Ξεφτίσανε οι άνθρωποι

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
Άβαταρ μέλους
MacPap

Re: Ξεφτίσανε οι άνθρωποι

Δημοσίευση από MacPap »

Εννοείς η θρησκεία (και εν προκειμένω η Ορθοδοξία). Διότι η εκκλησία δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Επίσης πρέπει να δει κανείς τι γίνεται στις εκκλησίες μια κοινή Κυριακή παραδόξως έχουν αρχίζει να γεμίζουν με νέους τουλάχιστον στην Αθήνα!

Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Συμφωνώ erling, αλλά εκεί θα έπρεπε να είμαστε συγκρατημένοι και να πάμε μόνο για τον σκοπό για τον οποίο βρισκόμαστε εκεί και όχι να βγάζουμε τ’ απωθημένα μας.
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
erling

Δημοσίευση από erling »

Μα φυσικά , η υποκρισία είναι κάτι που είτε το κάνει είτε δεν το κάνει κάποιος άνθρωπος. Σε όλες τις εκδηλώσεις του.
Προσωπικά πάω ελάχιστες φορές στην εκκλησία γιατί λίγες φορές καταφέρνω να πάω εκεί για τον λόγο που υπάρχει αυτή. Σπάνια πλέον φεύγω από εκεί πιο ήρεμος από ότι πήγα. Και ο λόγος δεν είναι μόνο οι άλλοι αλλά γιατί και εγώ δεν καταφέρνω να σκέφτομαι τον λόγο που πήγα, δηλαδή την επικοινωνία με τον Θεό.
Δηλαδή δεν μου φταίνε μόνο τα ξώβυζα που βλέπω ή η βαβούρα που επικρατεί ή τον παππά ή ψάλτη που δείχνει να κάνει αγγαρεία, αλλά και το ότι εγώ δεν καταφέρνω να μην δίνω σημασία σε όλα αυτά.
Εξαιρώ τις περιπτώσεις γάμων και βαφτίσεων όπου είναι καθαρά κοινωνικά γεγονότα πλέον.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Έχεις σκευθεί ποτέ όταν πας στην εκκλησία ακόμα και σε γάμο να προσπαθήσεις να ακούσεις τι λένε και να το καταλάβεις? Θέλω να καταλάβεις τι λένε όχι ποιο είναι το θρησκευτικό νόημα. Δοκίμασε και θα ανακαλύψεις ένα τελείως διαφορετικό ενδιαφέρον ενώ ταυτόχρονα πίστεψέ με δεν θα σε ενοχλεί ούτε ο ψάλτης ούτε το σούργελο με το μίνι πάνω από τον ομφαλό.

Αλλιώς είναι σαν να πηγαίνεις στο θέατρο και να μην ακούς τι λένε οι ηθοποιοί!! ;)

Φιλικά Κώστας
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Ακριβώς αυτό που λες MacPap λέω και εγώ παραπάνω. Το λάθος είναι δικό μου.
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
DELPIERO1981

Δημοσίευση από DELPIERO1981 »

MacPap έγραψε:Έχεις σκευθεί ποτέ όταν πας στην εκκλησία ακόμα και σε γάμο να προσπαθήσεις να ακούσεις τι λένε και να το καταλάβεις? Θέλω να καταλάβεις τι λένε όχι ποιο είναι το θρησκευτικό νόημα. Δοκίμασε και θα ανακαλύψεις ένα τελείως διαφορετικό ενδιαφέρον ενώ ταυτόχρονα πίστεψέ με δεν θα σε ενοχλεί ούτε ο ψάλτης ούτε το σούργελο με το μίνι πάνω από τον ομφαλό.

Αλλιώς είναι σαν να πηγαίνεις στο θέατρο και να μην ακούς τι λένε οι ηθοποιοί!! ;)

Φιλικά Κώστας
erling έγραψε:Μα φυσικά , η υποκρισία είναι κάτι που είτε το κάνει είτε δεν το κάνει κάποιος άνθρωπος. Σε όλες τις εκδηλώσεις του.
Προσωπικά πάω ελάχιστες φορές στην εκκλησία γιατί λίγες φορές καταφέρνω να πάω εκεί για τον λόγο που υπάρχει αυτή. Σπάνια πλέον φεύγω από εκεί πιο ήρεμος από ότι πήγα. Και ο λόγος δεν είναι μόνο οι άλλοι αλλά γιατί και εγώ δεν καταφέρνω να σκέφτομαι τον λόγο που πήγα, δηλαδή την επικοινωνία με τον Θεό.
Δηλαδή δεν μου φταίνε μόνο τα ξώβυζα που βλέπω ή η βαβούρα που επικρατεί ή τον παππά ή ψάλτη που δείχνει να κάνει αγγαρεία, αλλά και το ότι εγώ δεν καταφέρνω να μην δίνω σημασία σε όλα αυτά.
Εξαιρώ τις περιπτώσεις γάμων και βαφτίσεων όπου είναι καθαρά κοινωνικά γεγονότα πλέον.
Στα 12 περίπου χρόνια που ψέλνω σε ναό της πόλης μου, μόνο χθες έτυχε να πετύχω τον ποιο ολοκληρωμένο γάμο από άποψη συμπεριφοράς κόσμου (απόλυτη ησυχία) και από τη στάση των μελλονύμφων και των συγγενών τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μέσα σ’ αυτά τα λίγα χρόνια, τα μάτια μου είδαν πολλά ευτράπελα από πολλούς εμπλεκόμενους, που εμένα αρκετές φορές μου προξένησαν βαθύτατη λύπη και μετά βίας κρατήθηκα να μη κλάψω. Γιατί όταν έχεις κάνει διατριβή τόσο καιρό στα λόγια των ευχών και αναλογιστείς τι στα αλήθεια γίνεται, δεν μπορείς παρά να λυπηθείς… και μάλιστα πολύ…

Δυστυχώς και αυτά όλα είναι θέματα ανύπαρκτης παιδείας. Παιδεία δεν είναι μόνο το τι μαθαίνουν στο σχολείο, αλλά και κάθε άλλη προσπάθεια και όρεξη για γνώση. Όταν ο άλλος δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του στο δρόμο, είτε ως πεζός είτε ως οδηγός, όταν ο άλλος περνάει στις 3 το ξημέρωμα ξυπνώντας όλους με τον εκκωφαντικό θόρυβο απ’ το σουραύλι του, όταν η εξάτμιση του πίσω βγάζει το Τσέρνομπιλ, πως μετά να έχουμε την απαίτηση να είναι σωστός μέσα στο ναό και να έχοντας ως σκοπό να πάει να προσευχηθεί και να φύγει όταν τελειώσει η ακολουθία; Πως έχεις την απαίτηση μετά από την νεαρά κυρία να έρθει ντυμένη με ευπρέπεια και όχι με προκλητική ενδυμασία σαν να πηγαίνει στην παραλία για μπάνιο;
ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ ΔΙΌΔΙΑ;... ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΌ ΤΟ ΞΈΡΕΙΣ;
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Tassos έγραψε:Το χειρότερο όμως είναι ότι και του χρόνου θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα.

Σου εύχομαι να έχεις ρεπό.

Τάσος
Ζωοδόχου πηγής αύριο. Σήμερα παραμονή και γιορτή στο ίδιο ξωκλήσι. Μαντέψτε ποιον στείλανε φέτος..
Η παναγιά μαζί μου :cry: :astrakia

Τα καλαμπούρια δίνουν και παίρνουν για το περσινό λεωφορείο του περιστατικού, εδώ και μέρες :lol:
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Περιμένουμε ΝΕΑ :lol:
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Τραγική εμπειρία παιδιά. 8 ώρες κόλαση. Κυρίως τα αυτοκίνητα τα οποία σε βλέπουν, και δεν περιμένουν ένα δευτερόλεπτο στην ευθεία, αλλα θέλουν να συναντηθείτε στην στροφή πάνω που το λεωφορείο πρέπει να ανοιχτεί. Και οι πεζοί που ενώ ελέγχεις με το φρένο σου, 15 τόνους στο κατήφορο, αυτοί μπαίνουν μπροστά σου. Οι βλάκες με τα τζιπ που φοβούνται να πατήσουν λίγο χώμα για να χωρέσουν, αφήνοντας το λεωφορείο να ξύνει την άκρη του γκρεμού, και οι τροχαίοι, ο οποίοι το μόνο που κάνανε ήταν να μας ρωτάνε τι ώρα θα σχολάσουμε για να φύγουν κι αυτοί, καθώς και για να τους ανεβοκατευάζουμε σουβλάκια και τσιγάρα. \

Ετοιμάζω βιντεάκι για να πάρετε μια ελάχιστη ιδέα. Δεν ξέρω ποιος θα έχει την όρεξη να το δει, αλλα εγώ αυτό το πράγμα δεν αξίζει ούτε για 200 ευρώ μεροκάματο
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Το πρώτο βίντεο είναι το κατέβασμα σε νορμάλ ταχύτητα και με ήχο για να δείτε τη διαδρομή.
Το δεύτερο είναι ανέβασμα.
Το τρίτο είναι επιλογές σε fast forward με λίγο περισσότερη κίνηση. Έχει ωραία τζιμάνια. Ο παππούς με το αγροτικό είναι όλα τα λεφτά. Στο αποκορύφωμα της κίνησης αλλα και της επικινδυνότητας το βράδυ, δεν είχε καλό φωτισμό για βίντεο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”