Φαρμακεία

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
trip73p
Επικοινωνία:

Φαρμακεία

Δημοσίευση από trip73p »

Την κυριακή έπρεπε να πάω τον μεγάλο μου τον γιο, στο νοσοκομειο για το μάτι του.Ευτηχώς τιποτα σοβαρο.Ο γιατρός μας εδωσε 1 κολήριο και απο εκεί ξεκίνησε η ιστορία.
Πάω σπίτι,τον αφήνω και λέω να πάω με τα πόδια στο κοντινότερο φαρμακειο της περιοχής.Καλό καιρός με ήλιο,μεσημεράκι,οτι πρέπει για ποδαρόδρομο.Πάω στο 1 φαρμακείο που είδα ότι εφημερευει,ήταν κλειστό!Πουθενά ανάρτηση για αλλο φαρμακείο.Πάω στο επόμενο που ηξερα κοιταω τον καταλογο το εδειχνε ανοικτο.Βρήσκω το αμέσως επόμενο και αυτο κλειστό!Διαβάζω τον καταλογο που είχε ευτηχώς αναρτημένο και βρίσκω το 3ο στην σειρά που ελεγε ότι ήταν ανοικτό,στα συνορα της περιοχής μου με την επόμενη!Ευτηχώς αυτο ήταν.Δεν λέω μου εκανε καλό το μισαωρο που περπάτησα αλλά αυτο το χάλι με τα φαρμακεία στην Θεσσαλονίκη μου εχει τύχει πολλές φορες και όχι μόνο στην περιοχή μου.
Δεν υπάρχει κάποιος που τους ελένχει επιτέλους?Δεν λέω να ειναι 3 φαρμακεια ανοικτά,να λέει 1 ο καταλογος εφημερείας και πραγματικά να είναι ανοικτο.Αν ειχα αμεση αναγκη 1 φαρμακο?Θα έπρεπε να πήγαινα στο κέντρο να εβρισκα?

Eίμαι ο εφιάλτης μέσα στις νύχτες μου!
...και δηλώνω σαλταρισμένος!!!!
enias

Re: Φαρμακεία

Δημοσίευση από enias »

Μήπως δεν το διάβασες καλά; Υπάρχει φαρμακείο που εφημερεύει την ημέρα και άλλο τη νύχτα. Έχει ωράρια επάνω.

Αν πάλι είναι όπως το λες, τότε ναι, μπορείς να διαμαρτυρηθείς. Ελέγχονται από το φαρμακευτικό σύλλογο της περιοχής που ανήκει (Θεσσαλονίκης υποθέτω;).

Προσοχή όμως! Η νομοθεσία λέει οτι αν είναι το μόνο φαρμακείο στο Δημοτικό Διαμέρισμα, τότε δεν έχει υποχρεώση να εφημερεύει και φυσικά δεν υπάρχει χαρτί απ' έξω αναρτημένο εφόσον στο Δ.Δ. δεν εφημερεύει κανείς. Αυτό όπως κατάλαβες αφορά τα χωριά.
Αινείας
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

enias έγραψε:Η νομοθεσία λέει ... τότε δεν έχει υποχρεώση να εφημερεύει....
Τότε αν δεν εφημερεύει κανένα στην ουσία ο κόσμος πού πάει? Εκτός και αν λόγω χωριού γνωρίζονται και εξυπηρετούνται φιλικά. Αλλά πάλι υπάρχει το πρόβλημα τι κάνει ο ξένος... :astrakia
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
erling

Δημοσίευση από erling »

Και εγώ το έχω αντιμετωπίσει το πρόβλημα που λέει ο trip
Και έτρεχα με το αυτοκίνητο !@#$%^&
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
enias

Δημοσίευση από enias »

MacPap έγραψε:
enias έγραψε:Η νομοθεσία λέει ... τότε δεν έχει υποχρεώση να εφημερεύει....
Τότε αν δεν εφημερεύει κανένα στην ουσία ο κόσμος πού πάει?
Πάει σε άλλο χωριό. Και το μοναδικό φαρμακείο δεν μπορεί να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα. Αυτή είναι η λογική του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου.
MacPap έγραψε:Εκτός και αν λόγω χωριού γνωρίζονται και εξυπηρετούνται φιλικά.
Αυτό συμβαίνει στα χωριά. Ειδικά όταν είναι για επείγον.
MacPap έγραψε:Αλλά πάλι υπάρχει το πρόβλημα τι κάνει ο ξένος... :astrakia
Ξένος δύσκολα βρίσκεται σε χωριό. Αν είναι τουριστικό το μέρος, τότε ο φαρμακοποιός δεν είναι ηλίθιος. Κάνει αυτό που κάνουν και στα χωριά, αφήνει κινητό τηλ στην πόρτα, γιατί μην ξεχνάμε οτι πρόκειται και για ζεστό χρήμα, οχι πίστωση στο δημόσιο και άγιος ο θεός. ;)
Αινείας
trip73p
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από trip73p »

Στα χωρία κάνουν ακριβώς αυτο που λέτε,ή πέρνουν τηλέφωνο των φαρμακοποιο και τους το παει σπίτι.Το εχω ζήσει στο χωρίο της γυναίκας μου.
Την συγκεκριμένη Κυριακή που σας ανάφερα το περιστατικό σε οποιο φαρμακείο πήγα ήταν αναρτημένο στις λίστες τους.
Φοβάμαι τωρα που ηρθε το καλοκαίρι τα πραγματα θα γίνουν χειρότερα.
enias

Δημοσίευση από enias »

trip73p έγραψε:Στα χωρία κάνουν ακριβώς αυτο που λέτε,ή πέρνουν τηλέφωνο των φαρμακοποιο και τους το παει σπίτι.Το εχω ζήσει στο χωρίο της γυναίκας μου.
Εξαρτάται. Όπως βολεύεται κανείς.
trip73p έγραψε:Την συγκεκριμένη Κυριακή που σας ανάφερα το περιστατικό σε οποιο φαρμακείο πήγα ήταν αναρτημένο στις λίστες τους.
Φοβάμαι τωρα που ηρθε το καλοκαίρι τα πραγματα θα γίνουν χειρότερα.
Έχουν τα νευράκια τους και οι φαρμακοποιοί αυτήν την περίοδο, γιατί τους χρωστάνε τα ταμεία απο πολλούς μήνες, αυτοί κάνουν νέες παραγγελίες, το κράτος απαιτεί την πληρωμή του ΦΠΑ για εμπόρευμα το οποίο το ίδιο κράτος δεν τους έχει εξοφλήσει :astrakia
Και φυσικά ούτε λόγος για συμψηφισμό. Κόψε το λαιμό σου να βρεις λεφτά για το ΦΠΑ και το κράτος μπορεί να σε πληρώσει σε 15 μήνες.

Κατάλαβες; ;)
Αινείας
trip73p
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από trip73p »

Φίλε enias,μάλλον βαρίουνται να τα ανοίξουν...
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

Γι αυτό δεν θέλουν απελευθέρωση του επαγγέλματος;
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
enias

Δημοσίευση από enias »

trip73p έγραψε:Φίλε enias,μάλλον βαρίουνται να τα ανοίξουν...
Τρελός είσαι; Ξέρεις τι χρήμα βγάζουν στην εφημερία; :shock:
Να φανταστείς οτι είναι παράνομο να ανοίξεις εκτός ωραρίου που έχει εφημερία ο άλλος!
athanatos έγραψε:Γι αυτό δεν θέλουν απελευθέρωση του επαγγέλματος;
Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Δεν την θέλουν γιατί η ζήτηση για φάρμακα είναι λίγο πολύ δεδομένη και όσοι περισσότεροι μαζευτούν τόσο λιγότερα θα βγάζουν. Ακόμα περισσότερο, όταν το άνοιγμα του επαγγέλματος θα επέτρεπε σε μένα και σε σένα που δεν είμαστε φαρμακοποιοί, να ανοίξουμε φαρμακείο βάζοντας μέσα μισθωτό φαρμακοποιό να δουλεύει. Έτσι τα σούπερμάρκετ θα έπαιρναν μισθωτούς θα πουλάγανε πολύ φθηνότερα (αφού θα απελευθερώνονταν και η τιμή πώλησης) θα διέλυαν τα υπάρχοντα φαρμακείο κατα το πρότυπο των μπακάληδων πρίν κάτι δεκαετίες και αντίο στα πολλά λεφτά και την προσωπική επιχείρηση.

Και πιστεψέ με... είναι πολλά τα λεφτά athanatos... :twisted:
Αινείας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”