Γαμος. Υπερ και Κατά

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
UltiMo_

Re: Γαμος. Υπερ και Κατά

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Ok. Όποιος παντρευτεί πρώτος, κερνάει τσίπουρα

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εγώ να το κάνω και χωρίς γάμο.... Γιατί αν περιμένεις να κεράσω στο γάμο μου σώθηκες. Χωρίς να σημαίνει πως είμαι κατά. Μόνο που για μένα γάμος είναι ένα άλλο πράγμα από αυτό που ο κόσμος νομίζει ως γάμο.

Ο γάμος δεν είναι ένα συμβόλαιο συμβίωσης είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

ΜΑΖΙ Ή ΜΟΝΟΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ...

Ο θεσμός του γάμου και η αμφισβήτησή του από τις νεότερες γενιές είναι το θέμα του επεισοδίου της εκπομπής «ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Στο επεισόδιο παρουσιάζεται έρευνα στην οποία οι ερωτώμενοι νέοι και νέες λένε τη γνώμη τους για το θεσμό του γάμου, με τους περισσότερους να ταλαντεύονται μεταξύ του συμβιβασμού να ενταχθούν σε έναν μη ουσιαστικό γάμο και της επιθυμίας τους να δημιουργήσουν οικογένεια, για τα κοινωνικά στερεότυπα των παλαιότερων που προσπαθούν να τα διορθώσουν-κυρίως σε ό, τι αφορά τη θέση της γυναίκας-, για τον οικονομικό παράγοντα στις σχέσεις και στην οικογένεια. Εξετάζονται ζητήματα όπως της ισότητας και της δίκαιης διαμοίρασης εργασιών και υποχρεώσεων μεταξύ του ανδρογύνου, του οικονομικού σκέλους, της παρέμβασης τρίτων, της επιδίωξης απόκτησης απογόνων και της ανάγκης για συντροφικότητα, των ιδανικών τρόπων επίλυσης των προβλημάτων και της δυνατότητας επιβίωσης του θεσμού. Η διδάκτωρ Ψυχολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων ΧΑΡΙΣ ΚΑΤΑΚΗ σχολιάζει τη ριζική αναθεώρηση των-ταυτόσημων παλαιότερα-εννοιών της οικογένειας και του γάμου, τη διαφορετική σημασία του οικονομικού παράγοντα ανά τις εποχές σε σχέση με το θεσμό και τη διάκριση της ισότητας των δύο φύλων σε κοινωνικό επίπεδο και εντός της συζυγικής στέγης.

http://www.ert-archives.gr/V3/public/ma ... utostart=0
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Δημοσίευση από erling »

ultimo_ το λεωφορείο το έχεις μόνος σου ή μαζί με άλλον?
Μαζί με άλλον αν θυμάμαι καλά.
Αν λοιπόν την ώρα που χαλαρώνεις ακούγοντας μουσική ή χαβαλεδιάζοντας με φιλαράκια σου σε πάρει τηλέφωνο ο συνέταιρός σου και σου πει "Δεν είμαι καλά, έλα πάρε το λεωφορείο" θα πας ή θα συνεχίσεις να ηρεμείς;
Μάλλον θα πας.

Γιατί λέω τα παραπάνω? Για να σου δείξω πως περιορισμούς έχουμε πολλούς. Το θέμα είναι οι περιορισμοί αυτοί να μην μας χαλάνε. Και δεν θα μας χαλάνε όταν υπάρχει αυτό το κάτι που σου εύχομαι να το βρεις κάποια στιγμή. Διότι θα το βρεις δεν μπορεί. Διότι πολλοί είχαμε τις δικές σου απόψεις... ;) :biritses
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Κοιτα, αν αναγκαστώ να πάω στη δουλειά για εξυπηρέτηση του συνέταιρου ή να τον αλλάξω νωρίτερα, ή να το αλλάξουμε πρωί-απόγευμα, δε θα μου αρέσει, θα με ξεβολέψει, αλλα θα το κάνω γιατι μου αρέσει να εξυπηρετώ τους άλλους όταν μου ζητάνε χάρη. Εξάλλου αυτή τη χάρη ίσως να μου την ανταποδώσει κάποτε, αν το έχω ανάγκη, και να πατσίσουμε.
Τώρα για το γάμο, δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να αναγκαστώ να ξεβολευτώ απο την απεριόριστη ηρεμία που έχω στη ζωή μου, γιατι εκει δεν έχω σαν ανταπόδοση κάποιο όφελος. Θα βάλω τους περιορισμούς που λες απλά και τίποτα άλλο. Θα αναγκάσω τον εαυτό μου σε δυσκολίες, σε περιορισμούς, σε καθημερινό αγώνα με την τσέπη μου και τα νεύρα μου και κανείς δε θα μου ανταποδώσει τα αρνητικά που έχω υποστεί. Και οι παλιοί καλοί καιροί δε θα γυρίσουν πίσω

Όσο για το οτι "πολλοί είχαμε τις δικές σου απόψεις..." Εγώ δε σκοπεύω να γίνω ένας απο εσάς τους πολλούς τους προδότες που ξεστρατήσατε :D . Θα μείνω πιστός σε οτι έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Του το χρωστάω
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εκεί που είσαι ήμασταν και εκεί που είμαστε θα έρθεις... Είπαμε μεγάλο λόγο μη πεις... :lol:
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Ναι αλλα τόσες μέρες όλοι μου λέτε "εδώ που είμαι θα ρθεις, θα σου τύχει, θα την πατήσεις, πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις, πρέπει να μπεις σε περιορισμούς.."
ΥΠΕΡ του γάμου, είναι κανένας σας τελικά ή όχι?
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

UltiMo_ έγραψε:Τώρα για το γάμο, δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να αναγκαστώ να ... ...
Ἀν βρεθεῖ κάποια στὸν δρόμο σου γιὰ τὴν ὁποία πιστεύεις ὄτι ἀξίζει νὰ δεσμευτεῖς καὶ νὰ στερηθεῖς μέος τῆς ἐλευθερίας σου τότε θὰ τὸ κάνεις.
UltiMo_ έγραψε:ΜΑΖΙ Ή ΜΟΝΟΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ...

... ...τη διαφορετική σημασία του οικονομικού παράγοντα ανά τις εποχές σε σχέση με το θεσμό και τη διάκριση της ισότητας των δύο φύλων σε κοινωνικό επίπεδο και εντός της συζυγικής στέγης.
Ὡς ἀνέφερε ὁ Macpap ὁ γάμος εἶναι ἕνα θρησκευτικὸ μυστήριο. Αὑτὸ δὲν προϋποθέτει δαπάνες γιὰ κουστούμια, γραβάτες, νυφικά, ἀνθοστολισμοὺς καὶ λοιπὰ κερατιάτικα.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Haridimos έγραψε:Ἀν βρεθεῖ κάποια στὸν δρόμο σου γιὰ τὴν ὁποία πιστεύεις ὄτι ἀξίζει νὰ δεσμευτεῖς καὶ νὰ στερηθεῖς μέρος τῆς ἐλευθερίας σου τότε θὰ τὸ κάνεις.
Οι πρόγονοι μου έχουν θυσιάσει τις ζωές του για την ελευθερία μου, και εγώ θα επιλέξω να την στερηθώ? Να βγάλω τα μάτια μου μόνος μου? Δεν θα είσαι με τα καλά σου. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια (τόσο δε κρατάει περίπου?), σκλαβιά και φυλακή.
Haridimos έγραψε:Ὡς ἀνέφερε ὁ Macpap ὁ γάμος εἶναι ἕνα θρησκευτικὸ μυστήριο. Αὑτὸ δὲν προϋποθέτει δαπάνες γιὰ κουστούμια, γραβάτες, νυφικά, ἀνθοστολισμοὺς καὶ λοιπὰ κερατιάτικα.
Δεν είναι μόνο αυτά τα έξοδα. Εγώ πχ τα λεφτά που βγάζω τώρα, θα τα βγάζω για πάντα. Ούτε αύξηση θα μου δώσει κανείς, ούτε bonus. Αντιθέτως θα αυξάνεται κάθε τρία χρόνια το ΤΕΒΕ. Δυσκολεύομαι να φανταστώ οτι απο αυτό το ρημάδι το πορτοφόλι απο το οποίο τρώω, θα πρέπει εκτός απο εμένα να ζήσουν άλλοι τρεις.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Αν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μας θυμηθείς μέχρι τότε... :P :biritses
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”