Απ'το κόστος οδικών έργων, στο ευρώ, την Ε.Ε. και την δραχμή
- MacPap
-
erling
Re: Το κόστος των οδικών έργων, το ευρώ και η Ε.Ε.
Ποιοι είναι οι άλλοι;
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
- MacPap
@ erling Οι υπόλοιποι συνομιλητές.
@ enias και τι θα εξάγεις φίλε ου όταν η παραγωγή σου δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει την εγχώρια ζήτηση? Έχεις καταλάβει τι σημαίνει κλείνω την στρόφιγγα σε μια ολόκληρη χώρα έστω και για ένα χρόνο? Καταλαβαίνει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις? Τι είναι ια χώρα ενα νοικοκυριό που λέει ο πατέρας για ένα χρόνο θα τρώμε φακές για μαζέψουμε αν φτιάξουμε ένα ξυλουργείο και να φτιάχνουμε τα δικά μας έπιπλα? Θεωρείς δεδομένο πως όλα τα υπόλοιπα θα υφίστανται! Μα δεν θα υφίστανται. Ούτε ρεύμα δεν θα έχεις σε επάρκεια.Αυτό γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Γιατί δεν βλέπεις το τι έγινε σε άλλες χώρες που δεν μπορούν χρόνια μετά να ορθοποδήσουν. Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις και παρουσιάζετε. Εδώ μιλάμε για την Ελλάδα! Οχι για μια χώρα τεράστια με αναλογικά λίγους κατοίκους και τεράστιες εν δυνάμει δυνατότητες παραγωγής!!
Φιλε μου οι χώρες της Ευρώπης μόνο ένα τρόπο έχουν να σωθούν! Την πλήρη ένωση της Ευρώπης σε μια δύναμη και αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει διότι το επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε όλοι οι λαοί όσο δύσκολο και αν μας είναι!
Ο εχθρός δεν είναι η Γερμανία. Ο εχθρός της Ευρώπης όπως πάντα σε κάθε προσπάθεια συνένωσης είναι το ότι έχουμε ιστορία. Ολοι οι λαοί της. Αυτό που φοβούνται όλοι εκτός Ευρώπης είναι ακριβώς αυτή η συνένωση και η δύναμη που θα αποκτήσει και γιαυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το σταματήσουν!! Αλλά δεν θα τους βγει! Η Ευρώπη θα ενωθεί στο τέλος γιατί είναι μονόδρομος για όλους τους λαούς της!!!
@ enias και τι θα εξάγεις φίλε ου όταν η παραγωγή σου δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει την εγχώρια ζήτηση? Έχεις καταλάβει τι σημαίνει κλείνω την στρόφιγγα σε μια ολόκληρη χώρα έστω και για ένα χρόνο? Καταλαβαίνει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις? Τι είναι ια χώρα ενα νοικοκυριό που λέει ο πατέρας για ένα χρόνο θα τρώμε φακές για μαζέψουμε αν φτιάξουμε ένα ξυλουργείο και να φτιάχνουμε τα δικά μας έπιπλα? Θεωρείς δεδομένο πως όλα τα υπόλοιπα θα υφίστανται! Μα δεν θα υφίστανται. Ούτε ρεύμα δεν θα έχεις σε επάρκεια.Αυτό γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Γιατί δεν βλέπεις το τι έγινε σε άλλες χώρες που δεν μπορούν χρόνια μετά να ορθοποδήσουν. Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις και παρουσιάζετε. Εδώ μιλάμε για την Ελλάδα! Οχι για μια χώρα τεράστια με αναλογικά λίγους κατοίκους και τεράστιες εν δυνάμει δυνατότητες παραγωγής!!
Φιλε μου οι χώρες της Ευρώπης μόνο ένα τρόπο έχουν να σωθούν! Την πλήρη ένωση της Ευρώπης σε μια δύναμη και αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει διότι το επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε όλοι οι λαοί όσο δύσκολο και αν μας είναι!
Ο εχθρός δεν είναι η Γερμανία. Ο εχθρός της Ευρώπης όπως πάντα σε κάθε προσπάθεια συνένωσης είναι το ότι έχουμε ιστορία. Ολοι οι λαοί της. Αυτό που φοβούνται όλοι εκτός Ευρώπης είναι ακριβώς αυτή η συνένωση και η δύναμη που θα αποκτήσει και γιαυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το σταματήσουν!! Αλλά δεν θα τους βγει! Η Ευρώπη θα ενωθεί στο τέλος γιατί είναι μονόδρομος για όλους τους λαούς της!!!
-
enias
Μας τελείωσαν τα χωράφια; Παραγωγή περισσεύει και πάει στα σκουπίδια γιατί κάνουμε φθηνότερες εισαγωγές απο τριτοκοσμικές χώρες όπου οι Γερμανοί κάνουν συμφωνίες για να πουλήσουν φωτοβολταικά. Όπου υπάρχει ζήτηση έρχεται και η προσφορά, εκτός κι αν τελειώσαν τα χωράφια. Υπάρχει ζήτηση για ελληνικά απο τα σούπερμάρκετ; Ή μήπως βολεύονται με τα ιδιωτικής ετικέτας εισαγόμενα απο το εξωτερικό;MacPap έγραψε:και τι θα εξάγεις φίλε ου όταν η παραγωγή σου δεν φτάνει ούτε καν να καλύψει την εγχώρια ζήτηση?
Ποιά στρόφιγγα;MacPap έγραψε:Έχεις καταλάβει τι σημαίνει κλείνω την στρόφιγγα σε μια ολόκληρη χώρα έστω και για ένα χρόνο? Καταλαβαίνει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις?
Είναι μια χώρα που επι 10 χρόνια η οικονομία της διαμορφώθηκε να λειτουργεί με δανεικά και εισαγωγές. Η αντιστροφή δεν μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα.MacPap έγραψε:Τι είναι ια χώρα ενα νοικοκυριό που λέει ο πατέρας για ένα χρόνο θα τρώμε φακές για μαζέψουμε αν φτιάξουμε ένα ξυλουργείο και να φτιάχνουμε τα δικά μας έπιπλα?
Γιατί δεν τεκμηριώνεται απο πουθενά. Εισαγωγές=εξαγωγές σημαίνει συνάλλαγμα για ενέργεια. Οτιδήποτε και να γίνει, θα κοπούν άλλες εισαγωγές προκειμένου να εισαχθεί ενέργεια. Και παλιά, έτσι γίνονταν τόσα χρόνια.MacPap έγραψε:Θεωρείς δεδομένο πως όλα τα υπόλοιπα θα υφίστανται! Μα δεν θα υφίστανται. Ούτε ρεύμα δεν θα έχεις σε επάρκεια.Αυτό γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.
Οι άλλες χώρες, δεν είναι η Ελλάδα. Δυνατότητες παραγωγής υπήρχαν, πριν μας της κλείσει η ΕΕ. Ποσοστώσεις σε γάλα, κρέας, ζάχαρη, καπνά, αμπελώνες και τώρα ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία. Πρίν τις εισαγωγές απο την Κίνα, είχαμε κλωστήρια, υφασματοποιεία, υποδηματοποιεία. Μόνο τις εισαγωγές στα τρόφιμα και τον ρουχισμό και (οτι άλλο μπορούμε να παράξουμε) να σταματήσουμε και να τις υποκαταστήσουμε με εγχώρια παραγωγή, οι εξαγωγές μας θα περάσουν αυτόματα πάνω απο τις εισαγωγές με βελτίωση της ισοτιμίας. Μήπως δεν έχουμε ανθρώπινο δυναμικό; Δεν έχουμε βαμβάκι, κλωστήρια; Τι δεν έχουμε για να φτιάξουμε ρούχα;MacPap έγραψε:Γιατί δεν βλέπεις το τι έγινε σε άλλες χώρες που δεν μπορούν χρόνια μετά να ορθοποδήσουν. Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις και παρουσιάζετε. Εδώ μιλάμε για την Ελλάδα! Οχι για μια χώρα τεράστια με αναλογικά λίγους κατοίκους και τεράστιες εν δυνάμει δυνατότητες παραγωγής!!
Βλέπω οτι τα κατάφερε η Ισλανδία που δεν έχει ούτε τον δικό μας τουρισμό, ούτε την δική μας αγροτική παραγωγή. Εχεί μόνο... ψάρια!
Ένωση δεν θα γίνει ποτέ γιατί δεν θα το δεχτεί πρώτη η Γερμανία. Γιατί όταν μιλάμε για παραγματική ένωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνισμό ανάμεσα στα κράτη. Η Καλιφόρνια δεν ανταγωνίζεται το Τέξας, δεν έχει διαφορετικά επιτόκια στις τράπεζες, δεν έχει διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα, δεν έχει διαφορετικά νοσοκομεία, διαφορετικά σχολεία, δεν πουλάει όπλα και υποβρύχια η μια πολιτεία στην άλλη και όταν η Καλιφόρνια χρεοκόπησε, οι άλλες πολιτείες δεν της έκαναν έντοκο δάνειο. Τα δείγματα γραφής δείχνουν οτι η Γερμανία δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί την ευημερία της με άλλους (και γιατί να το κάνει άλλωστε;) και είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για μεταβιβάστικές πληρωμές απο τον Βορρά στο Νότο όταν οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για κούρεμα στο χρέος της Ελλάδας.MacPap έγραψε:Φιλε μου οι χώρες της Ευρώπης μόνο ένα τρόπο έχουν να σωθούν! Την πλήρη ένωση της Ευρώπης σε μια δύναμη και αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει διότι το επιβάλλουν οι διεθνείς συγκυρίες. Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε όλοι οι λαοί όσο δύσκολο και αν μας είναι!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προχωρήσουν οι ισχυροί σε ενοποίηση γιατί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν απο αυτό, ούτε μας θεωρούν αδέρφια τους που πρέπει να βοηθήσουν. Μας θεωρούν τεμπέληδες και απατεώνες που πήραμε αυτό που μας άξιζε. Η Γερμανία κερδίζει τώρα που μιλάμε και θα συνεχίσει να κοροϊδεύει όλη την Ευρώπη με την δήθεν ένωση, ενώ ταυτόχρονα θα κερδίζει απο την διαφορά επιτοκίων που καταστρέφει την παραγωγή στις νότιες χώρες για να την αγοράσει εκείνη στο τζάμπα.
Και η Γερμανία να μην υπήρχε, πάλι θα είχαμε πρόβλημα γιατί διαφορετικές οικονομίες με σταθερές ισοτιμίες σημαίνει θάνατο του πιο αδυνάμου. Δεν σημαίνει σύγκλιση με κανέναν τρόπο. Σημαίνει take over απο τον ισχυρότερο κι ας ήταν και το Πακιστάν στην θέση της Γερμανίας.MacPap έγραψε:Ο εχθρός δεν είναι η Γερμανία.
Μονόδρομους έχει μόνο ο φασισμός. Η δημοκρατία θα μιλήσει και θα πει την γνώμη της στις Ευρωεκλογές του Μαϊου.MacPap έγραψε:Αυτό που φοβούνται όλοι εκτός Ευρώπης είναι ακριβώς αυτή η συνένωση και η δύναμη που θα αποκτήσει και γιαυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το σταματήσουν!! Αλλά δεν θα τους βγει! Η Ευρώπη θα ενωθεί στο τέλος γιατί είναι μονόδρομος για όλους τους λαούς της!!!
Τώρα για το ποιός θεωρεί τους συνφορουμίτες ηλίθιους με αυτά που γράφει, το ξέρουν οι ίδιοι οι συνφορουμίτες και αυτό αρκεί.
Αινείας
- MacPap
Καλά ελπίζω να μην γίνει ποτέ κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλω να δω τι θα ταΐζουν οι υπέρμαχοι την άποψής τον κόσμο μέχρι να αρχίσουν αν φυτρώνουν οι εγχώριες παραγωγές!!! Αν φυτρώσουν ποτέ!!!
-
enias
Αυτό δεν έχεις δικαίωμα να το λες ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος γιατί αυτή στην στιγμή πολύς κόσμος ταϊζεται απο συσσίτια της εκκλησίας και όχι απο την ευημερεία του ευρώ.
Αινείας
-
enias
Θα ήθελα να σχολιάσω και λίγο αυτό που έχω γράψει παραπάνω....
εννοώ οτι σήμερα... αυτοί που έχουν ευρώ (γιατί είναι κάποιοι που ακόμα και σήμερα βγάζουν αρκετά ευρώ είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω εισοδημάτων προερχόμενα απο άλλη χώρα), αν αύριο γυρίσουμε στην δραχμή... δεν θα βρίσκουν στα ράφια όρισμενα πράγματα, που σήμερα μόνο εκείνοι μπορούν να αγοράσουν.
Έτσι για κάποιους, δεν έχει και τόση σημασία το πόσοι μπορούν να αγοράσουν τι, για να βρίσκεται αυτό στο ράφι, άλλα έχει σημασία οτι εκείνοι δεν θα το βρίσκουν στο ράφι.
Think about it...
Έχει ένα βαθύτερο νόημα που δεν ξέρω αν το πιάσατε...enias έγραψε:Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια απόφαση Trade-off που λένε οι οικονομολόγοι. Σε κάθε επιλογή, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Επίσης, σε κάθε επιλογή, κάποια πρόσωπα κερδίζουν και κάποια άλλα χάνουν. Δυο πράγματα που αν τα βάλεις στην ζυγαρία γέρνουν από τη μία ή την άλλη αναλόγως με το ποιο χέρι τα έχει τοποθετήσει. Ελπίζω να μην έγινα πολύ φιλοσοφικός...thanos έγραψε:Τι συνηγορεί υπέρ μιας τέτοιας απόφασης κα τι κατά?
εννοώ οτι σήμερα... αυτοί που έχουν ευρώ (γιατί είναι κάποιοι που ακόμα και σήμερα βγάζουν αρκετά ευρώ είτε λόγω επαγγέλματος, είτε λόγω εισοδημάτων προερχόμενα απο άλλη χώρα), αν αύριο γυρίσουμε στην δραχμή... δεν θα βρίσκουν στα ράφια όρισμενα πράγματα, που σήμερα μόνο εκείνοι μπορούν να αγοράσουν.
Έτσι για κάποιους, δεν έχει και τόση σημασία το πόσοι μπορούν να αγοράσουν τι, για να βρίσκεται αυτό στο ράφι, άλλα έχει σημασία οτι εκείνοι δεν θα το βρίσκουν στο ράφι.
Think about it...
Αινείας
- MacPap
Εχω δικαίωμα να λέω ότι θέλω! Το αν διαφωνεί κάποιος με τα λεγόμενά μου είναι άλλη ιστορία!!
Φτωχοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα!!! Ακόμα και σε κοινωνίες δομημένες δήθεν με κοινωνικά κριτήρια!
ΤΟ ότι στην Ελλάδα όλοι βρίζουν την εκκλησία αλλά εκεί τρέχουν όταν πεινάνε είναι επίσης μια άλλη ιστορία!
Επιμένω πάντως πως επειδή δεν έχουμε πολιτικούς που κοιτάνε το καλό των ανθρώπων προτιμότερο είναι μαζί με όλους. Ετσι τουλάχιστον θα βλέπουμε τις λαμογιές που επί χρόνια όταν είμαστε μόνοι δεν τις βλέπαμε!!
Τώρα εσύ τι λες περί δραχμής και εξόδου από όλα καλά κάνεις και τα λες αλλά εγώ τρέμω την στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο!!! Γιατί τότε εύχομαι να μη πεις το ψωμί ψωμάκι και να μετανιώσεις διότι θα είναι αργά! Και θα έχουμε καταστραφεί και δεν θα μας ανήκει πλέον τίποτε! Γιατί ΤΟΤΕ στ'αλήθεια θα είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα! Περήφανη ανεξάρτητη και φτωχή σαν η μόνη "Αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες".
Φτωχοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα!!! Ακόμα και σε κοινωνίες δομημένες δήθεν με κοινωνικά κριτήρια!
ΤΟ ότι στην Ελλάδα όλοι βρίζουν την εκκλησία αλλά εκεί τρέχουν όταν πεινάνε είναι επίσης μια άλλη ιστορία!
Επιμένω πάντως πως επειδή δεν έχουμε πολιτικούς που κοιτάνε το καλό των ανθρώπων προτιμότερο είναι μαζί με όλους. Ετσι τουλάχιστον θα βλέπουμε τις λαμογιές που επί χρόνια όταν είμαστε μόνοι δεν τις βλέπαμε!!
Τώρα εσύ τι λες περί δραχμής και εξόδου από όλα καλά κάνεις και τα λες αλλά εγώ τρέμω την στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο!!! Γιατί τότε εύχομαι να μη πεις το ψωμί ψωμάκι και να μετανιώσεις διότι θα είναι αργά! Και θα έχουμε καταστραφεί και δεν θα μας ανήκει πλέον τίποτε! Γιατί ΤΟΤΕ στ'αλήθεια θα είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα! Περήφανη ανεξάρτητη και φτωχή σαν η μόνη "Αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες".
-
enias
Οι φτωχοί δεν είναι φυσικό φαινόμενο σαν την βροχή. Υπάρχουν ευθύνες. Κι όταν το ποσοστό μεγαλώνει, τότε κάτι πάει πολύ λάθος.MacPap έγραψε:Φτωχοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα!!! Ακόμα και σε κοινωνίες δομημένες δήθεν με κοινωνικά κριτήρια!
Στις λαμογιές, πρωταγωνιστές ήταν αυτοί που τώρα κυβερνούν την Ελλάδα με τοποτηρητές και τους εδώ συνεργάτες τους. Siemens και το υπόλοιπο συνάφι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Κινησεις των 58. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε οτι κάτι θα αλλάξει με παρουσιά Γερμανών που μιζάρισαν επι πολλά χρόνια την Ελλάδα, Πορτογαλία και τον κόσμο όλο, για να έχουν το επίπεδο εξαγωγών που έχουν. Ο πρωθυπουργός πρωταγωνιστής της εποχής με τις μίζες, Σημίτης ήταν άνθρωπος των Γερμανών. Αυτοί κυβερνούν ακόμα. Άρα, για ποιά λαμόγια μιλάς; Αυτοί που προωθούν την ΕΕ, αυτοί είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια.MacPap έγραψε:Επιμένω πάντως πως επειδή δεν έχουμε πολιτικούς που κοιτάνε το καλό των ανθρώπων προτιμότερο είναι μαζί με όλους. Ετσι τουλάχιστον θα βλέπουμε τις λαμογιές που επί χρόνια όταν είμαστε μόνοι δεν τις βλέπαμε!!
Και κάτι ακόμα. Αν εμένα δεν μου αρέσει ο δημάρχος του χωρίου μου, αλλάζω χωριό, δεν καταργώ τον δήμο. Σε όποιον δεν αρέσει αυτή η χώρα, είναι ελεύθερος να φύγει. Δεν νομιμοποιείται στο να την καταργήσει, επειδή δεν του αρέσει ή δεν μοιάζει με κάποια άλλη που του αρέσει.
Ακριβώς το ίδιο μπορεί να πεί κάποιος και για την πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ. Δεν υπάρχει το παραμικρό ψύγμα που να δείχνει οτι τα πράγματα θα βελτιωθούν. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο, πέρα απο την ρευστοποίηση των περιουσιών των Ελλήνων για την αποπληρωμή των Γερμανικών τραπεζών. Στο τέλος θα είναι μια εξαρτημένη, φτωχή αποικία πλούσιας χώρας της Βόρειας Ευρώπης που δεν θα της ανήκει τίποτα απο τον πλούτο της, τον οποίο θα εκμεταλλεύονται ξένοι έναντι μιας παράγκας και ενός συσσιτίου. Και τότε θα μας λένε:MacPap έγραψε:Τώρα εσύ τι λες περί δραχμής και εξόδου από όλα καλά κάνεις και τα λες αλλά εγώ τρέμω την στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο!!! Γιατί τότε εύχομαι να μη πεις το ψωμί ψωμάκι και να μετανιώσεις διότι θα είναι αργά! Και θα έχουμε καταστραφεί και δεν θα μας ανήκει πλέον τίποτε! Γιατί ΤΟΤΕ στ'αλήθεια θα είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα! Περήφανη ανεξάρτητη και φτωχή σαν η μόνη "Αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες".
MacPap έγραψε:Φτωχοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα!!! Ακόμα και σε κοινωνίες δομημένες δήθεν με κοινωνικά κριτήρια!
Αινείας
- MacPap
Πολύ φοβάμαι πως για άλλη μια φορά ψάχνεις τους φταίχτες αλλού!!! Ποτέ δεν φταίει ο άλλος πάντα φταίω εγώ που του το επέτρεψα!! Και πάντα φταίω εγώ που δανείζομαι αντί να παράγω!
Αλλά είπαμε ο κακώς εννοούμενος εγωισμός μας μας έφερε μέχρι εδώ, όμως, όπως οι αλκοολικοί πρέπει πρώτα να το συνειδητοποιήσουμε και να το παραδεχθούμε! Κανένας δεν φταίει αν εσύ δανείζεσαι για να πας διακοπές. Και καμία δραχμή δεν θα σε σώσει από αυτή την νοοτροπία! Όλο το χρέος να μας χάριζαν, σε 20 χρόνια τα ίδια θα χρωστούσαμε!!
Αλλά αυτά είναι λόγια σε ώτα μη ακουόντων!
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ! Αλλά από την άλλη μεριά!enias έγραψε:Και κάτι ακόμα. Αν εμένα δεν μου αρέσει ο δημάρχος του χωρίου μου, αλλάζω χωριό, δεν καταργώ τον δήμο. Σε όποιον δεν αρέσει αυτή η χώρα, είναι ελεύθερος να φύγει. Δεν νομιμοποιείται στο να την καταργήσει, επειδή δεν του αρέσει ή δεν μοιάζει με κάποια άλλη που του αρέσει.
Αλλά είπαμε ο κακώς εννοούμενος εγωισμός μας μας έφερε μέχρι εδώ, όμως, όπως οι αλκοολικοί πρέπει πρώτα να το συνειδητοποιήσουμε και να το παραδεχθούμε! Κανένας δεν φταίει αν εσύ δανείζεσαι για να πας διακοπές. Και καμία δραχμή δεν θα σε σώσει από αυτή την νοοτροπία! Όλο το χρέος να μας χάριζαν, σε 20 χρόνια τα ίδια θα χρωστούσαμε!!
Αλλά αυτά είναι λόγια σε ώτα μη ακουόντων!