Τι είναι Μουσική και τί είναι "Θόρυβος"...

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
athanatos
Site Admin

Re: Τι είναι Μουσική και τί είναι "Θόρυβος"...

Δημοσίευση από athanatos »

Μουσική για μένα, είναι ότι βγάζει μελωδία, είτε με όργανα είτε χωρίς.
Ακόμα και το τιτίβισμα των πουλιών.

Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Θα δεχθώ την άποψή σου ΩΣ ΑΠΟΨΗ σου σχετικά με το τι είναι για σένα μουσική.

Επισημαίνω μόνο πως το τιτίβισμα των πουλιών δεν είναι μελωδία... Διότι δεν έχει αρχή μέση και τέλος ούτε συνέχεια στον χρόνο.

Είναι ένας ευχάριστος μεν ήχος για πολλά αυτιά (βασικά διότι είναι στις συχνότητες που δεν ενοχλούν το ανθρώπινο αυτί), αλλά δεν είναι παράδειγμα μελωδίας.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Τότε φίλε μου να λες οτι η rock και metal και η ηλεκτρική κιθάρα, δεν είναι του γούστου σου. έτσι να το δεχτώ. Αλλα οχι να λες οτι δεν είναι μουσική. Άλλο δεν μου αρέσει, και προτιμάω σφυρίγματα, και άλλο δεν είναι μουσική. Η κιθάρα είναι χορδές, τοποθετημένες με μαθηματική ακρίβεια, για να ταλαντώνονται με συγκεκριμένο τρόπο, και έιναι "Τεχνολογία" που υπάρχει αιώνες. Τα εγχωρδα γενικότερα είναι τα κυριότερα όργανα μουσικής. Ποιος είσαι εσύ που θα τα απαξιώσεις ξαφνικά?
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εγώ δεν έχω μιλήσει πουθενά στο thread για τα γούστα μου ούτε είπα πως αυτό που περιγράφει ο athanatos είναι μουσική...

Είπα πως σέβομαι την άποψή του όπως σέβομαι και την δική σου. Μουσική όμως δεν είναι οτιδήποτε μας αρέσει στο αυτί. Μουσική είναι ένας ήχος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά! Αν αυτό δεν το δέχεσαι και δεν το κατανοείς δεν μπορώ να κάνω τίποτε... Λυπάμαι!!

Είπαμε υπ'αυτή την έννοια και ή Psychedelιc Trans για κάποιους μουσική είναι... Όπως για κάποιους άλλους είναι και ο ρυθμός μίας μηχανής...

:biritses
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

MacPap έγραψε:Μουσική είναι ένας ήχος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά!
Ακριβώς!!! πχ. Συνδυασμός κρουστών και εγχόρδων ΕΙΝΑΙ μουσική.
MacPap έγραψε:Μουσική όμως δεν είναι οτιδήποτε μας αρέσει στο αυτί.
Ούτε ο,τι δεν μας αρέσει, παύει να είναι μουσική!
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Βαρέθηκα!

Μελωδία, αρμονία και ρυθμός ότι δεν τα έχει δεν είναι μουσική.

Ελληνικά καταλαβαίνεις ή να στα γράψω στα Γαλλικά? Melodie,Harmonie, Rythme...
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι η κιθάρα δεν έχει μελωδία, αρμονία και ρυθμό? Δε σε καταλαβαίνω τελικά, όχι
erling

Δημοσίευση από erling »

Βρε συ ultimo τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο macpap λέει πως η κιθάρα δεν έχει μελωδία, αρμονία και ρυθμό?
Από μόνη της σίγουρα δεν έχει. Αυτός που θα παίξει τις χορδές της θα παράξει μουσική.
Ένας που δεν ξέρει κιθάρα θα μπορέσει να παράξει μουσική δηλαδή;
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

δεν μιλάμε για κάποιον που δεν ξέρει κιθάρα. Μιλάμε για καλούς κιθαρίστες που παίζουν πολύ σκληρή, πολύ βαριά, παραμορφωμένη κιθάρα. Εκεί να μου πεις οτι δεν είναι του γούστου μου, να το καταλάβω. να μου πεις οτι είναι πολύ βαριά η μουσική για τα γούστα μου, επίσης να το καταλάβω. αλλα να λες οτι δεν είναι μουσική και να μου φέρνεις σαν αντιπαράδειγμα φωνητικές χορδές και ήχους με το στόμα είναι εντελώς άσχετο.
erling

Δημοσίευση από erling »

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας παραμορφωμένος ήχος, όπως εσύ είπες, που κάνει τα αυτιά να πονάνε, κυριολεκτικά, μπορεί να είναι μουσική.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”