Παιδουπόλεις ανα την Ελλάδα

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Απάντηση
UltiMo_

Παιδουπόλεις ανα την Ελλάδα

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Έχετε ιδέα παιδιά τι ακριβώς είναι αυτή παιδούπολη?
Κάτι με την εποχή των βασιλειάδων είναι απο οτι μου είπανε, για ορφανά παιδιά, αλλα πλέον όλο αλλοδαπούς βλέπω εκει μέσα. Στον Βόλο υπάρχει ακόμα, δεν γνωρίζω σε ποιές άλλες πόλεις υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα οι αλλοδαποί αυτοί, έχουν μαθητική κάρτα προπληρωμένη απο το κράτος, και μπαίνουν δωρεάν στα λεωφορεία, ενώ άλλα ελληνόπουλα μαθητές, έχουν κάρτα με την οποία μπορούν να χτυπούν μαθητικό (μισό) εισιτήριο.
Σχολείο δεν είναι. Σχολείο εκτός της παιδούπολης δεν πάνε. Άρα τι "μαθητές" είναι ακριβώς? Ποιός ο σκοπός διαμονής τους εκεί?

Χτες μάλιστα έτυχε να έχω επιβάτη μέσα, ο οποίος καθώς είδε 4 μαύρους να μπαίνουν δωρεάν (11 το βράδυ, με βαλίτσες με προορισμό τον ΟΣΕ), άρχισε να με ρωτάει με έντονο ύφος
"Τι είναι αυτοί, γιατι μπαίνουν τζάμπα, τεράστιος χώρος και αντι να στεγάσουν καναν έλληνα άστεγο έχουμε μαζέψει τον κάθε τυχάρπαστο, ούτε φόρους ούτε περίθαλψη πληρώνουν, γιατι έχουν μαθητική κάρτα, που πάνε σχολείο" κτλ κτλ κτλ
μονόλογος παραλήρημα.
Ακούγοντας τα αυτά δυο μαύροι ήρθαν να του ζητήσουν το λόγο, και νόμιζα οτι θα πιαστούν στα χέρια και άντε να βγάλω άκρη. Τελικά ο μπάρμπας με φωνή καμπάνα τους φωνάζει "ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΡΙΣΤΕ ΜΑΣ" και έτσι απλά οι μαύροι πήγαν πίσω και αρχίσαν να μουρμουράνε μόνοι τους.

Η αλήθεια είναι οτι δεν ενοχλούν κανέναν, αλλα πραγματικά και εγώ θα ήθελα να μάθω τι είναι, ποιοι είναι, και ποιος ο λόγος που μένουν εδώ

W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Παιδουπόλεις ανα την Ελλάδα

Δημοσίευση από MacPap »

ultimo_ ενδιαφέρον θέμα!!!

Πέραν απ' ότι υπάρχει στην Wikipedia εδώ
http://el.wikipedia.org/wiki/Παιδουπόλε ... ρειδερίκης
και εδώ
http://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση:Π ... ή_λημμάτων
υπάρχει και αυτό
http://www.greekroyalfamily.gr/images/s ... POLEIS.pdf

Η μητέρα μου είχε ένα φίλο και μια φίλη που μεγάλωσαν σε τέτοια. Απ'ότι θυμάμαι ευχάριστα μίλαγαν για τα χρόνια τους εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ήταν ιδρύματα (με ότι κακό έχει κάτι τέτοιο). Αλλά δεν ξέρω τίποτε άλλο.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Αμ δεν μάθεις τι ίδρυμα είναι, ακρη δεν θα βγάλεις...
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Το ίδιο ίδρυμα είναι. απλά έχει αλλάξει κάτοικους..
απο ορφανούς, πλέον φιλοξενεί κατατρεγμένους

έχει πχ σύριους που στη χώρα τους πεθαίνουν, και αυτοί τρώνε σουβλάκια απο το χαρτζιλίκι που προφανώς κάποιος τους δίνει
δεν το κλέβουν, ούτε και δουλεύουν.
είναι ντυμένοι στη τρίχα, και έχουν ακριβά κινητά και mp3 και εδώ τα ελληνόπουλα ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουνε φαγητό

αν είναι κρατικό ή αν έχει αλλάξει κάτι θέλω να μάθω εγώ.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Η μητέρα μου είχε ένα φίλο και μια φίλη που μεγάλωσαν σε τέτοια. Απ'ότι θυμάμαι ευχάριστα μίλαγαν για τα χρόνια τους εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ήταν ιδρύματα (με ότι κακό έχει κάτι τέτοιο). Αλλά δεν ξέρω τίποτε άλλο.
Επιβεβαιώνω την πληροφορία, έχω κι εγώ μια θεία που μεγάλωσε σε τέτοια. Μια χαρά πέρασε απο ότι λέει. Όντως, έγιναν με πρωτοβουλία της Φρειδερίκης.
Αινείας
erling

Δημοσίευση από erling »

Άμα ψάξει κάποιος για τα ορφανά ή τις υιοθεσίες της Φρειδερίκης θα βρει διάφορα...έχω ακούσει και διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις.. δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα...
Ψάχνοντας διαπίστωσα πως υπάρχουν αλλά πλέον είναι υπό τον έλεγχο του υπουργείου εργασίας...
Είναι παράλληλες δομές με τα χωριά SOS και φιλοξενούν παιδιά (3-12 ετών) ύστερα απο εισαγγελική εντολή..
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

οι αλλοδαποί στο Βόλο είναι πάνω απο 12 ετών πάντως.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”