ΔΙΟΔΙΑ

Ενημερώστε μας για τα τελευταία νέα που ακούσατε...
Απάντηση
enias

Re: ΔΙΟΔΙΑ

Δημοσίευση από enias »

Τα είδα. Έχεις κάνει λάθος, γιατί τα δεδομένα του 2002 έχουν έτος βάσης 100 στο έτος 1999, ενώ τα δεδομένα του 2010 έχουν βάση 100 στο έτος 2005. Ουσιαστικά άλλαξε η βάση το 2005. Με κάτι υπολογισμούς που έκανα μου βγήκε ακόμα παραπάνω, δηλαδή στα 7,5€ για 120 χιλιόμετρα, οπότε προφανώς κάτι συμβαίνει με τις προθεσμίες.

Τα στοιχεία είναι τα εξής:

Με έτος βάσης 1999:
Σεπτ. 2002 (έτος βάσης 1999): 111 (αποτελεί αφετηρία για την περίπτωση μας)
Δεκ. 2004 (έτος βάσης 1999) : 119,5

Απο Ιανουάριο 2005:
Σεπτ. 2010 (έτος βάσης 2005): 118,88

Αινείας
erling

Δημοσίευση από erling »

Ωχ, οπότε έχουμε μέλλον ακόμα!!!
Αλλά πάλι γιατί από την εταιρεία είπαν πως η αύξηση αυτή θα είναι και η τελευταία μεγάλη αύξηση?
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
enias

Δημοσίευση από enias »

Για όσους δεν είδαν την εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας" σχετικά με τις συμβάσεις των διοδίων λόγω Τσικνοπέμπτης, μπορούν να το δουν εντελώς νόμιμα εδω http://vimeo.com/20325700, απο παραπομπή της ιστοσελίδας της ίδιας της εκπομπής Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας (πατάτε πάνω στην τίτλο ή πάτε κατ' ευθείαν στο πρώτο λινκ)
Αινείας
xrisa

Δημοσίευση από xrisa »

Έξι ακόμη σταθμοί διοδίων

Διαγωνισμό για το ποιος θα πάρει και θα διαχειρίζεται τους 6 νέους σταθμούς διοδίων που θα γίνουν στην Εγνατία Οδό έχουμε την Τετάρτη 23 Μαρτίου. Τον διαγωνισμό θα κάνει η Εγνατία Οδός ΑΕ.
Τα έσοδα που προβλέπονται 70-90 εκατομμύρια μέχρι το 2015 και κοντά 150 εκατομμύρια από το 2015 και μετά (δηλαδή θα υπάρχει αύξηση του αντιτίμου, γιατί να ανέβει στο διπλάσιο η κίνηση δύσκολα...)

Πηγή: periskopisi.blogspot
enias

Δημοσίευση από enias »

Ας ολοκληρώσουν πρώτα το έργο και μετά να ζητάνε λεφτά. Η γέφυρα λίγο πριν το Μέτσοβο (κατεύθυνση προς τα ανατολικά) είναι ακόμα υπο κατασκευή! :o Πέρασα πριν 2 μέρες απο το σημείο.

Μετά θα φταίω εγώ και θα είμαι παράνομος να τους πω "δεν πληρώνω" μέχρι να ολοκληρωθεί;

Τι να πω άλλο; Για τον Απρίλιο του 2009 που όταν ο Σουφλιάς έκοβε κορδέλες στην Εγνατία δεν ήταν έτοιμη ούτε η γέφυρα του ποταμού Άραχθου απο το ένα ρεύμα. Είχαν βάλει κορίνες ανάμεσα απο τις 2 λωρίδες για να περνάει το αντίθετο ρεύμα.
Αινείας
DELPIERO1981

Δημοσίευση από DELPIERO1981 »

xrisa έγραψε: (δηλαδή θα υπάρχει αύξηση του αντιτίμου, γιατί να ανέβει στο διπλάσιο η κίνηση δύσκολα...)
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εμείς φταίμε που ανεβαίνει το αντίτιμο των ληστρικών διοδίων, επειδή δεν περνάμε συχνά; Και δεν φταίει λ.χ. η βενζίνη που πήγε εκεί που πήγε;
Τι λένε ρε, πάμε καλά;
Ποιον δουλεύουν; :evil: :evil: :evil:
Δηλαδή αν αύριο, λέω τώρα, περνούσε όλη η Ελλάδα από εκεί θα ρίχνανε τις τιμές :?: :astrakia :astrakia :astrakia :astrakia
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
xrisa

Δημοσίευση από xrisa »

Έρχονται τα διόδια και στην Εγνατία Οδό : πως τα περνάμε χωρίς να πληρώσουμε !

Νέο χαράτσι για τους Κομοτηναίους και τους Θρακιώτες

Χαμηλότερη κατά 25% η τιμολόγηση των διοδίων απ’ ότι στους υπόλοιπους εθνικούς αυτοκινητόδρομους

Αρχικός στόχος, η είσπραξη εσόδων 70-90 εκ. ευρώ για τα πρώτα χρόνια

Μετά τον αναπτυξιακό νόμο η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει «κίνητρα» στους πολίτες να επενδύσουν και να μείνουν στην παραμεθόριο περιοχή μας !

Οδηγίες για το πώς να περνάτε τα διόδια χωρίς να πληρώνετε, μετά και τη δημοσίευση της τροπολογίας του Ρέππα στο ΦΕΚ

Η Εγνατία Οδός βρίσκεται στην τελική ευθεία για να εγκαταστήσει σε όλο το μήκος της έξι νέους σταθμούς διοδίων – πέραν αυτού που ήδη λειτουργεί στον Πολύμυλο της Κοζάνης - σε Ηγουμενίτσα, Γιάννινα, Γρεβενά, Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή.

Στη διενέργεια διαγωνισμού για τη λειτουργία των σταθμών διοδίων στην Εγνατία προχωρά την Τετάρτη 23 Μαρτίου η Εγνατία Οδός ΑΕ, με αρχικό στόχο την είσπραξη εσόδων ύψους 70 έως 90 εκατ. ευρώ για τα πρώτα χρόνια και 150 εκατ. από το 2015. Οι σταθμοί, που έχουν προϋπολογιστεί στα 14 εκ. ευρώ, θα είναι συμβατικού τύπου και προσωρινοί, μέχρι να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει πλήρως το ηλεκτρονικό διόδιο, με το οποίο η χρέωση θα γίνεται σε εξ ολοκλήρου διαφορετική βάση, κάτι που θα γίνει το 2012. Μάλιστα, το «τηλεδιόδιο» της Εγνατίας θα είναι συμβατό με όλους τους αυτοκινητοδρόμους με διόδια της χώρας.

Η τιμολόγηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό θα είναι κατά 25% χαμηλότερη από ότι ισχύει στους υπόλοιπους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, ενώ σύμφωνα με τους επιτελείς της Εγνατίας Οδού, ένα ποσό θα παρακρατείται για τη δημιουργία μικρών έργων σε όλη τη ζώνη επιρροής του νευραλγικού αυτοκινητοδρόμου.

Πως περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώνουμε μετά και τη δημοσίευση της τροπολογίας του Ρέππα

Η «Φωνή» σας δίνει σήμερα οδηγίες για το πώς να περνάτε χωρίς να πληρώνετε τα διόδια, αφού έγινε πλέον νόμος η τροπολογία του Ρέππα, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Δεν πληρώνουμε – Πως περνάμε : Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα. Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:

α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.

γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας. Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα. Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ; Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο; Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση; Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποια είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα; Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα; Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα; Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια; Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό; Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή; Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει: «Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε; Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν; Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί; Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται; Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω; Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Πηγή: fonirodopis.gr
erling

Δημοσίευση από erling »

Τελικά το πρόβλημα είναι να μην πληρώνουν διόδια σε δρόμο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για αυτοκινητόδρομο ή άλλο?
Εκτός αν και η Εγνατία Οδός δεν είναι αυτοκινητόδρομος!!!!
Έχω μπερδευτεί
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
angello

Δημοσίευση από angello »

Μάλλον μερικοί από το κίνημα δεν πληρώνω έχουν μπερδευτεί , τη μια φταίει το ύψος του αντιτίμου , την άλλη φταίει ο δρόμος , την άλλη φταίει ο παράδρομος και άλλα . Δε μπορεί να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι για όλα τα διόδια και όλες τις περιοχές , διόδια υπήρχαν από παλιά και θα υπάρχουν δυστυχώς, και δε νομίζω ότι μπορούν να αφαιρεθούν ποτέ τα διόδια , η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή , για παράδειγμα 1) Κορίνθου Πατρών να μην υπάρχουν διόδια . 2) όπου υπάρχουν αυτά να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και 3) αν το έργο δεν έχει παραδοθεί πλήρως να μην υπάρχουν διόδια ή το αντίτιμο τους να είναι πολύ χαμηλό . Αυτή είναι η γνώμη μου .Όχι όλα ίσιωμα , έτσι έφτασαν κάποιοι να μας πουν όλους άδικα τζαμπατζήδες ( όχι ότι δεν υπάρχουν ) γιατί πίστεψαν ότι δεν πληρώνουμε τίποτα και πουθενά ενώ αντίθετα το μόνο που θέλουμε είναι να έχουμε ελεύθερη και ακόλλητη πρόσβαση στο αυτονόητο στην εργασία μας . Δυστυχώς λίγο πιο έξω από τις μεγάλες πόλεις η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη . Αν δεν έχεις αυτοκίνητο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα π.χ. για να πάρεις γάλα του παιδιού σου πρέπει να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις , πως , με τι συγκοινωνία με το ΚΤΕΛ ; και για να πας στην εργασία σου πως θα πας με το ΚΤΕΛ ; ξέρει κανείς πόσο είναι το εισιτήριο ; και αν εξυπηρέτησε ; αφού περνάει κάθε μια ώρα και κάνεις μια ώρα να φτάσεις . Εμείς οι λίγο έξω από τις μεγάλες πόλεις πληρώνουμε τα πάντα και με το παραπάνω , περισσότερο πετρέλαιο λόγο περισσότερου κρύου , δύο αυτοκίνητα που σημαίνει δύο τέλη κυκλοφορίας ,δυο ασφάλειες , δυο σέρβις , διπλή βενζίνη , και αυτά όχι για καπρίτσιο αλλά για την ανάγκη της απαραίτητης μετακίνησης μας . Μακάρι και εμείς να είχαμε τις συγκοινωνίες που απολαμβάνουν οι άλλοι κάτοικοι που έχουν τραίνα , λεωφορεία , τραμ, τρόλεϊ, και φτηνά ταξί. Το ξέρεται ότι τα ταξί της επαρχίας βάζουν διπλή ταρίφα αν περάσουν τα όρια τους ; .Τέλος πάντων αυτοί που έχουν πραγματικά δίκιο δε μπορεί να καπελώνονται από δήθεν γνώστες του θέματος που ο μοναδικός σκοπός τους είναι να κερδίσουν μερικούς ψήφους ή κάποια φήμη . Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο πολύ βαθύτερο και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το εκμεταλλεύεται κανένας . Και να θυμίσω σε μερικούς , όταν πλήρωναν διόδια , παλιά του δημοσίου, που πήγαιναν αυτά τα λεφτά ; και για αυτούς που φωνάζουν τώρα και δήθεν ξέρουν , μπορούν να μας πουν γιατί δεν φώναζαν τότε ; να διεκδικήσουν καλλίτερους δρόμους, παράδρομους , και ότι άλλο ζητάνε τώρα . Ίσως κάποιοι το γνωρίζουν . παλιότερα αν πέρναγες και δεν πλήρωνες διόδια τότε σου ερχόταν το πρόστιμο στο 20πλάσιο και μάλιστα μετά από ένα χρόνο . Ας μη κοροϊδευόμαστε άλλο από τους δήθεν αγωνιστές που αγωνίζονται για μας χωρίς εμάς , οι αγώνες δεν κερδίζονται στην τηλεόραση , οι αγώνες πρέπει να γίνονται με ευθύνη και ενάντια στο προσωπικό συμφέρον κάποιων .
enias

Δημοσίευση από enias »

Οσον αφορά την Εγνατία, δεν έχει δοθεί σε παραχωρησιούχο, απ όσο ξέρω αυτός ο δρόμος είναι του δημοσίου. Το έργο έχει παραδωθεί τυπικά, αλλα δεν έχει ολοκληρωθεί όπως έγραψα παραπάνω, λείπει μια γέφυρα κοντά στο Μέτσοβο.

Οσον αφορά τα διόδια και συγκεκριμένα των Ιωαννίνων, ο Νομάρχης Ιωαννίνων και εξαιρετικός και προσιτός άνθρωπος, τον οποίο τυχαίνει να έχω γνωρίσει απο κοντά σε μια ταβέρνα του Μετσόβου, και που σάρωσε στις Νομαρχιακές Εκλογές σαν να ήταν υπερκομματικός (είναι ΝΔ), ζήτησε απο τον υφυπουργό υποδομών Μαγκριώτη, να μην μπουν τα διόδια εκεί που έχει σχεδιαστεί να μπουν, και είναι λίγα χιλιόμετρα μετά τον κόμβο της πόλης των Ιωαννίνων δυτικά προς Μέτσοβο, αλλα να τοποθετηθούν στον κόμβο Μαλακασσίου Τρικάλων που βρίσκεται στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων, όπου είναι η έξοδος για όσους κατευθύνονται προς τον Ε65 Κεντρικής Ελλάδος, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα όλες τις περιοχές του Νομού Ιωαννίων δυτικά του ίδιου του Νομού, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης επαρχίας του Νομού Ιωαννίνων, το Μέτσοβο το οποίο αριθμεί 5.000 κατοίκους περίπου και ζει απο τον τουρισμό των επισκεπτών κυρίως απο τα Ιωάννινα. Αν μπουν τα διόδια εκεί που έχει σχεδιαστεί, θα συμβάλει στην εκ νέου απομόνωση της συγκεκριμένης κωμόπολης.

Η απάντηση του υφυπουργού ήταν "Θα δούμε" :?

Το πρόβλημα πάντως, γενικά, είναι οτι οι μετακινήσεις στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ ακριβές. Εγω είμαι κατα των διοδίων και υπέρ της αποπληρωμής απο τα κρατικά ταμεία. Σε όσους μιλούν βέβαια για το πόσο δίκαιο είναι να πληρώνει κάποιος πχ απο τα νησιά ή απο την Κρήτη για την Εγνατία, τους αντιτάσσω το επιχείρημα οτι ενα κράτος πρέπει να έχει συνοχή και πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Ο Κρητικός θα πληρώνει μεν για την Εγνατία, αλλα με τη σειρά του έχει τζάμπα τον Βόρειο Άξονα Κρήτης. Ο νησιώτης έχει λιμάνι, έχει μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ εδω και δεκαετίες και τα παιδιά της υπόλοιπης Ελλάδας που πληρώνουν απο την τσέπη τους κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας για να βρίκονται σε αυτά τα νησιά.

Λοιπόν, ας αφήσουμε τις χαζομάρες, πλησιάζει 25 Μαρτίου, ευκαιρία να θυμηθούμε τη γέννηση ενός έθνους-κράτους με πολύ κόπο και αίμα για να γίνει ένα μεγάλο και περήφανο ενιαίο κράτος ανθρώπων με κοινή πολιτισμική κληρονομιά που πρέπει νοιάζονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλον.
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Breaking News...”