Η απληστία και η ματαιοδοξία του ανθρώπου φταίει για όλα...
-
erling
Re: Η απληστία και η ματαιοδοξία του ανθρώπου φταίει για όλα
Στα πολύ παλιά χρόνια έτρωγαν τους ανθρώπους, δεν ήταν ούτε ανήθικο (δεν υπήρχε θέμα ηθικής αλλά επιβίωσης), ούτε αθέμιτο (το κάναν όλοι) ούτε παράνομο (αφού δεν υπήρχαν νόμοι)
Σήμερα το να σκοτώσεις κάποιον σε πόλεμο με πυροβόλο όπλο ή βομβαριδσμό είναι μεν ανήθικο αλλά είναι θεμιτό και νόμιμο.
Το να σκοτώσεις κάποιον με νάρκη κατά προσωπικού είναι και ανήθικο και αθέμιτο και παράνομο.
Αύριο δεν ξέρεις πως θα αλλάξουν όλα αυτά....
Σήμερα το να σκοτώσεις κάποιον σε πόλεμο με πυροβόλο όπλο ή βομβαριδσμό είναι μεν ανήθικο αλλά είναι θεμιτό και νόμιμο.
Το να σκοτώσεις κάποιον με νάρκη κατά προσωπικού είναι και ανήθικο και αθέμιτο και παράνομο.
Αύριο δεν ξέρεις πως θα αλλάξουν όλα αυτά....
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
grigoris
Κανόνες στη ζωή μας μπήκαν.
Δεν αλλαξάν οι ορισμοί των λέξεων.!
Δεν αλλαξάν οι ορισμοί των λέξεων.!
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
-
erling
Νομίζω πως δεν είναι έτσι ακριβώς. Εφευρέθηκαν λέξεις, ορισμοί και κανόνες.
Δεν υπήρχε θέμα παρανομίας αφού δεν υπήρχε νόμος.
Σήμερα κάποιος δεν σκοτώνει επειδή θα τιμωρηθεί ή επειδή γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μια ανθρώπινη ζωή?
Δεν υπήρχε θέμα παρανομίας αφού δεν υπήρχε νόμος.
Σήμερα κάποιος δεν σκοτώνει επειδή θα τιμωρηθεί ή επειδή γνωρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μια ανθρώπινη ζωή?
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
grigoris
Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που κολώνουν και για τους 2 λόγους.Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.
Αν και πιστεύω ότι πολλές φορές χρειάζεται η εξόντωση.

Αν και πιστεύω ότι πολλές φορές χρειάζεται η εξόντωση.
Η Ελληνική Σημαία είναι σύμβολο ιερό.Έχει τ' ουρανού το χρώμα και στην άκρη το Σταυρό.Την Ελληνική Σημαία, μάνα μου, την αγαπώ.Στον εχθρό δεν την αφήνω, προτιμώ να σκοτωθώ.
-
erling
Ευτυχώς που υπάρχουν νόμοι και δεν την επιτρέπουν....
-
grigoris
Οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν και εξαιρέσεις.
Θα επανέλθω εντός ημερών με σχετικό τόπικ.!
Θα επανέλθω εντός ημερών με σχετικό τόπικ.!
-
enias
Τι έγινε παίδες; Χρεοκόπησε η χώρα και κάποιοι απο εσάς ανακάλυψαν την πυρίτιδα εν έτη 2012;
Αν οι λέξεις "ιμπεριαλισμός" και "μεγάλο κεφάλαιο", "αστική τάξη", "προλεταριάτο" "εκμετάλλευση των μαζών", "ανατροπή του πολιτικού συστήματος", "επανάσταση της λαικής τάξης" σταμάτησαν πια να σας φαίνονται σαν κουβέντες κάποιων γραφικών ανθρώπων για εγκαθίδρυση ουτοπικών πολιτικών συστημάτων, τότε προσέξτε γιατί μάλλον σημαίνει οτι έχετε αντιληφθεί ότι οι μεγάλοι του πλανήτη σας περνάνε σιγά σιγά στην "άλλη όχθη" του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτή των "μαύρων".
Δεν είναι ματαιοδοξία, είναι το σύστημα έτσι, εδω και κάτι αιώνες. Για να κερδίζουν κάποιοι παραπάνω απο άλλους, πρέπει αυτοί οι άλλοι να παίρνουν λιγότερα. Η επικρατούσα αντίληψη όμως είναι οτι αν κάποιοι δεν κερδίζουν παραπάνω απο κάποιους άλλους, τότε τα συνολικά κέρδη και των δυο (εφόσον μοιρασμένα ίσα) είναι αθροιστικά λιγότερα. Και αυτό είναι κακό.
Αν οι λέξεις "ιμπεριαλισμός" και "μεγάλο κεφάλαιο", "αστική τάξη", "προλεταριάτο" "εκμετάλλευση των μαζών", "ανατροπή του πολιτικού συστήματος", "επανάσταση της λαικής τάξης" σταμάτησαν πια να σας φαίνονται σαν κουβέντες κάποιων γραφικών ανθρώπων για εγκαθίδρυση ουτοπικών πολιτικών συστημάτων, τότε προσέξτε γιατί μάλλον σημαίνει οτι έχετε αντιληφθεί ότι οι μεγάλοι του πλανήτη σας περνάνε σιγά σιγά στην "άλλη όχθη" του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτή των "μαύρων".
Δεν είναι ματαιοδοξία, είναι το σύστημα έτσι, εδω και κάτι αιώνες. Για να κερδίζουν κάποιοι παραπάνω απο άλλους, πρέπει αυτοί οι άλλοι να παίρνουν λιγότερα. Η επικρατούσα αντίληψη όμως είναι οτι αν κάποιοι δεν κερδίζουν παραπάνω απο κάποιους άλλους, τότε τα συνολικά κέρδη και των δυο (εφόσον μοιρασμένα ίσα) είναι αθροιστικά λιγότερα. Και αυτό είναι κακό.
Αινείας
-
grigoris
Δεν είναι θέμα αντίληψης.Είναι μία κατάσταση και μάλιστα όπως είπες αρκετά γνώριμη.
- MacPap
-> Εσένα αυτό σου έμεινε απο το Video?
-
enias
Ναι. Επειδή οι μαύροι είναι μαύροι και ως εκ τούτου ηλίθιοι να διαχειριστούν τον πλούτο τους, πήγαμε εμείς οι έξυπνοι άσπροι, κυρίως Αγγλοι και Αμερικάνοι να τους τον εκμεταλλευτούμε ώστε να μην πηγαίνει χαμένος.MacPap έγραψε:-> Εσένα αυτό σου έμεινε απο το Video?
Αινείας