Του έκοψαν τρεις κλήσεις μέσα σε μια ώρα για υπερβολική ταχύ

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Του έκοψαν τρεις κλήσεις μέσα σε μια ώρα για υπερβολική

Δημοσίευση από MacPap »

Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνω άλαλος όταν βλέπω κάποιον να παρανομεί και να πουλάει και μούρη από πάνω που το έκανε...

Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μείνω άλαλος όταν βλέπω κάποιον να παρανομεί και να πουλάει και μούρη από πάνω που το έκανε...
Δεν νομίζω οτι είσαι αρμόδιος να κάνεις κάτι...

(Που για μένα, μακάρι να ήσουν... :biritses )
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Είπα άλαλος (να μη μιλάω) όχι άπραγος (να μη κάνω). Ναι δεν είμαι αρμόδιος να κάνω αλλά μπορώ να διαμαρτύρομαι. :)
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Το "στου κουφού την πόρτα" σου λέει κάτι; ;) :D
Αινείας
pipinos1976

Δημοσίευση από pipinos1976 »

MacPap έγραψε:Μήπως τελικά ο κόσμος έχει δίκιο?
Συνήθως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα πολύ αργά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει δίκιο διότι ο άνθρωπος είναι πολύ σωστός, με μηδέν ατυχήματα (εκτός αγώνων, φυσικά) στο δρόμο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί επικίνδυνος ή "αλήτης" ή κάτι άλλο.
MacPap έγραψε:Βρες άλλο παράδειγμα δεν χρειάζεται να έχω PHD στη φυσική για να ξέρω πως δεν μου αρέσει κάποιος να καυχιέται για τις παρανομίες του... και ότι δεν είναι σωστό να το κάνει...
Στην αρχή το παράδειγμα ήταν παιδαριώδες. Τώρα είναι δύσκολο. Μπορώ να κάνω κάτι, όμως; Είναι η πραγματικότητα. Λίγοι καταλαβαίνουν για τη βροχή, λίγοι για τους σεισμούς, λίγοι για την πολιτική. Γιατί να καταλαβαίνουν οι περισσότεροι για τη συμπεριφορά ή για την οδήγηση; Βλέπεις τριγύρω σου πολλούς που γνωρίζουν να οδηγήσουν;
MacPap έγραψε:Δεν κρίνω τον άνθρωπο (οποίος με τέτοια συμπεριφορά μου είναι από αδιάφορος μέχρι πολύ αδιάφορος). Κρίνω την πράξη του. Δηλαδή το ότι δίνει το κακό παράδειγμα με το να πουλάει "μαγκιά " διακωμωδώντας τους νόμους και μη σεβόμενος αυτούς, όπως πρέπει να κάνουν όλοι, όσο αυτοί οι νόμοι υπάρχουν.
Μιας και το προκαλείς, άντε να το γράψω.

Σεπτέμβριο του 2004 με είχαν γράψει στην Παραλιακή (Φλοίσβος) για τον μισό ΚΟΚ. Έκανα ακριβώς το ίδιο (κλήση στους υαλοκαθαριστήρες), μόνο που έγινε από τα νεύρα μου. Με γράφει γιατί δε φορούσα ζώνη. Λέω εντάξει, δίκιο έχει. Μετά, βλέπω ότι με γράφει για αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς χρήση φλας ενώ ήμουν σταθερά σε μία λωρίδα. Άρχισα να γελάω και να ψιλιάζομαι ότι κάτι γίνεται (μετά έμαθα ότι είχε προηγούμενα μαζί μου). Όταν βλέπω ότι με γράφει για όριο ταχύτητας λέω εντάξει, δίκιο έχει. Ξανακοιτάω, και μου είχε αυξήσει την παράβαση κατά 20 Km/h (όριο 50, στο κοντέρ 70 γιατί ήξερα για το μπλόκο, πραγματική ταχύτητα 68 αφού 2 Km/h χάνει το κοντέρ μου μέχρι τα 140, μου έγραψε 88 Km/h). Τότε, άρχισα να εκνευρίζομαι. Όταν βλέπω στο τέλος "οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή" δεν άντεξα και τον ρώτησα: "γιατί γράφεις αυτή την παράβαση;" "Γιατί έτρεχες", απαντάει. "Και γιατί μου αυξάνεις την ταχύτητα 20 Km/h, τότε;" "Για να μάθεις να πηγαίνεις για καφέ στις 9:00, κωλόπαιδο" ήταν η απάντησή του.

Μετά, για άλλο λόγο, φυσικά (νεύρα), βάζεις την κλήση σε γιγαντοαφίσα ή όχι;
MacPap έγραψε:Αν τώρα αυτό δεν αρέσει σαν άποψη σε κάποιους πολύ λίγο με ενδιαφέρει και αν ήταν στο χέρι μου θα του αφαιρούσα το δίπλωμα για κάνα δυο χρόνια να του κοπεί το γέλιο... ΚΑΙ

να μάθει πως οι υπόλοιποι (η πλειοψηφία ευτυχώς ακόμα) δεν είμαστε ηλίθιοι που σεβόμαστε τους νόμους.
Βλέπω, λοιπόν, πως έχεις σχηματισμένη άποψη για τις παραβάσεις. Μπορείς να την αναφέρεις; Περιμένω εδώ και μέρες να μου αναφέρεις ένα σύστημα ποινών, αυτό που προτείνεις εσύ δηλαδή. Δε θέλω τις άλλες παραβάσεις, παρά μόνο την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Ευχαριστώ.
pipinos1976

enias έγραψε:
MacPap έγραψε:Αν τώρα αυτό δεν αρέσει σαν άποψη σε κάποιους πολύ λίγο με ενδιαφέρει και αν ήταν στο χέρι μου θα του αφαιρούσα το δίπλωμα για κάνα δυο χρόνια να του κοπεί το γέλιο... ΚΑΙ

να μάθει πως οι υπόλοιποι (η πλειοψηφία ευτυχώς ακόμα) δεν είμαστε ηλίθιοι που σεβόμαστε τους νόμους.
Και εσύ τέκνον μου φασίστας σαν εμένα; :D

Που είναι η δημοκρατία; Που είναι το δικαίωμα του αντάρτικου; Που είναι το δικαίωμα στην αντίσταση, ανυπακοή και την κατάργηση των νόμων απο το λαό; Που είναι το δικαίωμα στην επανάσταση και ανατροπή του status qvo και την δικτατορία της μπουρζουαζίας; :mrgreen: Ώπα, ξέφυγες! (που έλεγε και μια διαφήμιση)...

Παίδες μην το συνεχίζετε. Στην δημοκρατία υπάρχει και η δυνατότητα του παρανομείν. Υπάρχουν και συνέπειες γι' αυτό, άλλα δυστυχώς στην χώρα μας δεν εφαρμόζονται ή δεν είναι αυστηρές ή ορθολογικές.
Αυτά που γράφεις ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα και αυτά που γράφω εγώ. Ούτε πράξη αντίστασης έκανε, ούτε αναρχικός ήταν, ούτε κάτι άλλο. Έκανε πλάκα γιατί τον έγραψαν 7 φορές για ταχύτητα μέσα στην ίδια μέρα. Και, προσοχή, μιλάμε για οδηγό αγώνων, όχι για απλό καθημερινό οδηγό. Τώρα, αν αυτόν που υπερβαίνει το όριο τον χαρακτηρίζεις αναρχικό, τότε αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα διάκρισης εννοιών (φαίνεται από το ότι χαρακτηρίζεται αυτοδικία η παράνομη στάθμευση).

Ευχαριστώ.
enias

Δημοσίευση από enias »

pipinos1976 έγραψε:Βλέπω, λοιπόν, πως έχεις σχηματισμένη άποψη για τις παραβάσεις. Μπορείς να την αναφέρεις; Περιμένω εδώ και μέρες να μου αναφέρεις ένα σύστημα ποινών, αυτό που προτείνεις εσύ δηλαδή.
Οπως κατάλαβες απο την ίδια σου την ιστορία, δεν χρειάζεται αυστηρότερο σύστημα ποινών. Όταν ένας θεωρεί οτι κάποιες παραβάσεις του ΚΟΚ είναι διαπραγματεύσιμες και τις κάνει ερμηνεύοντας το νόμο όπως του αρέσει, πέφτει σε ένα αστυνομικό που ερμηνεύει οτι η τιμωρία του ΚΟΚ είναι μικρή για το συγκεκριμένο άτομο και του κόβει 3-4 κλήσεις για "ψήλου πήδημα". Αλα γκρέκα δηλαδή! :mrgreen: Πλάκα έχει αυτή η χώρα, γι΄αυτό τη λατρεύω! :lol:
pipinos1976 έγραψε:Και, προσοχή, μιλάμε για οδηγό αγώνων, όχι για απλό καθημερινό οδηγό.
Έξω απο την πίστα, είναι σαν όλους τους άλλους.
pipinos1976 έγραψε:Τώρα, αν αυτόν που υπερβαίνει το όριο τον χαρακτηρίζεις αναρχικό, τότε αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα διάκρισης εννοιών (φαίνεται από το ότι χαρακτηρίζεται αυτοδικία η παράνομη στάθμευση).
Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και πρόσεχε το ύφος σου γιατί το γυρνάς πολύ σε προσωπικό και δεν πρέπει. Αναρχικός είναι αυτός που δεν του αρέσουν οι κανόνες που βάζει η νομιμοποιημένη πλειοψηφία και βάζει τους δικούς του αυθαίρετα χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Αινείας
pipinos1976

enias έγραψε:Οπως κατάλαβες απο την ίδια σου την ιστορία, δεν χρειάζεται αυστηρότερο σύστημα ποινών.
Τότε γιατί λέτε να του αφαιρούσαν το δίπλωμα για 2 χρόνια αφού το υπάρχον σύστημα είναι αρκετό;
enias έγραψε:Όταν ένας θεωρεί οτι κάποιες παραβάσεις του ΚΟΚ είναι διαπραγματεύσιμες
Ποιός; Και τι εννοείς διαπραγματεύσιμες;
enias έγραψε:και τις κάνει ερμηνεύοντας το νόμο όπως του αρέσει
Ποιος και πώς;
enias έγραψε:πέφτει σε ένα αστυνομικό που ερμηνεύει οτι η τιμωρία του ΚΟΚ είναι μικρή για το συγκεκριμένο άτομο και του κόβει 3-4 κλήσεις για "ψήλου πήδημα". Αλα γκρέκα δηλαδή! :mrgreen: Πλάκα έχει αυτή η χώρα, γι΄αυτό τη λατρεύω! :lol:
Ή που έχει προηγούμενα μαζί του γιατί - τυχαία λέμε τώρα - ήθελε να φύγει από την Τροχαία και κάποιος δικός μου τον έκοψε σε εξετάσεις γιατί τράκαρε το λεωφορείο... λέμε τώρα υποθέσεις...

Αν δε γνωρίζεις μια υπόθεση, σε παρακαλώ να μην γράφεις πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο εν λόγω Αστυφύλακας δεν έκρινε, ούτε ερμήνευσε τον ΚΟΚ. Απλά τιμώρησε σε εμένα αυτόν που τον έβαλε να κόβει κλήσεις. Φυσικά, όταν αργότερα τον είδε μπροστά του (με τα χαρτιά στα χέρια) πρότεινε να σβήσει την κλήση τελείως. Ο αναρχικός όμως pipinos1976 δέχθηκε να του σβήσουν μόνο τις παραβάσεις που ήταν ψευδείς (αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς φλας και οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή) και πλήρωσε ακόμα και τα +20 Km/h που δεν έπρεπε να τα πληρώσει...

Γι' αυτό δε θα πάει η χώρα μπροστά. Γιατί ΟΛΟΙ (βάζω τώρα και τους 4Τροχούς) νομίζουν ότι γνωρίζουν, αλλά πραγματικά είναι άσχετοι.

Ευχαριστώ.
enias

Δημοσίευση από enias »

Μπορεί να μην είναι η δική σου περίπτωση (που εν πάσει περιπτώσει δεν την πίστεψα και για μένα λες παραμύθια), αλλα συμβαίνει πάντως αυτό που περιέγραψα. Κυρίως απο κάτι σταμπαρισμένους γκαζιάρηδες που δεν σέβονται τίποτα απο τον ΚΟΚ.
Αινείας
pipinos1976

enias έγραψε:Μπορεί να μην είναι η δική σου περίπτωση, αλλα συμβαίνει πάντως αυτό που περιέγραψα. Κυρίως απο κάτι σταμπαρισμένους γκαζιάρηδες που δεν σέβονται τίποτα απο τον ΚΟΚ.
Τα γυρνάς τώρα; Αφού για εμένα το έγραφες. Με χαρακτήρισες αναρχικό. Αποδεικνύεται ότι έχεις λάθος. Μου λες ότι ερμηνεύω τον ΚΟΚ όπως θέλω. Πάλι λάθος. Άλλο δεν τον τηρώ, άλλο τον ερμηνεύω. Γράφεις για αυστηρότερες ποινές και τελικά το γυρνάς και λες ότι είναι αρκετός ο ΚΟΚ. Θες τη νομιμότητα και σου αρέσει που ο "Αστυφύλακας" έγραψε ψευδείς παραβάσεις.

Βλέπεις γιατί πάει κατά διαόλου η χώρα; Λόγω, δυστυχώς, παρερμηνείας...

Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μας έκανε εντύπωση...”