Ποια συμφέροντα αυτά που αποχωρούν διότι δεν βγαίνουν πλέον?enias έγραψε:Και το ξαναείπα, δεν τα έχει βάλει κανείς με την Ελλάδα. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με όχημα την Κομισιόν, θέλουν να καταστρέψουν τους μικρούς, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται, για να τους "φάνε" το μερίδιο αγοράς. Και όταν θα είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, θα επιβάλλουν και κανόνες όπως μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το μονοπώλειο/ολιγοπώλειο της εργασίας.
Δυστυχώς αποδεικνύεται πως αυτό που αρέσει στον Ελληνα είναι "να κάααααθεται" και να περιμένει τον "απο μηχανής θεό". Και αυτό είναι έτσι από την αρχαιότητα δεν είναι καινούργιο..enias έγραψε:Το ζήτημα είναι εμείς, ως Έλληνες τι διάρθρωση θέλουμε να δώσουμε στην οικονομία μας. Τι μας αρέσει. ... Το σωστό είναι αυτό που γουστάρουμε οι περισσότεροι σε αυτό εδώ το οικόπεδο (την μικρομεσαία επιχείρηση με την χαμηλότερη παραγωγικότητα) και σε όποιον δεν αρέσει, να αλλάξει οικόπεδο.
ΑΝ κρίνεις τους λαούς βλέποντας τους τουρίστες και τους μετανάστες, "είσαι μακριά νυχτωμένος".enias έγραψε:Υπογράψαμε τα μνημόνια, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να πουλάνε τις μπύρες τους απο το Lidl, ... Τα μνημόνια τα υπογράψαμε διότι για δεκαετίες πιστεύαμε πως εμείς είμαστε οι έξυπνοι και αυτοί οι βλάκες και ζούσαμε με δανεικά.
Κι εγώ κάτι έχω δεί τόσα χρόνια απο Γερμανούς στις διακοπές μου ...MacPap έγραψε:Κάτι έχω δει και εγώ τα τελευταία 25 χρόνια που εργάζομαι στην Ελλάδα.enias έγραψε:Αυτό που λες είναι ρατσιστικό. Είδες εσύ όλους τους Έλληνες πως δουλεύουν και τι κάνουν;
ΑΝ δεν αρχίσουμε να εργαζόμαστε και να παράγουμε, ότι παράγουμε από υπηρεσίες μέχρι μέλι και να το προσφέρουμε έτσι όπως το θέλουν "οι πελάτες" με ότι αυτό συνεπάγεται όντως θα πάνε σε άλλο μαχαλά και εμείς θα κάτσουμε και θα κλαίμε πάλι την μοίρα μας. Τις δεκαετίες του 80 και 90 μας έκαναν αυτοί που τους βρίζουμε ένα δώρο μας έδωσαν την δυνατότητα να γίνουμε και εμείς μια χώρα δυνατή. Εμείς όμως τα λεφτά τα κάναμε αυτοκίνητα και διασκέδαση. Δεν φταίνε αυτοί το ξερό μας το κεφάλι φταίει. Το ίδιο κεφάλι που μα κάνει να έχουμε την συμπεριφορά που έχουμε παντού ακόμα και στους δρόμους.
Είμαστε "η χώρα του απέραντου δήθεν" Αυτό πρέπει να αλλάξει διότι αν δεν αλλάξει... κλαύτα Χαράλαμπε...