Επιστρέφουν τα αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων -Τι σημαίνουν;

Χώρος συζητήσεων που αφορούν Νομικά & Διαδικαστικά θέματα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Johnny
Δημοσιεύσεις: 3505
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2010, 20:23
Τοποθεσία: Μεταμόρφωση - Αττικής (Κουκου city)

Επιστρέφουν τα αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων -Τι σημαίνουν;

Δημοσίευση από Johnny »

Επιστρέφουν τα αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων -Τι σημαίνουν;


ΕικόναΑρχής γενομένης από την Ισπανία, οι οδηγοί θα πρέπει να τοποθετούν ετικέτες-αυτοκόλλητα στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους. Ποιες εξασφαλίζουν πλήρη πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων;

Σχέδια δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας τους αέρα διαθέτουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνουν τα αστικά κέντρα πιο φιλικά στους κατοίκους τους.

Η εφαρμογή της εν λόγω δράσης περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση των οχημάτων ανάλογα με το είδος του κινητήρα και το πρότυπο εκπομπών ρύπων “Euro”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί πρέπει να τοποθετήσουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μία ετικέτα, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εντάσσεται το αυτοκίνητό τους. Η κατηγοριοποίηση γίνεται ως εξής:

Απουσία ετικέτας:
Πρόκειται για τα βενζινοκινήτα Euro 1 και Euro 2, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2000 και τα diesel Euro 2 και Euro 3, δηλαδή όσα έχουν ταξινομηθεί πριν το 2006.

Ετικέτα Β: Βενζινοκίνητα Euro 3 που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2000 και diesel Euro 4 και Euro 5 που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006.

Ετικέτα C: Βενζινοκίνητα Euro 4, Euro 5 και Euro 6, ταξινομηθέντα μετά το 2006 και πετρελαιοκίνητα Euro 6, ταξινομηθέντα μετά το 2015.

Ετικέτα Eco: Υβριδικά (συμπεριλαμβανομένων των ήπια υβριδικών) και των αυτοκινήτων LPG (υγραερίου) και CNG (φυσικού αερίου).

Zero: Αμιγώς ηλεκτρικά, υδρογονοκίνητα (με κυψέλες καυσίμου) και plug-in υβριδικά με ηλεκτρική αυτονομία ίση ή μεγαλύτερη των 40 χλμ.


ΕικόναΟι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων παραπέμπουν στον «πράσινο δακτύλιο» της Αθήνας, μόνο το πλαίσιο της εφαρμογής τους θα είναι σαφώς αυστηρότερο, καθώς θα αποκλείονται από αυτές οχήματα τα οποία δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή έστω plug-in υβριδικά. (δηλαδή μόνο αυτά με την ετικέτα "Zero")

Οι οδηγοί θα ενημερώνονται ότι εισέρχονται σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων μέσω σχετικής πινακίδας οδικής κυκλοφορίας.

Η ετικέτα, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ και συγκεκριμένα στην κάτω δεξιά γωνία του.

Σημειώνεται δε ότι αν τοποθετηθεί σε σημείο του παρμπρίζ όπου θα εμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, ο τελευταίος θα λαμβάνει πρόστιμο ύψους 80 ευρώ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων θα δούμε σε μερικά χρόνια και στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε o Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Πηγή:carandmotor.gr


Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συζητήσεις περί Νομικών & Διαδικαστικών Θεμάτων...”