Το μέλλον της Ε.Ε. με το ESM

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Το μέλλον της Ε.Ε. με το ESM

Δημοσίευση από MacPap »

Αυτό εννοείς? Γιατί αν εννοείς αυτό! Για πες μας να μάθουμε και εμείς που αναφέρει τις 50.000 δολάρια υπέρ του δημοσίου γιατί μόνο για εγγυητικές επιστολές μιλάει τις οποίες φυσικά παίρνεις πίσω όταν πάψει ο λόγος για τον οποίο τις κατέθεσες. Αυτή την έννοια έχουν οι εγγυητικές επιστολές ανέκαθεν.
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1967
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 133
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘ. 89
Περί εγκαταστάσεως εν Ελλάδι, αλλοδαπών Εμποροβιομηχανικών Εταιρειών.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Προτάσει του Ημετέρου Υπουργικού Συμβουλίου, απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:

`Αρθρον 1
Αλλοδαπαί Εμποροβιομηχανικαί Εταιρείαι υπό οιονδήποτε τύπον ή μορφήν λειτουργούσαι νομίμως εν τη έδρα των ασχολούμεναι δε αποκλειστικώς εις εκτέλεσιν εμπορικών εργασιών ων το αντικείμενον ευρίσκεται εκτός της Ελλάδος, δύνανται να εγκαθίστανται εν Ελλάδι κατόπιν ειδικής αδείας παρεχομένης δι ́ αποφάσεως του Υπουργού Συντονισμού. Η σχετική αίτησις υποβάλλεται εις την παρά τω Υπουργείω Συντονισμού Υπηρεσίαν Κεφαλαίων Εξωτερικού. Εις την αίτησιν δέον ν ́ αναφέρεται η ιθαγένεια της Εταιρείας, ο τύπος υφ ́ oν λειτουργεί εν τη Χώρα της έδρας αυτής, η μορφή υφ ́ ην θα λειτουργήση εν Ελλάδι, δηλ. ως υποκατάστημα, πρακτορείον η γραφείον της μητρός εταιρείας, το αντικείμενον αυτής ως και το πρόσωπον του εν Ελλάδι διοικητού αυτής. Η αίτούσα Εταιρεία δέον ωσαύτως να δηλώση αν είναι διατεθειμένη να καταθέση τραπεζιτικήν εγγύησιν ανεγνωρισμένης Τραπέζης του Εσωτερικού ή Εξωτερικού ήτις θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου εις περίπτωσιν παραβάσεως των διατάξεων του παρόντος εκ μέρους του προσωπικού της. Εντός οκτώ ήμερων από της υποβολής της αιτήσεως ο Υπουργός του Συντονισμού αποφαίνεται παραχωρών ή μη την άδειαν εγκαταστάσεως.
Αλλά και με τα 100.000 Ευρώ δεν τα ξέρεις καλά διότι η τροποποίηση του νόμου 89/1967 με τον νέο 3247 του 2005 προβλέπει πως πρέπει να έχουν λειτουργικά έξοδα 100.000 όχι να δώσουν στο κράτος 100.000 λειτουργικά έξοδα μπορεί να είναι από πετρέλαια μέχρι μισθούς.
Το καθεστώς του νόμου 89/1967
Ο νόμος 3247/05 βελτίωσε το καθεστώς του νόμου 89/1967 για τον καθορισμό των ακαθάριστων κερδών των ελληνικών εταιριών και των νέων παρατημάτων των αλλοδαπών εταιριών που έχουν ως μοναδικό σκοπό την παροχή στα κεντρικά τους γραφεία ή σε άλλες συνδεδεμένες αλλοδαπές εταιρίες σύμφωνα με το άρθρο 42ε του νόμου 2190/1920 συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών, ελέγχου ποιότητας παραγωγής, προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες, μελέτες, σχέδια και συμβόλαια, διαφήμιση, μάρκετινγκ, επεξεργασία δεδομένων, συλλογή και μετάδοση πληροφοριών, έρευνας και ανάπτυξης.
Οι παραπάνω εταιρίες πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την έκδοση ειδικής άδειας που δίδεται εντός 50 ημερών από την απόφαση του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών. Εντός 12 μηνών από την έκδοση της παραπάνω απόφασης οι εταιρίες πρέπει να προσλάβουν τουλάχιστον 4 υπαλλήλους στην Ελλάδα. Επιπλέον, κάθε εταιρία πρέπει να έχει τουλάχιστον 100,000 ευρώ ετήσια λειτουργικά έξοδα. Τα περιθώρια κέρδους δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 5% και να καθορίζονται από το είδος της υπηρεσίας που παρέχεται, τον αντίστοιχο κλάδο δραστηριότητας και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για επιπλέον επιβαρύνσεις.
Θες να το συνεχίσεις? Θα το κάνεις μόνος σου εγώ βαρέθηκα!!!

Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Αλλά και με τα 100.000 Ευρώ δεν τα ξέρεις καλά διότι η τροποποίηση του νόμου 89/1967 με τον νέο 3247 του 2005 προβλέπει πως πρέπει να έχουν λειτουργικά έξοδα 100.000 όχι να δώσουν στο κράτος 100.000 λειτουργικά έξοδα μπορεί να είναι από πετρέλαια μέχρι μισθούς.
Το καθεστώς του νόμου 89/1967
Ο νόμος 3247/05 βελτίωσε το καθεστώς του νόμου 89/1967 για τον καθορισμό των ακαθάριστων κερδών των ελληνικών εταιριών και των νέων παρατημάτων των αλλοδαπών εταιριών που έχουν ως μοναδικό σκοπό την παροχή στα κεντρικά τους γραφεία ή σε άλλες συνδεδεμένες αλλοδαπές εταιρίες σύμφωνα με το άρθρο 42ε του νόμου 2190/1920 συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών, ελέγχου ποιότητας παραγωγής, προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες, μελέτες, σχέδια και συμβόλαια, διαφήμιση, μάρκετινγκ, επεξεργασία δεδομένων, συλλογή και μετάδοση πληροφοριών, έρευνας και ανάπτυξης.
Οι παραπάνω εταιρίες πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την έκδοση ειδικής άδειας που δίδεται εντός 50 ημερών από την απόφαση του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών. Εντός 12 μηνών από την έκδοση της παραπάνω απόφασης οι εταιρίες πρέπει να προσλάβουν τουλάχιστον 4 υπαλλήλους στην Ελλάδα. Επιπλέον, κάθε εταιρία πρέπει να έχει τουλάχιστον 100,000 ευρώ ετήσια λειτουργικά έξοδα. Τα περιθώρια κέρδους δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 5% και να καθορίζονται από το είδος της υπηρεσίας που παρέχεται, τον αντίστοιχο κλάδο δραστηριότητας και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για επιπλέον επιβαρύνσεις.
Θες να το συνεχίσεις? Θα το κάνεις μόνος σου εγώ βαρέθηκα!!!
Αυτό λέω κι εγώ τόση ώρα... Δεν είπα οτι εισπράττει το κράτος φόρο. Τι να εισπράξει απο εταιρία που δεν κάνει μπίζνες με την Ελλάδα; Κερδίσαμε θέσεις εργασίας, μισθούς, ενοίκια ακινήτων κτλ. Αυτά είναι λεφτά που έρχονται απο το εξωτερικό σαν αυτά του τουρισμού.
Αινείας
enias

Δημοσίευση από enias »

Μουσικό διάλειμμα...

Ποια γλώσσα μιλάνε
Εμένα κοιτάνε
Γελάνε ή κλαίνε
Δεν καταλαβαίνω τι λένε [χ2]

Είναι φωνή στην αρχή σε κάνει να αναρωτιέσαι
Και μετά πάλι με σκέψεις σαν βελόνα τρυπιέσαι
Τώρα πια δεν κρατιέσαι, ζητάς ερμηνεία