Σελίδα 1 από 1

«Τυφλώνουν» την Τροχαία με συσκευές αντιραντάρ

Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2011, 12:30
από angello
«Τυφλώνουν» την Τροχαία με συσκευές αντιραντάρ

Μόδα τείνουν να γίνουν τα τελευταία χρόνια οι συσκευές... αντιραντάρ, τις οποίες χρησιμοποιούν δεκάδες οδηγοί, προκειμένου να γνωρίζουν πού τοποθετούνται τα μπλόκα της Τροχαίας.

Η τεχνολογία βοηθά τους παρανομούντες, καθώς υπάρχουν ακόμη και συσκευές που «τυφλώνουν» τα ειδικά ραντάρ της Τροχαίας, με το ανάλογο κόστος φυσικά.

Από τις αρχές του 2007 μέχρι τα μέσα του φετινού Ιουνίου, περισσότεροι από 94 οδηγοί εντοπίστηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης να έχουν εγκαταστήσει στα αυτοκίνητά τους τέτοιου είδους συσκευές, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο αριθμός των παρανομούντων οδηγών που εντοπίζονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών. Συγκεκριμένα, τα τελευταία τρία χρόνια, τα στοιχεία της Τροχαίας κάνουν λόγο για περισσότερους από 120 οδηγούς οι οποίοι είχαν συσκευή... αντιραντάρ στο αυτοκίνητό τους, που εντοπίστηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών. Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι παραβάτες είναι -στη συντριπτική πλειονότητα- Ελληνες, ενώ στο δρόμο των Σερρών οι περισσότεροι ήταν Βούλγαροι.

Επεισόδια

Σύμφωνα με αστυνομικούς της Τροχαίας Σερρών, δε λείπουν και τα... θερμά επεισόδια με παρανομούντες, οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. «Κατά καιρούς έχουμε έρθει σε σύγκρουση με αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι δεν παραδίδουν την άδεια του αυτοκινήτου, όπως προβλέπει ο νόμος. Πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται ότι οι εν λόγω συσκευές δεν είναι παράνομες στη χώρα τους και πως δε γνώριζαν ότι απαγορεύεται η χρήση τους στην Ελλάδα», δήλωσε στον «Α» αστυνομικός της Τροχαίας Σερρών. Ενα από τα συνηθέστερα επακόλουθα της χρήσης τέτοιου είδους συσκευών είναι οι οδηγοί να κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα εντοπίστηκε οδηγός πολυτελούς Φεράρι να οδηγεί με 250 χιλιόμετρα την ώρα!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, η χρήση εξοπλισμού εντοπισμού ή παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας της Τροχαίας τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και άδειας οδήγησης και πινακίδων κυκλοφορίας για 60 ημέρες.

Για όλα τα... γούστα

Οι συγκεκριμένες συσκευές, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, μπορούν είτε να εντοπίζουν τα ραντάρ της Τροχαίας και να ειδοποιούν τους οδηγούς είτε ακόμη και να «τυφλώνουν» τα ραντάρ των εθνικών οδών. Κοστίζουν από 110 έως 450 ευρώ και εισάγονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα. «Ο εντοπισμός των οδηγών που χρησιμοποιούν �αντιραντάρ� είναι δύσκολος. Οι περισσότεροι παρανομούντες φροντίζουν να κρύβουν επιμελώς τη συσκευή στο αυτοκίνητο», τόνισε στον «Α» ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μπλετσογιάννης.

Re: ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ

Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2011, 01:12
από UltiMo_
αυτός που το έγραψε το κείμενο δεν ξέρει τι του γίνετε και τα έγραψε χωρίς να αφιερώσει 5 λεπτά να κάνει μια έρευνα. Οι παλιότεροι απο δω μέσα έχουμε κάνει διατριβή στο θέμα. Χωρίς να μπλέξουμε στα τεχνικά, ένα και κυριότερο λάθος είναι οτι "Μόδα τείνουν να γίνουν τα τελευταία"
Μάλλον οτι έχουν φύγει απο τη μόδα είναι η αλήθεια..

Re: ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ

Δημοσιεύτηκε: 05 Μαρ 2011, 20:46
από Johnny
Οχι μόνο ultimo_ δεν ξέρουν τι τους γίνεται αλλα γράφουν οτι τους κατέβει παραπληροφορώντας τους αναγνώστες και ολων των ειδών τις συσκευές τις ονομάζουν αντιραντάρ.