Πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο Δημοψήφισμα

Ο χώρος για την σάτυρα και τους σχολιασμούς των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα...
enias

Re: Πως θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο Δημοψήφισμα

Δημοσίευση από enias »

grigoris έγραψε:Τα χρέη είναι δικά μας αλλα και ποιος δεν έχει?Και η ιρλανδία μπήκε στο δντ και το αμόλησε.Εμείς γτ?
Γιατί εμείς δεν παράγουμε όσα αυτοί, ή αν και παράγουμε είμαστε ανίκανοι να εισπράξουμε φόρους.
grigoris έγραψε:Για τις αυξήσεις και την κατάσταση που ήμασταν δεν ξέρανε τόσα χρόνια?Για μ******* τους περνάς?Επίτηδες μας αφήνανε για να ξεπουλήσουμε την Ελλάδα και να τα πάρουν όλα τσάμπα.Μην κοροιδευόμαστε.
Φυσικά και το ξέρανε. Είσαι λίγο μικρός όμως για να έχεις σφαιρική άποψη. Διάβασε προσεκτικά και μετά ξανασκέψου...

Το 1981 ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού έχτισε την πολιτική του καριέρα μοιράζοντας δανεικά στον αγράμματο κοσμάκη κάνοντας έτσι τους άλλους (ΝΔ) με τις πολιτικές λιτότητας να δείχνουν οι "κακοί". Το 1990-1993 (ήσουν στο δημοτικό τότε εσύ μάλλον δεν θα θυμάσαι, γυμνάσιο εγώ τότε και θυμάμαι) ένας που ονομάζεται Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με κάποιους υπουργούς εκ των οποίων ένας ονομάζεται Στέφανος Μάνος και είναι σήμερα πρόεδρος του κόμματος "Δράση", προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα δημοσιονομικά με αποτέλεσμα να τους αποτελειώσουν οι εργατοπατέρες με συνοπτικές διαδικασίες ως σκληρούς κακούς και κοινωνικά ανάλγητους απέναντι στο καλό ΠΑΣΟΚ που μοίραζε λεφτά και το οποίο ξαναβγήκε το 1993 εως το 2004 για να συνεχίσει να μοιράζει ακόμα περισσότερα δανεικά μέσω του δημοσίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τους γνωστούς συνδικάλες Πρασινοφρουρούς που πλέον αντιτίθενται στο ίδιο το καθεστώς που τους ανέθρεψε. Το θεριό μεγάλωσε τόσο πολύ που σήμερα δαγκώνει το χέρι που το τάιζε γιατι σταμάτησε να το ταΐζει. Το 2004 η ΝΔ "ανακαινίζεται" με την έλευση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος επικαλείται "το μοντέρνο κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ" που δεν είναι άλλο απο την υιοθέτηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ τα πρεηγούμενα έτη σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την ανεύθυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας τις παραδοσιακά πιο υπεύθυνες θέσεις που είχε. Αποτέλεσμα, το έλλειμμα του 2009 να φτάσει τα 30δις περίπου ποσοστό 15% του ΑΕΠ. Ολα τα πράγματα κάποτε έχουν ένα τέλος!

Για την ιστορία, την Ελλάδα στην ΕΕ την έβαλε ένας δεξιός και ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιδρούσε. Το 1981 που πήρε την κυβέρνηση όμως το είδε σαν μια ωραία ευκαιρία να μοιράσει επιδοτήσεις και παριστάνει τον καλό, με τους κόπους ενος άλλου τον οποίον τότε αντιμάχονταν.
grigoris έγραψε:Και ναι εγώ αναθεματίζω και το ευρώ και τους ρουφιάνους του και όλα.Γτ δλδ?Με το ευρώ γίναμε άνθρωποι?Οι γονείς μας με το ευρώ και την Ε.Ε γίναν αξιοπρεπείς ανθρώποι και μεγαλώσαν παιδιά?Πως θα γίνουμε σωστοί άνθρωποι ρε φίλε?Κοίτα χώρες που έχει επέμβει το δντ και τους έκανε καλό?Μας δουλεύεις?
Μιλάμε για επίπεδο διαβίωσης. Οχι για ηθικές αξίες.
grigoris έγραψε:Μπορεί ο Ελληνικός λαός να έχει κάνει πολλούς λάθος χειρισμούς αλλά φίλε είναι περήφανος λαός.Θα ξεπουληθεί νομίζεις για να μείνει υποδουλωμένος στο ευρώ?
Ούτε στα αστεία αυτά.Και στα λέω εγώ που είμαι 25 φίλε.Κωλοηλικία να πούμε.Ούτε μέλλον ούτε τίποτα.Τι έχω να χάσω?
Δεν είσαι υποδουλωμένος όταν έχεις στην τσέπη σου το δυνατότερο νόμισμα του πλανήτη. Είσαι υποδουλωμένος όταν το δανείζεσαι, όχι όταν το παράγεις. Αφού είσαι νέος, πάλεψε για το δικαίωμα σου να μπορείς να το παράγεις, να είναι δικό σου, να είσαι περήφανος.
grigoris έγραψε:Και στην τελική για ένα κούτελο ζούμε.Π******* των νταβάδων εγώ προσωπικά δεν γίνομαι.Θα δουλέψω , θα το παλέψω όσο μπορώ και όπου το πω.
Οσο και να δουλέψεις για το υποτιμημένο νόμισμα χωρίς ανταλλακτική αξία, ο κόπος σου θα πηγαίνει χαμένος. Και τότε θα είσαι υποδουλωμένος σε ξένα συμφέροντα που θα σε πουλάνε και θα σε αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Ρώτα πράγματα, μάθε και ξανασκέψου πιο ψύχραιμα για αυτά που λες και κυρίως για αυτά που πράττεις.

ΥΓ Είμαι 34

Αινείας
xrisa

Δημοσίευση από xrisa »

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να συμμετέχω στο στημένο εκβιαστικό δημοψήφισμα, αν ήθελε ο μ@λ@κ@ς ο ΓΑΠ θα έκανε το δημοψήφισμα από την αρχή.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Η αποχή με αποτέλεσμα άλλοι να ψηφίζουν την τύχη μας δεν είναι ΠΟΤΕ σωστή.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Για να γίνει τέτοιο δημοψήφισμα πρέπει να το προτείνουν στη Βουλή τα 2/5 των βουλευτών (120 δηλαδή) και να το αποφασίσουν (ψηφίσουν) τα 3/5 των βουλευτών (180 δηλαδη)
Θα βρεθούν 180 βουλευτές να το ψηφίσουν?

υ.γ. το Σύνταγμα εδώ
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
grigoris

Δημοσίευση από grigoris »

enia όσα λες για τον "μπαμπα' γιωργάκη , μητσοτακη κλπ τα ξέρω πολύ καλά και ας είμαι 25.
enias έγραψε:Μιλάμε για επίπεδο διαβίωσης. Οχι για ηθικές αξίες.
Για ριξε μια ξήγα εδώ γτ εγώ προσωπικά μάπα επίπεδο διαβίωσης βλέπω.Απο τότε που μπήκε το ευρώ πήγε η ακρίβεια στο θεό.Ακόμα και το μπουκαλάκι νερό που είχε 50 δραχμές έγινε 50 λεπτά του ευρώ.Το πιο απλό σου λέω.
enias έγραψε:Δεν είσαι υποδουλωμένος όταν έχεις στην τσέπη σου το δυνατότερο νόμισμα του πλανήτη. Είσαι υποδουλωμένος όταν το δανείζεσαι, όχι όταν το παράγεις. Αφού είσαι νέος, πάλεψε για το δικαίωμα σου να μπορείς να το παράγεις, να είναι δικό σου, να είσαι περήφανος.
Ρε φίλε δεν το χω στην τσέπη μου.Πως να το κάνουμε δλδ?Πόσοι το έχουν στην τσέπη τους και καταλαβαίνουν τη δυναμή του?Αφού μέχρι να μπει βγαίνει ακριβώς επειδή έτσι φιάχτηκε.Με το σκεπτικό σου λοιπόν όλοι είμαστε υποδουλωμένοι γτ πολύ απλά όλοι το δανειζόμαστε.Ε εγώ δεν το θέλω.Δεν το χωνεύω ρε αδερφέ.
enias έγραψε:Οσο και να δουλέψεις για το υποτιμημένο νόμισμα χωρίς ανταλλακτική αξία, ο κόπος σου θα πηγαίνει χαμένος. Και τότε θα είσαι υποδουλωμένος σε ξένα συμφέροντα που θα σε πουλάνε και θα σε αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Γτ τώρα με το ευρώ αναγνωωρίζεται ο κόπος μου?Δεν είμαι υποδουλωμένος σε ξένα συμφέροντα?Άλλοι δεν αποφασίζαν για την Ελλάδα ακόμα και πριν την κρίση?Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας?

Το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει στα χέρια του τη διαχείριση του 98% του παγκοσμίου πλούτου.Το συνηδειτοποιείς αυτό?Αυτοί δεν είναι που με αγοράζουν τώρα και με πουλάνε ανάλογα τα spread , ta CDS κλπ?
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
leftergr

Δημοσίευση από leftergr »

Η άποψη του MacPap με βρίσκει απολύτος σύμφωνο .

Φιλικά Λευτέρης
Η μελωδία της Ευτυχίας Carrera GT revs, LOUD & EVIL Black Porsche Carrera GT taking off!
Honk if you’ve never seen an Uzi fired from a car window .
God must love stupid people, he made so many.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Φίλε grigoris φοβάμαι πως όσοι δαιμονοποιόντας το Ευρώ νομίζουν πως η επιστροφή στην δραχμή θα τα επαναφέρει όλα στην κατάσταση που ίσχυε πριν το ευρώ, "πλανώνται πλάνην οικτράν".

Εσύ μπορεί να ξεχειλίζεις από θυμό (και δικαίως) αλλά αυτά τα πράγματα δεν λύνονται και αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται εν θερμώ. Διότι...

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως αν γυρίσουμε στην δραχμή το νερό θα στοιχίζει πάλι 50 δραχμές?

Εχεις διανοηθεί τι σημαίνει να ζεις σε μία χώρα όπου ο πληθωρισμός είναι διψήφιος? Ίσως εσύ δεν το έχεις ζήσει αλλά εγώ έζησα!!

Εχεις αίσθηση του τι σημαίνει υποτίμηση ενός νομίσματος για μια χώρα που δεν εξάγει παρά μόνο εισάγει? Έχεις καταλάβει πως την επόμενη μέρα της αλλαγής θα φάει η Ελλάδα μια υποτιμισάρα τέτοια που οι όποιες καταθέσεις σου (σε νέα πλέον δραχμή) το σπίτι σου και ότι άλλο έχεις που θα αποτιμάται σε δραχμές δεν θα αξίζει τίποτε?

Εχεις καταλάβει πως την βενζίνη την αγοράζουμε σε δολάρια? Πως ένα νόμισμα γυμνό και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα (όπως ήταν κάποτε η δραχμή) δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις όποιες πιέσεις από το εξωτερικό?

Εχες σκεφθεί πως και μόνο η εξαγωγή συναλλάγματος που θα γίνει κατά την μεταβατική περίοδο θα διαλύσει την χώρα και θα την φέρει σε μία απελπιστική κατάσταση οικονομικά χειρότερη και από τους χειρότερους εφιάλτες μας?

Εχεις λάβει υπόψη σου τι σημαίνει τα ταμεία και το κράτος σταματάνε να πληρώνουν συντάξεις και μισθούς και πληρωμές προς προμηθευτές?

Αντιλαμβάνεσαι το χάος που θα δημιουργηθεί? Εχεις καταλάβει πως την άλλη μέρα θα πας στην τράπεζα για να σηκώσεις λεφτά να ψωνίσεις φαγητό για τα παιδιά σου και θα σου πουν δεν γίνεται? Διότι η τράπεζα δεν διαθέτει ρευστό?

Ωρες μπορώ να μιλάω γιατί αυτή την στιγμή (και τονίζω αυτή την στιγμή) η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν η κλωτσιά στον γκρεμό για την Ελλάδα. Ασχετα με το αν μας αρέσει ή όχι....
Εικόνα
grigoris

Δημοσίευση από grigoris »

Γνωρίζοντας όλα αυτά και ακόμα παραπάνω και έχοντας επίγνωση της κατάστασης η αποφασή μ συνεχίζει να είναι ΟΧΙ.Όπως και πολλών ακόμα Ελλήνων.

Περαστικά μας αλάνια.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Τι να πώ? Αν δεν καταλαβαίνεις πως ακριβώς έτσι παίζεις το παιγνίδι τους δεν έχω να προσθέσω κάτι...
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Μόνο κάποιος που έχει πεινάσει μπορεί υπεύθυνα να πει πως αυτό είναι και η λύση.
Και δεν εννοώ πείνα ημέρας αλλά παραπάνω.. :(
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτικό καφενείο...”