MacPap έγραψε:Απερίσκεπτος, επικίνδυνος, επιδειξίας και χείριστος οδηγός είναι! Αν κατόρθωσε σε μία μόλις μέρα να μαζέψει 7 κλήσεις! Να πάει να κρυφτεί θα έπρεπε όχι να καμαρώνει!!! Την παροιμία "η στάμνα πολλές φορές θα πάει στη βρύση για νερό αλλά μια φορά θα σπάσει" την έχει ακούσει ποτέ?
Απερίσκεπτος όχι. Ποιός είπε ότι δε σκέφτεται τις συνέπειες ενός ατυχήματος; Ίσα ίσα που με την εμπειρία του σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από εσένα που τον χαρακτηρίζεις.
Επικίνδυνος όχι. Ποιός το κρίνει αυτό; Με την ικανότητά του μπορεί ΑΝΕΤΑ να πηγαίνει πολύ γρηγορότερα από το μέσο όρο με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν βάλεις ότι οδηγεί και αυτοκίνητο βελτιωμένο σε όλους τους τομείς (τώρα νομίζω οδηγεί ImprezaSTi) σίγουρα δημιουργεί μικρότερα προβλήματα από τους άλλους οδηγούς.
Επιδειξίας 100% όχι. Σε ποιον έκανε επίδειξη; Στο χωριό που τον ήξερε ως οδηγό αγώνων; Δε νομίζω να ενδιαφερόταν για αυτό.
Χείριστος οδηγός; Φαιδρά πράγματα. Ποιος είσαι εσύ που θα τον κρίνεις;
Το ότι υπάρχει πιθανότητα να τρακάρει είναι δεδομένο. Σε όλους συμβαίνει. Προσπαθείς να το προλάβεις με όλους τους δυνατούς τρόπους. Τίποτε δε σε εξασφαλίζει όμως ότι παίρνοντας όλα τα μέτρα δε θα σου τύχει*.
MacPap έγραψε:Ηταν και παραμένει ατυχές και άστοχο… Άλλαξε το…
Αναφέρθηκες σε όλο τον κόσμο και σε αυτό που αντιλαμβάνεται. Σου απαντήσα, λοιπόν, αλλά ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις γιατί δε σε εξυπηρετεί, πως ο κόσμος, ακόμα και για ένα καλά μελετημένο φυσικό φαινόμενο, έχει άγνοια. Θα καταλαβαίνει και θα κρίνει σωστά την οδήγηση, όταν μάλιστα δεν είναι μπροστά στο περιστατικό;
MacPap έγραψε:Το "όμοιος ομοίω αεί πελάζει" (Πλάτωνας, 427-347 π.Χ.) το έχεις ακούσει? Αυτή η περιγραφή έχει σαν σκοπό να μας αποδείξει πως, ο περί ού ο λόγος, ορθώς έβαλε τις κλήσεις στο παρμπρίζ? Αποτελεί μέρος της επιχειρηματολογίας σου αυτό για να καταλάβω δηλαδή! Το ότι και εσύ ομοίως έπραξες αποτελεί απόδειξη πως είναι ορθή πρακτική να γράφουμε στα παλιά μας υποδήματα (για να μη πω αλλού) τους νόμους του κράτους και μετά να το επιδεικνύουμε κιόλας ως "ηρωική πράξη"?
Η περιγραφή έχει να κάνει με τους λόγους που κάποιος θα κάνει αυτή την κίνηση. Αν με γράφουν για παραβάσεις που δεν έχω κάνει δε θα νευριάσω; Δε θα το πάρω αστεία; Κάπως πρέπει να αντιδράσω. Να σκοτώσω τον Αστυνομικό το μπορώ άνετα (ήμουν και έτοιμος από το στρατό τότε), αλλά δεν είναι λύση. Είμαι κατά της δολοφονίας τα τελευταία 24ωρα. Τα βάζω, λοιπόν, στους υαλοκαθαριστήρες, στο ταμπλώ, σε γιγαντοαφίσα στην άκρη του δρόμου, το κάνω διαφήμιση στην TV και δεν ξέρω τι άλλο και σχολιάζω τον βλάκα που έγραφε ό,τι του ερχόταν. Ο άλλος, πήρε 7 κλήσεις και έσπαγε πλάκα. Τι να κάνει; Να τα βάψει μαύρα που θα πλήρωνε την έξοδο 10 φορές παραπάνω;
Τα υπόλοιπα που γράφεις (ηρωικές πράξεις κτλ) είναι απλά "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".
Ερώτημα: το όμοιος ομοίω αεί πελάζει πού κολλάει; στο ότι νευρίασα με τις ψεύτικες κλήσεις; θες να κανονίσω να σου κόψω ένα κουστούμι αύριο να δούμε πώς θα σου φανεί;
MacPap έγραψε:Αυτό τον καθιστά δις απερίσκεπτο και επιπόλαιο. ΕΠΕΙΔΗ είναι οδηγός αγώνων θα έπρεπε να δίνει το σωστό παράδειγμα. Οι δημόσιοι δρόμοι δεν είναι πίστα….
Φυσικά και δεν είναι πίστα. Γι' αυτό και δεν τρέχει όπως στους αγώνες. Το να πας όμως με 70 σε όριο 50 στη μέση της ευθείας του Μεσολογγίου δεν είναι επικίνδυνο. Αν οδηγούσε αγωνιστικά θα πηγαίνε με 240 στο ίδιο σημείο. Επιπόλαιος γιατί παραβίασε το όριο είναι δικός σου χαρακτηρισμός που ούτε γνωρίζεις έναν άνθρωπος, ούτε είσαι εκεί για να γνωρίζεις πώς οδηγεί.
MacPap έγραψε:Σωστά απερίσκεπτος, ανεύθυνος, εγωιστής και εν δυνάμει επικίνδυνος είναι…
Παραπάνω ήταν επικίνδυνος. Τώρα γίνεται εν δυνάμει επικίνδυνος. Αποφάσισε επιτέλους.
MacPap έγραψε:Όσο για το τι προτείνω σαν σύστημα ποινών στον ΚΟΚ ξαναδιάβασε όλο το thread (μαζί με τα δικά σου post), αν δεν βαριέσαι! Εκεί μέσα είναι θα το βρεις…
Δε γράφεις τίποτε απολύτως πλην της αφαίρεσης διπλώματος σε αυτόν με τις 7 παραβάσεις και για διπλασιασμό της ποινής. Αν δεν αναφέρεις ποια είναι η αρχική ποινή δε λες τίποτε. Δεν το περίμενα από εσένα να αποφεύγεις τόσο να απαντήσεις.
MacPap έγραψε:ΥΓ Ο ΚΟΚ δεν αναφέρεται μόνο στην υπέρβαση ταχύτητας.
Με ενδιαφέρει μόνο τι προτείνεις για την ταχύτητα.
Ευχαριστώ.
* Συγγενής οδηγεί. Σταματάει στο φανάρι δεύτερος. Βλέπει από πίσω φορτηγό και κάτι τον παραξενεύει. Στρίβει και πηγαίνει στη διπλανή λωρίδα. Το φορτηγό πέφτει στο 1ο ΙΧ και ο οδηγός τραυματίζεται (το αυτοκίνητο ήταν για πέταμα). Αν ο συγγενής μου δεν είχε αλλάξει λωρίδα θα ήταν νεκρός τώρα. Έτρεχε; Όχι. Το φορτηγό έτρεχε; Όχι. Έσπασαν τα φρένα (τυχαίο γεγονός) και θα σκότωνε 2 ανθρώπους. ΔΕΝ είναι όλα στο χέρι μας, όπως βλέπεις.