Σελίδα 1 από 1

Google Car

Δημοσιεύτηκε: 18 Αύγ 2011, 01:37
από UltiMo_
Αυτοκίνητα, που θα κινούνται τελείως μόνα τους, σχεδιάζει να δοκιμάσει η Google...

Ενώ τα ”αυτοκατευθυνόμενα” οχήματα, έχουν ήδη διασχίσει ολόκληρη την Αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία ”είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο”, η Google, στοχεύει στο ”να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, αλλάζοντας θεμελιακά τη χρήση του αυτοκινήτου”.


”Τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητά μας, που καθοδηγούνται από δημιουργημένα προγράμματα, έχουν μετακινηθεί από την έδρα μας στο Μάουντεν Βιου της Σάντα Μόνικα, έως το Χόλιγουντ Μπουλεβάρ στο Λος Άντζελες. Κατέβηκαν από την Λόμπαρντ Στριτ στο Σαν Φρανσίσκο, διέσχισαν τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, διέσχισαν την παραλιακή οδό κατά μήκος του Ειρηνικού και έφθασαν έως τη Λίμνη Ταχόε" όπως εξήγησε μηχανικός της Google, στο επίσημο blog της εταιρείας.

Ο Σεμπάστιαν Θρέν, ο οποίος παρουσιάστηκε στην Ευρώπη ως συνεφευρέτης του συστήματος φωτογραφικών χαρτών Street View, υπογράμμισε πως συνολικά τα αυτοκίνητα έχουν καλύψει πάνω από 224.000 χλμ.


Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται, είναι 6 Prius της Toyota και ένα Audi TT ενώ είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες και έναν λήπτη λέιζερ, που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται την κυκλοφορία γύρω τους, καθώς και με λεπτομερείς χάρτες προκειμένου να φθάνουν στον προορισμό τους.

Ο ιντερνετικός γίγαντας τονίζει πως για λόγους ασφαλείας, πίσω από το τιμόνι βρίσκεται πάντοτε ένας οδηγός, ώστε όταν καθίσταται αναγκαίο να αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος. Eνώ επιβαίνει πάντοτε και ένας προγραμματιστής, για να επιβεβαιώνει την ορθή λειτουργία του συστήματος, ενώ σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται και η αστυνομία.


Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 18 Αύγ 2011, 01:44
από UltiMo_

Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2011, 00:06
από MacPap
Ναι σε δρόμους που έχουν προδιαγραφές... Σκέψου να το κάνεις εκεί που δεν έχει πεζοδρόμια (χωματόδρομους κλπ) ή εκεί που οι δήμοι χωρίς προειδοποίηση αλλάζουν την μονοδρόμηση κατά το δοκούν.

Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2011, 08:07
από UltiMo_
ποπο τι αρνητικός που είσαι. είσαι κατα των νέων τεχνολογιών? :lol:

Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 19 Αύγ 2011, 10:01
από MacPap
:D Μπα κατά των πεζοδρομίων χωρίς πεζοδρόμια είμαι...

Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2011, 18:29
από trip73p
εδω θα σας θυμήσω τι λέγαμε σε αλλο θεμα περι χακιγκ στα οχηματα...

Re: Google Car

Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2011, 21:28
από MacPap
Να δω πότε θα μιλήσουμε για το hacking (τσεκούρωμα) στα πεζοδρόμια...