MacPap έγραψε:Θα μας τρελάνεις βρε pipinos 1976?
Θα τρελαθείς γιατί: (α) δεν δίνεις προσοχή σε αυτά που διαβάζεις, (β) είσαι έτοιμος να αντιδράσεις, λόγω ατόμου και όχι γραφομένων. Τώρα, αν υπάρχει προδιάθεση, ιατρικό πρόβλημα κτλ δεν το εξετάζω, αλλά θεωρώ πως όχι, γι' αυτό χάνω χρόνο και απαντώ.
MacPap έγραψε:Τι σχέση έχει αν ήταν οδηγός βουλευτή κόκκινος πράσινος κίτρινος.
Καμία απολύτως, εκτός από το ότι θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί και τυπικοί. Η αναφορά μου, όμως, γίνεται για τον δημοσιογράφο (τον Στέφανο Χίο) που βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει τον Λεβέντη. Έγραψα, λοιπόν, ότι ο Χίος τα έχει με τον Λεβέντη - κατά την άποψή μου καλώς κάνει, γιατί τον Λεβέντη τον ξέρω πολύ καλά - αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μεγαλοποιούμε καταστάσεις, δηλαδή να φορτώνουμε ευθύνες όπου εμείς θέλουμε. Το ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής το πήρε πάνω του και γίνεται όπως ήταν το παλαιό καθεστώς (βλ. περιστατικά με βουλευτές κατά το παρελθόν) δεν σημαίνει ότι ευθύνεται ο Λεβέντης, οπότε ο Χίος είναι λάθος σε αυτό το σημείο.
Αυτό που κατάλαβες ήταν το εντελώς ανάποδο από αυτό που γράφω. Γιατί;
MacPap έγραψε:Τι σχέση εχει αν ήταν αστυνομικοί σκουπιδιάρηδες ή ραλίστες.
Έχει σχέση από την στιγμή που οι ίδιοι πρέπει να τηρούν τον Νόμο, αν θέλουν να τον εφαρμόζουν στην συνέχεια. Γι' αυτό έγραψα ότι αυτό είναι το χειρότερο. Γνωρίζουν τον Νόμο, τον εφαρμόζουν όπου θέλουν και για τον εαυτό τους (και μερικούς ακόμη, όπου τους εξυπηρετεί) κρατάνε μερικά παράθυρα ανοιχτά. Το άλλο που έγραψα, και είναι πολύ εύκολο να το αντιληφθείς, είναι ότι δεν είναι και τόσο καλά και εργατικά παιδιά οι αστυνομικοί, ειδικά της ΔΙΑΣ, ώστε να τους αγιοποιεί ο δημοσιογράφος. Δεν τους έχω δει να τρέχουν με την ίδια προθυμία σε όλες τις περιπτώσεις και γι' αυτό ανέφερα και συγκεκριμένα περιστατικά (ειδικά αυτό με την Σωτήρος Διός στον Πειραιά θα έπρεπε να το γνωρίζεις και να το έχεις ζήσει κι εσύ).
MacPap έγραψε:Τι θα πει δεν είχε σχέση το αλκοόλ αλλά κοίταζε αλλού από εκεί που έπρεπε. Ξέρεις εσύ πόσο είχε πιει αν το άντεχε αν ήταν ηλίθιος?
Τα γεγονότα έχουν σημασία. Πέρασε κόκκινο μπήκε σε μονόδρομο χτύπησε κάποιους ΚΑΙ ήταν πιωμένος. Πόσα δηλαδή παραπάνω να κάνει ένας οδηγός για να θεωρηθεί πως φταίει σε ένα ατύχημα?
Πάλι δεν έχεις καταλάβει και πρέπει να το κοιτάξεις*. Αυτό που έγραψα ήταν ότι "αμφιβάλλω ότι φταίει το αλκοόλ", αφού ο τύπος πήγε να μπει ανάποδα στον μονόδρομο. Προφανώς κοίταγε σε λανθασμένη κατεύθυνση, ήταν και νύχτα χωρίς κίνηση, οπότε ακόμη πιθανότερο όλα να έγιναν χωρίς καν να σταματήσει να ελέγξει σωστά και ο συνδυασμός ολοκληρώνεται. Δεν του έδωσα συγχωροχάρτι, όπως λανθασμένα θεωρείς. Απλά αναφέρω τα γεγονότα και δίνω την δική μου εξήγηση.
Γενικά, χαλάρωσε με το θέμα αλκοόλ, χαλάρωσε με την πίεση που νιώθεις και διάβαζε με ανοιχτό πνεύμα, χωρίς να κοιτάς πρώτα ποιος έγραψε το κείμενο. Πλέον - να η διαφορά από το παρελθόν - όπως θα έχεις καταλάβει, δεν δίνω μεγάλη σημασία, δεν προσπαθώ να αλλάξω τον κόσμο, ούτε να τον διορθώσω, οπότε το μόνο που πετυχαίνεις (όπως και οι άλλοι στα άλλα fora) είναι να με κάνεις να γράφω ακόμη λιγότερο μιας και (συγγνώμη που το λέω τόσο ωμά) πλέον γράφω τους πάντες εκεί που πραγματικά τους αξίζει (μην ρωτήσεις πού, αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι αναφέρομαι σε παλιά παπούτσια για πέταμα, τα άλλα - αυτά που φαντάστηκες - τα χρειάζομαι και τα δουλεύω όποτε μπορώ - έτσι για να δώσω και μια νότα ευθυμίας).
Ευχαριστώ.
* Γίνομαι προκλητικός γιατί καταντάει λίγο προκλητικό να μην έχεις καταλάβει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ από αυτά που έγραψα