Σελίδα 1 από 1

Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2011, 14:37
από MacPap
Το Fenix είναι ένα σύστημα/όχημα της Volvo το οποίο έχει κατασκευαστεί για να μειώσει στο έπακρο τον χρόνο ασφαλτόστρωσης καθώς και το κόστος επισκευής των οδών. Κατά την κατασκευάστρια εταιρεία το σύστημα είναι γρήγορο, ευέλικτο, έξυπνο, καθαρό, εύκολο στη χρήση και φιλικό με το περιβάλλον.

Το όχημα δύσκολα αναγνωρίζεται ως οδοστρωτήρας μιας και η σιλουέτα του διαφέρει πολύ από ένα συμβατικό οδοστρωτήρα. Στην πραγματικότητα βέβαια είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό οδοστρωτήρα αφού τοποθετεί στρώνει και βάφει την άσφαλτο στον δρόμο με μία κίνηση. Για τον ανεφοδιασμό του με άσφαλτο δεν εξαρτάται από φορτηγά εργάτες και φτυαρίσματα. Η άσφαλτος έρχεται έτοιμη σε δοχεία χωρητικότητας 17 τόνων (POD). Αυτά τα υπερμονωμένα για την ζέστη και τις οσμές "κουτιά", περιέχουν φιλικό προς το περιβάλλον μείγμα ασφάλτου, που περιέχει ταχείας στερεοποίησης οργανικό συνδετικό υλικό. Μόλις αδειάσει από άσφαλτο, κάθε POD συμπτύσσεται και εναποτίθεται αυτόματα πίσω από το Fenix και είναι έτοιμο για την επιστροφή και ανακύκλωση του στο εργοστάσιο ανάμειξης ασφάλτου.

Το ακόλουθο Video τα λέει μάλλον όλα.



Τώρα βέβαια εμείς για να φτάσουμε να χρησιμοποιούμε τέτοια αφενός οι Ευρωπαίοι φίλοι μας μάλλον δεν θα έχουν πλέον άσφαλτο στους δρόμους αφετέρου πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι αλλοδαποί εργάτες στις κοινοπραξίες οδοποιίας που ως γνωστόν είναι φθηνότεροι από οποιοδήποτε σύστημα.

Φιλικά Κώστας

Re: Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2011, 23:51
από UltiMo_
Αποκτήσαμε χορηγό την volvo? :lol:

Re: Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2011, 00:03
από thanos
ταμαμ όχημα για να ασφαλτοστρωθεί εκ νέου όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου που έχει τα ψιλοχάλια του!!!
:lol:

Re: Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2011, 10:37
από MacPap
UltiMo_ έγραψε:Αποκτήσαμε χορηγό την volvo? :lol:
Οχι ακόμα αλλά καλό θα ήταν.... :D

Re: Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 28 Ιαν 2011, 19:01
από enias
Είχα δει ένα τέτοιο όχημα μικρότερων διαστάσεων στην Ιταλία πριν περίπου 10 χρόνια. Μονο που δεν έβαφε την άσφαλτο, ήταν μικρό και περνώντας έστρωνε μια λουρίδα λίγο μικρότερου πλάτους. Το χρησιμοποιούσαν για ασφαλτόστρωση μέσα στην πόλη.

Re: Fenix το σύστημα αυτόματης ασφαλτόστρωσης της Volvo

Δημοσιεύτηκε: 28 Μαρ 2011, 01:54
από trip73p
καταπληκτικό!!!!!! :applause :applause


Σημ.αμα το δείξω στον γιο μου,θα μου πεί...μπαμπά?τι είναι αυτο?transformer?