Ούτε το μουσικό όργανο καθορίζει το τι είναι μουσική. Η συνύπαρξη μελωδίας , αρμονίας, και ο ρυθμού το καθορίζει. Διότι αν πάρω εγώ μια ηλεκτρική κιθάρα δεν θα μπορείς να κάτσεις δίπλα στο ηχείο. Βέβαια από την άλλη μπορεί και να σου αρέσει, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μουσική.ultimo_ έγραψε:...Αποδεδειγμένα, είπα, γιατι παίζουν ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. οι stomp παίζουν αυτοσχέδια κρουστά. συμφωνώ δεν βγάζουν μουσική. όπως και η hip hop δεν χρησιμοποιεί μουσικά όργανα. Η ηλεκτρονική μουσική επίσης. Δεν τα χρησιμοποιεί...
Το αν αυτό που παίζει έχει φτιαχτεί σε υπολογιστή επίσης δεν καθορίζει το τι είναι μουσική. Επειδή δηλαδή ένα sampler οδηγούμενο απο ένα υπολογιστή θα παίξει το "Für Elise" του Beethoven, δεν θα πάψει το κομμάτι να είναι μουσική. Αντιθέτως αν το παίξω εγώ στο πιάνο άσε τι θα είναι.
Σχετικά με το βαριά τώρα σηκώνει πολύ συζήτηση. Κανείς δεν αμφισβητεί φαντάζομαι ότι ακόμα και το "Wall" των Pink Floyd, δεν συγκρίνεται σε πολυπλοκότητα με ένα κομμάτι του Piotr Ilyitch Tchaikovsky (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει χρησιμοποιήσει ακόμα και κανόνια αντί κρουστών). Πώς τώρα η υπεραπλούστευση των κομματιών οδηγεί και στην αύξηση του βάρους τους εγώ δεν το καταλαβαίνω. Εκτός και αν με βάρος εννοούμε την αύξηση των αναγκών του αυτιού να αντέχει στον θόρυβο.
Σχετικά με την δεξιοτεχνία τώρα δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς από το τι είναι μουσική για να είσαι εκπληκτικός δεξιοτέχνης.
Γύρω στο 1:30 σολάρει συνεχόμενα αλλά αν έκανε σε όλο το κομμάτι ΜΟΝΟ αυτό πάλι θόρυβος θα ήταν....