Πόσο ανορθόγραφοι είμαστε...

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
athanatos
Site Admin

Re: Πόσο ανορθόγραφοι είμαστε...

Δημοσίευση από athanatos »

erling έγραψε:Εγώ κτήριο το έμαθα, τα τελευταία χρόνια έμαθα πως είναι κτίριο
κτίριο, από το κτίσμα, κτίσις - κτίσεως.
erling έγραψε:Το οπλισμένο είναι αυτό που είναι έτοιμο να πυροβολήσει ενώ το ωπλισμένο αυτό που περιέχει οπλισμό.
εδώ έχει δίκιο ο MacPap.
erling έγραψε:Σε όλα τα συγγράμματα παλιά ήταν σύμμικτη.
όχι στο δικό μου.
erling έγραψε:Το παγώνι πρέπει να γραφτεί με ωμέγα, διότι βλέποντας το νιώθεις θαυμασμό, οπότε λες "κοίτα ένα παγόόνι" οπότε το γράφει παγώνι.
σωστά.
erling έγραψε:Οπότε ο κάφρος Παοκτσής είπε "Τότε να φωνάζουμε "Που...α που....α του Μπαμπινιώτη η μάνα" ώστε να επικρατήσει σαν έκφραση και να γράψει μετά δίπλα στο λήμμα που...α : Του μπαμπινιώτη η μάνα.
:applause

Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
erling

Δημοσίευση από erling »

Έκανα ένα edit όμως :)
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
enias

Δημοσίευση από enias »

athanatos έγραψε:Το παγώνι με ω
Το ανηψάκι μου πάει πρώτη δημοτικού. Σε δέκα χρόνια περίπου που θα είναι 16 ετών και θα έχει δική του άποψη, αν του πεις αυτό που έγραψες, πιθανόν να σου πει οτι δεν τα θυμάσαι καλά γιατί είσαι γέρος (θα τα έχεις τα χρονάκια σου τοτε :D ) και έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που τελείωσες το σχολείο.
athanatos έγραψε:Στο word δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη, όπως και στα σχολικά βιβλία πλέον.
Επείδη εχω αρχίσει, να σπάζομαι απ' αυτά,
θα αρχίσω να ασπάζομαι, τα αγγλοελληνικά (greeklish)
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:...δεν τα θυμάσαι καλά...έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που τελείωσες το σχολείο...
Γιαυτό πρέπει να μην βαριόμαστε και να εξηγούμε στα σημερινά παιδάκια τι παίζει με την ιστορία και την γλώσσα μας για να ξέρουν όταν γίνουν 16...
Και όχι να έχουμε αφήσει τα πάντα όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην πολιτεία η οποία "χέστηκε" για το τι θα μάθουν αυτά τα παιδιά αρκεί να είναι καλοί φορολογούμενοι και να μην λένε πολλά πολλά.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:Γι αυτό πρέπει να μην βαριόμαστε και να εξηγούμε στα σημερινά παιδάκια τι παίζει με την ιστορία και την γλώσσα μας για να ξέρουν όταν γίνουν 16...
Και τι να τους πούμε βρε MacPap; Οτι έχουμε κάτι ηλίθιους που κάθε τόσο τους τη βαράει και αλλάζουν την ορθογραφία; Τι απαντάς μετά, στα αμέτρητα "γιατί" των παιδιών αυτής της ηλικίας;
Αινείας
rasPUTIN
Site Admin

Δημοσίευση από rasPUTIN »

enias έγραψε:
MacPap έγραψε:Γι αυτό πρέπει να μην βαριόμαστε και να εξηγούμε στα σημερινά παιδάκια τι παίζει με την ιστορία και την γλώσσα μας για να ξέρουν όταν γίνουν 16...
Και τι να τους πούμε βρε MacPap; Οτι έχουμε κάτι ηλίθιους που κάθε τόσο τους τη βαράει και αλλάζουν την ορθογραφία;
Ναί.
enias έγραψε:Τι απαντάς μετά, στα αμέτρητα "γιατί" των παιδιών αυτής της ηλικίας;
Τὴν ἀλήθεια.
Παραμένω καθαρόαιμος (mRNA Free)
enias

Δημοσίευση από enias »

Δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό να τους πεις την αλήθεια, γιατί τα παιδιά έχουν αθώο μυαλουδάκι και έκτος οτι δεν θα την καταλάβουν, είναι άχαρη δουλεία για σένα να γίνεσαι εσύ αυτός που τους καταστρέφει την ιδανική εικόνα του κόσμου που έχουν σε αυτό το μυαλουδάκι. :(
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Αχαρη ξεάχαρη αυτός που τους αγαπάει θα το κάνει ΑΝ το κάνει κάποιος.
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
Souvlitsa

Δημοσίευση από Souvlitsa »

Οταν τα παιδιά μαθαίνουν άλλα στο σχολείο, πως μπορείς εσύ να τους μάθεις άλλα στο σπίτι; Ούτως ή άλλως η ορθογραφία μιας λέξης σου μένει με την εξάσκηση. Οπότε όταν το παιδάκι θα την γράφει συνέχεια στο σχολείο με το νέο τρόπο γραφής, είναι αδύνατον να μάθει αυτό που πιστεύουμε εμείς. Ασε που στην αρχή αν του δείχνεις τα δικά σου θα μπερδευτεί και δεν θα μπορέσει τελικά να μάθει σωστά ούτε το ένα ούτε και το άλλο.
erling

Δημοσίευση από erling »

Και το άλλο. Πως θα πεις στο παιδάκι ότι αυτό είναι το σωστό (αν είναι σωστό, ποιος το λέει;) και ότι ο δάσκαλος στο σχολείο το λέει λάθος. Υπάρχει περίπτωση αυτό το παιδί να πάρει στα σοβαρά τον δάσκαλο;
Ή θα μπορέσει ένα παιδί 6-7 ετών να καταλάβει το γιατί κάποιοι αλλάζουν την ορθογραφία των λέξεων.
Δεν ξέρω, κάθε μέρα ανακαλύπτω βουνά που πρέπει να τα περάσω...
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”