Πληρώνει μόνο με κέρματα

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
athanatos
Site Admin

Πληρώνει μόνο με κέρματα

Δημοσίευση από athanatos »

Ένας αγανακτισμένος φορολογούμενος πολίτης (που για τις ανάγκες της συνέντευξης που παραχώρησε στη zougla.gr χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Πότις Ποντίκας) σκαρφίστηκε έναν πέρα για πέρα νόμιμο, πλην πρωτότυπο και ιδιαίτερα… κουραστικό -για τους υπαλλήλους του κράτους- τρόπο να καταβάλλει το αντίτιμο των υποχρεώσεων του.

Συγκεντρώνοντας πολλές χιλιάδες κέρματα, κυρίως μονόλεπτα ή δίλεπτα, και τοποθετώντας τα σε τσάντες που ζυγίζουν… πολλά κιλά, επισκέπτεται τις εφορίες και τις τράπεζες και απαιτεί από τον έκπληκτο υπάλληλο να εξυπηρετηθεί καταβάλλοντας τις οφειλές του με το… σταγονόμετρο.

Φυσικά, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να δεχτούν το αντίτιμο, εφόσον αυτό καταβάλλεται σε ευρώ, και κάποιες από αυτές διαθέτουν ειδικό μετρητή κερμάτων, χάρη στον οποίο ο υπάλληλος γλιτώνει… δεκάδες ώρες εργασίας και καταμέτρησης.

«Τα μόνα λεφτά που μας έχουν μείνει είναι τα κέρματα, τα χαρτιά είναι πλέον παρελθόν. Για όλα αυτά φταίνε οι τράπεζες και τα δάνεια που έδιναν χωρίς να υπάρχει εγγύηση. Πληρώνω όποτε μπορώ, αλλά με τον τρόπο που εγώ μπορώ. Μαζεύω τα κέρματα αυτά πολλά χρόνια. Αν δεν τα δεχτεί κάποια υπηρεσία, τότε καλώ την αστυνομία, η οποία τους επιβάλλει να τα καταμετρήσουν και να τα δεχτούν» εξηγεί ο πολίτης.

Για την ιστορία, το αντίτιμο του συγκεκριμένου προστίμου, ύψους 40 ευρώ, καταβλήθηκε σε 2.800 κέρματα βάρους… 6,5 κιλών!

zougla.gr/greece/article/plironi-mono-me-kermata

Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
UltiMo_

Re: Πληρώνει μόνο με κέρματα

Δημοσίευση από UltiMo_ »

ναι καλά. τους έκανε τα μούτρα κρέας τώρα. θα ρίξει το σύστημα με τη παπαριά που σκέφτηκε.
ε ρε τι κάνει ο κάθε κατακαημένος για να βγει στην τηλεόραση....
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ἀν ψήφιζε πασόκ, νουδοὺ τότε εἶναι γιὰ τὰ πανηγύρια.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Πάντως εμένα θα μου άρεσε να δω τον υπάλληλο που θα τα μετρήσει!!!
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Ναι μου το έκανε και μένα μια κυρά, επειδή το εισιτήριο μέσα στο λεωφορείο είναι πιο ακριβό, θεώρησε οτι φταίει ο οδηγός γιαυτό, και μου έδωσε ένα μικρό κόκκινο πορτοφολάκι γεμάτο χάλκινα κέρματα συνολικής αξίας 1,5 ευρώ. Γεμάτο το πορτοφολάκι και βαρύ βαρύ.
Δεν έκανε καν την κίνηση να το ανοίξει, και μου το έδωσε ολόκληρο. Το παίρνω και εγώ, το πετάω δίπλα, μαζί με την κερματοθήκη μου, όλο όπως ήταν και της λέω ευχαριστώ και συνεχίζω να οδηγάω. Τι περίμενε δηλαδή, οτι θα τραβήξω χειρόφρενο στη μέση του δρόμου να κάτσω να μετρήσω τα μονολεπτάκια ένα ένα?
Μετά άρχισε να μου λέει οτι θέλει το πορτοφολάκι της πίσω, εγώ της είπα σιγά μην αδειάσω όλη τη ψηλούρα στο ταμπλώ, μέχρι που μου λέει, αχ κάτσε να δω αν έχω κανα δίευρο. Μου έδωσε δύο ευρώ, της έδωσα το πορτοφολάκι πίσω και τέλειωσε το πανηγύρι. Μαντέψτε ποιος γέλασε τελευταίος.
Δεν μπορεί για την κάθε γκρίνια που έχει ο καθένας, να αναγκάζεται να την πληρώνει ο τελευταίος υπάλληλος, η τελευταία τρύπα της φλογέρας.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
athanatos
Site Admin

UltiMo_ έγραψε:ναι καλά. τους έκανε τα μούτρα κρέας τώρα. θα ρίξει το σύστημα με τη παπαριά που σκέφτηκε.
ε ρε τι κάνει ο κάθε κατακαημένος για να βγει στην τηλεόραση....
Ο συγκεκριμένος, επειδή τον γνωρίζω, μόνο την δημοσιότητα δεν επεδίωκε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Το έχει κάνει πολλές φορές και κάποιες από αυτές φώναξε και την αστυνομία, γιατί δεν δέχονταν τα κέρματα.
Το σύστημα δεν το έριξε, αλλά ο καθένας ότι και όπως μπορεί κάνει για να πάει κόντρα στο κατεστημένο.
Οδυσσέας Ελύτης
athanatos
Site Admin

UltiMo_ έγραψε:Ναι μου το έκανε και μένα μια κυρά, …….
Η "κυρά" δεν το χειρίστηκε σωστά.
UltiMo_ έγραψε:Δεν μπορεί για την κάθε γκρίνια που έχει ο καθένας, να αναγκάζεται να την πληρώνει ο τελευταίος υπάλληλος, η τελευταία τρύπα της φλογέρας.
Έτσι είναι. Αφού δεν μπορεί να την πληρώσει η πρώτη τρύπα, την πληρώνει η τελευταία. Όπως κι εσύ αν κάνεις απεργία, αυτός που θα την πληρώσει θα είναι ο επιβάτης που θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να πάει στη δουλειά του.
Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

athanatos έγραψε:
UltiMo_ έγραψε:Δεν μπορεί για την κάθε γκρίνια που έχει ο καθένας, να αναγκάζεται να την πληρώνει ο τελευταίος υπάλληλος, η τελευταία τρύπα της φλογέρας.
Έτσι είναι. Αφού δεν μπορεί να την πληρώσει η πρώτη τρύπα, την πληρώνει η τελευταία. Όπως κι εσύ αν κάνεις απεργία, αυτός που θα την πληρώσει θα είναι ο επιβάτης που θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να πάει στη δουλειά του.
Σωστή η τοποθέτηση του athanatos.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Την απεργεία την καταλαβαίνω. την πληρώνει το αφεντικό (παίρνει το μύνημα τέλος πάντων αυτός που πρέπει να το πάρει). Αλλα έχει και παράπλευρες απώλειες.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οι πορείες.
Του δημάρχου/υπουργού δεν του καίγεται καρφί, και ο κοσμάκης χάνει το μεροκάματό του. αντι να πάνε να διαδηλώσουν στο πάρκο του δημαρχείου ή στο πάρκο της εφορίας ή στο προαύλιο της νομαρχίας ξέρω γω..

Άρα και αυτή τη χαζομάρα, οχι δεν την καταλαβαίνω. επειδή έχεις τα ψυχολογικά σου με την εφορία, θα κάθεσαι και θα ψάχνεις και θα συλλέγεις χάλκινα κέρματα, και όταν μαζέψεις κανα 40άευρω, θα πας να κάνεις το κομμάτι σου. Λες και θα πάει το μύνημα εκει που πρέπει. Το πολύ πολύ να πούνε "κοίτα το βλάκα τι έκανε..". Σιγά την κόντρα στο κατεστημένο δηλαδή.

Και πάω στοίχημα οτι τα περισσότερα κέρματα τα πήρε απο τράπεζα γιατι λαμποκοπάνε (άρα το επιχείρημα "μόνο αυτά μας μείνανε" πάει περίπατο), γιατι πάνω απο 3-4 ευρώ σε χάλκινα, είναι πολύ δύσκολο να βρει κανεις, εκτός και αν έχεις πει σε καμμια δεκαριά άτομα να στα μαζεύουν σιγά σιγά
erling

Δημοσίευση από erling »

Σε κάθε απεργία ή πορεία υπάρχουν παράπλευρες απώλειες.....
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”