Διαθέσιμο το αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα Ι.Χ.

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Άβαταρ μέλους
Johnny

Δημοσίευση από Johnny »

Εικόνα

Η Aixam (Εξάμ) είναι μία γαλλική μάρκα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων. Στη χώρα μας βρίσκεται από το 2004 και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει, μέσω της εισαγωγικής εταιρείας, σχεδόν 130 αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικά

Πλέον ξεκίνησε η διάθεση ενός νέου μοντέλου με την ονομασία City, το οποίο μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και αυτοί που δεν διαθέτουν δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά δίπλωμα για μοτοποδήλατο. Το νέο αυτό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα diesel δικύλινδρο υδρόψυκτο 400 κ.εκ., προερχόμενο από την ιαπωνική Kubota. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 5,5 ίππους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι τα 45 χλμ./ώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που κυμαίνεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα 2,97 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το βάρος του Aixam City είναι 350 κιλά και μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους (όπως το Smart).

Κόστος και εκδόσεις

Τα έξοδα για τον ιδιοκτήτη του γαλλικού μοντέλου είναι περιορισμένα από πλευράς κατανάλωσης, τελών κυκλοφορίας (15 ευρώ) και κόστους χρήσης. Σύμφωνα με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, το service, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ, γίνεται κάθε 5.000 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού και φίλτρο πετρελαίου. Επιπλέον, κάθε 15.000 γίνεται έλεγχος ιμάντα και αλλάζεται, μόνο εάν χρειάζεται. Το Aixam κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, City, City S και GTO (φωτογραφία), και εισάγεται από την εταιρεία «Σ---------» με τιμές πάνω από 11.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7217995 ή στην επίσημη ιστοσελίδα που μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας εδώ
Πηγή:zougla.gr

Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Διαθέσιμο το αυτοκίνητο που οδηγείται χωρίς δίπλωμα Ι.Χ.

Δημοσίευση από MacPap »

Ωχ!!!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

ναι γιατι αν βγάλουν δίπλωμα θα γίνουν ξεφτέρια
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Tassos

Δημοσίευση από Tassos »

Οχι αλλά πέντε βασικά πράγματα μαθαίνουμε και εφαρμόζουμε έστω το μισό. Ενώ εδώ ... Και θα το αγοράζουν και όσοι τους αφαιρείται το δίπλωμα και θα ξεσαλώνουν.

Τάσος
erling

Δημοσίευση από erling »

Το συμπέρασμα του βίντεο ποιο είναι;
Πως χωράνε και τα δύο οχήματα σε μία θέση στάθμευσης αλλά δεν χωράνε δύο άτομα στο ίδιο όχημα?
:astrakia :biritses
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Για να σοβαρευτούμε λίγο με ποιο σκεπτικό αυτό το πράγμα που είναι ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού δεν χρειάζεται δίπλωμα? Σε τι μοιάζει με μοτοποδήλατο? Και 45 χλμ/ώρα είναι περισσότερο από αρκετά για να σκοτώσεις και να σκοτωθείς στην πόλη... Άσε που είμαι βέβαιος πως θα δούμε τέτοια και στην εθνική.... Ίσως και στην αριστερή λωρίδα...
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Εγώ ήξερα οτι τα τρίκυκλα είτε σε μορφή "ο μάγκας με το τρίκυκλό" είτε σε μορφή αυτοκινήτου, είναι αυτά που δεν χρειάζονται δίπλωμα.
Όπως η σκοτώστρα "robin" που την οδηγούσαν ανήλικοι λόγω αυτού του παράθυρου στο νόμο

Εικόνα

Τώρα αυτό το οποίο εμένα μου φαίνεται ολόιδιο με το smart και σε όγκο και στα πάντα, δεν καταλαβαίνω ποιος αποφασίζει να μην χρειάζεται δίπλωμα. Η εταιρία κατασκευής?
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Θα το ψάξω απο αύριο και τα λέμε... Αν και εκ πρώτης όψεως το ίδιο ισχύει και στην Γερμανία...

Αλλά τίθεται ένα ερώτημα με δίπλωμα αυτοκινήτου το οδηγώ? Η χρειάζομαι μοτοποδηλάτου?
Εικόνα
Tassos

Δημοσίευση από Tassos »

Για πρακτικούς λόγους έχω μια εξοικείωση με τα διπλώματα και τα αυτοκίνητα. Νομίζω ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία θεωρεί ορισμένα μικρής ισχύος οχήματα σαν δίκυκλα ακόμα κι αν είναι τετράτροχα ή τρίτροχα.

Το σενάριο για ένα τέτοιο όχημα στην αριστερή λωρίδα και στη δεξιά κάποιον άλλο αργό οδηγό δε θέλω να το σκέπτομαι μετά τη σημερινή μου εμπειρία στη Μεσογείων....

Τάσος
enias

Δημοσίευση από enias »

Δεν νομίζω οτι δεν θέλει δίπλωμα το συγκεκριμένο. Έχει γίνει μια παρεξήγηση. Αυτή η εταιρία μαζί με τη Ligier, εδω και 15 χρόνια που τις γνωρίζω εγώ απο την εποχή που ήμουν στην Ιταλία, έβγαζαν και οι δυο αυτοκινητάκια με κινητήρες 50κ.εκ που οδηγούνταν απο νεαρούς 16χρονους με δίπλωμα για παπάκι. Αυτό όμως είναι 400κ.εκ οπότε μάλλον θέλει αυτοκινήτου.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μας έκανε εντύπωση...”