Για τον αστυνομικό: Κάτι για πυροβολισμούς στον αέρα σκέφτομαι αλλά μην το κάνουμε θέμα. Οι κανόνες εμπλοκής στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας είναι μάλλον ασαφείς.
Πιστεύω ότι πολλοί κληρωτοί (φαντάροι/σμηνίτες) = πολλές σκοπιές. Στο Καβούρι άνοιγαν σκοπιές για να μη δίνουν εξόδους - τώρα τις κλείνουν για να φεύγουν και να μη τους ταΐζουν. Απλά αναρωτιέμαι εάν πολλές δουλειές στις ένοπλες δυνάμεις θα γίνονταν όπως γίνονται αν δεν υπήρχαν οι κληρωτοί. Ολα αυτά τα περί κινήσεων στη σκοπιά αλληλοκάλυψης (μαζί με την ασφάλεια πληροφοριών) κρίθηκαν στην εκπαίδευση μου μαζί με πολλές άλλες σειρές στην ΠΑ ως λιγότερο σημαντικά από μια άψογη ορκωμοσία και παρέλαση.
Και μια πρόκληση για το forum και σχετική με το θέμα: Ανεβαίνοντας τη Μεσογείων στην άνοδο, διαγώνια από το Νομισματοκοπείο υπάρχει ένα μεγάλο λευκό κτίριο χωρίς την παραμικρή σήμανση το τι είναι (θα ήθελα να ξέρω!). Αν το προσέξετε θα δείτε κάμερες και φίλος "ψαγμένος" θεωρεί οτι πραγματικά φρουρείται πολύ καλά; Ξέρει κάποιος κάτι;
Τάσος
Τραυμάτισαν στρατιώτη και έκλεψαν το όπλο του!
-
Tassos
-
rasPUTIN
- Site Admin
Re: Τραυμάτισαν στρατιώτη και έκλεψαν το όπλο του!
UltiMo_ έγραψε:Εγώ δεν είμαι αστυνόμος. Και ούτε είχα σκοπό να γίνω. Στο στρατό δεν μου το παίρνανε το όπλο ούτε 10 άτομα.
Ἀν αἰφνιδιαστεῖς τὴν πάτησες. Δὲν ξέρουμε τὶ παίχτηκε μὲ τὸν ἀστυνομικὸ ὁπότε ἀς μὴν βγάλουμε συμπεράσματα.grigoris έγραψε:Καλά καλά.Αν ερχόντουσαν κατα πάνω σου μπούγιο εσύ θα το κράταγες.
Ὅσο γιὰ τὰ 10 ἄτομα, ἀν προλάβεις καὶ ῥίξεις στὸν πρῶτο οἱ ὑπόλοιποι ἐννέα θὰ σκορπίσουν στὰ τέσσερα σημεία τοῦ ὁρίζοντα.
Νὰ σοῦ ἀπαντήσω γιὰ τὴν ΕΛ.ΑΣ.. Ὁ νόμος 3169/03 (περὶ ὁπλοφορίας, ὁπλοχρησίας τῶν ἀστυνομικῶν) ἐπιτρέπει τὸν πυροβολισμὸ πρὸς ἀποφυγὴ ἀρπαγῆς τοῦ ὅπλου.Tassos έγραψε:Για τον αστυνομικό: Κάτι για πυροβολισμούς στον αέρα σκέφτομαι αλλά μην το κάνουμε θέμα. Οι κανόνες εμπλοκής στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας είναι μάλλον ασαφείς.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
- MacPap
Θα στοιχημάτιζες την ζωή σου σε αυτό?Haridimos έγραψε:... ἀν προλάβεις καὶ ῥίξεις στὸν πρῶτο οἱ ὑπόλοιποι ἐννέα θὰ σκορπίσουν στὰ τέσσερα σημεία τοῦ ὁρίζοντα...
-
rasPUTIN
- Site Admin
Ἐξαρτάται ἀπὸ τὴν περίσταση. Ἀν ἤμουν ἀστυνομικὸς στὴν Ἀθῆνα καὶ εἴχα ἀπέναντί μου 10 ἀλῆτες τῶν Ἐξαρχείων ἢ 10 τσογλάνια τὰ ὁποία πηγαίνοντας στὸ γήπεδο νᾶ δοῦν τὴν ὀμαδάρα σπάνε ὄτι βρῦν τότε ναὶ στοιχηματίζω τὴν ζωή μου. Τέτοια θρασύδειλα ἀνθρωπάκια δὲν ἔχουν τὴν ἀρετὴ (ποιὸς τὴν ἔχασε νὰ τὴν βροῦν αὐτοί;;;) καὶ τὴν τόλμη νὰ τὰ βάλουν μὲ ἔνοπλο.
Ἀντιθέτως ἀν ἤμουν δεσμοφύλακας σὲ φυλακὴ τῆς Χιλῆς ἐπὶ Πινοσέτ ἢ δεσμοφύλακας σὲ στρατόπεδο αιχμαλώτων θὰ εἴχα ἀπέναντί μου ἀνθρώπους οἱ ὁποῖοι δὲν ἔχουν κάτι νὰ χάσουν ὁπότε ἐκεῖ θὰ ἤταν διαφορετικά.
Ἀντιθέτως ἀν ἤμουν δεσμοφύλακας σὲ φυλακὴ τῆς Χιλῆς ἐπὶ Πινοσέτ ἢ δεσμοφύλακας σὲ στρατόπεδο αιχμαλώτων θὰ εἴχα ἀπέναντί μου ἀνθρώπους οἱ ὁποῖοι δὲν ἔχουν κάτι νὰ χάσουν ὁπότε ἐκεῖ θὰ ἤταν διαφορετικά.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
Tassos
Και ποιος στοιχηματίζει ότι κληρωτοί και πολλοί αστυνομικοί που έχουν τόση σχέση με χειρισμό όπλου και δυνατότητα ασφαλών πυροβολισμών στον αέρα όσο εγώ σε χειρισμό πυρηνικού αντιδραστήρα. Εχω πάει σε αντιδραστήρα και ξέρω ότι κάπου βρίσκονται ο διακόπτης που κατεβάζει τους ράβδους γραφίτη για να σταματήσω την αντίδραση.
Σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση και ιδιαίτερα η επαναληπτική πάσχει στις ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον τώρα φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα - ελπίζω με φρέσκες πλάκες.
Τάσος
Σε κάθε περίπτωση η εκπαίδευση και ιδιαίτερα η επαναληπτική πάσχει στις ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας. Τουλάχιστον τώρα φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα - ελπίζω με φρέσκες πλάκες.
Τάσος
-
grigoris
Φιλαράκι καλά τα λες και θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου αλλα καμιά φορά δεν ξες.Όσοι μπλέκονται με μπαχαλοκαταστάσεις μόνο νοητικά καλα δεν είναι.Haridimos έγραψε:Ἐξαρτάται ἀπὸ τὴν περίσταση. Ἀν ἤμουν ἀστυνομικὸς στὴν Ἀθῆνα καὶ εἴχα ἀπέναντί μου 10 ἀλῆτες τῶν Ἐξαρχείων ἢ 10 τσογλάνια τὰ ὁποία πηγαίνοντας στὸ γήπεδο νᾶ δοῦν τὴν ὀμαδάρα σπάνε ὄτι βρῦν τότε ναὶ στοιχηματίζω τὴν ζωή μου. Τέτοια θρασύδειλα ἀνθρωπάκια δὲν ἔχουν τὴν ἀρετὴ (ποιὸς τὴν ἔχασε νὰ τὴν βροῦν αὐτοί;;;) καὶ τὴν τόλμη νὰ τὰ βάλουν μὲ ἔνοπλο.
Φίλα τα ρούχα σου να χεις τα μισά.!
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.