έχει ως εξής.Σηκώνομαι το πρωί για δουλειά , τελειώνω ότι ώρα τελειώσω και αν κρατάω δυνάμεις θα βγω για κανα καφέ και τίποτα άλλο.Κλασσική δηλαδή ζωή.Το να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου με τον οποίο θα μπορείς να συννεοείσαι και να κάνεις ένα σπίτι , μια οικογένεια κλπ δεν το θεωρώ τραγικό άσχετα με το αν δεν είμαι έτοιμος ακόμα λογω ηλικίας κλπ.
Η μοναξιά είναι δύσκολο πράγμα και δεν αντέχεται.grigoris έγραψε:Απο κουβέντες φίλων κλπ οι οποίοι ειναι παντρεμένοι με παιδιά κλπ δεν έχω ακούσει κάτι μεμπτό.Είναι μεγάλη υπόθεση λένε να πηγαίνεις σπίτι και να έχεις έναν άνθρωπο να σε αγκαλιάσει.
ή να δημιουργήσεις καινούργια, χαχαχαχα. Πλάκα κάνω.grigoris έγραψε:Ένα παιδί να σου χαμογελάσει και να ξεχάσεις όλα σου τα προβλήματα κλπ.
Souvlitsa
-
UltiMo_
Μην κολλάς στο κρεμμύδι. Ισχύει και μεταφορικά. Και κυρίως με αυτή την έννοια το είπα. Όπως δεν μπορείς να φας ανενόχλητος το κρεμμύδι σου, έτσι και δεν μπορείς να κάνεις γενικά "το κέφι σου" κοντά σε μία σχέση. Ότι και αν είναι αυτό.
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να βρεις μια/έναν με εντελώς ίδια ενδιαφέροντα, αλλα αυτό δεν γίνεται.
Σπάνια μια γυναίκα θα κάτσει να δει ποδόσφαιρο πχ και μόλις τελειώσει ο αγώνας, σίγουρα δε θα κάτσει το ζευγάρι μαζί να κεντήσει σεμεδάκια.
Ο καθένας με τα ενδιαφέροντά του. Εκεί μπαίνει η ανάγκη της υποχώρησης. Η γυναίκα να αφήσει τον άντρα να δει τη μπάλα του και να βγει με τους φίλους του, και ο άντρας να κάνει υπομονή σε μια βαρετή για αυτόν εξόρμηση στην αγορά για να ψωνίσει η γυναίκα τσάντες και παπούτσια.
Το θέμα είναι κατα πόσο κάποιος είναι διατεθειμένος να κάνει μια τέτοια υποχώρηση?
Για παράδειγμα εγώ ούτε κρεμμύδι τρώω, ούτε μπάλα βλέπω, αλλα όλη μου η ζωή είναι η μουσική. Κάθε φορά που θα μπώ σπίτι, πρώτα θα ανοίξω το pc και τη μουσική και μετά θα βγάλω τα παπούτσια μου.
Σε μια πρόσφατη σχέση μου η οποία κράτησε μόλις λίγες μέρες, με το που μπήκαμε σπίτι και έβαλα μουσική, μου ξίνισε και μου είπε "ΠΟΠΟΟΟΟΟΟΟ ΚΛΕΙΣΤΟ". Εννοείτε πως επιτόπου έφυγε απο το σπίτι μου..
Εγώ προφανώς στην ηλικία μου και στη φάση της ζωής μου τη σημερινή, δεν ήμουνα καθόλου διατεθειμένος να υποχωρήσω στο δικό μου "κρεμμύδι" -μεταφορικά πάλι μιλώντας- για μια σχέση λίγων ημερών.
Τώρα απο την άλλη, αν κάποιος αποφασίσει γενικότερα να σοβαρευτεί και να πετάξει στα σκουπίδια χόμπυ και 5-10 συνήθειες που τον χαρακτηρίζανε παλιά, και να ξεχάσει την παρέα του για πάντα, τότε θα δεχτεί να κάνει με χαρά οτιδήποτε προστάζει η αμοιβαία υποχώρηση. Και μενεγάκη θα δει, και για ψώνια θα πάει, και για χρώμα νυχιών θα κάτσει να συζητήσει, και με τα πεθερικά του θα αναγκαστεί να περνάει τα σαββατοκύριακά του, και δικαιολογίες θα πρέπει να προφασίζεται κάθε φορά που θα θέλει να βγει μια ρημάδα βόλτα, και θα ξεσκατίζει μέσα στα χαράματα και όλα όλα αυτά τα οποία εγώ προς το παρών δεν θέλω να τα βάλω στη ζωή μου. Αν ΠΡΕΠΕΙ και αν τελικά κάποτε θα τα κάνω, δεν ξέρω. Ξέρω καλά όμως πως δεν τα ΘΕΛΩ.
Και μην μου πει κανένας οτι ο γάμος και η συμβίωση δε σε αλλάζει, γιατι αν θυμηθεί ο καθένας σας πως περνούσε σαν φοιτητής, θα καταλάβει πως η τότε και η τώρα ζωή του, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση.
Το σημαντικότερο όμως είναι, αν καποιος καταλάβει πως δεν του ταιριάζει αυτή η υποχώρηση και το να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για χάρη μιας γυναίκας ή ενός παιδιού, καλό θα είναι να το καταλάβει πριν να είναι αργά. Ακόμα καλύτερα πριν καν αποφασίσει να παντρευτεί..
Ενώ τα παιδικά, ήταν το όνειρο της ζωής μου.....
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να βρεις μια/έναν με εντελώς ίδια ενδιαφέροντα, αλλα αυτό δεν γίνεται.
Σπάνια μια γυναίκα θα κάτσει να δει ποδόσφαιρο πχ και μόλις τελειώσει ο αγώνας, σίγουρα δε θα κάτσει το ζευγάρι μαζί να κεντήσει σεμεδάκια.
Ο καθένας με τα ενδιαφέροντά του. Εκεί μπαίνει η ανάγκη της υποχώρησης. Η γυναίκα να αφήσει τον άντρα να δει τη μπάλα του και να βγει με τους φίλους του, και ο άντρας να κάνει υπομονή σε μια βαρετή για αυτόν εξόρμηση στην αγορά για να ψωνίσει η γυναίκα τσάντες και παπούτσια.
Το θέμα είναι κατα πόσο κάποιος είναι διατεθειμένος να κάνει μια τέτοια υποχώρηση?
Για παράδειγμα εγώ ούτε κρεμμύδι τρώω, ούτε μπάλα βλέπω, αλλα όλη μου η ζωή είναι η μουσική. Κάθε φορά που θα μπώ σπίτι, πρώτα θα ανοίξω το pc και τη μουσική και μετά θα βγάλω τα παπούτσια μου.
Σε μια πρόσφατη σχέση μου η οποία κράτησε μόλις λίγες μέρες, με το που μπήκαμε σπίτι και έβαλα μουσική, μου ξίνισε και μου είπε "ΠΟΠΟΟΟΟΟΟΟ ΚΛΕΙΣΤΟ". Εννοείτε πως επιτόπου έφυγε απο το σπίτι μου..
Εγώ προφανώς στην ηλικία μου και στη φάση της ζωής μου τη σημερινή, δεν ήμουνα καθόλου διατεθειμένος να υποχωρήσω στο δικό μου "κρεμμύδι" -μεταφορικά πάλι μιλώντας- για μια σχέση λίγων ημερών.
Τώρα απο την άλλη, αν κάποιος αποφασίσει γενικότερα να σοβαρευτεί και να πετάξει στα σκουπίδια χόμπυ και 5-10 συνήθειες που τον χαρακτηρίζανε παλιά, και να ξεχάσει την παρέα του για πάντα, τότε θα δεχτεί να κάνει με χαρά οτιδήποτε προστάζει η αμοιβαία υποχώρηση. Και μενεγάκη θα δει, και για ψώνια θα πάει, και για χρώμα νυχιών θα κάτσει να συζητήσει, και με τα πεθερικά του θα αναγκαστεί να περνάει τα σαββατοκύριακά του, και δικαιολογίες θα πρέπει να προφασίζεται κάθε φορά που θα θέλει να βγει μια ρημάδα βόλτα, και θα ξεσκατίζει μέσα στα χαράματα και όλα όλα αυτά τα οποία εγώ προς το παρών δεν θέλω να τα βάλω στη ζωή μου. Αν ΠΡΕΠΕΙ και αν τελικά κάποτε θα τα κάνω, δεν ξέρω. Ξέρω καλά όμως πως δεν τα ΘΕΛΩ.
Και μην μου πει κανένας οτι ο γάμος και η συμβίωση δε σε αλλάζει, γιατι αν θυμηθεί ο καθένας σας πως περνούσε σαν φοιτητής, θα καταλάβει πως η τότε και η τώρα ζωή του, δεν έχει απολύτως καμμία σχέση.
Το σημαντικότερο όμως είναι, αν καποιος καταλάβει πως δεν του ταιριάζει αυτή η υποχώρηση και το να αλλάξει τον τρόπο ζωής του για χάρη μιας γυναίκας ή ενός παιδιού, καλό θα είναι να το καταλάβει πριν να είναι αργά. Ακόμα καλύτερα πριν καν αποφασίσει να παντρευτεί..
Καθόλου πλάκα δεν είναι. Εγώ φέτος άλλαξα χρόνο βλέποντας καρτούν... Και μάλιστς πριν λίγο που έβαλα στην ΝΕΤ τον παπαδόπουλο που είχε μπουζούκια, με κράξανε και μου είπανε "Ποιός θέλει να τα ακούσει αυτά"?Souvlitsa έγραψε:ή να δημιουργήσεις καινούργια, χαχαχαχα. Πλάκα κάνω.Souvlitsagrigoris έγραψε:Ένα παιδί να σου χαμογελάσει και να ξεχάσεις όλα σου τα προβλήματα κλπ.
Ενώ τα παιδικά, ήταν το όνειρο της ζωής μου.....