Γαμος. Υπερ και Κατά

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
enias

Re: Γαμος. Υπερ και Κατά

Δημοσίευση από enias »

Εργένης (30αρης+) σπικινγκ...

Αν είσαι με γυναίκα και δεν σκέφτεσαι το γάμο, τότε είσαι με λάθος γυναίκα γι' αυτό το εγχείρημα.

Τον γάμο δεν τον κάνεις, ούτε απο ανάγκη (για να μην μείνεις μόνος) ούτε γιατί "έτσι πρέπει", ούτε γιατί "όλοι το κάνουν" (βλακείες για όσους δεν έχουν επιχειρήματα), ούτε γιατί θέλεις να αντικαταστήσεις τη μάνα σου στις δουλειές του σπιτιού (μάθε να της κάνεις μόνος σου!).

Τον γάμο τον κάνεις όταν μια γυναίκα θα σε εμπνεύσει, δηλαδή θα σου δώσει την εντύπωση οτι η ζωή σου μαζί της θα είναι 100% καλύτερη απο αυτή που έχεις τώρα. Αυτό περιλαμβάνει οτι θα πρέπει να εγκαταλείψεις συνήθειες, να κάνεις υποχωρήσεις και όλα τα συναφή της συμβίωσης και όχι μόνο, άλλα θα το κάνεις με την πεποίθηση οτι η συμβίωση με αυτή τη γυναίκα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα. Για τον ίδιο λόγο αποφασίζεις οτι οι υπόλοιπες γυναίκες δεν υπάρχουν για σένα γιατί έχεις ήδη βρει αυτήν που σου ταιριάζει περισσότερο.

Λόγω όμως του ενθουσιασμού της μικρής ηλικίας (κάτω των 25-30), καλό είναι σε αυτές τις ηλικίες να αποφεύγεται αυτός ο τρόπος σκέψης που προανέφερα και να αποφεύγεις του γάμους και τους αρραβώνες μέχρι να τριανταρίσεις τουλάχιστον (σημείωση: εννοείται οτι αυτό ισχύει για τα αρσενικά) ώστε να μπορείς να σκέφτεσαι πιο καθαρά και λιγότερο παρορμητικά.

Αν δεν βρεις αυτήν που θα σε εμπνεύσει, κάτσε μόνος και μην κάνεις "εκπτώσεις" που αργότερα θα τις μετανοιώσεις και εσύ άλλα και εκείνη. Αντίθετα, αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου δίπλα σε αυτή τη γυναίκα, να κρατάτε παιδάκια και δεν έχεις φρικάρει με αυτή τη σκέψη, τότε έχεις βρει τη σωστή και μπορείς να προχωρήσεις άφοβα.

Τέλος, άσχετα με όλα τα άλλα, ετούτη η χώρα δεν σε παρακινεί, ούτε στο να παντρευτείς, ούτε να κάνεις παιδιά, άλλα το να κάτσεις μόνος. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα.

Αν κανονίσετε για τσίπουρα κοντά στην Αθήνα, ρίξτε κανα pm, να γίνουμε περισσότεροι :biritses :biritses :biritses :biritses

Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

enias έγραψε:Τέλος, άσχετα με όλα τα άλλα, ετούτη η χώρα δεν σε παρακινεί, ούτε στο να παντρευτείς, ούτε να κάνεις παιδιά, άλλα το να κάτσεις μόνος. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα.
Σωστό κι αυτό. Εγώ δε θεωρώ τον εαυτό μου φτωχό, ούτε πεινάω, αλλα σίγουρα απέχω μακρά απο το να μπορώ να ζήσω ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ 2 στοματάκια, συν την γυναίκα μου συν τον εαυτό μου. Και επειδή φτωχαδάκια δεν θέλω να μεγαλώσω, αυτό αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο αντικίνητρο. Αλλα τι γίνεται αν -όπως είπες- φρικάρω στην ιδέα του να κρατάω παιδάκια, γενικώς? Με οποιαδήποτε γυναίκα και αν τα κάνω?

Απίστευτες ατάκες. Θέλω να τις βάλω στην υπογραφή μου, αλλα δεν ξέρω ποια να διαλέξω :D
  • Αν είσαι με γυναίκα και δεν σκέφτεσαι το γάμο, τότε είσαι με λάθος γυναίκα.
  • Τον γάμο δεν τον κάνεις, ούτε απο ανάγκη (για να μην μείνεις μόνος) ούτε γιατί "έτσι πρέπει", ούτε γιατί "όλοι το κάνουν" (βλακείες για όσους δεν έχουν επιχειρήματα), ούτε γιατί θέλεις να αντικαταστήσεις τη μάνα σου στις δουλειές του σπιτιού (μάθε να της κάνεις μόνος σου!).
  • Τον γάμο τον κάνεις όταν μια γυναίκα θα σε εμπνεύσει, δηλαδή θα σου δώσει την εντύπωση οτι η ζωή σου μαζί της θα είναι 100% καλύτερη απο αυτή που έχεις τώρα.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

UltiMo_ έγραψε:Αλλα τι γίνεται αν -όπως είπες- φρικάρω στην ιδέα του να κρατάω παιδάκια, γενικώς? Με οποιαδήποτε γυναίκα και αν τα κάνω?
Δεν έχεις γνωρίσει ακόμα αυτή που θα σε εμπνεύσει και θα σε κάνει να ξεπεράσεις τη φρίκη. Κάποια που θα σε κάνει να της έχεις τέτοια εμπιστοσύνη ώστε να ξεπεράσεις κάθε φόβο. Δυστυχώς, οι περισσότερες κοπέλες στις μέρες μας, δεν κάνουν για γάμο και ρίχνουν την ευθύνη σε μας αποκαλώντας μας ανώριμους και ευθυνόφοβους. Μην μασάτε.
Αινείας
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

UltiMo_ έγραψε:Και επειδή φτωχαδάκια δεν θέλω να μεγαλώσω, αυτό αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο αντικίνητρο.
Ἐδῶ τίθεται ἕνα ἐρώτημα: πῶς ὀρίζονται τὰ φτωχαδάκια;
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
enias

Δημοσίευση από enias »

Haridimos έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:Και επειδή φτωχαδάκια δεν θέλω να μεγαλώσω, αυτό αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο αντικίνητρο.
Ἐδῶ τίθεται ἕνα ἐρώτημα: πῶς ὀρίζονται τὰ φτωχαδάκια;
Haridimos, μην χαλάμε το θέμα, γιατί είναι πολύ ωραίο. Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι οτι ο ορισμός "φτωχαδάκι" κατα ένα μεγάλο μέρος είναι υποκειμενικός και κατα ενα μικρότερο, προκύπτει απο την σύγκριση με ένα μέσο όρο των συνανθρώπων μας.
Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

enias έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:Αλλα τι γίνεται αν -όπως είπες- φρικάρω στην ιδέα του να κρατάω παιδάκια, γενικώς? Με οποιαδήποτε γυναίκα και αν τα κάνω?
Δεν έχεις γνωρίσει ακόμα αυτή που θα σε εμπνεύσει και θα σε κάνει να ξεπεράσεις τη φρίκη.
Εδώ θα διαφωνήσω. Εμένα δεν μου αρέσει η συμβίωση και το να κάνω παιδιά. και αυτό έρχετε πριν το να γνωρίσω τη γυναίκα.
Θα μπορούσα να παντρευτώ αν γνώριζα την υπέρτατη για μένα γυναίκα και θα το έκανα μόνο και μόνο για να μην την χάσω. Ή αν θες, για να αποκτήσω την αποκλειστικότητα μαζί της. Και στην πορεία "θα μου έβγαινε" το να θέλω να κάνω μαζί της παιδιά και οικογένεια.
Αντιθέτως οι γυναίκες γεννιούνται με έμφυτη την ανάγκη της οικογένειας. Απο το νηπιαγωγείο ονειρεύονται το πριγκιπόπουλο που θα τις κάνει πριγκιποπούλες. Πρώτα δηλαδή αποφασίζουν στα 22-25 τους να παντρευτούνε και μετά ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο άντρα που θα τις βοηθήσει να εκπληρώσουν τον μοναδικό σκοπό της ζωής τους. Ψάχνουν τον κατάλληλο δότη.

Όσο για τις ηλικίες, αυτές πιστεύω οτι έχουν αλλάξει τα πάντα. Τα παλιά τα χρόνια, γνώριζες κάποιον/κάποια στα 18 σου, ήσουν σίγουρος οτι αν τον/την παντρευτείς η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο (γιατι η ζωή σου πιο πριν δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο), και παντρευόσουν. Και φυσικά δεν είχες κάποιο παράπονο γιατι δεν είχες και κάτι καλύτερο να περιμένεις. Ούτε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Αν σε έκλεινε 20 χρόνια στη κουζίνα όσο αυτός γυρνούσε στο καπηλειό, δε θα είχες παράπονο γιατι "έτσι κάνουν όλοι". Η λέξη χωρισμός δεν υπήρχε.

Τώρα που περιμένεις μέχρι τα 25 ή μέχρι τα 30+ όπως είπες, έχεις ήδη χορτάσει απο καμμια δεκαπενταριά σχέσεις, και έχεις φτάσει σε σημείο να σου ξυνίζουν και να σου βρωμάνε όλοι. Και αν τον χωρίσεις, δεν έγινε και κάτι βρε αδερφέ. Εξάλλου ο επόμενος, περιμένει στη γωνία. Και επειδή έχεις ζήσει και 5-10 πράγματα που οι προηγούμενες γενιές, δεν τα είχανε, ο στόχος του να βρεις κάτι μέσα στο γάμο που να βελτιώσει την μέχρι τώρα ζωή σου, δυσκολεύει όλο και περισσότερο.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

UltiMo_ έγραψε:Εμένα δεν μου αρέσει η συμβίωση και το να κάνω παιδιά. και αυτό έρχετε πριν το να γνωρίσω τη γυναίκα.
Και αποκλείεις οτι αυτο μπορεί να αλλάξει χάρη σε κάποια;
UltiMo_ έγραψε:Θα μπορούσα να παντρευτώ αν γνώριζα την υπέρτατη για μένα γυναίκα και θα το έκανα μόνο και μόνο για να μην την χάσω. Ή αν θες, για να αποκτήσω την αποκλειστικότητα μαζί της. Και στην πορεία "θα μου έβγαινε" το να θέλω να κάνω μαζί της παιδιά και οικογένεια.
Αυτο που είπες, ξανασκέψου το. Σημαίνει οτι κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες και τα θέλω κάποιου άλλου. Πόσο θα κρατήσει η αυτοθυσία σου προτού το μετανοιώσεις και δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου; Οι πλειοψηφία των παντρεμένων που σου λέει "μην" έχει πάθει ακριβώς αυτό.
UltiMo_ έγραψε:Τώρα που περιμένεις μέχρι τα 25 ή μέχρι τα 30+ όπως είπες, έχεις ήδη χορτάσει απο καμμια δεκαπενταριά σχέσεις, και έχεις φτάσει σε σημείο να σου ξυνίζουν και να σου βρωμάνε όλοι.
Αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη έχει τις φωτογραφίες εκείνων που στην πιο ανώριμη και παρορμητική τους ηλικία κάνουν οικογένεια με όποιον/α βρούν μπροστά τους και το μετανοιώνουν.
UltiMo_ έγραψε:Και αν τον χωρίσεις, δεν έγινε και κάτι βρε αδερφέ.
Έγινε οτι σε κοιτάνε με μισό μάτι και οτι αν έχεις παιδιά, κανείς δεν θα θέλει να φορτωθεί ούτε αυτά, ουτε την ενδεχομένως θυελλώδη σχέση που μπορεί να έχεις με την/τον πρώην σου στο θέμα της ανατροφής, διατροφής και επισκέψεων που αφορούν το παιδί.
UltiMo_ έγραψε:ο στόχος του να βρεις κάτι μέσα στο γάμο που να βελτιώσει την μέχρι τώρα ζωή σου, δυσκολεύει όλο και περισσότερο.
Τίποτα δεν είναι εύκολο στην ζωή.
Αινείας
grigoris

Δημοσίευση από grigoris »

Souvlitsa έγραψε:

Αφού λες ότι κάνεις μια ζωή κλασσική, γιατί σε απασχολεί η ηλικία; Μάλλον είναι "ψυχολογικό" το θέμα. Να αφήσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου;
Απλά την ανέφερα.Δεν με απασχολεί η ηλικία μου.
Souvlitsa έγραψε:

Η μοναξιά είναι δύσκολο πράγμα και δεν αντέχεται.
Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

grigoris έγραψε:
souvlitsa έγραψε:Η μοναξιά είναι δύσκολο πράγμα και δεν αντέχεται.
Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Εγώ απο όσο βλέπω, οι παντρεμένοι είναι πιο μόνοι. Κλείνονται μόνοι τους στο καβούκι τους και μόνο το να κάνουν παιδιά τους βγάζει απο αυτή τη μιζέρια. Για να έχουν ένα "βάσανο" να ασχολούνται και να περνάει η ώρα τους. Έχουν σταματήσει να βγαίνουν με φίλους, έχουν σταματήσει να βγαίνουν οι δυο τους σαν ζευγάρι. Έχουν σταματήσει να είναι ερωτευμένοι. Έχουν κόψει τις πολλές παρέες, το γέλιο, το χαβαλέ, τη διασκέδαση. Και δε λέω θεωρίες και αερολογίες. Λέω ο,τι βλέπω μπροστά μου. Τους παρακαλάμε να βγούμε με το ζόρι. Αλλα μάταια. Αυτοί προτίμησαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο να μαζεύουν ευρουλάκι ευρουλάκι λεφτά για να ξεχρεώσουν τα 10 δάνεια που έχουν στο Κοτσόβολο για να ανοίξουν το φτωχικό τσαρδάκι τους. Πόσο λυπηρό....
enias έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:Εμένα δεν μου αρέσει η συμβίωση και το να κάνω παιδιά. και αυτό έρχετε πριν το να γνωρίσω τη γυναίκα.
Και αποκλείεις οτι αυτο μπορεί να αλλάξει χάρη σε κάποια;
Το να παντρευτώ επειδή το θέλω, το αποκλείω. Το να ΘΕΛΩ να κάνω παιδιά το αποκλείω. Το αν θα παντρευτώ κάποτε κατα λάθος, όχι δεν το αποκλείω καθόλου.
enias

Δημοσίευση από enias »

UltiMo_ έγραψε:Έχουν σταματήσει να βγαίνουν με φίλους, έχουν σταματήσει να βγαίνουν οι δυο τους σαν ζευγάρι. Έχουν σταματήσει να είναι ερωτευμένοι. Έχουν κόψει τις πολλές παρέες, το γέλιο, το χαβαλέ, τη διασκέδαση. Και δε λέω θεωρίες και αερολογίες. Λέω ο,τι βλέπω μπροστά μου. Τους παρακαλάμε να βγούμε με το ζόρι. Αλλα μάταια. Αυτοί προτίμησαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στο να μαζεύουν ευρουλάκι ευρουλάκι λεφτά για να ξεχρεώσουν τα 10 δάνεια που έχουν στο Κοτσόβολο για να ανοίξουν το φτωχικό τσαρδάκι τους. Πόσο λυπηρό....
Αυτές είναι παρατηρήσεις βγαλμένες απο το οπτικό πρίσμα του εργένη. Όμως, αν το δεις απο την άλλη πλευρά, τα κριτήρια είναι διαφορετικά. Ισως δεν βγαίνουν με φίλους αλλα πηγαίνουν στα σπίτια άλλων ζευγαριών και κάνουν παρέα με άτομα με τα οποία έχουν κοινά ενδιαφέροντα (πχ το επίπεδο των σχολείων/φροντιστηρίων των παιδιών τους). Το τσαρδάκι τους είναι φτωχό και καταχρεωμένο, άλλα γι΄αυτούς είναι τόσο ζεστό και οικείο που δεν θα το άλλαζαν με τίποτα και είναι ευτυχισμένοι σε αυτό.

Προς θεού, δεν λέω οτι πάντα είναι έτσι η κατάσταση, αλλά υπο κανονικές συνθήκες, σε ενα πετυχημένο γάμο και μια πετυχημένη οικογένεια, κάπως έτσι είναι.
UltiMo_ έγραψε:Το αν θα παντρευτώ κάποτε κατα λάθος, όχι δεν το αποκλείω καθόλου.
Ωχ!!! :shock: :shock: :shock: Τι δήλωση είναι αυτή; :?
Πρόσεχε βρε αδερφέ... μην κάνεις καμιά τέτοια βλακεία...

Δυο ενδιαφέροντα φίλμ πάνω στο θέμα που συζητούμε...

The Family Man
The Family Man trailer

Up In The Air
Up In The Air trailer
Up In The Air trailer2

Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα DVD clubs.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”