erling έγραψε:Αυτό από μόνο του δείχνει πως ο οδηγός είναι εκείνος που οφείλει να επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή ώστε να προστατεύσει τον παππού.
Ok μέχρι εδω. Πές οτι εγώ κινούμε με την πολύ λογική ταχύτητα των 45 χλμ/ώρα, και κάνω το πολύ μικρό λαθάκι να αφαιρεθώ λιγουλάκι γιατί χτύπησε το κινητό μου και το έχω στη δόνηση στη τσέπη μου. Ή μπήκε μια μέλισσα στο αυτοκίνητο, ή μου έπεσε το τσιγάρο ή πέρασε απέξω μια πιτσιρίκα με το μπούτι απέξω. Άνθρωπος είμαι, συμβαίνουν αυτά. Αφαιρείσαι συχνά για δευτερόλεπτα. Και χτυπάς τον παππού. Ποιος θα πληρώσει πιο πολύ για το λάθος του?
Ο οδηγός που ψιλοαφαιρέθηκε? ή ο Ελληνάρας παππούς ο οποίος βαρέθηκε να πάει γύρω-γύρω όπως πρέπει?
Αν είσαι το δεύτερο αυτοκίνητο αυτός που αφαιρέθηκε. Και δει ο νταλικέρης τον Παππού, και φρενάρει τους 50 τόνους του. Και πέσεις εσύ πάνω στην νταλίκα και γίνει το αυτοκίνητο σου αλουμινόχαρτο. Πως θα βρεις το δίκιο σου?
Σίγουρα όπως λένε μερικοί, για να συμβεί ένα ατύχημα πρέπει να προυπάρχουν δύο λάθη. Ένα μόνο δεν αρκεί. Στην περίπτωσή μας, το ένα είναι παππούς. Το άλλο είναι οτι εγώ πάω με 100 ή οτι είμαι λίγο απρόσεκτος. Η αναλογία του λάθους που κάνεις, με το "πόσο θα την πληρώσεις" νομικά ή ηθικά, είναι ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ. Αυτό προσπαθώ να πώ τόση ώρα. Είναι άδικο. Να σου κλέισει το σπίτι ένας παππούς, και να ζεις και με τη ρετσινιά οτι σκότωσες έναν "ανήμπορο"
erling έγραψε:Στο κάτω-κάτω αν κάποιος είναι ηλίθιος πρέπει να τον σκοτώσουμε?
Και αν κάποιος στιγμιαία αφαιρεθεί πρέπει να γίνει δολοφόνος? Θα πούν όλοι οτι ο παππούς ήταν απρόσεκτος και έσφαλε, ή θα βρεθούν και τότε χαρίδιμοι να σου πούν οτι είσαι ραλλίστας?
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕