Σελίδα 1 από 1

Ανακαλούνται 10.825 καλώδια φόρτισης των Chevrolet Bolt EUV επειδή μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία

Δημοσιεύτηκε: 11 Οκτ 2023, 21:20
από Johnny
Ανακαλούνται 10.825 καλώδια φόρτισης των Chevrolet Bolt EUV επειδή μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία


Εικόνα


Η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί 10.825 Bolt EUV παραγωγής 2022 – 2023, με τα 9.423 να βρίσκονται στις ΗΠΑ, επειδή το καλώδιο φόρτισης που διαθέτουν, κατασκευής της Webasto Charging Systems, μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία σε όσους το χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με την εταιρία, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα σφάλμα στο καλώδιο αλλά και στο λογισμικό που το ελέγχει.

Η εταιρία λέει πως το λογισμικό μπορεί να αποτύχει να σταματήσει την φόρτιση όταν ο χρήστης αποσυνδέσει το καλώδιο από το αυτοκίνητο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια γείωσης, οδηγώντας σε ηλεκτροπληξία στο άτομα που το κρατά. Αν και ακούγεται τρομακτικό, η GM σημειώνει πως η ηλεκτροπληξία θα είναι πολύ σύντομη, περίπου στο 1/40 του δευτερολέπτου.

Η εταιρία υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα κανείς άνθρωπος δεν έχει τραυματιστεί εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος. Στα αυτοκίνητα που ανακαλούνται, η GM θα ελέγξει το καλώδιο και όπου χρειαστεί θα το αντικαταστήσει με νέο.
Πηγή:Κυριάκος Πηλίδης-autoblog.gr

Re: Ανακαλούνται 10.825 καλώδια φόρτισης των Chevrolet Bolt EUV επειδή μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία

Δημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2023, 09:51
από MacPap
Αρχίσαμεεεεεε.....

Re: Ανακαλούνται 10.825 καλώδια φόρτισης των Chevrolet Bolt EUV επειδή μπορεί να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία

Δημοσιεύτηκε: 22 Οκτ 2023, 18:39
από rasPUTIN
Θαρρὼ πὢς στοῦς ὑπόγειους χὠρους σταθμεύσεως δὲν ἐπιτρέπονται ἡλεκτρικὰ αὐτοκίνητα.