Απεργία οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων

Ενημερώστε μας για τα τελευταία νέα που ακούσατε...
enias

Re: Απεργία οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων

Δημοσίευση από enias »

Γιατί πάντα το θέμα πάει στο μικρός-μεγάλος, και μικρός πάντα ο χαμένος; 10 μικροί μάζι σε εταιρία δεν μπορούν να γίνουν ένας μεγάλος; Πρίν 30 χρόνια, κάτι μπακάληδες έφτιαξαν την μεγάλη αλυσίδα σουπερμαρκετ ΑΘΗΝΑ με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μετα ήρθε ο Βερόπουλος και τα αγόρασε, και απλα οι μεγαλομέτοχοι μιας μεγάλης αλυσίδας έγιναν μικρομέτοχοι μιας τεράστιας αλυσίδας με ανταλλαγή μετοχών. Αυτοί έχασαν;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κουλτούρα είναι η έλλειψη επιχειρηματικού πνεύματος και γι αυτό είναι η πιο απροσάρμοστη χώρα στον καπιταλισμό.

Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:...Αυτοί έχασαν;...
Αυτό ΔΕΝ το ξέρεις εκτός και αν έχεις πρόσβαση στα συμβόλαια τζίρους κλπ κλπ μπορεί και να έχασαν τρελά αλλά να μη μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Κατά τα άλλα εμένα το πρόβλημα μου όπως εξήγησα δεν είναι το μικρός μεγάλος το πρόβλημα μου είναι η διαδικασία που άλλη μια φορά είναι πρόχειρη. Αλλά με δεδομένο πως δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση επιβάλλεται μια πολιτική άσχετα με τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε κάποιους διότι απλώς βολεύει κάποιους άλλους ή κάτι άλλο.

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

Χρειάζεται να έχω πρόσβαση σε τζίρο για να συμπεράνω οτι κάποιος κέρδισε αφου κλείνοντας ενα μπακάλικο έφτιαξε 5 σουπερμάρκετ και μετά απο μερικά χρόνια πούλησε 30; Και αυτο πουλώντας είδη πρώτης ανάγκης. Είχα και συγγενή που δούλευε έκει μέσα όταν πουλήθηκε στο Βερόπουλο. Τα ΑΘΗΝΑ δουλέυαν μια χαρά.

Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο πρόχειρη, γιατί πάντα υπολογίζονταν το πολιτικό κόστος. Το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων έθετε στο τραπέζι παντα, κάθε κυβέρνηση, αλλα μετά τις πρώτες αντιδράσεις, το έκλειναν και στο ανέβαλαν για το μέλλον. Αν δεν είχαμε φτάσει στο απροχώρητο, τα πράγματα θα ήταν ακόμα τα ίδια, γιατι κανείς δεν τολμούσε ποτέ γιατι θα έβγαινε κακός και θα έχανε ψήφους. Τώρα μπροστά στη χρεοκοπία, όλα φαίνονται ασήμαντα και κέρδος για τον πολιτικό δεν υπάρχει πια.
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:Χρειάζεται να έχω πρόσβαση σε τζίρο για να συμπεράνω οτι κάποιος κέρδισε
Φυσικά πρέπει να έχει πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της συναλλαγής για να ξέρεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση κάθε συμπέρασμα είναι εικασία και υπόθεση... (ακόμα και αν γνωρίζεις έναν όπως ο συγγενής σου)
enias έγραψε:...Η διαδικασία δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο πρόχειρη...
Σε τί ακριβώς διαφωνούμε εδώ?
enias έγραψε:...Τώρα μπροστά στη χρεοκοπία, όλα φαίνονται ασήμαντα και κέρδος για τον πολιτικό δεν υπάρχει πια.
Ούτε μπροστά στην χρεωκοπία είμαστε και ούτε υπάρχει πολιτικός που να κάνει οτιδήποτε χωρίς να κερδίζει κάτι.
Αλλά αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση και πολύ νερό και δεν νομίζω πως είναι της παρούσης.

Φιλικά Κώστας
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Breaking News...”