Η απληστία και η ματαιοδοξία του ανθρώπου φταίει για όλα...

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
grigoris

Re: Η απληστία και η ματαιοδοξία του ανθρώπου φταίει για όλα

Δημοσίευση από grigoris »

Η συνειδησή σου Φίλε Κώστα.
Εμένα πχ δεν μ πάει καρδιά να ζήσω εις βάρος κανενός.Είναι άλλοι που το αντέχει η καρδιά τους.
Και μην αρχίσουμε να μιλάμε για αδικίες κλπ γτ θα το καταντήσουμε γιάπικο το τόπικ.Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο , ας έρθουμε στην πραγματικότητα.
Και για να μην αρχίσουμε τίποτα περίεργα θα ήθελα και εγώ να ζούμε σε ένα κόσμο ίσο προς ίσο αλλα δεν παίζει τέτοια περίπτωση.

Ρε σ Γιάννη αυτό κατάλαβες?
Αν ήσουν βλάκας θα το συνέχιζα αλλα γνωριζοντάς σε προσωπικά απλά δεν το συνεχίζω.Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη σου προβαίνοντας σε τόσο υποτιμητικές για σένα απαντήσεις.Μόνο αυτό δεν είπα.
Το παραδειγμά σου αφορά μπινέδες , ξεπλένηδες κλπ και δεν είναι προς μίμηση.
Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως απο τη στιγμή που επιτρέπονται τέτοια πράγματα θα συνεχίζουν να γίνονται.!

Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
erling

Δημοσίευση από erling »

grigoris έγραψε:Λογικό και επόμενο.
Όλα αυτά είναι φυσική συνέπεια των πραγμάτων πως να το κάνουμε?Όχι βέβαια ότι συμφωνώ με περιστατικά κατάντιας αλλα ως ένα σημείο μπορώ να δικαιολογήσω πολλά.!
Γρηγόρη, πες μου μια δικαιολογία που να δικαιολογεί τις καταστάσεις του βίντεο.
Είμαι πραγματικά περίεργος. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμμία.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
grigoris

Φίλε erling καταρχήν είπα ότι δεν συμφωνώ με περιστατικά κατάντιας αλλα γνωρίζοντας τον κόσμο που ζω και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μ την απληστία μερικών , ΝΑΙ καταλαβαίνω (δεν συμφωνώ) πως γίνεται να συμβαίνει όλο αυτό.

Δεν νομίζω να ζούμε σε κανέναν παράδεισο και όλα αυτά να συμβαίνουν μόνο και μόνο γτ έτσι πρέπει.
Αυτοί που κουμαντάρουνε τον κόσμο έτσι τους θέλουν.Υποδουλωμένους , αγράμματους γτ ακριβώς έτσι τους συμφέρει.
Δε νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική δικαιολογία.!

Φιλικότατα!
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
erling

Δημοσίευση από erling »

Άρα δεν το δικαιολογείς, απλά αντιλαμβάνεσαι τον λόγο που δεν είναι άλλος από την ματαιοδοξία.
Σωστά;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος erling την 27 Μαρ 2012, 20:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
grigoris

Μπορώ ως ένα σημείο να δεχτώ την απληστία του ανθρώπου.Όχι βέβαια όταν καταπατούνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα!
erling

Δημοσίευση από erling »

Τα οποία στην περίπτωση του βίντεο καταπατώνται.

Επίσης να επισημάνω πως δεν υπάρχει όριο στην απληστία.
Εικόνα - Το blog μου
grigoris

erling έγραψε:Τα οποία στην περίπτωση του βίντεο καταπατώνται.

Επίσης να επισημάνω πως δεν υπάρχει όριο στην απληστία.
Προφανώς και καταπατόνται.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει φίλε.Γτ και εσύ στη δουλειά σου το κέρδος ψάχνεις.Αλλα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και στιγμές που βάζεις φραγμούς.Που δεν θα μπορούσες να κάνεις ένα ακόμα βήμα και να κερδοσκοπήσεις πάνω σε αθώο κόσμο.Έτσι δεν είναι.?
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

grigoris έγραψε:Δεν ζούμε σε ιδανικό κόσμο , ας έρθουμε στην πραγματικότητα.
Και για να μην αρχίσουμε τίποτα περίεργα θα ήθελα και εγώ να ζούμε σε ένα κόσμο ίσο προς ίσο αλλα δεν παίζει τέτοια περίπτωση.

Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως απο τη στιγμή που επιτρέπονται τέτοια πράγματα θα συνεχίζουν να γίνονται.!
Το οτι θα συνεχίσουν να γίνονται και οτι υπάρχουν αδικίες και οτι δε ζούμε στον ιδανικό κόσμο, το ξέρουμε όλοι. Άλλο να το ξέρουμε όμως και άλλο να το δικαιολογούμε
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Δημοσίευση από erling »

grigoris έγραψε: Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει φίλε.Γτ και εσύ στη δουλειά σου το κέρδος ψάχνεις.Αλλα είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και στιγμές που βάζεις φραγμούς.Που δεν θα μπορούσες να κάνεις ένα ακόμα βήμα και να κερδοσκοπήσεις πάνω σε αθώο κόσμο.Έτσι δεν είναι.?
Λέγοντας φραγμούς προφανώς εννοείς ηθικούς φραγμούς.
Αλλά ο άπληστος άνθρωπος είναι πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά θα έλεγα, στον κερδοσκόπο άνθρωπο.
Μπορεί η λέξη κερδοσκόπος να πηγαίνει στον άνθρωπο που έχει σκοπό το κέρδος αλλά με κάθε μέσο και πέρα από το θεμιτό και το νόμιμο.
Αρχίζουμε όμως και βάζουμε λέξεις (ηθικό, θεμιτό, νόμιμο) που παλαιότερα είχαν άλλη έννοια και αργότερα ίσως θα έχουν διαφορετική.
Αυτό που μένει και θα συνεχίσει να παραμένει ίδιο είναι η εκμετάλλευση ανθρώπων με σκοπό το κέρδος. Αυτό λοιπόν είναι σίγουρα κατακριτέο. Και δεν επιδέχεται καμμία δικαιολογία.

υ.γ. Προσωπικά ναι, το κέρδος ψάχνω αλλά ποτέ δεν ήμουν άπληστος και κερδοσκόπος. Ή μάλλον μόνο μια περίοδο της ζωής μου που έπαιζα πόκερ. Και ο λόγος που το σταμάτησα ήταν γιατί κατάλαβα πως αυτό θα είναι ο θάνατός μου.
Εικόνα - Το blog μου
grigoris

Σου ξαναλέω ότι μέχρι ένα σημείο μπορώ να το καταλάβω.Όταν όμως υπάρχει καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν χωράει ούτε κουβέντα ούτε τίποτα.

Πως γίνεται ρε erling κάποτε να είχαν άλλη σημασία και ενδεχομένως αύριο μία άλλη?
Η κάθε λέξη έχει έναν ορισμό και μέχρι εκεί.Τώρα αν ο καθένας αντιλαμβάνεται την κάθε λέξη με τελείως διαφορετική σημασία τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”