Σουβλάκι

Αν δεν έχει κατηγορία γι'αυτό βάλτε το εδώ...
erling

Re: Σουβλάκι

Δημοσίευση από erling »

Πραγματικά φοβερή παρανόηση αυτό με την πανσέτα.
Μπορεί να είναι από το ίδιο μέρος του ζώου (κοιλιά) αλλά η πανσέτα είναι ιταλικός όρος και στην ουσία είναι το αντίστοιχο του μπέϊκον.
Ίσως να έχει καθιερωθεί για να μην λένε δύο λέξεις "λάπα μοσχάρι" ή "λάπα χοιρινό".

Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

πες τα ρε πατρίδα, θα μας τρελάνουν αυτοί. λάθος το σουβλάκι, λάθος το κασέρι, λάθος η πανσέτα, λάθος και τα κεμπάπ. όλα απο γειτονικές χώρες τα κλέβουν
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Εκτός από την φασολάδα (που τρώει όλη η Ελλάδα)
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
athanatos
Site Admin

Δημοσίευση από athanatos »

UltiMo_ έγραψε:πες τα ρε πατρίδα, θα μας τρελάνουν αυτοί. λάθος το σουβλάκι, λάθος το κασέρι, λάθος η πανσέτα, λάθος και τα κεμπάπ. όλα απο γειτονικές χώρες τα κλέβουν
Ποιος κλέβει ρε καρντάσι; :lol:
Σ’ όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ !
Οδυσσέας Ελύτης
trip73p
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από trip73p »

Που να ξέρω από που βγαίνει η λέξη πανσέτα ρε παιδία?Και εγω σαν λέξη,εδώ στην Βόρεια Ελλάδα την εμαθα!!!!1 ξέρω σίγουρα!!!Μου αρέσει να την τρώω!!!! :lol: :lol: :lol:
Eίμαι ο εφιάλτης μέσα στις νύχτες μου!
...και δηλώνω σαλταρισμένος!!!!
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

δεν ξέρω πως το λέτε στο χωριό σας, κεμπάπ ή κοντοσούβλι, πάντως σε 24 ώρες θα γίνει πόλεμος μιλάμεεεεεεεε!!!!!
Άντε καλη μας όρεξη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την 31 Ιούλ 2011, 21:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
W̴͓͌̕ĥ̸̰͚ĕ̶̫n̸̘̳̏͝ ̶͚̯̓ļ̵̄i̴̲͎͆͘f̵͎͐͑è̶͖̺̒ ̴̨̛͉t̴̳͚͒h̴̻̀ŕ̷̜̮ö̷̥ẉ̵̇̀s̵̡̊̈́ ̵̳̗̍́ỷ̷̖̼̓o̶̰͚̽ṳ̷̭̃͠ ̸̦̓̐c̶̙̭̅ų̴͒r̵̜̭͝v̸̺͔̊̕ė̴͈͗ͅṡ̵̮̮̅,̷̜̞͂ ̵͍̗̍͛a̵͈͒̓ì̷͍̠m̸̮̘͗ ̸̲̹͒f̸̗̿̈ō̷̲̞r̸̜͌ ̸̭̔t̸̤̙̔͋h̵̜̒̾͜ė̴̢̝ ̷͚́a̸̪͋̒p̸̧̃͝ȩ̵̙͑̓x̴̡͚̄.̶̙̀̕
Άβαταρ μέλους
MacPap

Δημοσίευση από MacPap »

Τί θα συμβεί σε 24 ώρες? Και γιατί θα συμβεί αυτό που θα συμβεί?
Καλός οδηγός σημαίνει απαραίτητα τήρηση του ΚΟΚ.
Εικόνα
UltiMo_

Δημοσίευση από UltiMo_ »

Μαρινάρισμα [αριστερά: μέλι-ξύδι-σκόρδο-καυτερή πιπεριά] [δεξιά: ελαιόλαδο-μουστάρδα-κρεμμύδι-σκόρδο-ντομάτα]
Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Αλάτισμα-Σούβλισμα
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Δοκιμή κρέατος-μαριναρίσματος στο τηγάνι (η αλήθεια είναι οτι είχα μια μικρή λιγουρίτσα..)
Εικόνα Εικόνα

Μηχανισμός
Εικόνα Εικόνα

5 βασανιστικές ώρες (προσθήκη απο φρεσκοκομμένο βασιλικό και θυμάρι απο τον κήπο)

Έτοιμο!!

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος UltiMo_ την 03 Αύγ 2011, 10:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
enias

Δημοσίευση από enias »

erling έγραψε:Πραγματικά φοβερή παρανόηση αυτό με την πανσέτα.
Μπορεί να είναι από το ίδιο μέρος του ζώου (κοιλιά) αλλά η πανσέτα είναι ιταλικός όρος και στην ουσία είναι το αντίστοιχο του μπέϊκον.
Ίσως να έχει καθιερωθεί για να μην λένε δύο λέξεις "λάπα μοσχάρι" ή "λάπα χοιρινό".
ιταλικά: pancia(πάντσια)=κοιλιά, pancietta(παντσιέτα)=κοιλίτσα
Αινείας
erling

Δημοσίευση από erling »

Ακριβώς :)
Εικόνα - Το blog μου
"Αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω?"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ότι περισσεύει...”