"Έφαγε" πρόστιμο 700 ευρώ επειδή καβαλούσε άλογο μεθυσμένος

Μοιραστείτε μαζί μας αυτό που είδατε, ακούσατε ή διαβάσατε...
Απάντηση
pipinos1976

"Έφαγε" πρόστιμο 700 ευρώ επειδή καβαλούσε άλογο μεθυσμένος

Δημοσίευση από pipinos1976 »

Άλλη μία καταπληκτική είδηση από το κράτος που λέγεται Ελλάδα.

Αντιγράφω τυχαία από εδώ: Ανδρος: "Έφαγε" πρόστιμο 700 ευρώ επειδή καβαλούσε άλογο μεθυσμένος - "Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο"
Ανδρος: "Έφαγε" πρόστιμο 700 ευρώ επειδή καβαλούσε άλογο μεθυσμένος - "Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο"

Στον αναβάτη του αλόγου στην Ανδρο επιβλήθηκε και αφαίρεση 9 βαθμών από το δίπλωμα οδήγησης του αυτοκινήτου

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό έγινε στην Άνδρο, εκεί όπου ένας αναβάτης βρέθηκε αντιμέτωπος με διοικητικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ και αφαίρεση 9 βαθμών από το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ήταν επάνω στο άλογό του.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι φέρεται να έκανε καταγγελία σε βάρος του για τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν το ζώο, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ψευδή.

Μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του Mega, ο αναβάτης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψή του. Όπως είπε: "Έρχονται έξι αστυνομικοί και μου λένε να πάω στο Τμήμα. Πήγα στο Τμήμα, με κράτησαν όλη τη νύχτα μέσα, γιατί μου είχε κάνει αυτό το ζευγάρι μήνυση για κακοποίηση. Μετά μου λένε θα σου κάνουμε και αλκοτέστ. Μου έγραψαν ένα πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση 9 βαθμών από το δίπλωμα οδήγησης του αυτοκινήτου".

Το περιστατικό συνέβη ενώ ο άνδρας κινούνταν σε δρόμο του νησιού με το ζώο. Ο αναβάτης παραδέχεται τη δυσκολία της κατάστασης, ωστόσο υποστήριξε ότι διατηρούσε τον έλεγχο.

"Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το βαστούσα πολύ κοντά το άλογο στο χέρι μου και το είχα δίπλα μου για να μη χτυπήσουμε κανέναν", σημειώνει ο αναβάτης.

Σχετικά με τη μετακίνηση ζώων σε οδικό δίκτυο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ρητά τις προϋποθέσεις ασφαλούς χειρισμού.

Όπως αναφέρεται: "Ζώα επιτρέπεται να οδηγούνται μόνο από ανθρώπους απόλυτα ικανούς στον χειρισμό τους και που είναι σε θέση να τα ελέγχουν πλήρως. Εφόσον μεγάλα ζώα ή αγέλες ή κοπάδια κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας στις οδούς, οι οδηγοί τους υποχρεούνται να επισημαίνουν τα ζώα, καθώς και την αρχή και το τέλος της αγέλης ή του κοπαδιού με ευδιάκριτα φώτα".
Από πού να το πιάσεις το θέμα και πού να το αφήσεις.

Τον έπιασαν για κακοποίηση ζώου, αλλά άφησαν το ζώο έξω από το ΑΤ χωρίς νερό και τροφή όλη νύχτα.

Αφού δεν αποδείχθηκε η κακοποίηση, του έκαναν αλκοτέστ και βρήκαν ότι έχει πιεί. Με ένα άρθρο του ΚΟΚ που δε γράφει τίποτα σχετικό με αλκοτεστ, αλλά αναφέρει ότι πρέπει να είναι απόλυτα ικανοί στο χειρισμό του ζώου, κάτι εντελώς αόριστο, αποφάσισαν να του κάνουν αλκοτεστ. Να σημειώσω ότι ο αστυνομικός, αν πάρει το ζώο και είναι νηφάλιος, δε θα μπορεί να το μετακινήσει. Ο ιδιοκτήτης όμως μπορεί, ακόμα και πιωμένος γιατί πολύ απλά (για όλους εμάς που είχαμε όχι 1-2 ζώα, αλλά 100άδες) το ζώο τον γνωρίζει και τον ακούει.

Τώρα, πάμε στο άλλο ευτράπελο: αφαίρεση διπλώματος οδήγησης. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Ρωτάω το εξής: η γιαγιά μου είχε 100 ζώα, ανάμεσα σε αυτά και 2-3 γαϊδούρια. Ας θεωρήσουμε ότι ζούσε ακόμα. Δίπλωμα οδήγησης ΔΕΝ είχε ΠΟΤΕ. Σήμερα θα απαγορευόταν να καβαλάει γαϊδούρι; Αν την έπιαναν πιωμένη πάνω στο γαϊδούρι τι θα της αφαιρούσαν; Γιατί στον συγκεκριμένο και σε εμένα θα αφαιρούσαν το δίπλωμα και στη γιαγιά μου όχι; Πού γράφει στο Σύνταγμα ή στον ΚΟΚ ότι υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για ίδιο παράπτωμα;

Εφόσον ο ΚΟΚ αναφέρει πως το όχημα κατάσχεται, αν σε πιάσουν πάνω από το όριο, το άλογο γιατί δεν το κράτησαν και να το παραδώσουν στον ιδιοκτήτη, αφού πληρώσει το πρόστιμο;

Σταματάω εδώ γιατί το πράγμα είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι φανερό, σε εμένα τουλάχιστον, τι γίνεται. Τραβάνε από τα μαλλιά τις καταστάσεις, θέλουν να φτάσουν στα άκρα για να δείξουν στον κόσμο πως έχουν την εξουσία να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντιδράσεως. ΟΠΟΙΟΣ συμφωνεί με αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε, είναι όχι απλά αφελής, αλλά συμμέτοχος 100% στη διάλυση της χώρας.

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: "Έφαγε" πρόστιμο 700 ευρώ επειδή καβαλούσε άλογο μεθυσμένος

Δημοσίευση από MacPap »

Καλά του έκαναν.

Τώρα θα προσέχει και δεν θα πίνει αρκετά για είναι στην δεύτερη κλίμακα του πρόστιμου ακόμα και με πατίνι.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
pipinos1976

Δημοσίευση από pipinos1976 »

MacPap έγραψε: 31 Αύγ 2026, 20:22 Καλά του έκαναν.

Τώρα θα προσέχει και δεν θα πίνει αρκετά για είναι στην δεύτερη κλίμακα του πρόστιμου ακόμα και με πατίνι.
Και εσύ ΚΑΛΑ να πάθεις που δε σου έδιναν το δίπλωμα. Είχαν 100% δίκιο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

pipinos1976 έγραψε: 31 Αύγ 2026, 20:23 Και εσύ ΚΑΛΑ να πάθεις που δε σου έδιναν το δίπλωμα. Είχαν 100% δίκιο.
😊 😆 😅 😂 🤣
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

Ἀν τοῦ ἀφαιρέθηκε ἡ ἄδεια ἰκανότητς ὁδηγοῦ τότε θὰ διαφωνησω.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μας έκανε εντύπωση...”