Και μετά απολύεται.MacPap έγραψε:ΛΑΘΟΣ ένας υπάλληλος υποχρεούται να υπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας και των μετόχων της όχι αυτά του εκάστοτε προέδρου του διοικητικού συμβουλίου...enias έγραψε:... απλά είναι ένας καλός υπάλληλος, που όσο καλός και αν είναι, υποχρεούται να ακολουθήσει αυτά που του υπαγορεύουν...
Αυτά δεν είναι δουλειά του διευθυντή του νοσοκομείου, είναι του διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου που πρέπει να είναι manager, αλλα ας το αφήσουμε γιατί πάμε αλλού.MacPap έγραψε:ΛΑΘΟΣ διότι όπως εσύ δεν έισια κατάλληλος για να κάνεις μια νεχείρηση έτσι και ο γιατρός δεν είναι ο καταλληλος για να αγοράσει το καλλίτερο χαρτί στην φθηνότερη τιμή.enias έγραψε:... Και εγώ θα μπορούσα να γίνω διευθυντής νοσοκομείο, άλλα ένα γιατρός μάλλον θα τα κατάφερνε καλύτερα απο εμένα ...
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το τύπωμα του χρήματος αντανακλάται στα οικονομικά μεγέθη. Αλλιώς δεν θα κάναμε άλλη δουλειά απο το να τυπώνουμε.MacPap έγραψε:Ναι όπως το δολάριο είναι ο καθρέπτης την καταχρεωμένης Αμερικής... Αυτά να πεις στον σαχλαμάρα καθηγητή (είναι και καθηγητής τρομάρα του) ίσχυαν όταν το νόμισμα είχα αντίκρισμα όχι τώρα που η κάθε οικονομία τυπώνει όσο θέλει...enias έγραψε:... "το εθνικό νόμισμα είναι ο καθρέπτης της οικονομίας" ...
Οχι άλλα αν σε ένα μήνα μπορούν να παράγουν 100 passat συνολικής αξίας 2εκ ευρώ, εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να παράξουμε αντίστοιχης αξίας προϊόντα; Και ποια είναι αυτά; Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα για το οποίο δεν μιλά κανείς, άλλα παίζουν όλοι την κασσέτα "με το ευρώ θα σωθούμε".MacPap έγραψε:Γιατί με ένα μηνιάτικο στην Γερμανία αγοράζεις Passat?enias έγραψε:... να χρεώσουμε 30 μέρες διακοπές ίσον με ένα VW Passat ...
Οχι δεν είναι καθόλου κοντόφθαλμη. Το αντίθετο. Τα φωτοβολταϊκά των μεγάλων εταιριών θα είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Θα πάρουν (αρπάξουν με την βοήθεια των δωσίλογων κυβερνήσεων των μοντέρνων Τσολάκογλου) μεγάλες εκτάσεις παραγωγικής γης απο την γεωργία για να κονομάει μια εταιρία χωρίς υπαλλήλους, που δεν θα πληρώνει μισθούς, δεν θα πληρώνει εφορία και η Ελλάδα θα είναι δέσμια των εισαγωγών τροφίμων. Και όποιος δεν έχει μισθό (είτε γιατί δεν έχει τα προσόντα που έχουν οι άλλοι, ή γιατί είναι ανω των 40 ετών), δεν θα έχει ούτε ενα χωράφι να βάλει 5 πατάτες να φάει, ούτε ενα λιβάδι με 20 κατσίκες να βοσκάνε, όπως έκαναν οι παππούδες μας. Οι Έλληνες θα πέσουν κάτω απο το επίπεδο της επιβίωσης στα πεζοδρόμια και τα παγκάκια των πόλεων και η ζωή των παππούδων μας, θα μας φαίνεται όνειρο.MacPap έγραψε:Αυτό δηλαδή ΔΕΝ είναι βιομηχανική παραγωγή? Επειδή δεν παράγει σίδερα? Και γιατί διαφέρει η επένδυση της Γερμανίας (βλέπε εταιρίας) σε παραγωγή ενέργειας από την επένδυση της Χ χώρας (βλέπε εταιρίας ξένων συμφερόντων) στην παραγωγή αεροσκαφών στην Ελλάδα? Και τα δύο δευτερογενής τομέας είναι (μεταποίηση). Αυτό είναι μια τελείως κοντόφθαλμη θέση και μοιάζει με αυτή περί της άρνησης αδείας σε ξένα πλοία να κάνουν κρουαζιέρες στην Ελλάδα. Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου συνεργάσου με κάποιον που μπορεί μέχρι να μπορέσεις μόνος σου. Αλλά μην μένεις στον σταθμό ενώ το τραίνο φεύγει.enias έγραψε:... Εμείς προσφέρουμε 70% "ήλιο, θάλασσα και αγόρια" και αυτοί βιομηχανικά είδη ... Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, θα γεμίσουμε τα νησιά με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες που θα τις έχουν 3-4 γερμανικές εταιρίες ...
Μόνο που θα είσαι ο δούλος που θα κοιμάται στην αποθήκη και όχι ισότιμο μέλος σε δωμάτιο του μεγάρου. Αν εσένα σε ικανοποιεί να γίνεις ο δούλος των Γερμανών και κάθε άλλου λαού (ακόμα και 4-5 Ελλήνων κεφαλαιούχων) τότε...MacPap έγραψε:Τα αμερικανάκια πάντως που καλά τα πάνε στην οικονομική θεωρία λένε πολύ σωστά "If you can't beat them join them".enias έγραψε:... για να μας αρπάξουν τα πάντα και να μας κάνουν δούλους να ικανοποιηθεί ο εγωισμός τους ...
Ποιόν επικαλείσαι; Τους ιμπεριαλιστές που πλούτισαν πατώντας επι πτωμάτων, έστηναν χούντες και πολέμους για να αρπάξουν τον πλούτο των άλλων κρατών;
Δεν είναι συναισθηματικοί, είναι πρακτικοί. Δεν έχεις το χρόνο να μάθεις ποδήλατο όταν ο αγώνας έχει αρχίσει και είσαι ήδη τελευταίος. Βγαίνεις έξω, ετοιμάζεσαι και ίσως επιστρέφεις, αν ποτε μάθεις ποδήλατο. Αλλιώς, πας με τα πόδια.MacPap έγραψε:Οι λόγοι για κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι το συναισθηματικοί επειδή μου θίξανε τον εγωισμό... Ο μόνος λόγος εγκατάλειψης του ευρώ θα ήταν να είναι καλλίτερο να είμαι στο έλεος του κάθε δυνατού από το να είμαι μαζί με σε μία ισχυρή συμμαχία έστω και αν για την ώρα είμαι ο ασθενέστερος σύμμαχος. Αν τώρα αυτό προϋποθέτει πως πρέπει να μάθω να κάνω καλλίτερο ποδήλατο τότε να μάθω ποδήλατο όχι να εγκαταλείψω την παρέα επειδή αυτοί δυνατότεροι και εγώ παραείμαι περήφανος για να καταδεχθώ να μάθω...enias έγραψε:... Και μόνο αυτό είναι επαρκής λόγος εγκατάλειψης του ευρώ ...
Η Ιταλία που άφησε ο Μπερλουσκόνι, έχει τη χαμηλότερη ανεργία μετα τις χώρες-όνειρο Γερμανια, Ολλανδία και Αυστρία. Τι σημασία έχει το δημόσιο χρέος όταν η χώρα παράγει και ο κόσμος έχει δουλειά και ζει; Α... ξέχασα.... η μονεταριστική προσέγγιση και η Γερμανική λογική του "να μην έχουμε χρέος" και ας έχουμε κόσμο να κοιμάται σε κιβώτια στο δρόμο.MacPap έγραψε:Ενώ ο Μπερλουσκόνι τάισε το κόσμο με χρυσά κουτάλια και περιμάζεψε αυτά που σκόρπισαν οι άλλοι αναδεικνύοντας την Ιταλία σε πρώτη δύναμη στον κόσμο...enias έγραψε:... Τα χρέη τα έβαλαν κάποιοι στις δεκαετίες του 70 και 80. Κάτι σαν τον Α. Παπανδρέου, μόνο που δεν τα μοίρασαν στον λαό, τα έφαγαν οι ίδιοι μαζί με την Μαφία ..
Μας ενδιαφέρει γιατί ζούμε εδω πέρα.MacPap έγραψε:Το τι θα κάνουν λίγο με ενδιαφέρει.enias έγραψε:... Δηλαδή αν εγώ και εσύ που έχουμε ακέραιο χαρακτήρα και πάθος για τη χώρα μας, στήσουμε ένα κόμμα δεν θα μας κράξουν "Ποιοί είναι αυτοί οι άσχετοι;" ...