Γαμος. Υπερ και Κατά

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
rasPUTIN
Site Admin

Re: Γαμος. Υπερ και Κατά

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Συζήτηση κάνουμε, ποιὸ τὸ πρόβλημα;

Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
erling

Δημοσίευση από erling »

Το "πρόβλημα" ξέρεις ποιο είναι;
Πως μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έξω από διάφορους τυχάρπαστους/λωποδύτες/λαμόγια/κοκ, με τα προβλήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει ένα παιδί.
Πως ενώ όλη την υπόλοιπη ημέρα είμαστε μέσα στις υποχωρήσεις και στην πίεση, θέλουμε όταν θα πάμε σπίτι μας να κινείται ο κόσμος γύρω μας.
Πως ενώ μας πρήζουν τα ούμπαλα όλη την ημέρα έξω και κάνουμε μόκο, θέλουμε όταν πάμε σπίτι να είναι σούζα όλοι.
Και αφού τα προβλήματα ενός παιδιού είναι βαρύτερα από τα άλλα, αφού δεν μπορεί να είναι όλοι σούζα στο σπίτι, αφού είναι αδύνατο να γυρίζει ο κόσμος γύρω μας, ας κάνουμε εργένικη ζωή.
Αλλά το βασικό συστατικό όλων των παραπάνω είναι ένα και μόνο ένα.
Το ΕΓΩ._
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

UltiMo_ έγραψε:Δεν τίθεται θέμα διδασκαλίας, αλλα ανταλλαγής απόψεων. Ακούστηκε η μεν, ακούστηκε και η δε. Γιατι πρέπει να προσβάλεις τους συνομηλιτές σου λέγοντάς τους ξεροκέφαλους και ανεπίδεκτους μαθήσεως? Αν και προσωπικά πιστεύω οτι ένας εργένης έχει πολλά περισσότερα πράγματα να σας διδάξει για την ζωή. Ή έστω να σας τα ξαναθυμίσει..
Γιατι δηλαδή πρέπει να μου χαμογελάσει ένα παιδί ή να με ζεστάνει μια αγκαλιά για να με κάνει να ξεχάσω τα βάσανά μου, ενώ υπάρχει ο καλύτερος τρόπος, να μην δημιουργήσω καν αυτά τα βάσανα εξ'αρχής?
Επειδή όσοι με ξέρουν καλά θα σου πουν πως όταν μιλάω (ειδικά εγγράφως) ακριβολογώ σε βαθμό διαστροφής και προσέχω πολύ τα λόγια μου. Θα σου πω τα εξής.

1) Δεν προσέβαλα κανένα! Εγώ μίλησα για "old dogs" (δηλαδή γέρικα σκυλιά) και δεν νομίζω να εμπίπτεις στην κατηγορία αυτή (εκτός και αν αισθάνεσαι έτσι). Σε κάθε περίπτωση αληθεύει πως δύσκολα αλλάζει κανείς συνήθειες σε μεγάλους (σε ηλικία) ανθρώπους.
2) Εγώ δεν αναφέρθηκα σε κανένα ως ανεπίδεκτο μαθήσεως και ξεροκέφαλο. Εγώ είπα πως ΚΑΠΟΙΟΣ δεν μπορεί να μάθει σε κάποιο. Ο δάσκαλος δεν μπορεί να διδάξει όχι ο μαθητής δεν μπορεί να διδαχθεί.
3) Δεν ξέρω τι μπορεί ένας εργένης να μας διδάξει ή να ξαναθυμίσει. Απλώς θα σου υπογραμμίσω πως ΜΙΛΑΣ σε ένα εργένη (και αναφέρομαι σε μένα).
4) Οσον αφορά για την ταύτιση των βασάνων με την δημιουργία οικογένειας ή παιδιών. Μην το κάνεις αν δεν θες. ΔΕΝ σε υποχρεώνει κανείς. ΕΣΥ ζήτησες την γνώμη των άλλων και στην έδωσαν.

Για όλα τα ανωτέρω και δια ταύτα, πριν εξαπολύσεις κατηγορίες πως σε προσέβαλαν, πρώτα να βεβαιώνεσαι πως ΕΣΥ κατάλαβες τι γράφουν οι άλλοι! ;)
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

Μην ανεβάζετε τους τόνους ρε παιδιά, σεβαστές όλες οι απόψεις.
Μην κρίνετε ο ένας τον άλλον, απλά εκφράστε αυτό που πιστεύετε.
erling έγραψε:Πως μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έξω από διάφορους τυχάρπαστους/λωποδύτες/λαμόγια/κοκ, με τα προβλήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει ένα παιδί.
Τα προβλήματα δεν ζυγίζονται, δεν είμαι μετρήσιμο μέγεθος.
erling έγραψε:Πως ενώ όλη την υπόλοιπη ημέρα είμαστε μέσα στις υποχωρήσεις και στην πίεση, θέλουμε όταν θα πάμε σπίτι μας να κινείται ο κόσμος γύρω μας.Πως ενώ μας πρήζουν τα ούμπαλα όλη την ημέρα έξω και κάνουμε μόκο, θέλουμε όταν πάμε σπίτι να είναι σούζα όλοι.
Αυτό το παθαίνουν οι παντρεμένοι-μετανιωμένοι (και δεν είναι λίγοι). Οι εργένηδες, απλά εκτιμούμε περισσότερο, ένα άδειο σπίτι. Και μας αρέσει, το προτιμούμε. Είναι επιλογή και μάλιστα πολύ πιο υπεύθυνη απο τον μετανιωμένο οικογενειάρχη που τους θέλει όλους σούζα στο σπίτι.
erling έγραψε:Και αφού τα προβλήματα ενός παιδιού είναι βαρύτερα από τα άλλα, αφού δεν μπορεί να είναι όλοι σούζα στο σπίτι, αφού είναι αδύνατο να γυρίζει ο κόσμος γύρω μας, ας κάνουμε εργένικη ζωή.Αλλά το βασικό συστατικό όλων των παραπάνω είναι ένα και μόνο ένα.Το ΕΓΩ.
Το σημαντικό, είναι να είσαι ευτυχισμένος με τις επιλογές σου και να μην κάνεις πράγματα για να ικανοποιήσεις άλλους πιέζοντας τον εαυτό σου. Το ΕΓΩ σε κάνει 100% ευτυχισμένο και δεν είναι κακό. Στις υποχωρήσεις, πάντα κάποιο ποσοστό χάνεις στις παραχωρήσεις.

@ultimo υπερβολικό και κακόγουστο το βιντεάκι. Σου έχω άλλο, καλύτερο παρακάτω ;)

Όσοι θέλουν οικογένειες και παιδάκια, μπράβο τους, με γεια τους με χαρά τους. Μόνο να μην πρήζουν τους άλλους και να τους κακοχαρακηρίζουν γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμά τους. Οι λέξεις γεροντοκόρη και γεροντοπαλίκαρο αποσκοπούσαν πάντα στο να εκτονωθούν αυτοί που παντρεύτηκαν και ζηλεύουν τους ελεύθερους. Είναι σχεδόν ρατσιστικό αν το σκεφτείς.

Αφιερωμένο εξαιρετικά, στον ultimo... Να ζήσουν οι εργένηδες! :biritses

Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:Μόνο να μην πρήζουν τους άλλους...
Κανείς δεν πρίζει κανένα ... Η γνώμη τους ζητήθηκε... ΚΑΙ εδώθηκε.
enias έγραψε:... και ζηλεύουν τους ελεύθερους. Είναι σχεδόν ρατσιστικό αν το σκεφτείς... Να ζήσουν οι εργένηδες!
Δεν είναι όλοι Παντρεμένοι που απαντούν...
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Ούτε ανέβασα τους τόνους και πολύ περισσότερο ούτε χαρακτήρισα κανέναν.
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

υ.γ. Αφού υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα ή σημαντικά και ασήμαντα προβλήματα, υπάρχει τρόπος μέτρησης τους.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

erling έγραψε:Αφού υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα ή σημαντικά και ασήμαντα προβλήματα, υπάρχει τρόπος μέτρησης τους.
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Αλλα αν υπάρχει "προβληματικό" και όμορφο πρόβλημα. Για μένα το πρόβλημα είναι πρόβλημα και πάντα δημιουργεί... πρόβλημα :astrakia Είτε είναι μέσα στο σπίτι, είτε είναι ο λωποδύτης έξω.
Πώς γίνεται όμως να βαφτίζεις ένα πρόβλημα σου, όμορφο. πχ ποτέ δεν κατάλαβα πως μερικοί θεωρούνε, οτι το να ξυπνήσουν 3 φορές μέσα στη μαύρη νύχτα για να ξεσκατίσουν, θεωρούνε οτι τους ομορφαίνει τη ζωή..

enias δεν το είχα υπόψιν το κομμάτι, θα γίνει ο νέος μου ύμνος :D :biritses
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Δημοσίευση από erling »

Δεν νομίζω να είπα αυτό. Είπα πως το ξεχνάς βλέποντας το χαμόγελο του....
Τέλος πάντων.
Απόψεις είναι, θεμιτό να έχει ο καθένας.
Εγώ βέβαια μιλάω με βιώματα.
Επίσης, αν κάποιον τον έχει κουράσει ο γάμος και δεν κάνει τίποτα περί αυτού, τότε κάποιος λόγος είναι που αδρανεί. Μήπως τον βολεύει αυτή η κατάσταση?
Αυτό όμως που είχα πει αρχικά είναι πως αλλιώς σκέφτεται κάποιος σήμερα και αλλιώς μετά από χρόνια.
Και δεν αναφέρομαι στα γηρατιά.....
Εικόνα - Το blog μου
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:
enias έγραψε:Μόνο να μην πρήζουν τους άλλους...
Κανείς δεν πρίζει κανένα ... Η γνώμη τους ζητήθηκε... ΚΑΙ εδώθηκε.
enias έγραψε:... και ζηλεύουν τους ελεύθερους. Είναι σχεδόν ρατσιστικό αν το σκεφτείς... Να ζήσουν οι εργένηδες!
Δεν είναι όλοι Παντρεμένοι που απαντούν...
Ρε σεις, παρεξηγήσατε! Δεν μιλάω για τα μέλη του φόρουμ! :?

Βασικά... κάτι συγγενολόια είχα υπ' όψιν μου όταν το έγραψα... Το πιο ακραίο που άκουσα μια φορά είναι η φράση "όσοι δεν κάνουν οικογένεια ως τα 30 πρέπει να τους τουφεκίζουν. Άχρηστοι άνθρωποι." :shock:
erling έγραψε:Αυτό όμως που είχα πει αρχικά είναι πως αλλιώς σκέφτεται κάποιος σήμερα και αλλιώς μετά από χρόνια.
Σε αυτό δεν διαφωνώ άλλα ισχύει και αντίστροφα απ' όπως το εννοείς. Κάποτε φλέρταρα έντονα με την ιδέα του να παντρευτώ (κάποια συγκεκριμένη) άλλα τελικά για κάποιους λόγους δεν συνέβη. Τώρα όμως, σε μεγαλύτερη ηλικία, βλέπω οτι αν το έκανα μάλλον θα το είχα μετανοιώσει.

Αυτή η τύφλωση που παθαίνει ο εγκέφαλος και βλέπει "γλυκά προβλήματα" όπως "γλυκά ελαττώματα" στο σύντροφο με τον οποίον έχουμε δαγκώσει τη λαμαρίνα, είναι πολύ επικίνδυνη άλλα ευτυχώς, όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο μειώνεται η φαντασία του ανθρώπου και αυξάνεται ο ρεαλισμός. Γι αυτό και οι μεγάλοι παντρεύονται με δυσκολία και αν το κάνουν, χωρίζουν με μεγάλη ευκολία.
UltiMo_ έγραψε:enias δεν το είχα υπόψιν το κομμάτι, θα γίνει ο νέος μου ύμνος :D :biritses
Υπάρχει και σε welcome tone απο τις εταιρίες κινητής, αν ενδιαφέρεσαι. :D
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”