Του έκοψαν τρεις κλήσεις μέσα σε μια ώρα για υπερβολική ταχύ

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Απάντηση
enias

Re: Του έκοψαν τρεις κλήσεις μέσα σε μια ώρα για υπερβολική

Δημοσίευση από enias »

pipinos1976 έγραψε:Εγώ πάντως δε συμφωνώ ούτε με τα προηγούμενα, ούτε με αυτά που γράφεις σε αυτή τη δημοσίευση
Ακόμα και κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου, θα βρείς τον τρόπο να διαφωνήσεις και πάλι μαζί του. :D

Δεν πειράζει... εγω σταματάω εδώ το θέμα (ποιό θέμα; :? ), γιατί βαριέμαι να εξηγούμαι και μετά να επεκτείνεσαι εσυ παρακάτω και να το πας αλλού και μετά πάλι απο την αρχή κτλ.
Άσε που μάλλον βαριούνται και οι υπόλοιποι που διαβάζουν.

Αινείας
pipinos1976

Δημοσίευση από pipinos1976 »

enias έγραψε:Ακόμα και κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου, θα βρείς τον τρόπο να διαφωνήσεις και πάλι μαζί του. :D
Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Όταν με ενδιαφέρει ένα θέμα και συμφωνώ δε θα απαντήσω. Δε χρειάζεται κάθε φορά που συμφωνώ να γράφω +1 ή κάτι αντίστοιχο που γράφει ο περισσότερος κόσμος.
enias έγραψε:Δεν πειράζει... εγω σταματάω εδώ το θέμα (ποιό θέμα; :? ), γιατί βαριέμαι να εξηγούμαι και μετά να επεκτείνεσαι εσυ παρακάτω και να το πας αλλού και μετά πάλι απο την αρχή κτλ.
Άσε που μάλλον βαριούνται και οι υπόλοιποι που διαβάζουν.
Η ιστορία είναι απλή. Ας το κάνω με χρονολόγιο:

1. Κάποιος πήρε 1-2-102 κλήσεις.

2. Αναφέρω παρόμοιο, αστείο, περιστατικό που έχω δει με τα μάτια μου.

3. Γίνεται αναφορά από άλλους χρήστες στο ότι:
α. δεν είναι μαγκιά να έχεις τις κλήσεις και να τις επιδεικνύεις
β. έπρεπε να υπάρχει αυστηρότερη τιμωρία
γ. πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους και να μην τους καταπατούμε
δ. κάποιοι είναι αναρχικοί κτλ

Η απάντησή μου σε όλα αυτά ήταν σαφέστατη και απλή:

3α. Δεν ήταν ζήτημα μαγκιάς να βάλει τις κλήσεις στους υαλοκαθαριστήρες. Ήταν απλά αστείο για αυτό που έπαθε.

3β. Η τιμωρία είναι ήδη αυστηρή (με τον σημερινό ΚΟΚ). Ζήτησα μάλιστα κάποιες προτάσεις για το ποιές θα έπρεπε να είναι οι ποινές στον ΚΟΚ. Δεν πήρα απάντηση.

3γ. Σε αυτό συμφωνώ μεν, αλλά εξήγησα ότι υπάρχουν διατάξεις ή και ολόκληροι νόμοι που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

3δ. Χαρακτηρίστηκα αναρχικός, πράγμα που δεν ισχύει. Εξήγησα ότι αναρχικό μπορεί να με χαρακτηρίσει όχι κάποιος δημοκράτης, αλλά κάποιος φιλο-δικτατορικός στις απόψεις του, που ενδύεται, όμως, τον μανδύα της δημοκρατίας.

Εύκολη η εξιστόρηση...!!!

Ευχαριστώ.
erling

Δημοσίευση από erling »

Επειδή εγώ ξεκίνησα το θέμα, την αναφορά του pipinos1976 την εξέλαβα σαν μαγκιά από μέρους του φίλου του.
Αλλά δεν μπορώ να μην δεχθώ την γνώμη του pipinos1976 που λέει πως ο φίλος του το έκανε χάρην αστεϊσμού.

Τώρα στο θέμα των νόμων.
Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται.
Η κοινωνία αντιδρά στους νόμους όταν νιώθει ότι το κράτος έκανε τους νόμους για άλλον σκοπό από αυτόν που λέει ότι τον έκανε. Στην κοινωνία δεν συμπεριλαμβάνω τους κλέφτες, απατεώνες και όσους γενικά δεν δέχονται την έννοια του κράτους. Παρόλα αυτά όποιος αντιδρά στους νόμους πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις ανάλογες κυρώσεις.

Προσωπικά δεν γνωρίζω νόμο που να ακυρώθηκε χωρίς να τον ακυρώσει άλλος νόμος. Ο νόμος συνχίζει να ισχύει μέχρι να καταργηθεί και υπάρχει πάντα κάποια στιγμή που θα εφαρμοσθεί. Θυμάστε φαντάζομαι την περίπτωση σε νησί που τροχονόμος έκοψε κλήση σε ποδήλατο γιατί δεν είχε πινακίδες.
Καλημέρα.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
pipinos1976

erling έγραψε:Επειδή εγώ ξεκίνησα το θέμα, την αναφορά του pipinos1976 την εξέλαβα σαν μαγκιά από μέρους του φίλου του.
Αλλά δεν μπορώ να μην δεχθώ την γνώμη του pipinos1976 που λέει πως ο φίλος του το έκανε χάρην αστεϊσμού.
Τι να κάνει ο άνθρωπος; 7 κλήσεις έφαγε σε μία μέρα, να μη γελάσει; Καταρχάς, μιας και μιλάμε για αρκετά χρόνια στο παρελθόν (το περιστατικό πρέπει να έγινε αρχές του '90), ήταν απίθανο να βρεθούν εκείνη την εποχή 7 μπλόκα σε μια διαδρομή ~450 Km. Ακόμα και πριν την κρίση, την καλή εποχή του bloka και της αύξησης της αστυνόμευσης, δεν είχα πετύχει ΠΟΤΕ πάνω από 3 μπλόκα στις διαδρομές που έκανα τότε (Αθήνα - Ιωάννινα και Αθήνα - Θεσσαλονίκη).
erling έγραψε:Τώρα στο θέμα των νόμων.
Οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται.
Η κοινωνία αντιδρά στους νόμους όταν νιώθει ότι το κράτος έκανε τους νόμους για άλλον σκοπό από αυτόν που λέει ότι τον έκανε. Στην κοινωνία δεν συμπεριλαμβάνω τους κλέφτες, απατεώνες και όσους γενικά δεν δέχονται την έννοια του κράτους. Παρόλα αυτά όποιος αντιδρά στους νόμους πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις ανάλογες κυρώσεις.
Φυσικά και ο αντιδρών δέχεται τις κυρώσεις. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν παύει να κάνει πολλούς νόμους - ασχέτως αν είναι ορθοί ή όχι - ανεφάρμοστούς ή σκοπίμως θεσπισθέντες προς εκπλήρωση κάποιας σκοπιμότητας.

Παράδειγμα 1
Δυνατά η μουσική (άραγε πώς τη μετράμε;) στο αυτοκίνητο = 200€ στον ΚΟΚ. Προφανώς ο νόμος είναι λανθασμένος (υπερβολική ποινή σε σχέση με την παράβαση), αλλά εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως σκοπιμότητα: να σταματήσουν να κυκλοφορούν οι κάγκουρες με την μουσική τέρμα.

Παράδειγμα 2
Απαγόρευση στάθμευσης. Φυσικά και ο νόμος είναι σωστός. Η εφαρμογή του, όμως, είναι πασιφανέστατα λανθασμένη και γι' αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. και οι αντίστοιχες Δημοτικές Αστυνομίες και το Λ.Σ. δε δίνουν βαρύτητα σε αυτή την παράβαση, εκτός και αν πρόκειται για εντολές άνωθεν* ή για εξόφθαλμη και ενοχλητικότατη παράβαση**.
erling έγραψε:Προσωπικά δεν γνωρίζω νόμο που να ακυρώθηκε χωρίς να τον ακυρώσει άλλος νόμος. Ο νόμος συνχίζει να ισχύει μέχρι να καταργηθεί και υπάρχει πάντα κάποια στιγμή που θα εφαρμοσθεί. Θυμάστε φαντάζομαι την περίπτωση σε νησί που τροχονόμος έκοψε κλήση σε ποδήλατο γιατί δεν είχε πινακίδες.
Καλημέρα.
Νόμος δεν ακυρώνεται χωρίς να ακυρωθεί από άλλο νόμο ή χωρίς την αντικατάστασή του.

Παράδειγμα 1
Ο νυν ΚΟΚ αντικαθιστά τον παλαιότερο και δεν περιλαμβάνει τη διάταξη για τα ποδήλατα που ο περιελάμβανε παλαιότερος.

Παράδειγμα 2
Σε πολλά σημεία των μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση (δικτατορία ή κατοχική κυβέρνηση κατ' εμέ) των τελευταίων ετών γίνεται αναφορά για ακυρώσεις παλαιότερων διατάξεων που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

* Κλασσικό παράδειγμα (βλ. 4Τροχούς) η αναφορά μου για στάθμευση στην Ερμού με τους "έγχρωμους" φίλους μας να παίρνουν χρήματα για να σου πουν πότε να πατήσεις φρένο στην όπισθεν (αν θες μη δώσεις και θα βρεις το αυτοκίνητο σπασμένο) και την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. να μαζεύει παρανόμως παρκαρισμένα στον παράδρομο της Συγγρού. Φυσικά και ήταν νόμιμο αυτό που έκανε, αλλά ασχολήθηκε με τα €€€ και όχι με τις παραβάσεις ως προς την βαρύτητά τους (αντιποίηση αρχής, απειλή, εκβίαση κτλ).

** Όπως έχω αναφέρει, στη γειτονιά μου υπάρχει στενό με λανθασμένη σήμανση. Επιτρέπεται δηλαδή το παρκάρισμα στην πλευρά του δρόμου που δημιουργεί το πρόβλημα. Πριν 2-3 χρόνια έγινε ένα μικρό ατύχημα και η ΕΛ.ΑΣ. που ήρθε έγραψε τους παράνομους οδηγούς που "ευθύνονταν" για το ατύχημα (βγήκε από το στενό μία κοπέλα χωρίς να κοιτάξει και δεν τις έφταιγαν τα παρκαρισμένα, αλλά ότι δεν είδε το STOP). Φυσικά, αν τα παρανόμως παρκαρισμένα ήταν νόμιμα παρκαρισμένα και είχαμε 1 ατύχημα / έβδομάδα αντί για 1 ατύχημα / 36 χρόνια όπως συμβαίνει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. δε θα έγραφε κανέναν...!!!

Με λίγα λόγια, δε διαφωνούμε επί της ουσίας. Απλά η δικιά μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα σοβαρότερα από ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Δε θα πεθάνουμε για μία παράβαση του ΚΟΚ, ούτε θα κάτσουμε να σκάσουμε επειδή ο απατεώνας πήγε και έβαλε απαγόρευση στάθμευσης σε ΟΛΗ τη χώρα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

pipinos1976 έγραψε:2. Αναφέρω παρόμοιο, αστείο, περιστατικό που έχω δει με τα μάτια μου.
Αυτό που δεν εννοείς να παραδεχθείς (γιατί το έχεις καταλάβει) είναι πως ότι και να λες, ο κόσμος (ευτυχώς οι περισσότεροι), την κατ' εξακολούθηση παραβίαση των νόμων (ο ΚΟΚ είναι ΚΑΙ νόμος) και μάλιστα την επιδεικτική επιβεβαίωση των πράξεων αυτών, δεν την εκλαμβάνει ως αστείο, αλλά ως επίδειξη λάθος τοποθετημένης "Μαγκιάς".

Ολα τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε" και προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
pipinos1976

MacPap έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:2. Αναφέρω παρόμοιο, αστείο, περιστατικό που έχω δει με τα μάτια μου.
Αυτό που δεν εννοείς να παραδεχθείς (γιατί το έχεις καταλάβει) είναι πως ότι και να λες, ο κόσμος (ευτυχώς οι περισσότεροι), την κατ' εξακολούθηση παραβίαση των νόμων (ο ΚΟΚ είναι ΚΑΙ νόμος) και μάλιστα την επιδεικτική επιβεβαίωση των πράξεων αυτών, δεν την εκλαμβάνει ως αστείο, αλλά ως επίδειξη λάθος τοποθετημένης "Μαγκιάς".

Ολα τα υπόλοιπα είναι "άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε" και προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα...
Επίσης, 99% του κόσμου δε γνωρίζει πώς δημιουργείται η βροχή ή πώς κινούνται οι πλανήτες. Άρα, τη βροχή τη στέλνει ο Θεός και η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος... μάλιστα...!!!

Πάμε από την αρχή.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο γιατί έκανε κάποιος μια ενέργεια και στο τι πιστεύει ο κόσμος για την ενέργεια αυτή. Καταλαβαίνω τι πιστεύει ο κόσμος στο forum. Από την άλλη όμως, μην προσπαθείς να με εξαπατήσεις ταυτίζοντας (α) το ότι καταλαβαίνω τον κόσμο με (β) τον σκοπό της πράξεως.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Μην υποτιμάς την νοημοσύνη σου φέρνοντας "την βροχή"... Βρες κάτι άλλο σαν παράδειγμα...

Εγώ δε αναφέρθηκα στο forum. Εγώ μίλησα για την πλειοψηφία των ανθρώπων και την θέση τους απέναντι στην παρανομία. Είτε το δέχεσαι είτε όχι, δεν αρέσει στον πολύ κόσμο να παρανομεί κάποιος και να το καυχιέται από πάνω. Πόσο μάλλον να το εκλάβει και ως αστείο. Το έπιασες το υπονοούμενο, ή να το γράψω και στα Γερμανικά?

Τώρα τα υπόλοιπα είναι επαναλαμβάνω για να κουνάμε τον αέρα πέρα δώθε.
Εικόνα
pipinos1976

MacPap έγραψε:Μην υποτιμάς την νοημοσύνη σου φέρνοντας "την βροχή"... Βρες κάτι άλλο σαν παράδειγμα...
Γνωρίζεις για σημεία δρόσου, υετού, πυρήνες συμπύκνωσης κτλ; Αν ναι, ανήκεις στο 1% του κόσμου που τα γνωρίζει.
MacPap έγραψε:Εγώ δε αναφέρθηκα στο forum. Εγώ μίλησα για την πλειοψηφία των ανθρώπων και την θέση τους απέναντι στην παρανομία. Είτε το δέχεσαι είτε όχι, δεν αρέσει στον πολύ κόσμο να παρανομεί κάποιος και να το καυχιέται από πάνω. Πόσο μάλλον να το εκλάβει και ως αστείο. Το έπιασες το υπονοούμενο, ή να το γράψω και στα Γερμανικά?

Τώρα τα υπόλοιπα είναι επαναλαμβάνω για να κουνάμε τον αέρα πέρα δώθε.
Γράψε το σε όποια γλώσσα θέλεις. Δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Μιλάς και κρίνεις άνθρωπο χωρίς να τον γνωρίζεις και αφαιρείς από εμένα που τον γνωρίζω το δικαίωμα να έχω ορθότερη κρίση.

Είπαμε, δεν καυχιόταν, αλλά έκανε πλάκα. Ασχέτως των πιστεύω του κόσμου που, αν κρίνω από τη συμπεριφορά του, δεν τα έχει και 400 η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σήμερα, πάντως, το έχει η μέρα. Στους 4Τροχούς που με έβριζαν (κανονικότατα και με το νόμο) σήμερα γράφουν ότι τρέχουν τόσο που δε θα το πιστεύει ο κόσμος. Τελικά, μήπως ο κόσμος βρίζει τους υπόλοιπους που τρέχουν και όταν οι ίδιοι κάνουν την παρανομία διαμαρτύρονται αν τους γράψουν; Λέω μήπως...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Μήπως τελικά ο κόσμος έχει δίκιο?

Βρες άλλο παράδειγμα δεν χρειάζεται να έχω PHD στη φυσική για να ξέρω πως δεν μου αρέσει κάποιος να καυχιέται για τις παρανομίες του... και ότι δεν είναι σωστό να το κάνει...

Δεν κρίνω τον άνθρωπο (οποίος με τέτοια συμπεριφορά μου είναι από αδιάφορος μέχρι πολύ αδιάφορος). Κρίνω την πράξη του. Δηλαδή το ότι δίνει το κακό παράδειγμα με το να πουλάει "μαγκιά " διακωμωδώντας τους νόμους και μη σεβόμενος αυτούς, όπως πρέπει να κάνουν όλοι, όσο αυτοί οι νόμοι υπάρχουν.

Αν τώρα αυτό δεν αρέσει σαν άποψη σε κάποιους πολύ λίγο με ενδιαφέρει και αν ήταν στο χέρι μου θα του αφαιρούσα το δίπλωμα για κάνα δυο χρόνια να του κοπεί το γέλιο... ΚΑΙ

να μάθει πως οι υπόλοιποι (η πλειοψηφία ευτυχώς ακόμα) δεν είμαστε ηλίθιοι που σεβόμαστε τους νόμους.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Αν τώρα αυτό δεν αρέσει σαν άποψη σε κάποιους πολύ λίγο με ενδιαφέρει και αν ήταν στο χέρι μου θα του αφαιρούσα το δίπλωμα για κάνα δυο χρόνια να του κοπεί το γέλιο... ΚΑΙ

να μάθει πως οι υπόλοιποι (η πλειοψηφία ευτυχώς ακόμα) δεν είμαστε ηλίθιοι που σεβόμαστε τους νόμους.
Και εσύ τέκνον μου φασίστας σαν εμένα; :D

Που είναι η δημοκρατία; Που είναι το δικαίωμα του αντάρτικου; Που είναι το δικαίωμα στην αντίσταση, ανυπακοή και την κατάργηση των νόμων απο το λαό; Που είναι το δικαίωμα στην επανάσταση και ανατροπή του status qvo και την δικτατορία της μπουρζουαζίας; :mrgreen: Ώπα, ξέφυγες! (που έλεγε και μια διαφήμιση)...

Παίδες μην το συνεχίζετε. Στην δημοκρατία υπάρχει και η δυνατότητα του παρανομείν. Υπάρχουν και συνέπειες γι' αυτό, άλλα δυστυχώς στην χώρα μας δεν εφαρμόζονται ή δεν είναι αυστηρές ή ορθολογικές.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μας έκανε εντύπωση...”