Πως τρώτε την μπριζόλα σας;

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
UltiMo_

Πως τρώτε την μπριζόλα σας;

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Υπάρχει διεθνώς η φήμη οτι οι Έλληνες μεταξύ άλλων λαών, δεν ξέρουν να τρώνε κρέας. Επειδή την μπριζόλα μας την τρώμε όλοι καλοψημένη.
Εσείς πως την προτιμάτε?

Βέβαια οι διαφορετικές θερμοκρασίες κρέατος είναι κυρίως για το μοσχαρίσιο αφού το χοιρινό και το κοτόπουλο, είναι επικίνδυνο να το φάμε άψητο.

Στο παρακάτω διάγραμμα μάλιστα, η ιδανική μπριζόλα είναι στο δεύτερο απο τα έξι στάδια, δηλαδή ψημένα υπερβολικά λίγο για έναν Έλληνα.

Εικόνα

Θα έλεγα μάλιστα οτι ακόμα και το τέρμα καλοψημένο για κάποιον άλλο, δεν φτάνει για έναν Έλληνα αφού εμείς το ψήνουμε τουλάχιστον τον διπλάσιο χρόνο

Εικόνα

Βεβαια αν αυτά σας φαίνονται υπερβολικά άψητα, υπάρχουν και άλλα στάδια ακόμα πιο κάτω απο το rare. Όπως το raw, το blue, και το εντελώς άψητο (να μουγκανάει ακόμα δηλαδή) το steak tartare, συνήθως σε μορφή 100% ωμού κιμά, σερβιρισμένο με έναν ωμό κρόκο αυγού! :astrakia

:biritses

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Πως τρώτε την μπριζόλα σας;

Δημοσίευση από MacPap »

Το steak tartare δεν είναι σκέτος κιμάς έχει αρκετά μπαχαρικά μέσα ενίοτε δε και μαγιονέζα και μουστάρδα. Σε πολλούς πάντως αρέσει και η ωμή ζύμη για τους κεφτέδες.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Ναι, στους ινδιάνους απο το "χορεύοντας με τους λύκους"
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
erling

Δημοσίευση από erling »

Και εμένα με αρέσει η ζύμη για κιμά ή ωμό λουκάνικο (όχι φρανκφούρτης) αλλά την μπριζόλα μου την θέλω μεταξύ medium και medium well, στα ελληνικά "Ψημένη".
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Είδες ultimo_ και παρεμπιπτόντως οι ινδιάνοι δεν ήξεραν τον κιμά. ;)
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Johnny

Δημοσίευση από Johnny »

Θα συμφωνήσω με τον Ultimo. Ψημένο καλά, ουτε αιμα ουτε τίποτα που να θυμίζει οτι το ζώο θα μουγκανάει στο στομάχι σου.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα :biritses :biritses :biritses :biritses :biritses
Η ανθρωπότητα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά, από την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα παιδί που υποφέρει.
Άλμπερτ Αϊνστάιν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”