Γαμος. Υπερ και Κατά
-
UltiMo_
Re: Γαμος. Υπερ και Κατά
Απο τη ζωή που γνώρισες αλλα τώρα πια σου λείπει
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
- MacPap
Ο athanatos μπορεί να έχει άποψη και για τα δύο ενώ εσύ όχι άρα δεν μπορείς να κρίνεις... Μόνο να φανταστείς μπορείς όπως ο τύπος του ανέκδοτου με τον γρύλο...
-
UltiMo_
Προτιμώ να μην μπορώ να κρίνω κάτι γιατι δεν το έχω ζήσει, παρά να το ζήσω, μετά να το κατακρίνω και μετά να το μετανιώσω. Θα είναι πολύ αργά
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
-
enias
Ο γάμος είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις αν σου αρέσει. Βασίζεσαι πάνω στο ένστικτό σου, που σου λέει "κάντο" ή "άστο".athanatos έγραψε:Από τη ζωή που δεν γνωρίζεις; Και που δεν θέλεις να γνωρίσεις; Ή που φοβάσαι να γνωρίσεις;UltiMo_ έγραψε:Είναι βγαλμένα απ τη ζωή!
Το "φόβο" του γάμου θα τον συναντήσεις στα πιο υπεύθυνα άτομα που δεν το παίζουν παλλικαράδες και μετά παρατάνε τις γυναίκες μόνες με κανα δυο παιδιά να τα μεγαλώσουν οι παππούδες και μια διατροφή που δεν φτάνει ούτε για το λογαριασμό του ρεύματος.
Και αμα το ζήσεις και δεν σου αρέσει μετά τι κάνεις; Λες στην γυναίκα και τα παιδιά "άντε στο διάλολο βαρέθηκα τη ζωη μου μαζί σας"; Αν είσαι στοιχειωδώς άνθρωπινο ον με αίσθημα ευθύνης θα φορντίσεις να σου αρέσει. Άλλα όμως, θα το κάνεις απο εξαναγκασμό, άρα λίγο σημασία έχει το τι λένε οι παντρεμένοι επι του θέματος γιατί ποτέ δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί. Δεν τους "επιτρέπεται" ηθικά.MacPap έγραψε:Ο athanatos μπορεί να έχει άποψη και για τα δύο ενώ εσύ όχι άρα δεν μπορείς να κρίνεις...
Αινείας
- MacPap
Συνεχώς κάθε μέρα κάνεις αυτή την επιλογή. Η απάντηση είναι απλή "μετά έχασες". Αλλά η σημαντική ερώτηση είναι αν έχασες μέχρι να χάσεις το ευχαριστήθηκες?enias έγραψε:Και αμα το ζήσεις και δεν σου αρέσει μετά τι κάνεις;
-
athanatos
- Site Admin
Κι άμα το «εργενιλίκι» δεν σου αρέσει στα 60 σου; Τι κάνεις; Ψάχνεις για νύφη;enias έγραψε:...Και αμα το ζήσεις και δεν σου αρέσει μετά τι κάνεις; Λες στην γυναίκα και τα παιδιά "άντε στο διάλολο βαρέθηκα τη ζωη μου μαζί σας";
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
-
enias
Θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να ψάξω για νύφη στα 60 μου ή να υποστώ τις συνέπειες της επιλογής μου, απο να σημαδέψω (στην καλύτερη) ή να καταστρέψω (στην χειρότερη) τις ζωές άλλων ανθρώπων, πολύ περισσότερο παιδιών κυρίως και να κουβαλάω αυτές τις τύψεις.athanatos έγραψε:Κι άμα το «εργενιλίκι» δεν σου αρέσει στα 60 σου; Τι κάνεις; Ψάχνεις για νύφη;enias έγραψε:...Και αμα το ζήσεις και δεν σου αρέσει μετά τι κάνεις; Λες στην γυναίκα και τα παιδιά "άντε στο διάλολο βαρέθηκα τη ζωη μου μαζί σας";
Πρέπει να είμαι πολύ σίγουρος πριν κάνω το βήμα χωρίς γυρισμό. Άλλοι το βλέπουν πιο ελαφριά γιατί θεωρούν οτι υπάρχει γυρισμός. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Αγαπώ πολύ τα παιδάκια (γενικώς) και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ποτέ να τα παρατήσω, ούτε και μια γυναίκα που εξ αιτίας μου θα υποστεί το μαρτύριο του να τα μεγαλώσει μόνη της.
I walk a lonely road
The only one that I have ever known
Don't know where it goes
But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
When the city sleeps
And I'm the only one and I walk alone
I walk alone
I walk alone
I walk alone
I walk...
My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart is the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'til then I walk alone
Αινείας
- MacPap
Πρόσεχε μόνο η φτάσεις τα 60 και πεις "στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα".
Γιατί τότε ούτε νύφη θα μπορείς βρεις ούτε παιδάκια να κάνεις...
Διότι αυτό είναι που αποτελεί δρόμο χωρίς γυρισμό και όχι να δοκιμάσεις με ένα άνθρωπο που σου αρέσει έστω και αν αποδειχθεί πως κάνατε λάθος...
Γιαυτό αν είσαι εκ πεποιθήσεως εργένης να έχεις στο μυαλό πως υπάρχει σε αυτή την ιστορία και ένα "point of no return". Μετά από το οποίο δεν έχει επιστροφή και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτε. Πριν φτάσεις εκεί λοιπόν πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου! Για να μην έρθει η ώρα να πεις τελικά είχαν δίκιο τι βλάκας που ήμουν...
Αλλά όλα αυτά που συζητάμε είναι ακαδημαϊκές συζητήσεις διότι όταν "δαγκώσεις την λαμαρίνα" και στη συνέχεια φας την κεραμίδα "...είμαι έγκυος..." μετά μπαίνει το νερό στ'αυλάκι.
...και κολυμπάς
Γιατί τότε ούτε νύφη θα μπορείς βρεις ούτε παιδάκια να κάνεις...
Διότι αυτό είναι που αποτελεί δρόμο χωρίς γυρισμό και όχι να δοκιμάσεις με ένα άνθρωπο που σου αρέσει έστω και αν αποδειχθεί πως κάνατε λάθος...
Γιαυτό αν είσαι εκ πεποιθήσεως εργένης να έχεις στο μυαλό πως υπάρχει σε αυτή την ιστορία και ένα "point of no return". Μετά από το οποίο δεν έχει επιστροφή και δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτε. Πριν φτάσεις εκεί λοιπόν πρέπει να πάρεις τις αποφάσεις σου! Για να μην έρθει η ώρα να πεις τελικά είχαν δίκιο τι βλάκας που ήμουν...
Αλλά όλα αυτά που συζητάμε είναι ακαδημαϊκές συζητήσεις διότι όταν "δαγκώσεις την λαμαρίνα" και στη συνέχεια φας την κεραμίδα "...είμαι έγκυος..." μετά μπαίνει το νερό στ'αυλάκι.
...και κολυμπάς
-
UltiMo_
Έλα, μη μου πείτε οτι υπάρχει έστω και ένας 60άρης που να σκέφτεται απο μέσα του "πόπο τι τυχερός είμαι που παντρεύτηκα"
Επίσης μη μου πείτε πως υπάρχει άντρας που να άκουσε την κεραμίδα "...είμαι έγκυος..." και σκέφτηκε απο μέσα του "ουφ, ευτυχώς, πόσο τυχερός είμαι!"
Επίσης μη μου πείτε πως υπάρχει άντρας που να άκουσε την κεραμίδα "...είμαι έγκυος..." και σκέφτηκε απο μέσα του "ουφ, ευτυχώς, πόσο τυχερός είμαι!"
- MacPap
Εκατοντάδες Χιλιάδες εξηντάρηδες υπάρχουν που το λένε....