ΔΙΟΔΙΑ
- MacPap
Re: ΔΙΟΔΙΑ
Νομίζω πώς ή πρέπει να ανοίξουμε άλλο topic η να το σταματήσουμε εδώ διότι κάποιοι θα χάσουν την μπάλα (αν δεν το έπαθαν ήδη) ή θα πάψουν να παρακολουθούν το θέμα. 
-
angello
Από πού είναι ληστρική η σύμβαση για τους αυτοκινητοδρόμους ; το λέει κάποιος επίσημα ; έχει γίνει κανένα δικαστήριο για το θέμα ;
Απ όσο ξέρω δεν έχει γίνει δικαστήριο , το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει αν είναι νόμιμες οι συμβάσεις ή παράνομες , και κανείς άλλος .
Η λογική του όχλου και του μηδενισμού δεν βγάζει πουθενά , και ρωτάω πάλι όταν κάποιος πάει στο δικαστήριο διότι δεν πλήρωσε τα διόδια επειδή του το επέβαλαν ,θα βάλει κανείς (από αυτούς που μαζεύονται στα διόδια ) το χέρι στην τσέπη για να του πληρώσει τα έξοδα και το μεροκάματο που έχασε για το δικαστήριο ;
Απ όσο ξέρω δεν έχει γίνει δικαστήριο , το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει αν είναι νόμιμες οι συμβάσεις ή παράνομες , και κανείς άλλος .
Η λογική του όχλου και του μηδενισμού δεν βγάζει πουθενά , και ρωτάω πάλι όταν κάποιος πάει στο δικαστήριο διότι δεν πλήρωσε τα διόδια επειδή του το επέβαλαν ,θα βάλει κανείς (από αυτούς που μαζεύονται στα διόδια ) το χέρι στην τσέπη για να του πληρώσει τα έξοδα και το μεροκάματο που έχασε για το δικαστήριο ;
-
enias
Το έχουμε πει και άλλες φορές, προφανώς σου ξέφυγε. Δεν πειράζει, επανάληψη μήτηρ μαθήσεως λένε.
Το σκάνδαλο λοιπόν, είναι οτι η σύμβαση προβλέπει οτι ο παραχωρησιούχος θα λάβεί το χρόνο απο τα διόδια το Χ ποσό. Επίσης προβλέπει οτι αν δεν καταφέρει να το φτάσει, μπορεί να κάνει αύξηση των διοδίων μέχρι να το φτάσει. Αν λοιπόν το πόσο είναι πχ 100 ευρώ και περνούν 10 αυτοκίνητα τότε το κάθε αυτοκίνητο θα πληρώσει απο 10 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου ξεκίνησε το 2004 με περίπου 9€ και τώρα έχει φτάσει 12,20€. Ο αριθμός των διελεύσεων ήταν μικρότερος απο αυτόν που είχαν υπολογίσει. Στους αυτοκινητοδρόμους τώρα, με τις αυξήσεις στη βενζίνη, τις μειώσεις μισθών κτλ που όλοι ακούμε κάθε μέρα, τι έγινε; Μειώθηκε η χρήση του αυτοκινήτου και ο αριθμός διελεύσεων, και τώρα οι εταιρίες ανεβάζουν.
Εσυ πως το βλέπεις να καταλήγει αυτό το θέμα; Κάθε φόρα που θα περνάμε απο τα διόδια θα πληρώνουμε με επιταγές; Είσαι ικανοποιημένος με αυτή τη σύμβαση έτσι πως έγινε;
Το πιο εκνευριστικό είναι οτι ενω λύσεις υπάρχουν (αυτά που κάνουν και στις άλλες χώρες) αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πρωτοφανή αυταρχισμό απολυταρχικών καθεστώτων, μετατρέποντας την αστυνομία σε εισπράκτορα, και την απαίτηση ιδιώτη απο σύμβαση σε ποινικό αδίκημα.
Αυτο εμένα κάτι μου λέει ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ, γιατί... είναι πολλά τα λεφτά angello!
Το σκάνδαλο λοιπόν, είναι οτι η σύμβαση προβλέπει οτι ο παραχωρησιούχος θα λάβεί το χρόνο απο τα διόδια το Χ ποσό. Επίσης προβλέπει οτι αν δεν καταφέρει να το φτάσει, μπορεί να κάνει αύξηση των διοδίων μέχρι να το φτάσει. Αν λοιπόν το πόσο είναι πχ 100 ευρώ και περνούν 10 αυτοκίνητα τότε το κάθε αυτοκίνητο θα πληρώσει απο 10 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου ξεκίνησε το 2004 με περίπου 9€ και τώρα έχει φτάσει 12,20€. Ο αριθμός των διελεύσεων ήταν μικρότερος απο αυτόν που είχαν υπολογίσει. Στους αυτοκινητοδρόμους τώρα, με τις αυξήσεις στη βενζίνη, τις μειώσεις μισθών κτλ που όλοι ακούμε κάθε μέρα, τι έγινε; Μειώθηκε η χρήση του αυτοκινήτου και ο αριθμός διελεύσεων, και τώρα οι εταιρίες ανεβάζουν.
Εσυ πως το βλέπεις να καταλήγει αυτό το θέμα; Κάθε φόρα που θα περνάμε απο τα διόδια θα πληρώνουμε με επιταγές; Είσαι ικανοποιημένος με αυτή τη σύμβαση έτσι πως έγινε;
Το πιο εκνευριστικό είναι οτι ενω λύσεις υπάρχουν (αυτά που κάνουν και στις άλλες χώρες) αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πρωτοφανή αυταρχισμό απολυταρχικών καθεστώτων, μετατρέποντας την αστυνομία σε εισπράκτορα, και την απαίτηση ιδιώτη απο σύμβαση σε ποινικό αδίκημα.
Αυτο εμένα κάτι μου λέει ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ, γιατί... είναι πολλά τα λεφτά angello!
Αινείας
-
angello
Αφού είναι σκάνδαλο γιατί δεν τους πήγε ποτέ κανένας στο δικαστήριο ; αλώστε πίσω από όλα αυτά σε αυτές τις παραχωρήσεις εργάζονται χιλιάδες συνάνθρωποι μας περισσότεροι από τους υποστηρικτές του λεγόμενου κινήματος δεν πληρώνω . Και να θυμίσω ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε από μερικούς ανθρώπους στην Κορίνθου Πατρών στους όποιους βγάζω το καπέλο διότι πράγματι έχουν δίκιο και συνεχίστηκε από άλλους ανθρώπους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη ( πολλούς υποψήφιους δημάρχους π.χ.) τους τζαμπατζήδες .
-
rasPUTIN
- Site Admin
angello πρέπει νὰ εἶσαι ὑπάλληλος κατασκευαστικῆς ἐταιρείας. Ἀν εἶσαι στέλεχος ἔχει καλῶς, ἀν εἶσαι κανένας ταλαίπωρος τῶν 700 εὐρώ τότε δὲν ἀξίζει τὸν κόπο νὰ ὑπερασπίζεσαι τὸ ἀφεντικό σου. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ.
angello έγραψε:αλώστε πίσω από όλα αυτά σε αυτές τις παραχωρήσεις εργάζονται χιλιάδες συνάνθρωποι μας περισσότεροι από τους υποστηρικτές του λεγόμενου κινήματος δεν πληρώνω .
- Τὶ νὰ ἀλώσουμε;
- Θέλεις νὰ χτυπήσω προσοχή ἐπειδή ἀπασχολοῦν κάποιους ἐργαζομένους; Δὲν θὰ τὸ κάνω. Δὲν τοὺς ἔκανε τὴν χάρη νὰ τοὺς προσλάβει γιὰ τὴν ψυχή τῆς μάνας του. Τοὺς προσέλαβε ἐπειδὴ τοὺς χρειαζόταν. Ἄσε ποὺ στὴν Ἑλλάαδ ἠ ἐργασιακὴ ἀλητεία καλὰ κρατεῖ. Ἕνας ταλαίπωρος τῶν 700 εὐρὼ βγάζει δουλειὰ γιὰ τρείς.
Νὰ πληρώσω ἐκεὶ ὅπου ἔχω νὰ λαμβάνω κάτι καὶ νὰ μὴν μὲ ὑπερχρεώνουν. Ὅταν ἀντιδρὰ ὁ πολίτης λόγω τῶν παραπάνω δὲν εἶναι τσαμπατζής.angello έγραψε: Και να θυμίσω ότι όλη η ιστορία ξεκίνησε από μερικούς ανθρώπους στην Κορίνθου Πατρών στους όποιους βγάζω το καπέλο διότι πράγματι έχουν δίκιο και συνεχίστηκε από άλλους ανθρώπους που θέλησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη ( πολλούς υποψήφιους δημάρχους π.χ.) τους τζαμπατζήδες .
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
-
thanos
σώθηκες....angello έγραψε:Αφού είναι σκάνδαλο γιατί δεν τους πήγε ποτέ κανένας στο δικαστήριο ; .
υπάρχει στην Ελλάδα ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
για αυτο βρίσκονται μέσα ολοι οι μεγαλοκλέφτες, απατεώνες και λαμόγια!!!
τις τράπεζες που τις έχουν πάει στην δικαιοσύνη, και εχουν καταδικαστει ουκ ολίγες φορές, αλλαξε κάτι;
ρητορικά τα ερωτήματα!
-
enias
Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω οτι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις απο τον παλιό Νομάρχη Αχαΐας στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο, αλλα αυτές είναι χρονοβόρες διαδικασίες. Άλλωστε οτι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό και σωστό.angello έγραψε:Αφού είναι σκάνδαλο γιατί δεν τους πήγε ποτέ κανένας στο δικαστήριο ;
Στη Χιλή το κράτος έχει ιδιωτικοποιήσει τις λίμνες και τα ποτάμια για να μπορεί μια κρατική και 10 ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταλλείων να ξεπλένουν το χαλκό που βγάζουν απο τα χώματα, με αποτέλεσμα να έχουν ερημώσει χωριά γιατί οι αγρότες δεν μπορούσαν ούτε να ποτίσουν ούτε να δώσουν νεράκι στα ζώα τους. Πες οτι σύμβαση ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων είναι νόμιμη (για τη Χιλή). Είναι και σωστή; Έχει νομιμοποίηση απο το λαό; Απο πού έχει νομιμοποίηση; Απο τις 10 εταιρίες;
Ξέρεις angello η δικαιοσύνη είναι ένας όρος σχετικός που εδώ και χρόνια και ερμηνεύεται κατα το δοκούν απο τους φασίστες και τους δικτάκτορες που πάντα αντιπροσωπεύουν όχι τα λαό, αλλα τα δικά τους συμφέροντα και των συνεργατών τους.
Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση στη Χιλή έγινε την εποχή του δικτάτορα Πινοσέ. Αλλα και τώρα που αυτός δεν υπάρχει, δεν άλλαξε κάτι. Ξερείς γιατί; Γιατι τα λεφτά είναι πολλά και είναι ωραία, κι ας βγαίνουν στις πλάτες άλλων.
Οταν στην Ελλάδα τα πράγματα (στα διόδια ή αλλου) είτε με έναν Παπανδρέου, είτε με έναν Μητσοτάκη, είτε με έναν Καραμανλή δεν αλλάζει, τοτε καλό είναι να αρχίσουμε να ανησυχούμε οτι παίζονται παιχνίδια πίσω απο την πλάτη μας.
Οι ίδιοι και άλλοι τοσοι θα δούλευαν αν αυτά τα έργα είχαν αναπτυξιακό σκοπό και όχι να κονομήσουν δυο τρεις εργολάβοι, επικαλώντας "εθνικό συμφέρον" οτι σκοτώνονται συνάνθρωποί μας στους παλιούς δρόμους. Μόνο που δεν σκοτώνονται απο τους δρόμους, σκοτώνονται απο την ελλειπή εκπαίδευση, τα λαδώματα στα διπλώματα οδήγησης και την ατιμωρησία σε σημαντικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.angello έγραψε:αλώστε πίσω από όλα αυτά σε αυτές τις παραχωρήσεις εργάζονται χιλιάδες συνάνθρωποι μας περισσότεροι από τους υποστηρικτές του λεγόμενου κινήματος δεν πληρώνω.
Αινείας
-
erling
Δεν νομίζω να αναφέρει η σύμβαση κάτι τέτοιο.enias έγραψε: Το σκάνδαλο λοιπόν, είναι οτι η σύμβαση προβλέπει οτι ο παραχωρησιούχος θα λάβεί το χρόνο απο τα διόδια το Χ ποσό. Επίσης προβλέπει οτι αν δεν καταφέρει να το φτάσει, μπορεί να κάνει αύξηση των διοδίων μέχρι να το φτάσει.
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
-
enias
Μπορεί να μην το αναφέρει, αλλα αν δεν προβλέπει όριο στις αυξήσεις ή ανώτατο πόσο διέλευσης, τότε το ίδιο αποτέλεσμα έχει.
Αινείας
-
erling
Μα προβλέπει ανώτατο ποσό ανά χιλιόμετρο. 0,04€/km με τιμαριθμική αναπροσαρμογή
- Το blog μου"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"