Γαμος. Υπερ και Κατά

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
enias

Re: Γαμος. Υπερ και Κατά

Δημοσίευση από enias »

Καλά ρε παιδιά, μην το έχετε και σίγουρο και τον πρήζετε το άνθρωπο. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτό το "κάτι" δεν το βρήκανε ποτέ και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Στο σόι μου είχα αρκετά τέτοια παραδείγματα.

Ειδικά αν θέλεις να το αποφύγεις κιόλας μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες. Και αυτό το "αποφεύγω" πλέον με την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, τείνει να γίνει κανόνας. Κάπου ο ultimo σε ένα ποσοστό, έχει και λίγο δίκιο. Δύσκολα θα πειστείς σήμερα οτι μέσα απο ένα γάμο η ζωή σου θα γίνει καλύτερη γιατί τα προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι τεράστια.

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά της αδερφής μου και των ζευγαριών που γνωρίζω, συγγενών και φίλων και βλέπω τα προβλήματα (οικονομικά, σχολειά-φροντιστήρια-σπουδές, νοσοκομεία-παιδίατροι κτλ) τόσο αρχίζω να απομακρύνομαι απο την ιδέα και αρχίζω πλέον να πιστεύω οτι τα πλεονεκτήματα της μοναξιάς είναι πολύ περισσότερα ζώντας στην Ελλάδα. Ίσως μόνο ο γάμος χωρίς παιδιά, να είναι κάπως καλύτερα, άλλα τότε ποιο το νόημα της τέλεσής του;

Έχετε ιδέα πόσο κάνουν τα παιδικά ρούχα και κάθε πότε πρέπει να παίρνεις καινούργια γιατί το σώμα των παιδιών αλλάζει πολύ γρήγορα; Σκέτη φρίκη! :shock:

Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Επειδή το 99% των αντρών παντρεύονται (ίσως το ποσοστό να είναι υπερβολικό, ίσως όμως και να μην είναι) δεν σημαίνει πως το υπόλοιπο 1% ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ να παντρευτεί. Άρα αυτό το "εδώ που είμαι θα έρθεις" δε μου λέει κάτι.
Εκτός και αν εννοείτε "Όπως την πατήσαμε εμείς, θα την πατήσετε όλοι σας. Μουαχαχα -χαιρέκακο γέλιο-"
Λες και όλοι σας παντρευτήκατε κατα λάθος άρα και οι υπόλοιποι καταλάθος θα παντρευτούμε.
Γιατι πρέπει οπωσδήποτε ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ να θέλουν το γάμο και να βρίσκουνε το νόημα σε αυτόν?

Επιμένω πάντως να ζητάω απο εσάς επιχειρήματα (υπάρχουν άραγε?) και όχι φράσεις του τύπου "θα την πατήσεις θες δε θες και θα πεις κι ενα τραγούδι". Εκτός φυσικά αν το μετανιώσατε που παντρευτήκατε.

Όσο για τα παιδιά, ξαναλέω οτι γάμος=παιδιά. Αλλιώς αυτό δεν είναι οικογένεια, είναι σκέτη κρεβατομουρμούρα :D
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

UltiMo_ έγραψε:Επειδή το 99% των αντρών παντρεύονται (ίσως το ποσοστό να είναι υπερβολικό, ίσως όμως και να μην είναι)
Πολλά λες. Ειδικά δε για το φόρουμ, μάλλον ούτε το 70%! :lol:
UltiMo_ έγραψε:Γιατι πρέπει οπωσδήποτε ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ να θέλουν το γάμο και να βρίσκουνε το νόημα σε αυτόν?
Εγώ εδώ συμφωνώ μαζί σου οτι δεν ισχύει το "ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ", άλλα μην αποκλείεις τον εαυτό σου προκαταβολικά. Μπορεί να σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις όπως στους άλλους (όχι ΟΛΟΥΣ)
UltiMo_ έγραψε:Επιμένω πάντως να ζητάω απο εσάς επιχειρήματα (υπάρχουν άραγε?)
Δεν υπάρχουν, άλλα είναι αυτό το πράγμα που επηρεάζει τον εγκέφαλο και αυτά που κάποτε σου φαίνονταν χαζά και ανούσια αρχίζουν να σου αρέσουν και το αντίστροφο. Είναι ψυχολογικό φαινόμενο. Δεν πάει με τη λογική. Το κακό είναι οτι όπως σου έρθει, μετά απο καιρό μπορεί να σου φύγει. Οι σχέσεις αυτές είναι σαν την γλάστρα που θέλει πότισμα. Αλλιώς μαραίνονται.
UltiMo_ έγραψε:Όσο για τα παιδιά, ξαναλέω οτι γάμος=παιδιά. Αλλιώς αυτό δεν είναι οικογένεια, είναι σκέτη κρεβατομουρμούρα :D
Υπάρχουν και θετικά. Το κρεβάτι είναι επανδρωμένο με πρόσωπο του άλλου φύλου (και θεωρητικά διαθέσιμο) 365 μέρες το χρόνο, μείον κάτι μέρες διακοπή "δια τεχνικούς λόγους" :)
Αν όμως οι διακοπές συνεχιστούν, τότε έχεις πέσει σε ελαττωματική παρτίδα και χρειάζεται αντικατάσταση. :mrgreen:
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Ο γάμος είναι ένα θρησκευτικό μυστήριο. Αυτά που περιγράφετε και οι δύο είναι συμβίωση δύο ανθρώπων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

Το θέμα με το πόσο στοιχίζουν τα παιδιά είναι θέμα του πως βλέπει κανείς την υποχρέωσή του προς αυτά... Και σίγουρα δεν έχει σχέση με το θέλω να κάνω παιδιά ή όχι. Τα παιδιά δεν είναι ένα ακριβό αυτοκίνητο που δεν το αγοράζω διότι δεν έχω να το πληρώσω. Βλέπε όλες αυτές τις οικογένειες που είναι πολύτεκνες... Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας...

Αν λοιπόν το απλουστεύσουμε δεν χρειάζεται να παντρευτεί κανείς για να περνάει άσχημα έτσι όπως το θέτει ο Ultimo_! Μπορεί και συζώντας με κάποιον. Μπορεί να περνάει άσχημα ακόμα και μόνος του χωρίς να έχει σύντροφο καν...

Ultimo_ κανένας δεν θα σου πει να παντρευτείς ή όχι διότι ..... Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται ζευγάρια και αποφασίζουν να ζήσουν ένα μέρος ή όλη την ζωή τους μαζί δεν έχει καλούπια. Μπορεί να κυμαίνεται από συντροφικότητα μέχρι συμφέρον... Και δεν έχει και καμία σημασία γιατί το κάνει ο καθένας...

Σίγουρο είναι ένα! Οταν έρθει αν έρθει η ώρα θα το καταλάβεις... Και τότε θα ξέρεις και γιατί το κάνεις...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Macpap, πολύ το μπουρδούκλωσες το θέμα. Γράφεις θεωρίες που λίγο έχουν να κάνουν με το πως βιώνει κάποιος το όλο ζήτημα.
Μπορεί κάποιος να έχει πολύ καλή διάθεση να κάνει και 7 παιδιά, άλλα όταν πάει μετά να αντιμετωπίσει πρακτικά προβλήματα του φεύγει η μαγκιά. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ένας προγραμματισμός αν δεν θέλεις να καταλήξεις να μισείς την ζωή που διάλεξες.
Αινείας
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

enias 365 μέρες το χρόνο? Ούτε οι φοιτητές δεν είναι τόσο "διαθέσιμοι". Μήπως τα παραλές?

Ξέρεις ποια είναι η ομοιότητα του εργένη και του παντρεμένου? Και οι δύο πιστεύουν, οτι ο αλλος γ....... :lol:

Ρε μακπαπ την οικογένεια, την δημιουργία αυτής και όλα τα παρελκόμενα που αυτή συνεπάγεται. Αυτό εννοούμε. Όχι την εκκλησία και το γλέντι που γίνεται το ίδιο βράδυ. Αλλα όλη την υπόλοιπη ζωή σου μετά απο την εκκλησία. Απλά έτσι έχει επικρατήσει να το λέμε. Μην κολλάμε στις λέξεις. Ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατι και για το γάμο σαν μυστήριο, είμαι υπερβολικά ΚΑΤΑ γιατι είναι λεφτά πεταμένα στο νεροχύτη αλλα τέλος πάντων...

Να σου πω εγώ γιατι τα ζευγάρια μένουν μαζί? Γιατι είναι ερωτευμένα. Ο έρωτας όμως κρατάει 2, 3, άντε 4 χρόνια το πολύ. Μετά βαριέσαι. Έλα όμως που μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει έρθει και το παιδί! Και μετα που χρόνος για έρωτες? Έλα όμως που έφτασες στο σημείο χωρίς γυρισμό και πλέον με το παιδί δύσκολα χωρίζεις.. Και περιμένεις μέχρι να πάει δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, στρατό, πανεπιστήμιο. Μια ζωή χωρίς έρωτα, αγάπες και λουλούδια, γιατι αυτά είναι για τους φοιτητές και τα παιδάκια. Περιμένεις 25 χρονάκια για να καταφέρεις να ξαναζήσεις τη ζωή σου και να κάνεις πράγματα για σένα και όχι μια ζωή να πληρώνεις τα παιδιά σου. Αλλα πολύ αργά όμως. Έχεις ήδη γεράσει.-

Όσο για το συμφέρον, σαν να έχεις δίκιο.. Αν μου βρείτε και μένα καμμία με γίδια και χωράφια, ίσως να αλλάξω γνώμη :lol: Ποιος τις χέζει και τις θεωρίες όταν έχεις γίδια! :lol:
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

UltiMo_ έγραψε:enias 365 μέρες το χρόνο? Ούτε οι φοιτητές δεν είναι τόσο "διαθέσιμοι". Μήπως τα παραλές?
Εντάξει μωρε... θεωρητικά λέμε τώρα... :D
UltiMo_ έγραψε:Ξέρεις ποια είναι η ομοιότητα του εργένη και του παντρεμένου? Και οι δύο πιστεύουν, οτι ο αλλος γ....... :lol:
Χαχα!!! Καλοοο!! :biritses
UltiMo_ έγραψε:Ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατι και για το γάμο σαν μυστήριο, είμαι υπερβολικά ΚΑΤΑ γιατι είναι λεφτά πεταμένα στο νεροχύτη αλλα τέλος πάντων...
Και λίγα λες... :roll:
UltiMo_ έγραψε:Να σου πω εγώ γιατι τα ζευγάρια μένουν μαζί? Γιατι είναι ερωτευμένα. Ο έρωτας όμως κρατάει 2, 3, άντε 4 χρόνια το πολύ. Μετά βαριέσαι. Έλα όμως που μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει έρθει και το παιδί! Και μετα που χρόνος για έρωτες? Έλα όμως που έφτασες στο σημείο χωρίς γυρισμό και πλέον με το παιδί δύσκολα χωρίζεις.. Και περιμένεις μέχρι να πάει δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, στρατό, πανεπιστήμιο. Μια ζωή χωρίς έρωτα, αγάπες και λουλούδια, γιατι αυτά είναι για τους φοιτητές και τα παιδάκια. Περιμένεις 25 χρονάκια για να καταφέρεις να ξαναζήσεις τη ζωή σου και να κάνεις πράγματα για σένα και όχι μια ζωή να πληρώνεις τα παιδιά σου. Αλλα πολύ αργά όμως. Έχεις ήδη γεράσει.-
Με συγχωρείτε...
Πρέπει να πεταχτώ μέχρι το φαρμακείο να πάρω αντικαταθλιπτικά με αυτά που διάβασα έτσι όλα μαζεμένα :?
UltiMo_ έγραψε:Αν μου βρείτε και μένα καμμία με γίδια και χωράφια, ίσως να αλλάξω γνώμη :lol: Ποιος τις χέζει και τις θεωρίες όταν έχεις γίδια! :lol:
Η χρηματοοικονομία πέθανε, επιστρέφουμε στις πραγματικές αξίες. :mrgreen:
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

UltiMo_ έγραψε:...Ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατι και για το γάμο σαν μυστήριο, είμαι υπερβολικά ΚΑΤΑ γιατι είναι λεφτά πεταμένα στο νεροχύτη αλλα τέλος πάντων...
Λάθος!!! Δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τίποτε!!! Απολύτως τίποτε... Και ο γάμος ΕΙΝΑΙ θρησκευτικό μυστήριο. Δυστυχώς όμως παρεξηγείται με το συμβόλαιο συμβίωσης που είναι ο πολιτικός γάμος... Πάμε παρακάτω!!!
UltiMo_ έγραψε:...Να σου πω εγώ γιατι τα ζευγάρια μένουν μαζί? Γιατι είναι ερωτευμένα...
Λάθος!!! ΟΛΑ τα ζευγάρια δεν μένουν μαζί γιατί είναι ερωτευμένα. Συνήθως μένουν γιατί ο ένα αγαπάει τον άλλο (για τους δικούς του λόγους βέβαια). Και η αγάπη δεν τελειώνει σε μερικά χρόνια, όταν έχει βάσεις στερεότερες από το sex.
UltiMo_ έγραψε:... Μια ζωή χωρίς έρωτα, αγάπες και λουλούδια, γιατι αυτά είναι για τους φοιτητές και τα παιδάκια...
Λάθος!!! Εχεις δει γέρους 60-70-80 χρονών να είναι με τον ίδιο άνθρωπο 50 χρόνια και να τον κοιτάνε στα μάτια λες και μόλις τον γνώρισαν? Εγώ έχω δει πολλούς. Αλλά πρέπει να τους προσέξεις διότι δεν κάνουν θόρυβο!!!

Το να κάνεις παιδιά δεν είναι αγκαρία... Αν το βλέπεις έτσι μη κάνεις ποτέ,,, Δεν σε υποχρεώνει κανείς...

Όσο για αυτή με τα γίδια και τα λεφτά! Το αντέχεις? Να είσαι υποχείριο μόνο και μόνο για τα γίδια της?

-> enias τα πρακτικά προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι συνήθως τα δημιουργούμε οι ίδιοι στην προσπάθεια να δείξουμε πως είμαστε δήθεν καλλίτερου από τους άλλους. Ενα παιδάκι δεν έχει αίσθηση τι είναι ένα παπούτσι addidas και τι ένα elviela. Οι γονείς του είναι που καμαρώνουν σαν τα γύφτικα σκεπάρνια επιδεικνύοντας τα παπουτσάκια και τα καροτσάκια στους φίλους τους. Και φυσικά κάποια στιγμή αυτό περνάει και στα παιδιά. Δεν είναι απαραίτητο τα παιδιά να κάνουν ούτε ιδιαίτερα φροντιστήρια ούτε να μάθουν πιάνο ούτε να πηγαίνουν σε 42 δραστηριότητες (από καράτε μέχρι ποδόσφαιρο περνώντας από την ιστιοπλοΐα και την ζωγραφική) που συνήθως είναι επί πληρωμή και περισσότερο επειδή αρέσει στους γονείς... Οι γονείς είναι που αγχώνονται να σπουδάσει ο υιός τους... Και πάλι από βίτσιο όχι ότι θα περάσει καλλίτερα. Αυτή την μούρλια με την επιδειξιμανία μόνο εμείς οι Έλληνες την έχουμε! Και φυσικά στοιχίζει ακριβά η επίδειξη.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

MacPap έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:...Ας μην το πιάσουμε αυτό το θέμα γιατι και για το γάμο σαν μυστήριο, είμαι υπερβολικά ΚΑΤΑ γιατι είναι λεφτά πεταμένα στο νεροχύτη αλλα τέλος πάντων...
Λάθος!!! Δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τίποτε!!! Απολύτως τίποτε... Και ο γάμος ΕΙΝΑΙ θρησκευτικό μυστήριο.
Λάθος. Γάμος είναι ένα μεγάλο γλέντι. Και είναι κάτι που το θέλει η γυναίκα. Κανένας άντρας, όσο ερωτευμένος και αν είναι, δεν ονειρεύεται μια μεγάλη δεξίωση. Και η γυναίκα δε θα συμβιβαστεί ποτέ με έναν γάμο στον οποίο "δε θα πληρώσεις τίποτα". Εξάλλου τσιγκουνιά με το καλημέρα δεν γίνεται.
Άρα?
Ο γάμος είναι ένα πανάκριβο ανούσιο γλέντι, που το κάνεις με το ζόρι (αυτό όχι απαραίτητα) και που καλείς τους γνωστούς των γονιών σου, και όχι τους δικούς σου. Προετοιμασίες μηνών και απίστευτα έξοδα για ένα "πάρτυ" που θα κρατήσει ένα βράδυ. Προτιμώ το δημαρχείο, και με τα λεφτά να πάρω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Τα ίδια έξοδα είναι περίπου
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Κατ αρχάς όλα αυτά που περιγράφεις δεν είσαι υποχρεωμένος να τα κάνεις θέλεις και τα κάνεις...

Κατά δεύτερον θα σου συνιστούσα να αλλάξεις γνωριμίες δεν είναι όλοι έτσι... ;)
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”